Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΠΕΙΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΠΕΙΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Επιστρέφει στο ταμπλό η τράπεζα με τιμή μετα rs 4,64 ευρώ.

Ο ακμο 60 ημ που ταιριάζει στον τίτλο μαζί με την μεγάλη γραμμή τάσης F από τα χαμηλά της 27/3 συνιστούν ένα ισχυρό επίπεδο στήριξης [ 4,50-4,56€].

Σε ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση της F , πρώτος στόχος η D στα 4,35 
και αν αυξηθεί ιδιαίτερα ο όγκος συναλλαγών συνεπεία της διάσπασης ,είναι δύσκολο να αποφευχθει  και η Da στα 4,10 ευρώ.

Ωστόσο ,εάν και εφ όσον κρατήσει η πλαγιοανοδική F ,σημαντικό ρόλο θα παίξει η ζώνη Β1-Β2 ( 4,77-4,90) που μπορεί εύκολα να προσεγγιστεί  και μόνο η υπέρβασή του ,θα ακυρώσει τον σχηματισμό αντιστροφής και θα οδηγήσει την μετοχή στα υψηλά και πιθανά σε νεότερα τοπικά υψηλά.

33 σχόλια:

Money είπε...

Καλημέρα. Νομίζω ότι σήμερα κρίνονται αρκετά στο ελληνικό, εννοώντας σε βράχυ επίπεδο.

Lorac είπε...

Καλημέρα! Σήμερα γυρνάει και ο πειρ-αυλος?? Ενδιαφέρον έχει η συζήτηση για το μέλλον των μπανκιων αυτή την περίοδο. Ξεκάθαρα η λύση περνάει μέσα από ένα συνδυασμό ενεργειών. Πώληση npl που έχουν γίνει υψηλές προβλέψεις για σταδιακό ξεκαθάρισμα ισολογισμού. Εντοπισμός και πίεση στους στρατηγικά κακοπληρωτές, με προσωπική εκτίμηση ότι αγγίζουν το 15% των npe. ΑΜΚ που θα βελτιώσουν τη ρευστότητα, οι οποίες όμως μπορούν να γίνουν όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή και σε ανοδικό χρημ/κο κλίμα.

Οπότε για τον πειραυλο που ήδη πιέστηκε προ εισαγωγής, τα άμεσα περιθώρια για κάτω είναι μικρά. Ακόμα και έτσι να ήταν η μοίρα του θα έπρεπε να τον κρατήσουν λίγο για το απαραίτητο ράντισμα-σορταρισμα σε κάποια επίπεδα.

Πάντως επειδή διαβάζω και τις δηλώσεις, ο έλεγχος στις δύο απο τις 4 μπανκιες αυτές τις μέρες έβγαλε λαβράκια. Το θέμα είναι για ποιόν απο τους δύο ελεγχόμενους ή αν αφορά και τους 2.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Τι λαβράκια λορακ? Είμαστε και διακοπές δεν κοιτάω και τόσο ειδησεογραφία. Βάλε κανά λινκ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε όλους

μπαρμπαλιας είπε...

απο το πρωτο δεκαημερο του 2009
ναι του 2009 τα χρηματιστηρια
με αρχηγο τον γιανννη ειναι ανοδικα με ελαχιστες μικροδιορθωσεις...
εδω καθε μερα βρισκουμε δικαιολογιες επι δικαιολογιων .
απορια αυτοι που συμμετεχουν στο γιαννη που σπαει ρεκορια...με τι p/e παιζουν και εδω ολα ειναι τοσο ακρίβα;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι εχει πάθει το χαρτι Μπαρμπα.. μας το ματιασανε;Καλημέρα.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Σωτηρη
ολα τα χαρτια ειχαν υπερκερδη στην αντιδραση χθες/προχθες ...και σημερα αποκομιζουν κερδη
για την ψαρου

ArTaXiA είπε...

