Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΓΔ

X.A.A. LIVE 




                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Από τα υψηλά των 860 μον του Ιουλίου, ο δείκτης δημιούργησε ενα καθοδικό megaphone Α1-Α2.
Μετα την μίνι αντίδραση από την Κ ( 755 μον ) ,ακολούθησε μια ακόμα καθοδική πορεία σε μικρο κανάλι και την d να περιορίζει την κίνηση.

Όσον αφορά τους long απαιτείται ΑΜΕΣΗ αντίδραση με αύξηση του όγκου συναλλαγών, ανοδική διάσπαση της Κ και διαφυγή από την περιοριστική d, προκειμένου να προσεγγιστούν εκ νέου οι 775 μον.

Διαφορετικά ο δείκτης θα "τεστάρει¨το σύμπλεγμα των δυο κινητών ( εκθετικού και απλού 200 ημ )  και σε περίπτωση διάσπασής τους  θα κλείσει το gap της 2ας Μαϊου που επισημαίνεται στο γράφημα, αγγίζοντας και την κάτω πλευρά Α2  της ντουντούκας.
Σε αυτή την υπόθεση, αναμένεται επανεμφάνιση ισχυρών αγοραστών ,καθώς το σύστημα στηρίξεων είναι σημαντικό και όλα θα κριθούν από το μέγεθος και τη δομη της πιθανολογούμενης αντίδρασης.

73 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σας...Ο παρακάτω διάλογος περα για περα αληθής σημερα το πρωί.. .Μου τηλεφωνουν απο μεγάλη τράπεζα.. Καλημερα σας ο κυριος τάδε; ναι απαντω...Βλεπουμε οτι τον Δεκέμβριο του 14 σπασατε την προθεσμιακη σας...θα θελαμε να σας ενημερωσουμε για τα νεα προνομιακα επιτοκια προκειμένου να ξανασυνεργαστουμε..χωρις δευτερη κουβεντα της λεω οχι μιας και υπαρχουν καπ κοντρολς..αντιο...με ξαναπερνει σε δυο λεπτά.. ξέρετε τα νεα κεφάλαια δεν υπόκειται σε καπ.κοντρολ.. .Της απαντω επι λέξη.. .Οσο υπάρχει ο Τσιπρας δεν υπαρχει περίπτωση να κανουμε καποια συνεργασία...και λεμε διάφορα σχετικά.. μου απαντά.. .8 στους 10 πελάτες τον ιδιο προβληματισμό έχουν.. Ειδες της λεω που εχω δίκιο.. .οπότε περιμένουμε να ερθει ο Κουλης της λεω και εκει κατι θα κάνουμε.. Μου απαντά.. Γιατι αν έρθει ο κουλης θα αλλάξει κατι;Καγκελο ο οπλαρχηγός.. ευχαριστω κςλημερα σας....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στειλε μειλ

ArTaXiA είπε...

Bonjour παίκτε.


Το "Προνομιακό Επιτόκιο" το μάθαμε τουλάχιστον;

Lorac είπε...

0,012% προ φόρων?? Καλημέρα. Υπεραπόδοση βέβαια έναντι άλλων με αρνητικά πιτώκια.

ArTaXiA είπε...

Προφανώς είναι προνομιακό για την τράπεζα που το αποδίδει, όχι για σένα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια δεν ρωτησα αν θες το μαθαινω..

austin είπε...

Με έκπτωση 97% πουλησε κάποια δάνεια η ευρωβ... Ελά πάρε πάρε πάρε!

Πλιαααατσικο! Και εμάς μας ζητάνε να πάμε τα λεφτά μας στις τράπεζες. Μια ωραία ατμόσφαιρα...

Την καλημέρα μου. Λογικά λόγω της πώλησης των κόκκινων δανείων και την εξωφρενικης ενίσχυσης των κεφαλαίων την ευρωβ κατά 45 εκ ευρώ περιμένουμε εκτόξευση. Σωστα;;

ArTaXiA είπε...

Σου τηλεφώνησαν να σου πουλήσουν προθεσμιακή με "προνομιακό επιτόκιο", το οποίο δεν κατονόμασαν κι εσύ βέβαια, λόγω Τσίπρα, δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις.

Δεν σε αδικώ. Αδικώ εκείνους. Εάν τους εκπαίδευα εγώ θα τους συμβούλευα το: "Μήπως η δικαιολογημένη ανησυχία σας απέναντι στην κυβέρνηση, θα κατευναζόταν κάπως αν σας ανέφερα πως η τράπεζα μας προσφέρει 2,5% επιτόκιο σε ποσά άνω των 100,000 ευρώ, τόκοι οι οποίοι είναι ισοδύναμοι με εικοσι πέντε έτη κατάθεσης απλού ταμιευτηρίου και ανταγωνιστικοί στη μερισματική απόδοση της πλειοψηφίας των τίτλων του ΧΑΑ, χωρίς τον κίνδυνο που συνεπάγεται η διακράτηση μετοχών."

