Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online

LITECOIN/ USD : DAILY CHART...

4+1 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


Βάσω Αγγελέτου  vangeletou@insider.gr
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα ψηφιακά νομίσματα –γνωστά και ως κρυπτονομίσματα– ιδίως, μάλιστα, μετά την εκτόξευση του Bitcoin άνω του 600% τον τελευταίο χρόνο.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η Saxo Bank είχε συμπεριλάβει στα «10 ακραία σενάρια για το 2017» την εκτίναξη του Bitcoin στα 2.100 δολάρια, από 700 που ήταν στο τέλος του 2016. Σήμερα, η αξία του πιο διαδεδομένου κρυπτονομίσματος ξεπερνά τα 4.500 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως την προηγούμενη εβδομάδα, οι κινεζικές αρχές ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα μέσω των ανταλλακτηρίων, γεγονός που έχει ασκήσει πιέσεις στο Bitcoin στα επίπεδα των 4.100 δολαρίων, από 4.900 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Και πάλι, όμως, το ψηφιακό νόμισμα θεωρείται από πολλούς κλασική περίπτωση φούσκας. 

Ας δούμε 5 ερωτήσεις-απαντήσεις που «ρίχνουν φως» στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων:

1. Τι είναι το Bitcoin;

Σε αντίθεση με το κανονικό χρήμα που τυπώνεται στα πιεστήρια των κεντρικών τραπεζών, τα ψηφιακά νομίσματα παράγονται σε «ορυχεία». Εκεί, με τη βοήθεια πανίσχυρων υπολογιστών, οι ταλαντούχοι «ανθρακωρύχοι» λύνουν κρυπτογραφικά προβλήματα μετατρέποντας την υπολογιστική ισχύ σε ψηφιακό χρήμα. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζουν την εγκυρότητα των συναλλαγών σε Bitcoin σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Τον Ιούλιο, μάλιστα, ξεπεράστηκε ένα μεγάλο εμπόδιο στην περαιτέρω διάδοση του ως παγκόσμιο νόμισμα. Η κοινότητα του ψηφιακού νομίσματος αποδέχθηκε μια αναβάθμιση λογισμικού με την ονομασία SegWit2x που στοχεύει στο να αυξήσει την δυνατότητα συναλλαγών που μπορεί να διαχειριστεί το δίκτυο. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πλέον το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς αξίας πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο φθηνά.

2. Πώς μπορώ να αγοράσω Bitcoin;

Το πρώτο βήμα για να αγοράσει κανείς το ψηφιακό νόμισμα είναι να κατεβάσει ένα «ψηφιακό πορτοφόλι», όπως είναι το Blockchain. Μέσω αυτής της εφαρμογής wallet, ο χρήστης θα χρησιμοποιήσει τη χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα για να αγοράσει Bitcoin με βάση την ισοτιμία που ισχύει τη δεδομένη στιγμή.   

Στο Bitcoin wallet μπορεί να διατηρεί το «κομπόδεμά» του σε ψηφιακό νόμισμα και να κάνει αγορές και άλλες συναλλαγές στο Internet, σε ιστότοπους που αποδέχονται Bitcoin. Μια σειρά από εταιρείες –εμπορικές ή μη- δέχονται το Bitcoin ως μέθοδο συναλλαγής, μεταξύ των οποίων η Microsoft, ο δημοσιογραφικός οργανισμός Bloomberg και η φιλανθρωπική οργάνωση Save the children.



3. Τι είναι τα ψηφιακά ανταλλακτήρια;

Μεγάλο ποσοστό των χρηστών Bitcoin, χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα για να κάνουν trading. Εκτός από τις τεράστιες διακυμάνσεις στην τιμή του, που προϋποθέτουν επενδυτές με… γερό στομάχι, το Bitcoin προσφέρει ευκαιρίες για κερδοσκοπία Arbitrage, αφού η τιμή του μπορεί να διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα ή από ανταλλακτήριο σε ανταλλακτήριο.