Bonjour mes amis

Από το χάραμα που λέτε περιμένω George να μας πει την εκτίμησή του, την πρόβλεψη του, μια μαντεψιά τέλος πάντων, να μας οδηγήσει μέσα στη σοφία του στο λαβύρινθο των τιμών αλλά εις μάτην. Το μόνο που θυμάμαι είναι ένα πινακίδιο 2300 ευρώ της ΔΕΗ, κάτι ΕΤΕ που πούλησε στα 0,30 και εκείνο το δεκαπενθήμερο που θα έδινε 20% κέρδη, τα οποία βέβαια, ήρθαν μετά από ενάμιση μήνα. Μια φρέσκια εκτίμηση για το αρχείο δεν έχουμε βρε παιδιά.

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε όλους :) Φυσιολογικα πραγματα, τεχνικες κινησεις στο μαγαζακι μας, τα λεφτα δεν βοηθανε και για ψηλότερα

Τα σημεια τα σημαντικα τα ξερετε. Μπηκε η ΠΕΙΡ ,μπηκε και η ΙΝΚΑΤ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ξαγρύπνησες μωρέ ? !!!!!!!!!!!
Καλημέρα σε όλους, πάλι κύμματα εδωπέρα..ας χαζέψουμε λίγο ΧΑΑ...

Είδες τι μου κάνουν με τα ΜΕΡΚΟ που δεν τα αφήνουν να πέσουν ?
Ντροπής πράγματα....

michele είπε...

Εχει πολλαααα κύματα εκει Aλεξ ..

ο dwk είπε...

Καλημερίζω τους ξενύχτηδες και μη
(Που να φανταστώ ότι δυο ώρες και σαράντα τρία λεπτά μετά τα μεσάνυκτα θα είχα την «τιμητική» μου...)
Κακή συνήθεια, αγαπητέ Hippy, κατάντησε αυτό το «πίνει και δεν μας δίνει». Παρατηρώ ότι τελευταία επαναλαμβάνεται συχνά - πυκνά, δεν είστε ο πρώτος – ελπίζω ο τελευταίος - ούτε βέβαια ο μόνος που το χρησιμοποιεί. Πρόσφατα μάλιστα για την ίδια φράση, ο τότε θεωρών – ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ... - εαυτόν «πρωτότυπο ατακαδόρο», έλαβε την πρέπουσα απάντηση
Σε τι αποσκοπεί λοιπόν η δική σας επανάληψη; Ελέχθη απλά για την δημιουργία εντυπώσεων; Μήπως προδίδει κάποια αμηχανία;
Ειλικρινά πείτε μου, την θεωρήσατε τόσο πνευματώδη ώστε την υιοθετήσατε;
Όπως και να έχει, αν με τα χθεσινά (γενικά) σχόλια έξυσα - άθελά μου -πληγή σας ή - χωρίς να το επιδιώκω - σας «φωτογράφησα», είμαι πρόθυμος να επανορθώσω: θα μπορούσα (αστειεύομαι...) να καταστρέψω το ...«αρνητικό»
Κλείνοντας, αν κυριολεκτείτε (αναφέρομαι στο έντονο παράπονο - «δεν μας δίνει» - που εκφράσατε) ευχαρίστως να σας προσφέρω και ένα και δυο και τρία και όσα ...ποτάκια επιθυμείτε, αρκεί να παραμείνετε νηφάλιος: θα είναι ολέθριο αν λείψουν έστω και για μια μέρα οι εμπεριστατωμένες χρηματιστηριακές σας αναλύσεις – για τις πολιτικές συζητείται
Λυπάμαι, όμως, δεν θα σας συντροφεύσω*: πίνω σπανίως και μόνο με καλή παρέα
Την κατανόησή σας για το ακατάλληλο της ώρας – συνεδρίαση γαρ – αλλά βαλλόμενος προσωπικά όφειλα να απαντήσω
Καλή συνέχεια για όλους
......................
*αν το «συντροφεύσω» ξυπνά μνήμες, αν σας ενοχλεί, το αποσύρω: -δεν θα συμπιώ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάντως ΑΡΤΑΧΙΑ αν διάβαζες λίγο και απο τη σελίδα του Σόλωνα, θα έβλεπες 2 σχόλια του ΚΙΜ :
Έστω και σπαστά μιας και δεν βάζω τα συνδετικά σχόλια.