Αλλά σιγά μην προσφέρουν 2,5% (που θα ήταν όντως προνομιακό). Και σιγά μην έχουν εκπαιδευτεί από σοβαρούς ανθρώπους....

ArTaXiA είπε...

Εδώ η εκτόξευση Austin.

http://www.gifbin.com/bin/022011/1296759235_rocket-launch-fail.gif

Lorac είπε...

2,5%%??? Ούτε ένα μπες βγες στη μιγα κ.Αρτ!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ελα ρε παίχτης.. 1%...0.85% καθαρό.. την πηρα εγω τηλ για να σου πω..λες και δεν το ξεραμε..

ArTaXiA είπε...

Χαμηλότερο δηλαδή από την προμήθεια που η ίδια τράπεζα χρεώνει για μια είσοδο/έξοδο σε ένα ομολογιακό της αμοιβαίο κεφάλαιο. Κάπου δεν βγαίνουν τα νούμερα απόδοσης/ρίσκου.

michele είπε...

Καλημερα, καλημέρα σε ολους :) Τα ίδια πετάω κι εγω ΟΠΛΑ σε διάφορους

Εν τω μεταξύ ( παρατηρείται και στις έρευνες το φαινόμενο) αυτοί που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι κάνανε παπαριά, ενώ άλλοι άνθρωποι παραδέχονται πως έκαναν λάθος επιλογή, λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα:

Όλοι ίδιοι είναι, δεν θα αλλάξει τίποτα κλπ.Τι να πούνε,πιάστηκα μαλάκας;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάρτε μωρέ ενα τρίμηνο έντοκο κ καλα είσαστε...
15.000 στην έκδοση κ τα υπόλοιπα στη δευτερογενή...

Κλέφτες θα γίνουν οι τραπεζες μας;

ArTaXiA είπε...

Η αντιμετώπιση των πολιτικών απέναντι στο γόητρο της εξουσίας, παρουσιάζει εκπληκτικές ομοιότητες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, προέλευσης, μορφωτικού υπόβαθρου, ή ηλικίας. Υπό αυτό το πρίσμα, στη θέση του πρωθυπουργού, ένας πολιτικός τείνει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο είτε τον λένε Αλέξη, είτε Κυριάκο. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι ηθολόγοι και οι ψυχίατροι.

Οπότε, φίλε μου Mic, το below the line ερώτημα σε τέτοιους προβληματισμούς είναι: Με συμφέρει να είναι οι φίλοι του Κυριάκου στην εξουσία, ή οι φίλοι του Αλέξη;

Η δική μου απάντηση θα ήταν: Δεν τους εμπιστεύομαι τους φίλους του Κυριάκου. Είναι πολύ μακριά από αυτό που θα αποκαλούσα "ηθικός άνθρωπος".

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αλέκος Παπαδόπουλος ο τελευταίος ηθικός.

michele είπε...

Δεν υπάρχει μαζικότητα στην ηθική. Η ηθική είναι μια έννοια προσωπική.
Και δεν αποτελεί πάντα και κριτήριο επιλογής ενός πολιτικού προσώπου.

Με την έννοια, ότι ναι είναι πολύ θετικό και απαραίτητο,να είναι κάποιος πολιτικός ηθικό στοιχείο, αλλα αν είναι άχρηστος, αδαής,τεμπέλης δεν θα προσφέρει τίποτα.

ArTaXiA είπε...

Αναφέρομαι στους "φίλους" της κυβένησης. Αυτοί συνήθως είναι επιχειρηματίες και ισχυρά πρόσωπα. Σπανίως πολιτικοί οι ίδιοι. Ο πολιτικός είναι ό,τι το μοντέλο σε μια διαφήμιση. Προβάλλει το προϊόν.

michele είπε...

Ναι υπάρχουν και αυτοί που λες. Αλλα είναι άλλο να έχει "φίλο" τον Μυτιληναίος, το Δασκαλόπουλο κλπ ( τυχαία τα ονόματα) και άλλο τον Καλογρίτσα και το Σαββίδη ξερω εγω.

Εχει εκπέσει και η επιχειρηματική τάξη. Εδώ η Αγγελοπούλου πήρε απ το χεράκι τον τσίπρα και τον πήγε στον Clinton. Kαι έγινε ρόμπα ο ανθρωπος. Τι να το κανεις;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καμπούλ ποιος Παπαδόπουλος είπες;

ArTaXiA είπε...

