Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΗ

X.A.A. LIVE 




                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΔΕΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Mετα την απόσχιση και την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο, η μετοχή κινείται εντός ενός descending megaphone K-K2.

Η σημαντική γραμμή λαιμού Χ100 στα 2,08 € αποτελεί ορόσημο για την ( ανοδική κυρίως) κίνηση της μετοχής, που ΜΟΝΟ με την ανοδική διάσπασή της η διαγραμματική εξέλιξη θα μεταβληθεί  δραματικά.

Οπως επισημαίνεται και στο γράφημα, ο εκμο 30 ημ παίζει και αυτός σημαίνοντα ρόλο, καθώς "στοπάρει" τον τίτλο και τον οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Στο αρνητικό σενάριο, η μετοχή θα κινηθεί προς την κατερχόμενη γραμμή στήριξης Ν4 ( ακόμα και κατω απο το 1,80€) ενώ στο θετικό απαιτείται ανοδική διάσπαση των:
1) εκμο 30 ημ
2) της Χ100 
3) της Κ ανω πλευράς του διευρυνόμενου σχηματισμού. 
Σε τέτοια περίπτωση ο ελάχιστος στόχος είναι τα υψηλά της 20ης Ιουλίου στα 2,42 ευρώ.

42 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η ερώτηση τού Αμερικανού Δημοσιογράφου στον Τσιπρα μόνο τυχαία δεν ήταν. ..Έγινε για να τον υποχρεώσει σε δημόσια κολοτουμπα και να εκθέσει (εξευτελισει)σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο τις αρλούμπες πού αραδιάζουν οι αριστεροί τάχα επαναστάτες όταν θέλουν να πάρουν η να κρατήσουν την εξουσία. ..Έχουμε ξαναπεί εδώ ότι το μεγαλύτερο δώρο πού αφήνει πίσω τού ο Τσε είναι η αποδόμηση τής Αριστερής ιδεολογικής ηγεμονίας. ..Δηλαδή. .Όταν σε ένα μήνα θα φωνάζουν έξω από το πολυτεχνείο. ..Φονιάδες των λαών Αμερικανοί. ..θα γελάει και το παράλογο κατσίκι. .Είναι μανούλες οι Αμερικάνοι σε αυτά. ..Καλημέρα σάς.

Panos είπε...

Καλημερα σας...καλημερα ΟΠΛΑ

austin είπε...

(Δυστυχώς) νιώθω μία μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που έκανε φυτευτή και ΠΡΩΤΗ ερώτηση η δημοσιογράφος όπως και ο τίτλος που έβαλε κανάλι (CNN ?) για το "κακό που θα μας βρει". Και αυτό γιατί η ηλιθιότητα, η γελοιότητα και η αμνησία περνάνε μόνο στην Ελλάδα του αριστερισμού και των υποστηρικτών του που έκαναν "εικονική δίκη για τον Κλίντον" και ο κοσμάκις χειροκροτούσε.

Διεθνώς ρόμπα λοιπόν. Δυστυχώς μας παίρνει στον λαιμό του ο γελοίος. Αλλά πρέπει μέσω αυτής της γελοιότητας να παραδειγματιστούμε και να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι λίγο την φιλοσοφία μας και την κουλτούρα μας στο τι και πως λέμε. Γιατί ειλικρινά δεν βρίσκω διαφορές μεγάλες μεταξύ του Τσίπρα που έλεγε για τον τραμπ (και άλλα τόσα) και όλων αυτών των πολιτών που όταν λέγαμε για την λαίλαπα και την βλακεία του ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν φασίστες και ότι όποια άλλη βρισιά. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο τσίπρας θα έπρεπε κάποια στιγμή να λογοδοτήσει. Ενώ οι πολίτες που έβριζαν απλά τώρα δεν μιλάνε.

