Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     




                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

13 σχόλια:

Geopard είπε...

Το έχουμε διαβάσει πολλές φορές η Βουλγαρία και η Κύπρος μαζί με την Μάλτα θα στήσουν ανδριάντες στους Έλληνες πολιτικούς για την ανάπτυξη που τους προσφέρουν, το ίδιο πάνω κάτω γίνετε στην ακίνητη περιουσία με τον ΕΝΦΙΑ ξεπουλιέται σε ξένες εταιρείες ότι φιλέτο κυκλοφορεί λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρων ( στην Γαλλία σκέφτονται να βάλουν ΕΝΦΙΑ και θα εισπράξουν όσο και οι δικοί μας κάφροι σε νουμερο δλδ 3,3 δις περίπου με μια μικρή διαφορά η Γαλλία έχει 6 φορές τον πληθυσμό της Ελλάδας άρα εμείς γιατί είμαστε ποιο ματσό πληρώνουμε 6 φορές παραπάνω ΕΝΦΙΑ ενώ στην Κύπρο τον ειχαν και τον κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ ) Χανιά Κρήτης που είμαι στην παλιά πόλη και στο Ενετικό λιμάνι δεν αφήνουν τίποτα που να μην το θέλουν σαν τρελοί οι ξένοι αν και από ότι εχω μάθει (αυτό με κάθε επιφύλαξη) έχουν κολλήσει οι αγοραπωλησίες γιατί ακούστε ισχύει το τουρκικό δίκαιο ακόμα εν έτη 2017 , αθάνατη Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο.

michele είπε...

Δυστυχως ο φορος αυτός μπήκε με άσχημο τρόπο ως ΕΕΤΗΔΕ το 2011 οταν ο Βενιζέλος ως υπουργός οικονομικών απέτυχε σε πολιτική διαπραγμάτευση.
Στη συνέχεια τον Σεπτεμβριο του 2014 επι κυβέρνησης Σαμαρά ήρθε ως ΕΝΦΙΑ υπο τύπον γονατογραφήματος και με πολλά λάθη από το περιβάλλον Στουρναρα κλπ

Και βέβαια κατόπιν δεν καταργήθηκε από την κυβέρνηση Συριζα όπως ήταν φυσικό και βέβαια λόγω του αισχρού 2015 που πέρασε η χώρα χάσαμε και ενα περίπου 30% μείωση αν όλα εξελίσσονταν φυσιολογικά
αλλα χάσαμε και QE καμμια 50 δισ και μηδένισαν και οι τράπεζες κλπ

Geopard είπε...

michele δυστυχώς εχεις δίκιο αλλά η ζημιά έχει γίνει και είναι τεράστια οι αποταμιεύσεις του μέσου Έλληνα ήταν στα ακίνητα (κακώς γιατί πρέπει να εχεις διασπορά κινδύνου) αλλά από την μεριά των πολιτικών δεν υπήρξε κανένας σεβασμός στους κόπους του μέσου Έλληνα με συνέπεια να χαθούν τεράστιες αξίες , εάν οι αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων προ κρίσης ήταν περί τα 1,3 τρις πρέπει να έχουν χαθεί ,σε μεγάλο βαθμό λόγω ΕΝΦΙΑ , μπορεί και 700 δις σε σχέση με την προ κρίσης φούσκα των ακινήτων.

michele είπε...

Kοιταξε Geo, η αποτίμηση των ακίνητων είναι και σε μερικές περιπτώσεις λογιστική, χάθηκαν και πολλά εισοδήματα, είτε από ανεργία, είτε από υπέρμετρη φορολογία που πλήγωσε και τις καταθέσεις αλλα σε πραγματικά νούμερα.
Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που δεν ολοκληρώνεται με συγκεκριμένες υπάρχουσες πολιτικές. Χρειάζονται ιδιωτικές επενδύσεις και ξένες, φορολογικό περιβάλλον σταθερό και με μείωση συντελεστών, λήξη του προβλήματος των κόκκινων δανείων για να δώσουν ζωτικο χώρο στις τράπεζες να αναπνεύσουν και να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις αυτές.

Ευνόητο είναι, ότι με τους κατσαπλιάδες δεν πρόκειται να υλοποιηθεί η αλυσίδα αυτη.

ArTaXiA είπε...

Παιδιά συγγνώμη που σας το χαλάω, αλλά επειδή ασχολιόμουν με το συγκεκριμένο χθες, στην ΚΥΠΡΟ ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει:

Από €0 Μέχρι € 40,000 6‰
Από € 40,001 Μέχρι € 120,000 8‰
Από € 120,001 Μέχρι € 170,000 9‰
Από € 170,001 Μέχρι € 300,000 11‰
Από € 300,001 Μέχρι € 500,000 13‰
Από € 500,001 Μέχρι € 800,000 15‰
Από € 800,001 Μέχρι €3,000,000 17‰
Από €3,000,001 19‰

Ποιος να το 'λεγε, ε;

michele είπε...

Δεν μας το χαλάς.Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου υπάρχει φόρος ακινήτων εξ οσων γνωρίζω.

Απ την άλλη ενα ακίνητο 300 χιλ ευρώ να πληρώνει 330 ευρω το χρόνο δεν μου φαίνεται και τρομερό.

Ε τώρα τα χάλια τα δικά μας τα ξέρουμε όλοι.

Geopard είπε...