Για τη χρήση αυτή, οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν εγγραφή σε ένα ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων, όπως είναι οι πλατφόρμες iForex, Coinbase κ.α. Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν ότι όσοι έχουν σκοπό να αποταμιεύσουν σε Bitcoin, θα πρέπει να φυλούν τα ψηφιακά τους νομίσματα στο προσωπικό τους ψηφιακό πορτοφόλι, και όχι στον λογαριασμό τους σε ψηφιακό ανταλλακτήριο που είναι πιο ευάλωτα στις κυβερνοεπιθέσεις. Πράγματι, τον τελευταίο χρόνο έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις σε ψηφιακά ανταλλακτήρια με «θύμα» λογαριασμούς σε Bitcoin, μεταξύ άλλων.

4. Είναι το Bitcoin φούσκα;

Η εκτίναξη του κρυπτονομίσματος κατά 600% μέσα σε έναν χρόνο –από 600 δολάρια που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016 σε 4.595 δολάρια που ήταν τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας – είναι ένας καλός λόγος ανησυχίας ότι το Bitcoin βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη φούσκα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το άλμα στην τιμή του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θεαματική διάδοση της χρήσης του, αφού όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται τόσο ανεβαίνει η τιμή του. Επιπλέον, οι συναλλαγές στο ψηφιακό νόμισμα δεν «ανιχνεύονται» στο Internet, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για παράνομες εμπορικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, η Goldman Sachs αναγνωρίζει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους θεσμικούς επενδυτές να αγνοούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων, όσο και εάν το παραδοσιακό οικονομικό σύστημα δυσκολεύεται να αποδεχθεί ένα προϊόν του «σκοτεινού» κόσμου του Internet. «Ασχέτως του αν πιστεύετε στην επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή όχι, στην συγκεκριμένη αγορά κινείται πραγματικό χρήμα και χρειάζεται παρακολούθηση», αναφέρει σε σημείωμά της προς του πελάτες της η επενδυτική τράπεζα.

Αν και οι μεμονωμένοι επενδυτές ανταλλάζουν εικονικά νομίσματα σε διάφορα ανταλλακτήρια, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν μείνει μακριά από την συγκεκριμένη αγορά λόγω του μικρού της μεγέθους και της μεταβλητότητας. Ωστόσο υπάρχουν οι μαζικές συναλλαγές για μεγαλύτερες εντολές.

5. Ποια είναι η επόμενη ημέρα για το Bitcoin;

«Το Bitcoin πλησιάζει ταβάνι. Η διόρθωσή του είναι θέμα χρόνου», σχολιάζει ο Σίμπα Τζαφάρι, στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.


Πιο αισιόδοξος είναι ο Έιρον Λάσερ, συνιδρυτής της Breadwallet, ο οποίος εκτιμά ότι το Bitcoin θα διατηρήσει την αξία του την επόμενη πενταετία. «Είναι τα κρυπτονομίσματα φούσκα; Σίγουρα», ομολογεί ο ίδιος στο MarketWatch, προσθέτοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Όπως εκτιμά, η μακροχρόνια τάση είναι ανοδική για το ψηφιακό χρήμα.
..........................................................................................................................

38 σχόλια:

michele είπε...

Ας κάνουμε μια επαφή με τα cryptocurrencies ,εδώ το Litecoin

LTC/USD. To νόμισμα αρχίζει να αποκτά τεχνικά χαρακτηριστικά, από τον Απρίλιο ( στα 6$) έχει δημιουργήσει μια ντουντούκα ( megaphone) ΑΒ

Αριστερά οι διορθώσεις fibonacci το 50% στα 52 $ και η Κ στα 54,7 συνθέτουν ένα ισχυρό σημείο στήριξης. Ακόμα μεγαλύτερο για να μην χαθεί η τάση και η trendline Β .

Χρησιμοποίησα τον βραχυπρόθεσμο εκμο 9 ημ λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας, που πάντως σε ατασικές φάσεις δεν βοηθάει ιδιαίτερα,όπως την περίοδο μέσα Ιουλίου-μέσα Αυγούστου.