Ακούω στα ραδιόφωνα ότι κερδίσαμε. Ναι, η συνάντηση δεν ήταν καταστροφική αλλά ο Τραμπ απέφυγε την αναφορά για την Τουρκία, απέφυγε για το χρέος κάτι ξεκάθαρο (και τι να πει άλλωστε) και το μόνο που τον ενδιέφερε στην συνέντευξη του τουλάχιστον ήταν τα αεροπλάνα και ότι θα στηριχθούν οι θέσεις εργασίας εκεί στην Αμερική.

Αφού λύσαμε τα προβλήματα τα δικά μας, ας στηρίξουμε και την αμερικάνικη οικονομία και να πανυγηρίζουμε εδώ στα μέσα για την επιτυχία του καταληψία στον λευκό οίκο.

Την καλημέρα μου. Και εύχομαι να καταφέρουμε να μείνουμε νοητικά ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι...

Nek είπε...

Kαλημέρα σας!

Να τονίσω ό,τι από τα 2 σενάρια που έβαλα χθες βράδυ, αυτό είναι και το πιο πιθανό:
Παμε κατω μεχρι το 756+ στο 61.8 του 3 να μπει το τρεχον 4 και λιγο
στο 1 για να φοβηθουν οι λονγκ. Αν συμβει αυτο στη συνεχεια θα παμε για
το 777.

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :)

μπαρμπαλιας είπε...

ζεαουρ

απογειωση του πολυπαθους...
μαζι με τα μιραζέ που πηραμε απ τσαμερκάνους.
πεταμε πεταμε (επικαιρον)
αλα παλαια που ειχαμε και τη φτερου

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η αγορά δείχνει σαν να μην φοβάται ουτε οτι το 16 ειχαμε ύφεση.. ούτε οτι δεν θα Πιαστει ουτε το 1.5% του 17 ουτε οτι λένε οι κατσαπλιαδες για μερισματα και τετοιες βλακειες...περιμένει υπομονετικα...εχει αρχίσει η αντιστροφη μέτρηση των κατσαπλιαδων..

Nek είπε...

Σήμερα αν πάνε όλα καλά γύρω στις 14.00 θα γίνει ένα live στην ανοικτή ομάδα ΧΑΑ LIVE στο facebook.
Αν κάποιος από εσάς θέλει να παρακολουθήσει εδώ θα βρείτε πληροφορίες για να γίνετε μέλη. Η όλη διαδικασία είναι απλή και εντελώς δωρεάν.

www.eurobyte.blogspot.gr
(πατάτε το κόκκινο πλήκτρο δεξιά)
ή απευθείας εδώ
https://www.facebook.com/groups/302773930199273/
και πατάτε το κουμπί 'JOIN' ή 'ENTAΞH'.

Αυτοί που θα γίνουν μέλη της ομάδας, θα ειδοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που θα υπάρχει live.

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, η αγορά σε έχει διαψεύσει πολλάκις, οπότε μάλλον θα το πράξει εκ νέου.

Bonjour mes amis.

μπαρμπαλιας είπε...

συμφωνω με αταραξι...
αλλωστε δια ποίον λογον να πειραματισθουν οι προστατες μας μεγαλοπέη και αμερκάνοι;
για το χαζοελληνα;
πριτσ Μαη μου...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν μου κανει τετοια τιμη παίχτη μου θα την δεχτω την ήττα.. εχω μεγάλη καρδιά.

michele είπε...

Tι να φοβηθει αλλο η αγορα ΟΠΛΑ; οι τραπεζες ειναι κατω απο την τιμη της ΑΜΚ του Δεκεμβριου του 2015 αντε πες η ΕΤΕ στα ισα

οι μετοχές της πραγματικής οικονομίας τράβηξαν απο μόνες τους το καρο οι περισσότερες κυρίως οι εξωστρεφείς, άλλαξαν εδρα για καλύτερους ορους δανεισμού κάποιες άλλες και περιμένουν το πότε η χώρα θα αποκτήσει κανονική κυβέρνηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη αυτό ειπα και εγώ.. Συμφωνώ.. η αγορα περιμένει ποτε θα φυγουν οι κατσαπλιαδες.

paolostar είπε...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο τσιπρας είχε και ένα δίκιο σχετικά με το κακό (τραμπα) που θα μας βρει.Απλώς έπρεπε να κρατήσει και λίγο τα προσχήματα και να το πει διπλωματικά
Καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Απομυθοποίηση της αριστερας δια μεσου της γελοιότητας.Ο,τι χρησιμότερο για τις επόμενες γενιές. Ειδικα αυτης της αριστερας.

