Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                      

                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

17 σχόλια:

Lorac είπε...

Καλησπέρα. Συνεχίζει η κατηφόρα και με έλλειψη κατάλληλου καταλύτη, εκτιμώ θα δούμε κ χαμηλότερες τιμές. Βέβαια το σημερινό τέλος αφήνει αισιοδοξία ότι αύριο μετά τις σημερινές ουρές στα πρώτα 45-70' θα υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

κ. Νίκο καλώς τα δέχτηκες. Ελπίζω να μη ξεχνάς ότι με τις ηλίθιες επιλογές της γενιά σου ο γιός αναγκάστηκε να ψάξει ένα καλύτερο αύριο μακριά. Ελπίζω να θυμάσαι ότι δίνουμε 18δις το χρόνο για συντάξεις και ενισχύσεις σε ταμεία, για να διώχνουμε τους νέους από εδώ και να αφήνουμε τους κλέφτες να γλεντάνε.

κ. Νίκο δεν θέλω να σου χαλάσω την ημέρα. Αφού τελικά εκεί που πήγε ο γιός ΘΑ τα πάει πολύ καλύτερα από εδώ οπότε θα είσαι ευτυχισμένος να δεις το παιδί σου να προοδεύει!

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλτατε Lorac καλό σου βράδυ.
Τις δικές σου επισημάνσεις μου επανέλαβε ο γιος μου,μόλις μείναμε μόνοι στο σπίτι. Σε σκληρότερο και απόλυτο ύφος και ομολογώ ότι έχετε και οι δύο δίκιο.Βέβαια ζει καθημερινά την αντίληψη:"You're entitled to nothing" από το House of cards,αντίληψη απόλυτα αποδεκτή στις ΗΠΑ αλλά αδιανόητη για τον Έλληνα δημόσιο υπάλληλο.Αυτό που ήθελα να μάθω ήταν αν εκεί οι φόροι κα οι ασφαλιστικές εισφορές των κρατικών υπαλλήλων είναι πραγματικό χρήμα ή λογιστικές εγγραφές. Στις ΗΠΑ είναι πραγματικό χρήμα,όπως πραγματική είναι η αξιολόγηση σε κάθε βαθμίδα.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

master είπε...

@Νίκο Τ.
Αν υπάρχει χρόνος μια ερώτηση από μένα,θερμή παράκληση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι με πτυχίο και μεταπτυχιακό και με γλώσσες και πιστοποίηση, δουλεύουν στις ΗΠΑ για την ψυχή του παππού τους που δουλεύουν εδώ?

master είπε...

Θέλω να πω δηλαδή, ότι υπάρχει η αντίληψη στην Ελλάδα ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να απαιτεί να πληρωθεί για το δυνατό βιογραφικό του κάποιο σεβαστό ποσόν, αλλά αρνείται, δεν δέχεται, να πληρώσει έναν Δ.Υ ίδιου βιογραφικού, με ανάλογο ποσόν.
Αυτά.

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε master και εγώ δημόσιος υπάλληλος ήμουν,φυσικός και διευθυντής λυκείων για χρόνια,με πολύ δυνατό βιογραφικό για την εποχή μου.Συνταξιούχος σήμερα όπως και ο Ηλίας ο hippy και κάποιοι άλλοι φίλοι που δεν ξεχνάμε κάποια γεγονότα.Όπως ,παραδείγματος χάριν,ότι μετά από 40 μέρες απεργίας μας έλεγαν οι συνδικαλιστές μας ότι νικήσαμε διότι ναι μεν δεν πήραμε αύξηση αλλά κερδίσαμε μείωση ωραρίου.Το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο του νεοδιόριστου το 1978 ήταν 31 ώρες και ύστερα από 10 χρόνια είχε γίνει 21 ώρες.Στις ΗΠΑ λοιπόν ο κρατικός υπάλληλος δουλεύει καθημερινά καθαρό οκτάωρο,το lunch time είναι ξεχωριστός χρόνος και φυσικά η αμοιβή του είναι ίσως καλύτερη από του σημερινού Έλληνα ΔΥ αλλά κατά πολύ μικρότερη από την αμοιβή του εργαζόμενου στην μεγάλη πολυεθνική,ο οποίος πιθανόν να δουλεύει ατέλειωτες ώρες αλλά αναμένει και το bonus όταν φτάσουν τα Χριστούγεννα.Εδώ μαθαίνω ότι οι νέοι πτυχιούχοι προσλαμβάνονται στον ιδιωτικό τομέα ως τετραωρίτες και αμοίβονται με 480 το μήνα δουλεύοντας πολύ περισσότερες ώρες ενώ στον δήμο μου οι υπάλληλοι της πολεοδομίας εξακολουθούν να προσέρχονται στις 9.30 πμ και αποχωρούν στις 14.00 με μονιμότητα καλές ακόμη αποδοχές και απουσία αξιολόγησης. Προφανώς δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημόσιο,θεωρώ όμως ότι η αμοιβή του δημοσίου υπαλλήλου πρέπει να υπολείπεται της αμοιβής του ιδιωτικού υπαλλήλου με τα ίδια προσόντα.Και πρέπει κάποτε να αξιολογηθούν αληθινά άπαντες.

