Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

13 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα. ..ολοι survivor βλέπετε; Εγώ ξαναδιάβασα την έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες και δεν το κρύβω ότι με βάζει σε πειρασμό. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεκαετες. ..5.32%..Πάμε στις αγορές.

cornelsen είπε...

όντως πολύ κιτς το "μνημείο"... (κι αυτή η επιγραφή με τα φωνήεντα στη βάση θυμίζει σώρρα!)

michele είπε...

Κριμα ρε Γιαννη .Κυριως για καποιους ανθρωπους που οντως κανουν καλα τη δουλεια τους στην ΕΡΤ μεσα, οχι κατ αναγκη φερεφωνα και τους παιρνει η μπαλα του Τσακνη και του Καλφαγιαννη

michele είπε...

ΟΠΛΑ σου βαζω εδω να μελετησεις ενα κειμενο του Προκοπάκη :

Το αφήγημα των αγορών
Ο κ. Χουλιαράκης εξηγεί πως είναι χρονοβόρα η προσπάθεια εξόδου στις αγορές. Τι μας λες; Το χτίσιμο εμπιστοσύνης, η κατάδειξη της σωστής διαχείρισης και τα σχετικά. Σωστά τα λέει. Σ' αυτά όμως πρέπει να προσθέσει και τους χρόνους "χτισίματος της καμπύλης απόδοσης". Δηλαδή, της καμπύλης που δίνει την απόδοση των ομολόγων σε συνάρτηση του απομένοντος χρόνου μέχρι τη λήξη τους. Οι αγορές πέραν των θεσμικών δανειστών που κάποιους ψήνεις και κάποιους όχι, έχει και τους traders και τους επενδυτές που φτιάχνουν την εικόνα της αποδοχής ενός χαρτιού από τις αγορές. Τις ίδιες τις αγορές δηλαδή. Κάποιος που πουλάει κάτι κάνει τα λεφτά την επόμενη στιγμή, δεν τα λιβανίζει. Κινήσεις γίνονται για repos και reverse repos, για δανεισμό χαρτιών και δε συμμαζεύεται. Για να μπορέσεις να έχεις ενδιαφέρον για τις αγορές, πρέπει να μπορείς να προσφέρεις όλο το φάσμα της καμπύλης απόδοσης.
Η Ελλάδα, μετά (το αρχικά τριετές του Στουρνάρα) που λήγει τον Ιούλιο, έχει στις αγορές το διετές πια ομόλογο (πενταετές με την έκδοσή του το 2014) €4 δισ του Στουρνάρα που λήγει τον Απρίλιο 2019. Μετά, αρχίζουν το 2023 τα ομόλογα του PSI (€1.7 δισ το 2023), με ποσά που κυμαίνονται από €1.4 έως €1.8 δισ ετησίως. Δηλαδή δεν υπάρχουν καν τριετές, τετραετές, πενταετές και οι αργότερες λήξεις είναι μικρές. Ας έχουμε υπ' όψιν πως η Ελλάδα σε μερικά χρόνια θα θέλει να βγαίνει στις αγορές για11-13% του ΑΕΠ της, πάνω από €20 δισ ετησίως.

michele είπε...

Υπάρχει λοιπόν ένα βασικό ζήτημα που απαιτεί χρόνο για να χτιστεί. Έκδοση τριετούς, τετραετούς, πενταετούς ομολόγων. Έως και εν σειρά, ώστε κάποιος που πουλάει το νωρίτερο να τοποθετείται στο επόμενο. Πρόσθετες εκδόσεις για να "πληθύνουν" κάπως τα ομόλογα 2023-2026. Από τεχνική σκοπιά και μόνο αυτή η διαδικασία πολύ δύσκολα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια. Αυτό το χρόνο δεν τον υπολογίζει καν ο Χουλιαράκης. Γι' αυτό λέγονται δοκιμαστικές εκδόσεις. Δοκιμάζουν την όρεξη των επενδυτών, αλλά κι αυτοί δοκιμάζουν, εκτός από την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του εκδότη. Μη ξεχνάμε πως επιλογές τοποθέτησης έχουν πολλές.
Το άλλο που είπε ο Χουλιαράκης είναι πως οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αναβαθμίσει το αξιόχρεο. Σωστά. Από σκουπιδένιο σκουπίδι σε σκουπίδι. Ας δούμε το αξιόχρεο Ελλάδας και Κύπρου (οι τελευταίες αξιολογήσεις για κάθε μία χώρα).
Moody's Ελλάδα Caa2, Κύπρος Β1
S&P Ελλάδα B- Κύπρος ΒΒ+
Fitch Ελλάδα CCC Κύπρος ΒΒ-
ΤΕ Ελλάδα 10 Κύπρος 36
Οι δε προοπτικές δίδονται κατά κανόνα stable για την Ελλάδα και positive για την Κύπρο.

michele είπε...

Η Κύπρος, που λέτε, τουλάχιστον δυο σκαλοπάτια παραπάνω από την Ελλάδα, δεν είναι επιλέξιμη για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, επειδή οι αξιολογήσεις της είναι... χαμηλές. Είχε επιλεγεί για την ποσοτική χαλάρωση, αλλά όταν τέλειωσε το μνημόνιό της και βγήκε, το μόνο κριτήριο χωρίς την εγγύηση του προγράμματος στήριξης ήταν οι αξιολογήσεις.
Χτίζεται σιγά-σιγά το αφήγημα για τις αγορές. Στην κουβέντα όλα μπορεί να λεχθούν. Όμως όταν θα έλθει η ώρα κάποιοι να ανοίξουν το συρτάρι για να τραβήξουν λεφτά, θα δούμε τα απίδια του σάκκου.

michele είπε...