Δεν θα επιλέξω τον δήμιο μου με κριτήρια την παιδεία και τη μόρφωσή του. Ότι τι; Όταν θα με πηδάει στα τέσσερα θα απαγγέλει Σεφέρη και θα μυρίζει κολώνια;

Και επανέρχομαι στο "Ελληνικό". Όποιος και να εκμεταλλευτεί την έκταση θα το κάνει με σκοπό το κέρδος. Το δικό του κέρδος. Λες να με αφορά εάν τον λένε Καλογρίτσα ή Μυτηλιναίο; (Επίσης τυχαία τα ονόματα). Η δική μου η πρόσβαση στο χώρο δεν θα επιτρέπεται, κάποιοι θα μένουν εκεί, σε ένα προνομιούχο οικόπεδο και τα χρήματα που θα πληρώνουν για αυτό το προνόμιο θα καταλήγουν σε άλλων τις τσέπες. Δεν γνωρίζω σε ποίων. Πάντως, όχι στη δική μου, ή του ευρύτερου κοινού. Όταν παραχωρείς έναν αιγιαλό σε κάποιον "φίλο σου" βλ. Nammos, τα οφέλη δεν πηγαίνουν στην κυρά Μαρία που μένει στη Μύκονο. Από τα 500 ευρώ που πληρώνει ένας Άραβας την ομπρελοξαπλώστρα ο δημότης της Μυκόνου δεν λαμβάνει τίποτα. Αυτό κάποιοι το αποκαλούν πρόοδο και αξιοποίηση. Όχι εγώ. Τελικώς, μετεξελίσσομαι σε αριστερό μου φαίνεται....

michele είπε...

Nα το προσέξεις λίγο αυτό το τελευταίο :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε Αρταξια απο το νταλαβερι της Μυκόνου ολοι θα φανε..Δηλαδη αυτοι που εχουν το ναμος οπως ειπες δεν εχουν προσωπικό; δν τρωνε ψαρια δεν αγοραζουν κοσμήματα δεν αγοραζουν αυτοκίνητα.. και αυτοι με την σειρα τους δεν θα τα ξοδεψουν;τι λεμε τωρα;Και η κυρα Μαρια δεν θα εχει μερισμα;

ArTaXiA είπε...

Προσωπικό που δεν είναι Μυκονιάτες και που μένουν σε container στοιβαγμένοι ανά 10, λαμβάνοντας 800 ευρώ για 12 ώρες καθημερινή εργασία χωρίς ρεπό. Γι αυτούς μιλάμε Οπλαρχηγέ;

Ναι Mic, το παλεύω μέσα μου, αλλά όσο το διαβάζω τις ειδήσεις και αντιλαμβάνομαι που πηγαίνει το πράγμα, τόσο ο αριστερισμός επιστρέφει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια..και φυστικια να τρωνε ολη μερα νταλαβερι θα κάνουν.. θα πιουν και νερό μετά.. .Επιτρεπετε εσύ που φαινεσαι ανοιχτο μυαλό να μιλας σαν τον καρανικα;

ArTaXiA είπε...

Ρε Οπλαρχηγέ, τι επιχείρημα είναι αυτό;

Έχεις μελέτη του τι ποσοστό του πλούτου διαχέεται στην τοπική κοινωνία; Τι είναι η κάθε Μύκονος για να ωφεληθεί από τέτοιες πρακτικές;

Τα τρόφιμα που σερβίρονται στα εστιατόρια δεν είναι Μυκονιάτικα, οι σαμπάνιες γαλλικές, το χαβιάρι ρώσσικο, τα ζυμαρικά ιταλικά.

Οι ξαπλώστρες φτιάχνονται στην Κίνα, οι εργάτες που της τοποθετούν Πακιστανοί, οι σερβιτόρες από την Αθήνα, τα Χανιά, την Άρτα, οι barmen, Ισπανοί, Ιταλοί.

Οι βιζιτούδες είναι Ρωσσίδες, τα είδη πολυτελείας που χρησιμοποιούν οι τουρίστες όλα εισαγόμενα. Όλο το χρήμα που διακινείται στη Μύκονο καταλήγει εκτός Μυκόνου. Το αυτό συμβαίνει σε πλείστα άλλα ανάλογα μέρη.

Κι έρχεσαι να μου πεις πως εγώ μιλάω σαν τον Καρανίκα; Να μου πεις σαν τον Γιάνη, μάλιστα.

ArTaXiA είπε...

Ρε Τσαμπή, πόσο μικροτσούτσουνος και κομπλεξικός παίζει να είσαι; Αλήθεια τώρα. Και πόσο μίζερη θα είναι η ζωή σου που εμφανίζεσαι μόνο και μόνο μετά από εμένα και για εμένα. Δηλαδή πόσο;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θες μελετη;Για το Ελληνικό.. ..ΙΟΒΕ...75.000 θεσεις εργασίας συν 15.000 επιπλέον.. ..απομακρύνεται η απολεια 10.000 θεσεων εργασιας και οφελος 0.2% στο αεπ...εως το 2041 ετος ολοκλήρωσης του εργου1.7%στο αεπ συν 0.6%... ..Το2041 το αεπ θα ειναι 7.42 δις η 2.4 υψηλότερο απο αυτο που θα ηταν αν δεν ειχε πραγματοποιηθεί η επένδυση.. .φορολογικα εσοδα απο επιμέρους δραστηριότητες 14δις..

ArTaXiA είπε...