Lorac είπε...

κ. Νίκο ευχαριστώ για την ποιότητα της απάντησης σας. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της παρανόησης, αλλά νομίζω μετά από τόσο καιρό έχουμε ξεπεράσει αυτό το επίπεδο. Νομίζω πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σας. Εδώ έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα με την αξιολόγηση γενικότερα. Το βλέπετε και όλοι ότι ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο αδυνατούν να κλείσουν μια αξιολόγηση σωστά και στην ώρα της.

Όσον αφορά τις εισφορές, υπάρχουν οι ειδικοί να μας προτείνουν συστήματα. Εγώ σαν μη ειδικός απλά θα ήθελα αυτός που πχ κάνει διαχείριση ενός ταμείου να λογοδοτεί και να έχει ποινικές συνέπειες για τις πράξεις του. Επίσης να αξιολογείται με όρους αγοράς, όπως ένας διαχειριστής του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης θα πρέπει να καταργηθούν σε μεγάλο βαθμό οι εισφορές προς τα ταμεία και το καθένα να πορευτεί όπως έστρωσε όλα τα χρόνια. ΑΝ κόψεις λοιπόν στον παππού το 60% της σύνταξης θα δεις την επόμενη μέρα τι ωραία που θα νοιάζεται για την μαύρη εργασία και τι μηνύσεις θα φάνε κάτι μαυρογιαλούροι που σκόρπησαν δημόσιο χρήμα για ψηφαλάκια.

Φυσικά δεν μπορείς να κόψεις 60% από κάποιον, αλλά θυμηθείτε όταν πριν από μερικά χρόνια ανέφερα ποσοστά περικοπών στο δίπλα χώρο φαίνονταν υπερβολικά. Σήμερα τελικά κόπηκαν αυτά τα νούμερα (ίσως και παραπάνω), αλλά λόγω της καθυστέρησης στη λήψη απόφασης ΔΕΝ επαρκούν και το πρόβλημα χειροτερεύει.

Θα φτάσει μια μέρα που θα έχουμε βγει στις αγορές με τα ομόλογα-Αλεξίου και το πρόβλημα θα επανέλθει δριμύτερο, αλλά θα είναι ταυτόχρονα με γεωπολιτικές αναταράξεις και ευρωπαϊκή οικονομική στενότητα.

Τότε κύριοι ποντάρω 100% ότι θα εμφανιστεί κάποιος στην ηλικία του υιού κ. Νίκου και θα επιβάλει το απλό. Μηδενισμό των πάντων για να περισώσει το μέλλον.

Lorac είπε...

k.Master θα συμφωνήσω και εγώ με τον εραστή μετεωρολόγο-φυσικό. Το δημόσιο πρέπει να αμείβει χειρότερα από την αντίστοιχη ιδιωτική θέση. Αλλά να εξασφαλίζει πιο ομαλό περιβάλλον εργασίας. Έτσι θα έχεις πάντα το κίνητρο να παραμείνεις στον ιδιωτικό τομέα και όχι να έχεις όνειρο ζωής να μπεις σε μια δημόσια υπηρεσία.

master είπε...

Συγνώμη κύριοι που δεν θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σας. Γιατί θα πρέπει να μην πληρώνεται ίδιες αμοιβές ο Δ.Υ ίδιων προσόντων? Ο λόγος ποιος είναι?
Δεν μπορείς όμως να έχεις και απαιτήσεις όταν δεν πληρώνεις.
Στο δημόσιο 7.30 ώρα είναι όλοι στο γραφείο και με κάρτα και φεύγουν μόλις τελειώσουν τη δουλειά.
Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν γνωρίζω τι ισχύει εκεί.
Μάλιστα ορισμένοι κλάδοι Δ.Υ υποχρεούνται σε υποβολή πόθεν έσχες στον εισαγγελέα κάθε χρόνο και σε αξιολόγηση. Μιλάω για ένστολους,δικαστές κ.λ.π.
Η στροφή προς τον Δημόσιο τομέα αιτιολογείται από το ότι το Δημόσιο μπορεί μεν να πληρώνει λιγότερα λεφτά αλλά δεν μπορεί κανείς να σε πετάει όποτε θέλει, χωρίς σοβαρή αιτία.
Τέλος πάντων, ισως κάποια μέρα να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά με καφεδάκι ή ποτάκι γιατί από δω γράφοντας ατελείωτα δε λέει.
Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις φίλε Νίκο και εσένα φίλε Lorac.

Lorac είπε...

κ. Master έχετε δίκαιο η κουβέντα εδώ δεν τελειώνει ποτέ. Γι’ αυτό απαιτείται πάντα ένας που θα πάρει το βάρος μιας απόφασης.