μπαρμπαλιας είπε...

ναι ,ειναι διορατικοτατος ,αλλα αγαρμπος

austin είπε...

Σωστα παολοσταρ. Αλλο να μιλάμε εδώ η στο καφενείο και να πετάμε καμία μαλακια άλλο να μιλάς από θέση πρωθυπουργού.

Ασε που αν δεν κρατάς και μια πισινή σε εκλογικές διαδικασίες δηλώνει πόσο άσχετος είσαι και το μόνο που ξέρεις να κάνεις καλά στην ζωή σου είναι να εκμεταλλευτεις τον αριστερισμο του μέσου Έλληνα.

ArTaXiA είπε...

Αυτό το "παολοστάρ", κάθε φορά το διαβάζω "πορνοστάρ"....

Δεν είμαι καλά!

Panos είπε...

Ο νεος Τζεφρυ...

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22490080_1531389950290974_6281949487834134741_n.jpg?oh=8f43e9eee55618853860e0b3c9f175b0&oe=5A7A1213

hippy είπε...

Καλημέρα

κάθε που έρχεται καλοκαίρι πουλάω το μισό (πιο επιθετικό) χαρτοφυλάκιο και λέω "Ραντεβού τον Οκτώβριο με το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων". Οι φίλοι χαριτολογώντας μου απαντούν ότι οι κινηματογράφοι ανοίγουν τον Σεπτέμβριο. Χαμογελάω με την στερεότυπη επανάληψη καθώς ξέρω ότι προσωπικά κάνω τις αγορές ακόμα αργότερα, μάλλον στο α΄15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Ο χρονισμός δεν κρύβει φυσικά καμιά εξυπνάδα, το αντίθετο μάλιστα. Γνωρίζοντας τη θέση μου χαμηλά στη διατροφική αλυσίδα των αγορών αμύνομαι χρησιμοποιώντας τα στατιστικά αποφθέγματα "Sell May and go away", "January effect" etc. Μικρότερο ρίσκο, λιγότερα κέρδη. Το ίδιο σκέφτομαι κι εφέτος. Όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου στον Αύγουστο του "θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό".

Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω όμως όχι αιθεροβάμονας. Αρκετές φορές έχω αναφέρει ότι ο Τσίπρας έστριψε ευρωπαϊκά οριστικά και αμετάκλητα. Ότι η χώρα έχει δει τα χειρότερα και στην τελική νωρίτερα ή λίγο αργότερα έρχεται ο Κυριάκος. Ωστόσο θα ήθελα να εκφράσω παράλληλα την ανησυχία μου για την ποιότητα της ανάπτυξης που θα έχει η Ελλάδα από εδώ και πέρα. Πιστεύω ότι ακόμα και με τους φιλελεύθερους της ΝΔ (πολύ περισσότερο αν παρεισφρήσουν κάποιοι παλαιοκομματικοί) πάμε για μια αργή ανάκαμψη, με τη χώρα και τα νοικοκυριά να βρίσκονται σε μια διαρκή μιζέρια που θα μας στοιχειώνει τουλάχιστον για μια 5ετία ίσως και περισσότερο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το ΧΑΑ, ακόμα κι αν προεξοφλεί, μου φαίνεται δύσκολο να δει τις 1200 μονάδες μέχρι το 2020, απίθανο δε να δει τα ψηλά της συγκυβέρνησης Σαμαρά.