Όχι τέτοια μελέτη Οπλαρχηγέ. Μελέτη για πραγματοποιηθείσες επενδύσεις θέλω. Ας πούμε πόσο ωφελεί την τοπική κοινωνία ένα Nammos, ένα Costa Navarino βρε αδερφέ. Το πριν και το μετά. Χειροπιαστά πράγματα, όχι εκτιμήσεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν θες να σου πω για το Costa navarino.μιας και ειμαι κοντά.. .μακαρι να ειχαμε αλλα 5 τέτοια..

michele είπε...

Εγω είμαι ακόμα πιο κοντά ΟΠΛΑ χαχα. Πραγματικά απίστευτη η ώθηση που έδωσε στην τοπική οικονομία το Costa Navarino

ArTaXiA είπε...

Γι αυτό το ανέφερα. Πες μου λοιπόν, πόσο ωφελείσαι εσύ προσωπικά, ο γείτονας σου, ο τοπικός αγροτικός συνεταιρισμός, ο δήμος από αυτήν την επένδυση.

Και προς Θεού, δεν αναφέρω πως δεν υπάρχει όφελος. Αυτό που επισημαίνω είναι πως δεν είναι όλες οι επενδύσεις ίδιες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

10 γνωστοί μου που ηταν ανεργοι δουλευουν εκεί.. .τοπικα προϊόντα τα πουλανε εκει..αξια γης επι 2 ..ασφαλιστικες εισφορες πανω απο 1000 υπαλλήλους.. .αεροπορικες συνδέσεις που δεν υπήρχαν.. .επενδύσεις στην γύρω περιοχή στον τουρισμό για να εξυπηρετούν την μεγαλη ζήτηση που δεν μπορει νς καλύψει υο navarino...και πολλά ακόμα.. τι να λεμε τώρα.. .

ArTaXiA είπε...

Θα συμφωνήσω. Υπάρχουν ωστόσο κάπου τα νούμερα;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και νουμερα να σου πω..με την μοχλευση θα ειναι επι 3.

michele είπε...

Νουμερα οπως οι αφιξεις του αεροδρομιου Καλαματας κλπ, υπαρχουν.Τωρα τις επενδυσεις τις ειδα εγω με τα ματια μου, οπως και ενα καινουργιο δρομο που με παει κανα 10λεπτο νωριτερα

ΑΔΜΗΕ πολυ καλος σημερα ,καπως καλύτερος ο τζίρος

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη τι συμβαίνει με τον Αρταξια;θα μας τρελανει...εχει μπλεξει με καμια κνιτησα;ποια του φουσκωνει τα μυαλα που λέμε εκει κατω;χαχα..

ArTaXiA είπε...

Καλά, κι εγώ που περνούσα από το Ελληνικό, όταν είχε τους πρόσφυγες, οι καντίνα μπροστά χρυσές δουλειές έκανε. Ο καντινιέρης μάλιστα είχε προσλάβει και δυο υπαλλήλους, που τους απέλυσε τώρα που απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες.

Πολλά λόγια μου λέτε, την ουσία δεν μου λέτε: Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πως έκαναν εσένα Michele και Οπλαρχηγέ, πλουσιότερους; Πηγαίνεις στο τέλος του μήνα και ζητάς μερτικό από τα κέρδη; Έχεις έκπτωση στο Costa Navarino; Πουλάς φραγκόσυκα και έρχονται οι τουρίστες και αγοράζουν; Αλλά και έτσι να είναι. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. O κάτοικος, απλώς βλέπει τον κόσμο να περνά, δεν του μένει κάτι στην τσέπη. Και για να το κλείνω.

Εάν δεν γινόταν ξενοδοχείο στην περιοχή και γινόταν ας πούμε το Cern, πάλι δεν θα εργάζονταν άνθρωποι, δεν θα νοικιάζονταιν σπίτια στην περιοχή, δεν θα άνοιγαν και μερικές ταβέρνες, δεν θα γινόταν ο δρόμος; Κανείς δεν αμφισβητεί τα οφέλη των επενδύσεων. Είναι η ποιότητα εκείνη που είναι αμφισβιτήσιμη.

michele είπε...

Εγω τουριστας ειμαι εκει, δεν θελω να με κανει πλουσιοτερο, μου αρκει που εγινε ο δρόμος και γλυτωνω ταλαιπωρια και βενζίνη