Γιατί θα πρέπει να μην πληρώνεται ίδιες αμοιβές ο Δ.Υ ίδιων προσόντων?
Συμφωνώ αλλά αντίστροφα. Γιατί πχ δημ. υπάλληλος γραφείου 1κ+ασφάλιση+σταθερό ωράριο vs ιδιωτικού 0,55κ+μάλλον ανασφάλιστου+ 8δεκαώρου?

hippy είπε...

Ο/Η Lorac είπε...
κ. Νίκο ευχαριστώ για την ποιότητα της απάντησης σας

Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για την δική σας 1η τοποθέτηση κ. Lorac. Να σας χαίρεται ο πατέρας σας με τις ηλίθιες επιλογές του. Μια απ΄αυτές η ανατροφή σας.

Καληνύχτα, δεν θα απαντήσω. Στο κάστρο σας έχει νυχτώσει προ πολλού.

master είπε...

Φυσικά και συμφωνώ ότι πρέπει να έχει ίδια μεταχείριση και ο ιδιωτικός υπάλληλος με σταθερή εργασία, όχι μαυρη, καλές αμοιβές, ασφάλιση κ.λ.π
Θα πρέπει όμως να αλλάξει νοοτροπία ο ιδιωτικός τομέας και να προστατευθεί ο εργαζόμενός του και όχι να καταντήσει το Δημόσιο όπως ο ιδιωτικός τομέας για να ικανοποιηθεί η συνθήκη.

hippy είπε...

Νίκο ξέρω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και στο νησί αλλά υπάρχουν και αρκετά κράτη όπου οι υπάλληλοι δουλεύουν 9.00-17.00 στην ΕΕ (πχ Γαλλία, Βέλγιο που ξέρω από 1ο χέρι λόγω συνεργασίας των εταιριών που δουλεύουν τα παιδιά μου. Δεν βοηθούν οι γενικεύσεις λοιπόν. Επίσης υπάρχουν και στην Ελλάδα πολλές μα πολλές καλοπληρωμένες εργασίες στον ΙΤ όπως 1500-2000 ευρώ καθαρά. Και τα δυο παιδιά μου ανήκουν σ΄αυτήν την κατηγορία καθώς και πολλοί φίλοι τους. Εννοείται με πολύωρη δουλειά. Ίσως θα αξιζε κι ο δικός σου να προσπαθήσει στη χώρα, αλλά όχι για ακαδημαική καριέρα.

Αδυσώπητος ο νόμος προσφοράς ζήτησης και δυστυχώς μεταπτυχιακά υπάρχουν πολλά. Συνεπώς από μόνα τους δεν ανοίγουν (πια) πόρτες. Μόνο για παράταση φοιτητικής ζωής πληρώνουν οι γονείς. Από αγάπη φυσικά-όχι από ηλιθιότητα.

master είπε...

Και επειδή σε όλα υπάρχει το σημείο αναφοράς, σαν μέτρο συγκρισης, όλοι αυτοί οι ωρυόμενοι και αδικημένοι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με ποιόν εργοδότη συγκρίνουν τον εαυτό τους? Με τον Καρέλια?...

Lorac είπε...

κ. Hippy όσο και να σας στεναχωρώ, σας περιγράφω μια πραγματικότητα. Ακόμα και λάθος να είναι τα δεδομένα βλέπουμε βοριοευρωπαίους και δντ συνέχεια να επαναλαμβάνουν τις ίδιες απαιτήσεις για συντάξεις και μεταρρυθμίσεις. Το δυστύχημα για εμάς είναι ότι αυτοί κρατούν το καρπούζι και το μαχαίρι.

Πάράλληλα ανεργία νέων στα ύψη και όσοι μπορούν τη κοπανάνε απο τη χώρα.

Unknown είπε...

Αν προταθει και στους 2 να αλλαξουν θεσεις ποιος νομιζεις οτι θα κλοτσαγε;

Unknown είπε...

Θα τρελαθούμε εντελώς σήμερα με αυτά που διαβάζουμε εδώ!τα πράγματα είναι ασύγκριτα,ούτε τα πτυχία ούτε τα μεταπτυχιακά κάνουν την επιτυχία και ποσό μάλλον τις απολαβές! Ένα θα πω από την αγαπημένη μου δεύτερη πατρίδα μου!την Κουβα!γιατροι φυλακές μουσείων δάσκαλοι κΆι σερβιτόροι πληρώνονται ίδια!πληρωνονται τόσα που κανένας δεν μπορεί να αγοράσει ούτε ενα Τζιν παντελόνι!το αποτέλεσμα δεν θέλει κανείς να δουλέψει απλά γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία με απολαβές! Και θα πω κάτι τελευταίο ο ελεύθερος επαγγελματίας κάθε μέρα δεν πάει στην δουλειά του!!!! Πάει στον ΠΟΛΕΜΟ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ειρήνη κ ΜΕΡΚΟ ημιν...

Το άρθρο του Τάκαρου με τη σύνοψη των εταιριών την είδατε υποθέτω...

Κάντε την μια αποθήκευση...

Κ ας βάζει ταβάνι στα όνειρα μου με τα άλευρα...
χρήσιμη ειναι, μας ξεστραβώνει σε πολλά πράγματα...