Με την ανοδική βέβαια διάσπαση του στις 24/8 στα 48$ έγινε ένα -πολύ-γρήγορο 100% στα υψηλά της 2/9 εννέα μόλις συνεδριάσεις αργότερα.

giaxy είπε...

Καλημέρα. Για χαλκορ τι περιμενετε; θα ηθελα μια μινι αναλυση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πριν 1χρονο είχα γράψει εδώ για κάποιον φίλο πού είχε την ατυχία να δηλώνει κέρδη σε μία βιοτεχνία που πάει σούπερ. ..Κάπως έτσι τα δύο παιδιά του που έχουν αναλάβει τα ηνία εδώ και μερικά χρόνια πληρώνουν εφκα 36.000 ευρώ τον χρόνο από 6.000 πού πλήρωναν παλιά. .Μου είχε πει επί λέξη. .αν ξαναδούν κέρδη να μου γράψουν. Τώρα το υπουργείο ψάχνει να βρει τα αίτια τής φοροδιαφυγής. .μιας και δεν είναι μα...κες να δηλώνουν. ΚΑΛΗΜΈΡΑ.

ArTaXiA είπε...

Αυτά τα πρωινά-πρωινά σχόλια, τα τόσο άσχετα με το θέμα του κειμένου, μου φέρνουν στο νου, εικόνες ελληνικής κωμωδίας:
- Πολύ ωραία γλυκά έχετε. Α! Και οι σοκολατίνες μούρλια, και τα μιλφέϊγ.
- Ναι, είναι φρεσκότατα. Τι να σας βάλω;
- Βασικά, περαστικός είμαι, στο φούρνο πήγαινα. Γεια σας.

Bonjour

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καμαροστε επενδυτη
Ο/Η ArTaXiA είπε...
Υπάρχουν δύο τίτλοι που σήμερα είναι αγοράσιμοι. Κάποια ιδέα;
12 Σεπτεμβρίου 2017 - 4:55 μ.μ.
Και συνεχιζει με υφος χιλιων καρδιναλιων.
Ο/Η ArTaXiA είπε...
Η ΜΠΕΛΑ είναι η μία.
Ο ΦΡΛΚ είναι ο δεύτερος.

Άντε και του χρόνου.
12 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:13 μ.μ.

Το αποτελεσμα την επομενη το ειδαμε ΜΠΕΛΑ +0,36 ΦΡΛΚ -1,33
Βρε πως το ειχε γραψει καποιος καποτε.
ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ξυπναμε νωρίς βρε Αρταξια.. και εκτος απο τα κρυπτονομιατα εχουμε και άλλες έννοιες που εχουν να κανουν με την τσεπη μας.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...




ΔΕΙΤΕ τωρα και το καλυτερο που αφορα τις γνοσεις του και που κάθε μερα τον αφινουν να κοκορευετε.


Ο/Η ArTaXiA είπε...
ΑΡΑΙΓ, να δούμε τα αποτελέσματα και μετά. Την είχα επίσης για αγορά, αλλά δεν με έπεισε.
12 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:17 μ.μ.


Τα αποτελεσματα της ΑΡΑΙΓ ειχαν βγει το πρωι.Αλλα ο φιρμας καλλιτεχνης εγραφε ποιηματα και δεν το καταλαβε

SCALPER είπε...

Μετα τα αποτελεσματα του εξαμηνου την Παρασκευη!!**
Καλημερα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω βέβαια απαντησα προχθες στον καλλιτέχνη στην ερωτηση του οταν η Αττικής είχε 0.065 αλλα μου κανανε πλακιτσα.

ArTaXiA είπε...

Τσαμπή μου, μας έλειψες. Και χαίρομαι που με ψέγεις που δεν διάβασα αποτελέσματα στις 9.55, αλλά περίμενα το απόγευμα. Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι, τις κινήσεις της ημέρας τις έχω ήδη στημένες από νωρίς το πρωί. Αλλά, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σου και την επόμενη φορά, αν υπάρχουν αποτελέσματα μέσα στη μέρα και πριν το κλείσιμο, θα τσακίζομαι να τα μελετήσω. Έτσι θα κάνεις κι εσύ φαντάζομαι.