Ο δε καντινιερης, ή ο beach bar owner στις παρακείμενες παραλίες, ωφελημένος κι αυτός καθως έρχονται πιο οικονομημενοι και πίνουν πίνες κολαδες στην παραλία του και μερικοί τους αρέσει και το μέρος, σκέφτονται να αγοράσουν κανα εξοχικό, κυρίως ξένοι και να τα συμβόλαια,να οι δικηγόροι, να οι αρχιτέκτονες για ανακαίνιση, να οι υδραυλικοί να βάλουν και καινούργιους σωλήνες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γιατι ρε Μιχάλη μπορει να τα εικονομησει κανένας απο εκει κατω και να σου πει εκει που κανεις τις μπαναρες σου στον λαγκουβαρδο..δεν μου ανοιγεις και ενα κωδικο να παρω καμια μετοχουλα;...Αρα και εσυ θα εχεις όφελος.. και εσυ με την σειρα σου να πας και μια εκδρομη στην Θεσσαλονίκη και να ξοξεψεις εκει το οποιλ κερδος σου...και να που απο τον λαγκουβαδρο τα μανυ φτασανε στα καρντασια..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δηλαδή ο κάτοικος μιας περιοχής πρέπει να εχει ΑΜΕΣΣΑ αντισταθμιστικά οφέλη απο μια επένδυση που γινεται στην περιοχή του. τα έμμεσα δεν μετράνε; πχ ο δρόμος που ανέφεραν ή το αεροδρόμιο.

Γιατι ο κατοικος του ελληνικού να έχει περισσότερα δικαιώματα απο τον κάτοικο Κομοτηνής για την επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο; ο άλλος δεν συμμετέχει με τους φόρους του στα έξοδα του κράτους; δεν έχει εξίσου δικαιώματα κ υποχρεώσεις;

Μήπως τελικά και η ΔΕΗ ανοίκει μόνο στους εργαζόμενους της κ δεν ειναι περιουσία των μετόχων της;

hippy είπε...

Αν είναι κάθε που γίνεται τέτοια (ενδιαφέρουσα) συζήτηση ν΄ανεβαίνει το μαγαζί να την κάνετε συχνότερα.

Χαιρετίζω την παρέα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλό μεσημερι ΗΙΡΡΥ

Lorac είπε...

/Η Alexandratos-Kaboul Aristera Market είπε...

Μήπως τελικά και η ΔΕΗ ανοίκει μόνο στους εργαζόμενους της κ δεν ειναι περιουσία των μετόχων της;

6 Οκτωβρίου 2017 - 1:24 μ.μ.


Τώρα εξήγησες σε 2 αράδες πιο είναι το πραγματικό πρόβλημα της. Αν δεν ήταν -αναντικατάστατη- στην παρούσα φάση θα είχε τη τύχη των ΤΤ.

Lorac είπε...

O αδμηες για την ώρα μου βγάζει κοροιδευτικά η γλώσσα!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ποιος καλος φιλος θα μας πει δυο λογακια για την ΔΕΗ;βλεπω όγκο σήμερα..

ArTaXiA είπε...

"Δηλαδή ο κάτοικος μιας περιοχής πρέπει να εχει ΑΜΕΣΑ αντισταθμιστικά οφέλη απο μια επένδυση που γινεται στην περιοχή του. τα έμμεσα δεν μετράνε; πχ ο δρόμος που ανέφεραν ή το αεροδρόμιο;"

Φίλε Alex.

Ο δρόμος και το αεροδρόμιο δεν χρηματοδοτήθηκαν από το Costa Navarino, ούτε από τους κατοίκους της περιοχής. Υπό αυτή την έννοια, οι κάτοικοι δεν μπορούν να αξιώσουν οφέλη από την επένδυση. Εάν ο δήμος Νέστορος όμως, χρηματοδοτούσε μια μαρίνα στην Πύλο, μη μου πεις πως δεν θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ από την επένδυση;

Κοντολογίς. Δεν είναι ένα καζίνο στο Ελληνικό, εκείνη η επένδυση που προσφέρει οφέλη στην τοπική, ή στην κοινωνία γενικότερα. Εάν τα καζίνο, δημιουργούσαν ανάπτυξη, τότε η Κίνα δεν θα έφτιαχνε εργοστάσια, αλλά καζίνο.

Μην το κουράζουμε όμως. Όσοι ήθελαν να καταλάβουν, κατάλαβαν. Οι υπόλοιποι, μου θυμίζουν κάτι τύπους που βολτάρουν στη Μαρίνα Φλοίσβου, και με μπύρες από το περίπτερο απ' έξω, κι αν τους ρωτήσεις θα σου πουν "ναι ρε, γαμάτη η μαρίνα". Αλλά ο καφές εκεί, κοστίζει 5.5 ευρώ και τη βγάζουν στον μώλο καθισμένοι σε χαρτοπετσέτα. Εντάξει, γαμάτη επένδυση η Μαρίνα του Φλοίσβου. Για τον Λάτση που την εκμεταλλεύεται.

Τέλος, πολύ καλημέρα σας.

austin είπε...

Εγώ που έχω τον χαβά μου, κρατάω το πιο σημαντικό (για μένα) των λεγομένων του αρταξία:

"Τα τρόφιμα που σερβίρονται στα εστιατόρια δεν είναι Μυκονιάτικα, οι σαμπάνιες γαλλικές, το χαβιάρι ρώσσικο, τα ζυμαρικά ιταλικά.