https://www.soltrade.gr/2017/08/01/%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%cf%86%ce%b1-eurobank/#disqus_thread


KIM JONG UN solwn • μία μέρα πριν

Και Λούληδες είχε απο τον πάτο και Σωκράτηδες επίσης. Δεν ξέρω βέβαια αν ακόμα τα κρατάει αλλά καλά να είναι εκεί που είναι. Γάτα με πέταλα.

Για ΔΕΗ συμφωνώ απόλυτα. ΟΡΜΑΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ όσο την βρίσκεται κάτω απο τα 2.10€. Ρουφήχτε τα όλα και σε 2 χρονάκια σύνταξη απο τα κέρδη.

...............

KIM JONG UN solwn • μία μέρα πριν

Ο Στούπας είναι αντιδείκτης απόλυτος. Φορτώστε ΔΕΗ για μακριά. ΑΔΜΗΕ για κανα γρήγορο αν τον βρείτε στο 1.70 χτυπήστε τον και αυτόν. Με πώληση στοχο τα 2.30€. Πάνω απο εκεί είναι ακριβός.

Πολλά είπα. Εφυγααααααααααααααααααααα.


****************

Άρα σου λέει ΔΕΗ κάτω απο 2,10
ΑΔΜΗΕ διαδρομή 1,70-2,30

austin είπε...

Και για ακόμα μια φορά ο ντοκι εστίασε σε αυτόν που του την είπε και όχι στην ουσία.

Είναι μειονέκτημα μου Ηλία, δεν μπορώ να αφήσω κάτω να πέσει χωρίς ανάλυση την βλακεια (ακόμα και την δική μου βλακεια) και την συνταγή που κατέστρεψε τούτη την ωραία χώρα.

Μήπως ντοκι για να μου απαντήσεις να ξεκινήσω και εγώ τις μπηχτές;; γιατί όπως ο τσιπρας, έτσι και εσύ. Μόνο σε μπηχτές απαντάς. Σε ουσιαστικές ερωτήσεις ούτε εκείνος ούτε εσύ απαντάτε.

Χαχαχα. Μα τέτοια ταύτιση με τον τσιπρα ποια;

ο dwk είπε...

Θα σε «μαλώσω» Austin! Δεν με παρακολουθείς (δικαίωμά σου, βέβαια, αλλά τότε γιατί διαμαρτύρεσαι;)
Ουσία είναι οι μεταρρυθμίσεις Η μείωση της ανεργίας Η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής Η αύξηση των εξαγωγών Η ανασύσταση του κοινωνικού κράτους Τα πρωτογενή πλεονάσματα Η ανάπτυξη Η βελτίωση εν γένει του οικονομικού κλίματος
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, συγκρίνοντάς τα μάλιστα, με την καταστροφή που παρελήφθη (-25% ΑΕΠ, 27% ανεργία, 180% χρέος κλπ, ολα αρνητικά παγκόσμια ρεκόρ) συν την αποδεδειγμένη και καταδικασθείσα από την δικαιοσύνη ρεμούλα
Τι κι αν τα λέω; Εσύ θα εξακολουθήσεις να ρωτάς, άλλοι- γούστο τους - θα αδιαφορούν και μερικοί - ευτυχώς λίγοι - θα συμπεριφέρονται ως Αδώνιδες, Κυριάκοι, Βορίδηδες...
Ο Θεός και η ψυχή τους

michele είπε...

