Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                      




                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

10 σχόλια:

michele είπε...

Η φωτο της αναρτησης ,για να ξερουμε τι συζηταμε μερικες φορές

mixalis mixalios είπε...

Να δω το 4ο πως θα ναι...

Lorac είπε...

Θα είναι ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ και θα τους ρουφήξει όλους χχχχαχχχα!!

Geopard είπε...

Καλησπέρα θεωρώ ότι ο Σαμαράς έχασε την κυβέρνηση γιατί προώθησε τον ΕΝΦΙΑ με υπέρμετρο ζήλο αντί να κάνει περισσότερες περικοπές και να μην πειράξει το σπιτάκι του κόσμου (κοινώς τα έβαλε με όλους) , επίσης ο ΕΝΦΙΑ με τον τρόπο που εφαρμόστηκε δλδ με τον συμπληρωματικό φόρο (καθαρά αριστερίστικης λογικής λόγω συμμετοχής του Πασοκ στην τότε κυβέρνηση ) έκανε τεράστια ζημιά στην ακίνητη περιουσία του κόσμου και στην συνέχεια στις τράπεζες λόγω αύξησης των κόκκινων δανείων ενώ αύξησε την ανεργία , να τονίσω εδώ ότι το ζητούμενο ποσό είναι ένα μεγάλο φάουλ και για αυτό φταίει ο Παπακωσταντίνου στο πρωτο μνημόνιο .

michele είπε...

Ο ΕΝΦΙΑ ειναι η αναγκαστικη προεκταση του ΕΕΤΗΔΕ. Αυτο επιβλήθηκε απο τον Βενιζέλο στο λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ διαπραγμάτευσης που ηθελε να κανει το καλοκαιρι του 2011. Εφυγε η τρόικα μας εχωσε το ΕΕΤΗΔΕ και ετσι τους ξαναφεραμε πίσω. Αυτο επέφερε δυο επιπτώσεις 1) Δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην ΔΕΗ 2) Ανάγκασε την κυβερνηση Σαμαρά 3 χρόνια αργότερα να "φτιαξει" τον ΕΝΦΙΑ .Τον εφτιαξε βασιζόμενη στο σύστημα Στουρναρα- Καραβίτη και βιαστικά και με τρομερά λάθη. Μεγάλο μέρος της ηττας της νδ οφείλεται στον ΕΝΦΙΑ ,κυρίως στον τρόπο που τον δημιούργησε. Παρ ολα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά ,επειδη σαφώς ειχε καλες επιδοσεις ηταν σε θεση να τν μειωσει ως ενα ποσοστο ,μεχρι να ερθει σε φυσιολογικα πλαισια ενος φορου κατοχης οπως σε ολες τις δυτικες χωρες.

Hταν ( οπως φαίνεται και απο τον πίνακα) αρκετά δύσκολο να επεκταθούν οι περικοπές ,αλλα πάλι χτυπήθηκε η μεγάλη αγάπη-δέσιμο των Ελλήνων με τον ιδιοκτησία.
Γι αυτο το λόγο οι Ελληνες πλήρωναν ( η μεγαλύτερη εισπραξιμότητα φόρου που άγγιζε το 90% ηταν ο ΕΝΦΙΑ)
και η τρόικα ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ αυτό τον σίγουρο φόρο να αντικατασταθεί με ο,τιδηποτε άλλο.

μπαρμπαλιας είπε...

οι κοκκινοκωλοι στα αψηλα 21800.
............

οτι και να βαζεις Μικ οι σανοφαγοι δεν χαμπαριαζουν τιποτα.
ερχονται τα αντισταθμιστικα...
το νεο αφηγημα

Geopard είπε...

Τώρα δυστυχώς η ζημιά έχει γίνει και είναι ανεπανόρθωτη , ο φόρος θα έλεγα ότι είναι εκδικητικός γιατί σου λέει αντί να σε ανταμείψω για την δουλειά που έδωσες σε τόσα χέρια,αντί να τα φας στα μπουζούκια , σε τιμωρώ με απαξίωση της περιουσίας σου που φτάνει μέχρι και την κατάσχεση της χωρίς να ρωτάω εάν εχεις να πληρώσεις. ΄Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει πώληση ακινήτου πρόσφατα? εάν το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ δεν είναι σωστό απλά την έβαψε μέχρι και 6 μήνες για να στο διορθώσουν οι καρεκλοκένταυροι που τους πληρώνουμε χρυσάφι, να πω ότι το ΕΕΤΗΔΕ ήταν ποιο λογικό γιατί γιατί έμπαινε σε ακίνητο που είχε έσοδα ενώ ο Καραβίτης ξέσκισε τα οικόπεδα που δεν αποφέρουν εισοδήματα και το θεωρούσε και απόλυτα λογικό ενώ έχωσε τον συμπληρωματικό φόρο και έφτιαξε το απόλυτο έκτρωμα με αντικειμενικές 2-3 φορές πάνω από τις εμπορικές και με τους αριστερούς να ζουν σε παραλήρημα φόρων όλοι οι νοικοκύρηδες τρέμουν για το πως θα πειράξουν τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και να τους στείλουν αδιάβαστους.

austin είπε...