Οι ξαπλώστρες φτιάχνονται στην Κίνα, οι εργάτες που της τοποθετούν Πακιστανοί, οι σερβιτόρες από την Αθήνα, τα Χανιά, την Άρτα, οι barmen, Ισπανοί, Ιταλοί."

Εδώ λοιπόν ένα σοβαρό κράτος, μία σοβαρή ιδιωτική πρωτοβουλία που θα την βοηθούσε το κράτος, ή κόμματα απαλλαγμένα από καρανίκες και γιακουμάτους θα έπρεπε να κάνουν έναν προγραμματισμό έτσι ώστε αν όχι όλα, τα περισσότερα που θέλουν οι "τουριστικές επενδύσεις" να παράγονται στην ελλάδα.

Έτσι ώστε πιάνουμε και τους μεν και τους δε. Δεν θέλεις κύριε επένδυση στο "χ" ελληνικό; Πως θα δουλέψει η "ξαπλώστρα Α.Ε". Δεν θέλεις επένδυση στο costa navarino, πως θα δουλέψει η "μαρμελάδα επε και η τζιτζιμπύρα ΟΕ;"

Κάπου εκεί νομίζω θα έληγε και η διαφωνία μας. χαχα.

Αντ αυτού βέβαια έχουμε αρπαχτές, ρουσφετια και πλιατσικα

ArTaXiA είπε...

My point exactly Austin

austin είπε...

*πλιάτσικο.

Πάντως αρταξία αν μιλήσεις με την τοπική κοινωνία στο costa navarino θα σου πει ότι ήταν αντίθετοι αρχικά αλλά τελικώς έδωσε δουλειά στον κόσμο που δεν είχε. Και δεν πληρώνονται όλοι 800 ευρώ και άσε που και τα 800 σε σχέση με τα -90 ευρώ των καφέδων στις καφετέριες που βρισκόντουσαν οι νέοι είναι πολύ πολύ καλύτερα.

michele είπε...

"Θέλω να σας πω ότι όλο αυτό τον καιρό δεν είδα ούτε μία μέρα το φως του ήλιου. Από τις αρχές του Απρίλη επίσης, οι απαγωγείς μου μου έδιναν ένα φάρμακο, το Χanax, ηρεμιστικό δηλαδή για να μην έχω κρίσεις πανικού και άγχους. Κάθε μέρα έπαιρνα 0,5 έως 1 milligram από τα χάπια"

ο Μιχαλης Λεμπιδάκης αυτα

austin είπε...

Κάτι έχω πάθει με τις καταλήξεις μου σήμερα...

*αντίθετη

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να σας ενημερωσω οτι η Κυρια Κωνσταντοπούλου περασε τα διοδια χωρις να πλήρωσει και το κατέγραψε σε κάμερα που μας εδειξε τις εικόνες.. .Η αλητεια και ο λαικισμος υπάρχουν ακόμα.. .

michele είπε...

Κατι ετοιμαζει αυτη στις 15/10

Πανω απο 748,5 παμε long

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σωστά...γιατί εσύ στη δικιά σου επιχείρηση δεν θα κοιτάξεις πώς θα μειώσεις το κόστος σου για να μεγιστοποιήσεις το κέρδος αλλά πρώτη σου προτεραιότητα θα είναι ο κος Γιώργος που πουλάει καρέκλες πιο ακριβά απο τον κινέζο, η τασία που σου πουλάει τις μπύρες πιο ακριβά απο την Αmstel κ.ο.κ.

Ανταγωνισμός μηδέν δηλαδή. Να κλεισουμε και τα ΖΑΡΑ γιατί πουλάνε μπλούζες με 10 ευρώ ενώ οι βιοτέχνες τις είχαν 50 ευρώ.

Το γιατί οι ντόπιοι παραγωγοί έχουν τέτοιο κόστος είναι άλλη κουβέντα, αλλά δεν ήξερα οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι υποχρεωτικά Μη κερδοσκοπικές.

Υποθέτω οτι και στο μαγαζί ο Γιώργος δεν κοιτάει πως θα καταφέρει να ορθοποδήσει αλλα πρώτη του έννοια ειναι πως θα ορθοποδησει ο δίπλα που του πουλάει την 1η ύλη.

Όλα κρατικά, σπίτια απο εργατική εστία και τρόφιμα με δελτίο. Δίκαια πράγματα. Με λαφαζανη επόμενο πρωθυπουργό ιςως ειναι πιο κοντά.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τέλος κ απο μένα
Καλό μεσημερι σε ολους

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πεστα καμπουλ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ποια Μιχαλη η δεη;(2:18)

hippy είπε...

Με τον όμιλο Στασινό έχω κόψει παρτίδες απ΄το 2000 (όταν έκανε δημόσια προσφορά στην ΒΙΟ με 12000 δρχ/μετοχή τιμή που δεν ξαναείδε ποτέ-σημερινό 6000 δρχ γιατί τον επόμενο χρόνο έκανε σπλίτ). Μόνο arbitrage στις συγχωνεύσεις κάνω (ΒΕΚΤΩΡ, ΕΤΕΜ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛΚΑ πρόσφατα με τον φίλο JM).