Μην αρχιζεις να βαζεις στοιχεια ,γιατι θα αρχισω και δεν θα σταματαω.
Υποστηριζεις τη συμμορια ,δικαιωμά σου.

ΠΑΠΑΡΙΕΣ να μην ακουω .Θα μας πεις και τι παρεληφθη ,αντε καλοκαιριατικα

ο dwk είπε...

Να, τα βλέπεις Austin ;
Να ποια είναι η – συνήθης – απάντηση στα στοιχεία
Επιμένεις, λοιπόν, να συνεχίσω ;;;
Επομένως, καλυτέρα αραιότερες «εμφανίσεις» κι ας μείνεις με το ...παράπονο !
Χαιρετώ ! :)

michele είπε...

16 εκ καθαρα, συνεδριαση χωρις ιδιαιτερο ενδιαφερον,τεχνικα αναμενόμενη ( μικρη προσπαθεια περιξ του 830 το πρωι)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο κύριος απο ότι βλεπω δεν έχει ουδεμια σχέση με την πραγματικότητα.. απο την άλλη ειναι πολυ θετικό για αυτον οτι δεν αλλάζει γνώμη και άποψη για την καταντια του καθεστώτος Μαδουρο στην Ελληνική έκδοση προσπαθώντας να πείσει και εμας γιά τα καλα που βιωνουμε...με μια διάφορα.. .εμείς γενναμε τον πλούτο στην ελλευθερη αγορά και αυτος Πιθανότατα γεννημα θρεμα κομματικου σωλήνα απολαμβάνει τους καρπούς. Εγω δώρα και εφαπαξ δεν θα χαρω ποτέ με πλασματικες πληρωμες ..και ουτε θέλω.. .

ο dwk είπε...

Όπως σου τα είπα Austin: στην αρχή τα ...ήπια, κατόπιν τα ...ισχυρότερα
Και στο τέλος τα ...«σκληρά»! το βαρύ πυροβολικό που λένε !
Καλό απόγευμα, να παρακολουθήσουμε και το ΧΑΑ, να χαλαρώσουμε
Να δούμε τι ψάρια θα πιάσει η Πειρ, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο (?)reverse split
:) :) :)

μπαρμπαλιας είπε...

το επομενο σπλιτέ θα ειναι της μλάρας

μπαρμπαλιας είπε...

αλλα και η αττίκης πρεπει να σουλουπωσει

austin είπε...

Μα άλλη είναι η ερώτηση μου και όπως είπα απαντάς με γενικόλογα. Ποιος δεν ξέρει ότι όχι τώρα αλλά από πάντα χρειαζόταν η χώρα αυτά που λες.

Η ερώτηση είναι: βλέπεις να κάνει κάτι τέτοιο ο συριζα; με κλειστές τράπεζες μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; η ζημιά που έκανε στον μέσο Έλληνα ο τσιπρας και τα χατίρια και την αισχροκερδια που έκαναν οι μεγάλοι στο κεφάλι του μέσου Έλληνα την βλέπεις; ποια είναι η γνώμη σου για την παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Ποια για τα ασύστολα ρουσφέτια και την πελατεια που δημιουργεί. Ποια για το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ενθυλακωσε μέσα του; ποια για τον εκμηδενίσμο της αριστείας και την αντικατάσταση της με κληρώσεις και αηδίες. Ποτε θα γράψεις για κάποιο λάθος και κάποιο κακό που μας έκανε ο συριζα. Πότε θα σταματήσεις να είσαι τόσο κολλημένος σε κάτι που είναι τοοοσο λάθος. Και ειλικρινά κανένας λογικός άνθρωπος και που δραστηριοποιείται ακόμα στην χωρα δεν βλέπει κάτι καλό που έχει προσφέρει στην χώρα ο τσιπρας.

Γενικά πως γίνεται να κατηγορείς τους άλλους, όταν μέσα του ο συριζα ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Απο κουρουπλη μέχρι παυλοπουλο και ηθελε ακόμα και το πολυδωρα!!!!