Θα ακουστεί "αριστερό" αλλά δεν είναι. H μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις (κατά την γνώμη μου) δεν φτάνει για να ξεκολλήσει η ανάπτυξη απ΄το τέλμα της. Σαφώς οι εταιρείες αρνούνται να κάνουν κεφαλαιακές επενδύσεις επειδή ο φορολογικός συντελεστής είναι πολύ υψηλός. Ταυτόχρονα όμως οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο διατεθειμένες να επενδύσουν επειδή η συντριβή των μισθών έχει καταπνίξει την κατανάλωση (με εξαίρεση την εστίαση) και συνεπώς τη συνολική οικονομική ανάπτυξη. Μια καλή ένδειξη πως κάτι αλλάζει θετικά νομίζω είναι η αύξηση πωλήσεων στην λιανική πχ οι πωλήσεις στο ΠΛΑΙΣΙΟ και το ΙΚΕΑ.

michele είπε...

Δεν θα διαφωνησω σε πολλα Hippy και ιδαιτερα στον χρονισμο,τον οποιο σεβομαι χωρις να ακολουθώ πάντα ιδίως αν οι τιμές και οι γραμμές δεν μου το δειχνουν.

Συμφωνω επίσης οτι δεν αρκεί η μείωση φορολογικών συντελεστών για να ξεκολλησουμε,αλλα ξέρω πολύ καλά πως:

1) Οι επενδύτες κυρίως οι ξένοι χρειάζονται και κλίμα εμπιστοσύνης και κανονικούς ανθρώπους στην κυβέρνηση να προχωράνε τις επενδύσεις. ΟΛΕΣ το τονίζω ΟΛΕΣ οι καθυστερησεις προέρχονται απο αριστερή αντίληψη ποινικοποιησης της επιχειρηματικοτητας και του κέρδους, η ακόμα και από συνδικαλιστικα εμπόδια ( εδω ομως και από δεξιά-σοσιαλιστικά -αριστερά)

2) Η οικονομία που είναι δυναμικό μεγεθος και οχι στατικό, τροφοδοτειται απο την καλή ψυχολογία που θα επηρεάσει και την κατανάλωση

paolostar είπε...

Art πες μου αν είναι να το αλλάξω χαχα

Μανώλης είπε...

Michele,καλησπέρα, καθώς και στην υπόλοιπη παρέα.Εσένα έχουμε το θάρρος εσένα ρωτάμε.Αντίσταση για τον ΑΒΑΚΑ εδώ κοντά;Αν έχεις χρόνο και διάθεση απαντάς.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

michele είπε...

16,5 εκ καθαρά στις 15.10 πολυ χαμηλος τζιρος, η κινηση μεταξυ 761-775 δεν λεει και πολλα πραγματα
Σημερα ειναι ο ΟΠΑΠ που τραβαει ) και η ΕΕΕ αυριο καποιος αλλος κολλημένος ο ΔΤΡ

ArTaXiA είπε...

Σήμερα που λέτε, είδα το Άβακα, κι είπα μέσα μου, ας βάλω μια αγορά, τρεις μήνες συσσωρεύει εδώ. Στήνομαι λοιπόν, και αφού βάζω την εντολή, παρατηρώ αγοραστές στημένους σε κοντυνά βήματα. Αυτό έχει να συμβεί στον Άβακα από το καλοκαίρι του '43... Κανένας βλάκας θα είναι -λέω μέσα μου και πάω να καυλαντίσω στο σόσιαλ μύδια-. Δεν περνάει ένα δεκάλεπτο και ο τίτλος πήγε στο + φεύγα. Και ερωτώ: Μια η ΔΕΗ, τώρα ο ΑΒΑΞ, ποιος διάολος με γλεντάει ωρέ;

@paolostar, το πορνοστάρ αναμφίβολα δείχνει περισσότερο υποσχόμενο.

michele είπε...

Οταν βαζουνε εντολή που τους ενδιαφέρει ,δεν καυλαντιζουν μετά στο διαδίκτυο χωρίς να έχουν ένα μάτι εκεί ...
Καμμια φορά το καυλαντισμα βέβαια μπορεί να βγει και σε καλό που ξέρεις :)) χαχαχ

ArTaXiA είπε...