Σήμερα έφαγα φλασιά...ποιά είναι περίπου η αξία της ΧΑΚΟΡ σε σχέση με την μαμά ΒΙΟ? Τεκμηριωμένη απάντηση με ψάξιμο λογιστικών καταστάσεων για χαρτί που δεν μ΄ενδιαφέρει το απέκλεισα με τη μία (άσε που δεν έχω και τις γνώσεις). Απολύτως μπακαλίστικα με γνώμονα τη συμπεριφορά της διοίκησης έχω μια προσέγγιση (ξαναλέω στο πόδι)

Στην νέα εταιρεία (το κατά τη γνώμη μου μπάζο) η ΧΑΚΟΡ θα έχει περίπου 101,28 εκ μετοχές ενώ το διαμάντι η ΕΛΒΑΛ 273,962 εκ.

Άρα 1 ΧΑΚΟΡ = 101,28 / 273,962 = 0,3697 ΕΛΒΑΛ

Πέρσι όμως οι Στασινό απορρόφησαν το διαμάντι αδικόντας κατάφωρα τους μικρομετόχους με σχέση ανταλλαγής 1 ΒΙΟ = 1,2924 ΕΛΒΑΛ => 1 ΕΛΒΑΛ = 0,774 ΒΙΟ

Άρα τελικά 1 ΧΑΚΟΡ = 0,3697 χ 0,774 = 0,2861 ΒΙΟ

(εάν ήμουν στη θέση του καλού αλλά επιθετικού χρήστη-φίλου Μ&Μ δεν θα έκανα κίνηση αγοράς. Βέβαια στην παραπάνω συλλογισμό υπάρχουν 3 ενστάσεις α) η ΕΛΒΑΛ είναι ΘΩΡΗΚΤΟ => προσδίδει δυναμη στο ζευγάρι...β) τζόγος είναι συνεπώς "ποτέ μην λες ποτέ" ιδιαίτερα όταν υπάρχουν κλεφτοκοτάδες στους απέναντι και γ) η προσέγγιση είναι απολύτως στο γόνατο άρα πιθανά και λάθος)

hippy είπε...

Οι οπαδοί τα χώνετε ελεύθερα...τι στην ευχή δημοκρατία έχουμε (στο μπλογκ σίγουρα)

austin είπε...

Νομίζω πως παρεξήγησες πως το εννοώ.

Παράδειγμα η huawei έμαθα πρόσφατα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του δικτύου τηλεπικοινωνιών στην ελλάδα. Την προσφορά την χτύπησε από την ericsson και άλλες εταιρείες παρόμοιες στο 1/3 αυτών που πρόσφερε ο ανταγωνισμός. Πως ρώτησα; Η απάντηση που πήρα ήταν ότι στηρίζει η κινέζικη κυβέρνηση και όχι ότι το δίκτυο τους είανι υποδεέστερο σε τεχνογωνσία και υπηρεσίες από των υπολοίπων.

Αυτό είναι ένα απλό (ίσως και όχι τόσο ταιριαστό) παράδειγμα.

Προσωπικά όταν εργαζόμουν στον χώρο της εστίασης, προσπαθούσα να στηρίξω μικροζυθοποίες που ήταν ακόμα και κατά 50% ακριβότερες σε σχέση με την τιμή που μου έδινε η αθηναική. Το έκανα για δύο λόγους:
1) Γιατί με εκνεύριζε ο πόλεμος και ο τραμπουκισμός που έκανε η αθηναική σε αυτές τις εταιρείες
2) Γιατί εν τέλει η προστιθέμενη αξία που είχε το μαγαζί επειδή είχε αυτό το διαφορετικό ήταν ίδια ίσως και μεγαλύτερη από το όφελος της τιμής που θα μου έδινε η μεγάλη πολυεθνική.

Προφανώς και το κέρδος είναι αυτό που μετράει. Αλλά δεν είναι πάντα η περικοπή κόστους το μείζων σε μία επιχείρηση και όχι απαραίτητα αυτό που θα φέρει το κέρδος. Ειδικά στον τουρισμό που τα διαθέσιμα ποσά που έχουν να δώσουν οι τουρίστες είναι πολύ μεγάλα.

Ποτέ δεν είπα να κλείσει το ΖΑΡΑ. Άλλωστε θεωρώ ότι αν υπήρχε καταναλωτική συνείδηση στην Ελλάδα (αλλά και αλλού) τότε μια χαρά θα δούλευαν οι πολυεθνικές με εργαζόμενους στα καράβια του ατλαντικού, μια χαρά θα δούλευαν και οι μικροί με τις εργαζόμενους στην ενδοχώρα και τιμές λίγο ή και πολύ πιο ακριβές.