Δλδ όλα ανοιχτά μπροστά σου είναι και εσύ εκεί, σα να μην θες να βάλεις στοπ Λος σε μαχαίρι που πέφτει είσαι...

Οσο για αριθμούς, όντως δεν παίρνει κανέναν υποστηρικτή του συριζα. Μόνο το δημοψήφισμα φιάσκο αρκεί για ασύλληπτη ζημιά.

austin είπε...

Και γιατί είμαι και εγώ κολλημένος και τα λέω σε σένα και σε αλλους;; γιατί πολύ απλά δεν θέλω να μεταναστεύσω. Γιατί όλη η φιλοδοξία έχει φύγει και πίσω έχει μένει ο κατιμας με κάποιες εξαιρέσεις. Και όταν λέω κατιμα εννοώ από άποψη του να πάμε μπροστά. Και σίγουρα μπροστά δεν πάμε με τις λογικές του συριζα και του οποίου συριζα, ο οποίος για παράδειγμα κάνει ένα άκυρο και χωρίς ερώτημα δημοψήφισμα, γειώνει την επιλογή του λαου, και το μόνο αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν και να αλλάξουν βίαια χέρια οι τράπεζες. Σκάνδαλο που όμοιο του δεν υπάρχει στον δυτικό κόσμο.

Και βγαίνει ακόμα ένα 15% και υποστηρίζει συριζα;;; καταλαβαίνεις τι εννοώ κατιμα; καμία βλεψη για το αύριο. Μόνο το τομάρι μας. Και όποιος δεν αντέχει να παλέψει την ακρατη βλακεια της χώρας βαθιά ριζωμένη από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, φεύγει εξω από τα τείχη.

Ε δεν θέλω να φύγω, πως να το κάνουμε. Και έχω εσάς όλους που κολλήσατε με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, που τους έχει μέσα τους και το συριζα. Και κάνετε τα στραβά μάτια. Ε, ελεος!

OPTIMIST είπε...

Μπαίνω στην κουβέντα για μια μοναδική εμφάνιση.Αυτό το κάνω γιατί με κουράσατε .
Απορώ με αυτούς που ψυφίζουν πάντα το ίδιο κόμμα

Το 81 και το 85 ήταν σωστό για την χώρα ένα σοσιαλλιστικό κόμμα
Τό 91 ήταν σωστό ένα φιλελεύτθερο κόμμα να σουλουπώσει τα πράγματα
δυστυχώς η ζημιά αρχίζει εδώ λόγω εκλογικού νόμου και βαθέως κράτους που φυσικά προτιμάει σοσιαλλισμό και δεν αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν

Μετά από πολλές περιπέτειες η δεξιά κυβερνάει επί καραμανλή αλλά αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να το κάνει με σοσιαλιστικό τρόπο (για άλλο λόγω την βγάλανε ) με τα γνωστά αποτελέσματα
Και φτάνουμε στο παρόν με το εξής ερώτημα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ?


ελπίζω ΤΩΡΑ να διαλέξετε το σωστό όχι αυτό που υποστηρίζετε είστε πολίτες όχι οπάδοι
΄δεν είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε αλλά να ψηφίσουμε



hippy είπε...

dwk εγώ εξακολουθώ να αυτοπροσδιορίζομαι ως "αριστερός". Ο μπαμπάς του Ερνέστο που προσκυνάει ταυτόχρονα τους δεσποτάδες για να μην στεναχωρήσει το ακροδεξιό κολητάρι του ΔΕΝ είναι.

Ο ίδιος ταυτόχρονα αναγνωρίζει πως έκανε λάθη στην επιλογή προσώπων. Εσύ παρ΄όλα αυτά τους θεωρείς τις "καλύτερες κυβερνήσεις όλων των εποχών" παρά τη σκαρταδούρα μέσα. Τώρα εγώ ποιον να πιστέψω?