Για τα υπόλοιπα περί ΜΠΕΛΑ και ΦΡΛΚ, θα τα αφήσω στην άκρη. Πες μας εσύ χαρτάκι να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε σήμερα να σε έχω αύριο στη σέντρα.

Οπλαρχηγέ μου. Κι εσύ εδώ;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι εδω και εγω..στον φουρνο πηγαινα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μάλλον ο ΑΡΤΑΧΙΑ έχασε το επεισόδιο με το Τσαμπή ΠΘ
κι για αυτό τον πήρε στα σοβαρά.


Ο λατρεμένος μας ΠΘ είναι...

Ο Εμείς τα λέγαμε... ;)

ArTaXiA είπε...

Ε, άντε να πάμε παρέα τότε. Θα μας πει ο Τσαμπης τίτλους για σήμερα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αρταξιδια.
Δεν χρειαζετε να διακαιολογησε σε μενα.
Εγω σε ξερω καλα.Πως το γραφη ομως ο Μιχαλης απο τον παπππου του.
Ο εξυπνος το παραδεχετε ο ΠΟΝΗΡΟΣ δικαιολογητε.
Αιντε τωρα καλη σας μερα που θα κανω κουβεντα εγω με σενα.
ΑΧΡΗΣΤΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΥΛΙΚΟ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

χαχαχα...πάρε και το παράσημο απο τον τσαμπή μας...

ArTaXiA είπε...

Άσε, να σκάσω είμαι.

Εντωμεταξύ τον πήραν χαμπάρι τον θεούλη στο ΠΡΕΖΤ και του έχουν στήσει τεμάχια στο -10%....

Αναμένω με αγωνία τη συνέχεια.

austin είπε...

Ακούω στο ραδιόφωνο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και ελλιπής ενημέρωση στους δημάρχους των νοτίων προαστίων. Η κατάσταση στις θάλασσες εκεί νότια είναι κάκιστη. Αυτό μας έλειπε τώρα. Και σκεφτείτε ότι ο Κουρουπλής είναι ανοικτός να παραιτηθεί. Αν και αυτός ο καρεκλοκένταυρος υπέβαλε στην διάση του ΠΘ την παραιτηση του, καταλαβαίνετε πόσο βάρος αχρηστίας κουβαλάει.

Είναι κρίμα. Τίποτα μα τίποτα σωστά σε αυτό το κράτος?

Καλημέρα

michele είπε...

Ειπα κι εγω ,ας βαλω ενα κρυπτονομισματάκι, να μην μας πουν οτι δεν ακολουθουμε τας εξελίξεις και δεν ειμεθα μοντέρνοι ...

Καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Xαμηλο ημερας ,στη ζωνη των 950 παλι ο ΔΤΡ .Αν τη χάσει παμε για 920 μον αν και υπαρχει κι αλλο εμποδιο.Σε τετοια περιπτωση
θα ανεβασουμε γραφημα παλι

michele είπε...

Σαν να φαινεται οτι την χάνει,εχουμε δρόμο ακομα βεβαια ,πλησιαζουμε και στο 796-800 του ΓΔ

ΝίκοςΤ είπε...

Φυχραιμότατος ο ηλικιωμένος κύριος.
Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου του,αυξήθηκαν οι θέσεις σε ΤΕΝΕΡΓ και ΑΔΜΗΕ,μειώθηκε ελάχιστα η θέση σε ΜΥΤΙΛ και ήρεμος αποχωρεί για άλλες ασχολίες.
Περί της διακυβέρνησης της χώρας απλά θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση της συγχωρεμένης κυρίας Στέλλας από τα Λαγκάδια Αρκαδίας:"Μαυατσάλωτα παιδί μου"

ArTaXiA είπε...

Τσαμπηηηηηηηη. Μα να πέφτει ξύλο κι ο ΦΡΛΚ να ναι πάνω;

michele είπε...