Τιμές οι οποίες γίνονται ακριβές και λόγω της μη στήριξης και ελέγχου από το κράτος. Όταν μας έβαλε για παράδειγμα ο φίλτατος cc και εγώ πρέπει να πληρώνω προμηθευτές μπροστά και ντούκου και κάθε τιμολόγιο μου έχει αύξηση από το προηγούμενο γιατί με εκμεταλλεύονται μιας και ο χονδρέμπορας εδώ δεν άντεξε και έκλεισε...τότε πως να μην αυξήσω και εγώ τις τιμές; Και αυτό δεν διαφωνώ είναι η μία όψη του νομίσματος. Το άλλο είναι οι οικονομίες κλίμακος κτλ κτλ κτλ.

Εν κατακλείδι. Δεν έχω κανένα θέμα με τις πολυεθνικές και τον ΖΑΡΑ και τον κινέζο. Πρόβλημα προσωπικά έχω με την καταναλωτική συνείδηση του μέσου καταναλωτή και την αδιαφορία του για το που δίνει τα λεφτά του, όπως επίσης ότι το κρατος διαχρονικά είναι εχθρός της επιχειρηματικότητας. Και εγώ έχω ψωνίσει από τον ΖΑΡΑ. Δεν θα το παίξω ιστορία και ηθικός και αριστερός και ότι οι άλλοι έχουν λάθος, αλλά το καλάθι αγορών μου εμπεριέχει και εταιρείες που γνωρίζω (ή θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζω)που πάνε τα λεφτά μου. Στα jumbo θα πάρω το κινέζικο μπαλάκι και το σπιτάκι κήπου γιατί είναι φθηνότερο, αλλά το εκπαιδευτικό παιχνίδι του παιδιού μου θα το πάρω από την as...

Ελπίζω να το εξήγησα σωστά..Ξαναξεκίνησα τα σεντόνια, μιας και περιμένω σε κτεο..

hippy είπε...

"Η ArTaXiA είπε...

Ο δρόμος και το αεροδρόμιο δεν χρηματοδοτήθηκαν από το Costa Navarino, ούτε από τους κατοίκους της περιοχής. Υπό αυτή την έννοια, οι κάτοικοι δεν μπορούν να αξιώσουν οφέλη από την επένδυση."

Τεράστια κουβέντα. Η εταιρεία όμως Costa Navarino και οι μέτοχοι της καρπώνονται αξία με τα λεφτά άλλων. Στα καθ΄ημάς του ΧΑΑ, οι εισηγμένες εταιρείες που έχουν επιδοτούμενες επενδύσεις (κράτος ΕΣΠΑ κλπ) πρέπει να έχουν πρόσθετο επενδυτικό ενδιαφέρον απ΄τον μαριδαίο εμένα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να υποθεσω πως η Ποσειδώνος και η Βουλιαγμένης που ειναι πέριξ του αεροδρομίου του ελληνικού θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην λάμδα και οι μετοχοι τη θα καρπωθουν το όφελος..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και τι δουλεια εχεις εσυ με τους πλούσιους ρε κομο..αντε να σβησεις καμια φωτιά.

michele είπε...

OΠΛΑ, οχι τη ΔΕΗ ,τη Ζωη εννοουσα!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τραπεζοκομε ειναι αλήθεια οτι σε φαγανε λαχανο οι φιλοι σου και σου αφησαν στον λογαριασμό ενα 500αρικο για καφέ; Τι ειπε ο καμπουλ χθες;ρομπα εγινες φτωχε πυροσβεστη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σάντουιτς με πατατες και κετσαπ θα φας..

michele είπε...

Η ΑΛΦΑ δίνει τον τόνο σημερα αφου πατησε στο 1,54 ( και λιγο πιο κατω)

michele είπε...

34 εκ καθαρα μεχρι τώρα κατι λίγο καλύτερα, αλλα 6η συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα θα έχουμε

michele είπε...

Φτασαμε τα 40 εκ καθαρα, λιγο θετικοι κλεισαμε, τιποτα "διευκρινιστικό" ως προς την..κατεύθυνση
κρατηθηκαμε εκει που ημασταν

Καλη η αντιδρασουλα σε ΑΛΦΑ-ΦΦΓΚΡΠ- ΑΔΜΗΕ

Συνεχισαν ΙΑΣΩ και ΙΚΤΙΝΟΣ

Lorac είπε...

Ο Ικτινος προεξοφλεί τις μάχες σε μαρμαρένια αλώνια που θα γίνουν για τη 3η αξιολόγηση που αρχίζει στις 18/10

SCALPER είπε...

Μη μου τη Χαλκορ...ταρατε!!!!!!!

SCALPER είπε...

Νομιζω πως απο τη συγχωνευση δημιουργειται μια εξαιρετικη εταιρεια...η οποια σε πρωτη φαση αξιζει να διαπραγματευεται στα ιδια κεφαλαια της.....ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ...ΑΡΑ....Ο ΣΤΑΣΙΝΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ...ωσπου να αποφασισει replacement...