Νομίζω ότι κάναμε ένα δομικό λάθος. Προσπαθούμε να αναλύσουμε-εκτιμήσουμε-αιτιολογήσουμε γιατί ο σαμαράς έπεσε και γιατί ο τσίπρας έκανε όλα αυτά που έκανε.

Ο λόγος είναι απλός. Σε μία ελλάδα απέραντης πολιτικής (και όχι μόνο) βλακείας, με την "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς" επικρατεί ακόμα και τώρα η ατάκα "οκ, όλα στραβά τα έκανε ο τσίπρας, αλλά δεν είναι σαν το σαμαρά" θα επικρατήσει το χειρότερο δυνατό. Σε μία ελλάδα που βγαίνει ο Μητσοτάκης και αναφέρει ότι δεν θέλει να συνεχίσει το πρόβλημα που ρημάζει τον τόπο, τον διχασμό, και θα βγει να σου πει κάποιος, "ναι, οκ, καλά τα λέει, αλλά ο κούλης ρε; με το βλέμα το γουρλό και τον άδωνι τον ακροδεξιό" δεν πρόκειται να πάμε πουθενά και θεωρώ ότι θα δούμε και άλλα πολλά επεισόδια στην "μνημονιακή" ελλάδα.

Όταν τα απλά νούμερα υπερκαλύπτονται από ατάκες "οι προηγούμενοι είναι χειρότεροι, η χειρότερη αριστερά είναι καλύτερη από την καλύτερη δεξία" και όλες αυτές οι μπούρδες, τότε κάθε περαιτέρω ανάλυση περιττεύει.

Και εγώ είχα πέσει στην ίδια λούπα, να ψάχνω να βρω την άκρη, και γιατί το ένα και γιατί το άλλο. Αλλά η άκρη είναι τόσο απλή όσο ότι η βλακεία, η ημιμάθεια, η παντελής έλλειψης κουλτούρας και στοχοπροσήλωσης έχει οδηγήσει σε όλα αυτά.

Εξού και ο σαμαράς επέλεξε όταν έβλεπε ότι έχανε το παιχνίδι να βάλει γιακουμάτους και λοιπούς. Γιατί τέτοια θέλει ο λαός μας.
ΑΠΑΝΤΕΣ στο πολιτικό σκηνικό γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε μία πλειοψηφία ανθρώπων με λανθασμένη κουλτούρα. Και το πιο δύσκολο από όλα είναι να αναγνωρίσουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι ότι είμαστε μέρος αυτής της λανθασμένης κουλτούρας-βλακείας. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν αναλογιστεί ο καθένας για την πάρτη του, θα βρει συμπεριφορές και πράξεις που συντηρούσαν την φαυλότητα. Δεν αναφέρομαι σε λαμογιές και ρεμούλες και μαζί τα φάγαμε. Μιλάω γενικά για λανθασμένη νοοτροπία. Από το δεν ασχολούμαι με το να κάνω ανακύκλωση μέχρι ότι κυκλοφορώ στην ΛΕΑ. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, μιλάω για την μάζα που κανονίζει και την "κουλτούρα του τόπου"

Με τέτοια λοιπόν βλακώδη (κατ εμέ) λογική και νοοτροπία, παραπάνω αναλύσεις σε πράξεις πολιτικών η τι έφταιξε και όλο αυτό το σύμπλεγμα, δεν έχουν νόημα.

Η φιλοδοξία έφυγε και φεύγει! Και όπως έχω ξαναπεί, ακριβώς επειδή ακριβώς μένει κόσμος πίσω που θα αγνοήσει το παραπάνω διάγραμμα και θα βρει τον Σόιμπλε ώς την εύκολη και σημαντική ρίζα του προβλήματος μας, το πιθανότερο είναι να μην αντέξει η "ήρεμη στάση" του μητσοτάκη. Και πιθανότατα και άλλη "φιλοδοξία" να φεύγει στο εξωτερικό.

Την καλησπέρα μου και καλή σεζόν σε όλους μας. Με αισιοδοξία όσο γίνεται!

Άσχετο... Ακόμα αμφιταλαντεύομαι τι έχει συμβεί φέτος. Οι δρόμοι είναι άδειοι επειδή όλοι πήγαν διακοπές (είτε στα νησιά είτε στα χωριά) ή οι δρόμοι είναι άδειοι επειδή πήγαν διακοπές τα έφαγαν και τώρα είναι μαζεμένοι και δεν βγαίνουν έξω.

austin είπε...

*ή οι δρόμοι είναι άδειοι επειδή όσοι πήγαν διακοπές πήγαν και οι υπόλοιποι όντως δεν είχαν να κινηθούν;

Πάντως όλα τα μέρη από ότι μαθαίνω από παραθεριστές εβούλιαξαν!

μπαρμπαλιας είπε...

οι..."τρομαγμενοι" 21850.