Το χθεσινό μου σχόλιο απευθυνόταν στον φίλο Γιώργο. Ότι τα κομματικά παραληρήματα ΔΕΝ αξίζουν σχολιασμού.

austin είπε...

Σωστός χιπι.. Θα το προσπαθήσω!

Σα πολλές φωτιές δεν έχουμε φέτος; και ψάχνω ένα ωραίο στατιστικό άρθρο της καθημερινής σε σχέση με φωτιές και εκλογές, αλλά δεν το βρίσκω τώρα.

Πάντως το 07 κοίταζα από το εξοχικό να ξεμυταει η φωτιά από τον λόφο, αλλά ήταν μακριά για να φτάσει σπίτι μου, αλλά αυτή την φορά έφτασε και μπήκε και μέσα στον κήπο. Ευτυχώς άνθρωποι εκεί γύρω μπήκαν μέσα και την έσβησαν... Ειμαι μακριά και προσπαθώ να μάθω από τηλέφωνα τι και πως γίνεται! Αλλο να το ακούς στα μεσα...αλλο να σε παίρνουν τηλέφωνο ότι έφτασε στον κήπο σου!

μπαρμπαλιας είπε...

ο παλαιποτε πυρ...στο 0.232
χωρις αντιδραση
μου φαινεται οτι πολλες τραπεζες εχουμε στη ψωροκωσταινα ,ειναι και καμμια δεκαρια μικρες συν/κες

michele είπε...

Eδω μεν, αλλα ειχα μια πολυ ενδιαφερουσα συναντηση με φίλο,ευκαιρια ειναι τωρα που η αγορα ειναι εν υπνώσει

Το ΣΩΣΤΟ φιλε Βαμμενε πρεπει να το βλεπουν καποιοι, διαφορετικα δεν το ψηφίζουν

ψηφιζουν το ευκολο ,το ψεμα που αρεσει και φυσικα διαχρονικα ,οχι μονο τωρα. Καποιοι πρεπει να υπαρχουν να το υπο-αναδεικνυουν ομως το σωστο.

Λαος που δεν θελει να σωθει, ΔΕΝ θα σωθει. Θα μεινει ψεκασμενος,χωρις γνωση,χωρις οραμα,χωρις προοπτικη.

michele είπε...

ΤΟ -0,03% του ΓΔ ειναι ο ορισμος της συνεδρίαση. Ατονη. Υπνος. -0,19% ο ΔΤΡ

Μόνο ο ΤΙΤΚ πραγματικα καλός ( +3,1%) η ΙΝΤΚΑ ( +3,73%) μετα και την επανεισοδο της ΙΝΚΑΤ

michele είπε...

Και χτες που λεγαμε για ΕΛΒΕ με τον ΓΙΑΝΝΗ το ΜΙΚΡΟ

Να και η επιστροφη 0,25 ανα μετοχη. Αποδοση 10% .Φατε τη σκονη του καβουρα
διαφοροι πετροπουλομαρμαραδες χαχαχ

cornelsen είπε...

@ΒΑΜΜΕΝΟΣ
το λάθος που κάνουν όλοι όταν αναφέρονται στο ποια είναι η "σωστή" πολιτική είναι πως η "σωστή πολιτική" ΔΕΝ μπορεί να είναι η ίδια για όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες...

cornelsen είπε...

και κάτι για τον ΓΔ
Προσπαθώντας να οριοθετήσω την βραχυχρόνια κίνηση (αντίδραση προς το παρόν στην προηγηθείσα πτώση) βάζω τις (πλάγιες) γραμμές τάσης με βάση το ημερήσιο διάγραμμα Heikhin Ashi αλλά πάνω σε διάγραμμα 1h προσθέτοντας τα καναλάκια τής πτώσης και τής αντίδρασης

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_b3d7ac9965e42d358e1ed63f44d7b556.png