Ωραια η κυρα Στελλα χαχα . Απαντηση στον art : Γιατι ειναι χαρτάρα ( πεφτει,ανεβαινει δεν εχει σημασια)

michele είπε...

919 η επόμενη του ΔΤΡ ,απωλεσθηκε το 952 εχουμε και gap πιο κάτω ,απαιτειται καινουργιο γραφημα. Απο αύριο

Lorac είπε...

Καλησπέρα. Ενδιαφέρον αυτό με τα κρυπτονομίσματα. Στέκομαι στο γεγονός ότι η χρήση τους είναι μη-ανιχνεύσιμη :-) οπότε δικαιολογούν ζήτηση. Υπάρχουν αναφορές τι συνολικό νούμερο πχ bitcoin κυκλοφορούν. Δηλαδή τι κεφ/ση έχει??

Teva ο μαθητής θυμήθηκε στις 24 ο δάσκαλος μίλησε στις 25 η μετοχή έκανε άνοδο στις 26. Επίπεδο συνεργασίας άριστο!!

michele είπε...

Lorac υπολογίζεται περιπου στα 150 δισ $ , απο τα οποια το bitcoin εχει περιπου σαν κεφαλαιοποίηση στα 70δισ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη εκφραζω : Επειδη υπαρχει ζητηση και λογω μαυρου χρηματος καθως πολλοι απευθυνονται προς τα εκει, το σύστημα θα αφησει να υπαρχουν προκειμενου αν μπορέσει να τους βάλει χέρι

michele είπε...

Αυτο θα φανει και αν επιτρεψουν την εκδοση EFTs που θα σημάνει μια "κανονικοποίηση" του συστήματος

Unknown είπε...

καλησπερα παιδια!εχεουμε τιμες στοχων αγορας για τισ τραπεζουλες?ειχατε δωσει ο νεκ νομιζω ευροβ 0,80 ετε 0,319 πειρ 4,00 και αλφα 1,95 επειδη ειμαστε κοντα σε αυτα τα νουμερα εχουμε καμια αναθεωρηση προς τα κατω?

michele είπε...

Ο στόχος της διπλης κορυφης της ΕΤΕ ειναι 0,2950 στο περιπου

η ΕΥΡΩΒ αν χασει το 0,80 παει 0,7640€ ( εχει και gap λιγο πιο κατω)

Για διαβασε εδω: 6 Σεπτεμβρίου
http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/09/blog-post_6.html#more

μπαρμπαλιας είπε...

μετα και τη σημερινη εικονα
των σαπακίων...
ποιο ειναι καλυτερο απο τα πεντε(5);

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν σου κανω τον αγιοοο αχ αμαρτησαααα..Καλο απογευμα σε ολους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευκολες ερωτησεις κανεις μπαρμπα...χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η ΑΤΤ παρασέρνει και τις άλλες :) :) :)

(Ξύλο τρώμε κ απολαμβάνουμε...)

μπαρμπαλιας είπε...

και το μπικοι -35% στις αγόρες της Κινας

michele είπε...

Ναι γιατι το απετρεψαν οι Κινεζοι, η ειναι κερδοσπικο παιχνιδι

ηδη στις αλλες αγορες ειναι στο- 10% περιπου

το LITCOIN που τιμαμε σημερα ειναι στο -19% επιασε τα 50 $ !

michele είπε...

Πιασαμε το 919 στον ΔΤΡ σχολιο στις 3.09

μπαρμπαλιας είπε...

μια απο τα ιδια ...τα παλια,
για να μηνξεχναμε οτι εδω ειναι
ελληνικο ξεχαρβαλωμα

michele είπε...

790 ο ΓΔ καθαρος τζιρος ανεβασμενος στα 63 εκ ευρώ ( λογικο)

ΔΤΡ κατω και απο 919 ( παταγωδης η διάσπαση του 952 ) στις 911( σαν την Porsche ενα πραγμα

εχουμε το gap 894,57- 899,5 το νου μας