Σιγά το χαρτί που ήθελε και προσοχή....

Ένα μήνα στο 0.60. Έβαλα εκεί μια εντολή.....

ArTaXiA είπε...

Επίσης θέλω να καταθέσω την απορία μου, όταν ας πούμε έχει η ΓΡΙΒ παράγωγο, αλλά όχι η ΑΡΑΙΓ. Ποιος τα αποφασίζει αυτά;

michele είπε...

Aυτη ειναι μια όντως ενδιαφέρουσα απορία, για να το ψαξουμε Κανονικα οι μετοχες του FTSE δεν θα επρεπε να εχουν όλες;

michele είπε...

Αν δεν κρατήσει το 798 ο ΔΤΡ ,θα εχιουμε και συνέχεια μα σήμερα, μα αύριο, μα μεθαύριο

μπαρμπαλιας είπε...

αυτοι οι επεντυτες του χαα-λασμενου,δεν μπορουν να εκτιμησουν ουτε συμφωνιες ,ουτε ωφελη στη διεθνη σκακιερα που εχει η κυβερνησις μας.
τωρα πιεζουσιν και πουλουσιν.
τι δεν τους αρεσε δλδ απο τα χθεσινα και τα επερχομενα;

michele είπε...

Για τους επενδυτες ηταν ανευ σημασίας τα χθεσινά. Εκεινο που δεν τους αρεσε ηταν η αναθεωρηση προς τα κατω του ΑΕΠ του 2016

Lorac είπε...

Blogger Ο/Η paolostar είπε...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο τσιπρας είχε και ένα δίκιο σχετικά με το κακό (τραμπα) που θα μας βρει.Απλώς έπρεπε να κρατήσει και λίγο τα προσχήματα και να το πει διπλωματικά
Καλημέρα σε όλους

18 Οκτωβρίου 2017 - 11:51 π.μ.

Φιλε δηλαδή με κλιντον θα ήταν καλύτερα πιστεύεις?? Εγω στο γράφω θα ήταν πάρααααα πολύ χειρότερα. Το γιατί και το πώς αναζήτησε το στο mentality των συνεργατών.

michele είπε...

Μεγαλη συζήτηση αυτη Lorac

michele είπε...

33 εκ καθαρος ο τζίρος -2,63% ο ΔΤΡ στις 804,05 πρεπει να κρατησει το επιπεδο αυτο ειδικα στις 798

η ΕΤΕ παλι καλυτερη απο τις αλλες τράπεζες κρατησαν καποια χαρτια της πραγματικης οικονομιας με το γιγαντα ΦΟΥΡΛΗ να εχει την πρωτοκαθεδρία ( +4.29%) και το ΦΦΓΚΡΠ να κλεινει πανω απο το σημαντικο 17,70 ( να το δουμε και ως εβδομαδιαίο κλείσιμο ομως)

ΕΕΕ και ΜΟΗ επισης πολυ καλες

Paolo GG είπε...

καλησπέρα,
ΕΕΕ & ΜΟΗ Προιδεαζουν για χώσιμο και αύριο στην λοιπή αγορά.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ωραίο επίπεδο έχετε... και μετά σας ενοχλεί ο Σκακιστής σεντρικολομπίστες

Καλό απόγευμα σε όλους

Nek είπε...

Η μαγκιά για τον ΑΒΑΚΑ θα ήταν να το έγραφες πριν. τώρα είναι αργά! Λυπάμαι αλλά έτσι είναι!

ArTaXiA είπε...

Αν ήμουν μάγκας, θα είχα αγοράσει στο 0.60. Αυτό έγραψα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nek είπε...

και τον έβλεπα απο χθες οτι μίλαγε ... γαμ@το. ΑΡΤ nothing personal αλλωστε το ξέρεις ό,τι σε συμπαθω. Απλά μου την έδωσε που δεν μπήκα εγκαιρως!

ArTaXiA είπε...

Αμ εμένα...