Τωρα απο τεχνικη αποψη τα λεμε καθε μερα .Εαν δεν δεις ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΔΤΡ πανω απο 1080 μην ανοιγεσαι

hippy είπε...

Ε ναι. Χαμηλό 9 ετών σήμερα το 10ετές. Είναι δυνατόν να μην παίξουν προσεχώς οι τράπεζες????

Σφίγγω τα μετρητά μου και περιμένω ευκαιρία εισόδου. Είναι δυνατόν να πάρουν ομαλά και ξεκούραστα οι σύριζας την 3η αξιολόγηση? Δεν νομίζω.

Σήμερα δεν πρόλαβα να δω καν τη συνεδρίαση. Μόλις μπήκα και διαβάζω τα πρωινά. Αντί άλλου σχολίου στους φίλους Γιάννη και Μιχάλη θα πω μια ιστορία (όπως συνηθίζουμε να λέμε οι υπερώριμοι).

Το 2011 γράφαμε στον capital στους "γλάρους". Σύχναζε στο στέκι κι ένα καλό παληκάρι σχετικά μικρής εμπειρίας. Εμένα τότε μου φαινόταν καλή κερδοσκοπία τα ΕΛΠΕ κι είχα γράψει πως αγόραζα συστηματικά. Μια μέρα παίρνω ένα προσωπικό μύνημα στο mail του capital όπου μου γράφει "από χρηματιστήριο δεν ξέρω πολλά αλλά δουλεύω σε εκτελωνιστικό γραφείο και συνεργαζόμαστε μαζί τους. Είναι κανένα 6μηνο που όταν παραλαμβάνουν φορτίο πληρώνουν 2 και 3 μέρες σταλίες μέχρι να το εκτελωνίσουν. Πιστεύω πως έχουν χρηματοοικονομικά προβλήματα. Πέστο αν θες στους φίλους που μιλάτε τηλεφωνικά, μην το αναφέρεις δημόσια, νομίζω πρέπει να προσέξεις".

Πούλησα επί τόπου τα μισά και μερικές μέρες μετά τα υπόλοιπα.

Λατρεύω την ομάδα.

hippy είπε...

Πριν 4 μέρες βγήκε το πρώτο ραπόρτο από μεγάλο σπίτι (Morgan Stanley) που λέει τιμή στόκο για το επόμενο εξάμηνο το Ευρώ/$ 1.18. Είμαι σίγουρος οτι η ΜS ήταν απο τους οπαδούς του parity ($1), ίσως εχω χάσει κάποιο ενδιάμεσο επεισόδιο για το ποτε άλλαξε γνώμη, άλλα στη ζωή και στις επενδύσεις είσαι οτι δηλώσεις, πότε αυτοί θεωρούν οτι το είπαν.

Σήμερα και η HSBC είπε για $1.20 το τέλος του έτους (και αυτή έβλεπε γύρω στο $1).

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η αμετροέπεια παει σύννεφο ή αλλιώτικα ότι απ΄το CCC μέχρι το Β+ είναι σκάρτα ένας χρόνος δρόμος. "Οίκοι" είναι-πουτανιές κάνουν. Σάμπως πρώτη φορά θα είναι? Πάντα εκπρόθεσμα, πάντα ουραγοί της αγοράς εννοείται.

michele είπε...

Οπως λενε οι Αμερικάνοι "no one is bigger than the team "

Παρ ολα αυτα,θεωρω την δυσκολότερη και χρησιμότερη δουλεια, το σωστο φιλτραρισμα των πληροφοριών.
Που ομως απαιτει και γνώση, διεισδυτικοτητα, εμπειρία και ..τύχη.

cornelsen είπε...

hippy, το ευρώ/usd εδώ και 2,5 χρόνια είναι σε (οριζόντια) ζώνη συναλλαγών και ήδη προσεγγίζει την πάνω γραμμή τής ζώνης. Θέλει προσοχή

Lorac είπε...

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι:....

Πάντα όμως θέλει προσοχή με τις μπανκιες μη βρεθεί κανείς ανάποδα απο το κοπάδι τρομαγμένων ταύρων που οπισθοχωρούνε.


Η ομάδα πάντα πιό δυνατή απο τη μονάδα. Αλλά η μονάδα είναι που κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα.

Σήμερα-χτές είχα μια κουβέντα για το μπρεξιτ με κάποιον αρκετά σχετικό. Θεωρούσε τότε αδύνατο να γίνει, αλλά να που έγινε. Σε όρους χαα θα σήμαινε μεγάλες απώλειες αν έπαιζε ανάποδα την αγορά. Σκέφτομαι τώρα πόσο σημαντικό είναι να έχεις μια ομάδα να σε προετοιμάζει για τα επερχόμενα γεγονότα. Αλλά και πόσο δύσκολο να ακολουθήσεις τους άλλους μέσα απο τον εγωισμό της εποχής μας.