καλησπέρα monsieur ArTaXiA έχετε απόλυτο δίκιο είχα μείνει στα δημοσιεύματα του capital και άλλων διαδικτυακών μέσων ότι έχει ψηφιστεί η κατάργηση του φόρου περιουσίας που από ότι είδα είναι ποιο βάρβαρος σε ποσοστά από τον δικό μας χωρίς όμως το έκτρωμα του συμπληρωματικού αλλά και με τιμές αγοράς 1.1.1980 που μπορεί να είναι και στο 1/10 των τιμών που ισχύουν σήμερα , επίσης νομίζω ότι από τον επόμενο χρόνο θα μειωθεί στο 50% από ότι ήταν http://www.cnn.gr/oikonomia/story/34365/h-kypros-meionei-kata-50-to-foro-akinitis-idioktisias

Geopard είπε...

michele κανείς δεν αρνήθηκε να πληρώσει και πάντα τα ακίνητα πληρώναν φόρο ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα απλά ο Σαμαράς τον μετέφερε από τον λογαριασμό της ΔΕΗ στον ιδιοκτήτη δλδ άλλο ένα φάουλ γιατί δεν πληρώνει ο ενοικιαστής για τις υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος στον χρήστη του ακινήτου αλλά στον ιδιοκτήτης πχ για δρόμους σχολεία αστυνομία που και αυτά είναι ανταποδοτικά και όχι μόνο η καθαριότητα που παρέμεινε και με την παύση της εκχώρησης ενοικίων στην εφορία μπορεί ο οποιοσδήποτε ενοικιαστής να σου πιστολίσει τα ενοίκια και να μείνεις με τον φόρο για κάτι που δεν εισέπραξες ή δεν πρόλαβες να κάνεις αγωγή, ευτυχώς που με το airbnb τα ενοίκια σε κάποιες περιοχές διατηρήθηκαν σε αρκετά αξιοπρεπή επίπεδα,επίσης ποσοστό ΕΝΦΙΑ στο 1 ‰ (1/1000) της πραγματικής αξίας δεν είναι παράλογο , παράλογο είναι η τιμή των φόρων να υπολογίζετε σε τιμές 70% έως 200% πάνω από την αγοραία αξία και να πληρώνεις και συμπληρωματικό φόρο λες και η περιουσία είναι εισόδημα

michele είπε...

Αυτο με την εκχωρηση επρεπε να παραμείνει καθως γλυτωνε πολλους ιδιοκτήτες απο κανόνια,αν και έχει επιταχυνθει η διαδικασία έξωσης δικαστικά.
Κατα τα αλλα συμφωνώ μαζί σου, γι αυτό άλλωστε είπα οτι επρόκειτο για γονατογράφημα και με την πίεση των δανειστών.
Και βέβαια ο περιούσιος λαός, νόμισε ότι θα καταργηθεί ( ο πιο αξιόπιστος φόρος σε εισπραξιμοτητα >90%) χωρίς να υπολογίζει από που θα εβρισκαν οι κυβερνώντες 2,65 δισ να τον αναπληρώσουν.

Οσο για το airbnb είναι νομοτελειακά η εξέλιξη, απλά πρέπει να μπουν κανόνες και μικρή φορολογία, ήδη μπήκε νομίζω και όχι να βρεθεί ένας ακόμα τρόπος να τα παίρνουμε από τον κόσμο που νοικιάζει ένα σπίτι.

Geopard είπε...

michele παρέλειψα να απαντήσω σε ένα μήνυμα σου ποιο πάνω, θεωρώ ότι αυτό που λέει ο Τζήμερος δηλαδή ότι φορολογείτε χάνει την αξία του είναι σωστό , επίσης η απαξίωση που έγινε στην περιουσία κατέστρεψε πολύ κόσμο που βρέθηκε με δάνεια και ένα υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο και μαζί με έναν δυσβάσταχτο φόρο(ΕΝΦΙΑ) στα κατοχή του, επιπλέον πολλά δάνεια κοκκίνισαν στις τράπεζες εξαιτίας της πτώσεως των τιμών στα ακίνητα άρα εφόσον οι αγοραστές έγιναν καπνός περιμένοντας να αγοράσουν φτηνότερα εσύ βγάζεις πωλητές με το μαχαίρι στον λαιμό(βλέπε όπου μαχαίρι ΕΝΦΙΑ - δάνεια ) ξεφουσκώνοντας άγαρμπα την φούσκα των ακινήτων , αλλά αυτό συμπαρέσυρε όλη την οικοδομή προς τα κάτω με συνέπεια να αυξησεις την ανεργία και να απωλέσεις τεράστιο ποσοστό του ΑΕΠ σου , γενικά ο ΕΝΦΙΑ είναι ότι ποιο καταστροφικό έχει κάνει η Ελλάδα, το παρακάτω άρθρο νομίζω λέει την αλήθεια http://www.naftemporiki.gr/story/1113787

ArTaXiA είπε...

Η εκχώρηση αντικαταστάθηκε από τη διαδικασία περί ανείσπρακτων. Η διαφορά τώρα είναι πως απαιτείται η προσκόμιση διαταγής, ή αγωγής για να γίνει αυτή δεκτή.

Geopard είπε...

monsieur ArTaXiA η εκχώρηση ήταν πολύ καλύτερη γιατί ο ενοικιαστής θα το σκεπτόταν 2 φορές εάν του έλεγες ότι θα εκχωρήσεις το χρέος στην εφορία.

austin είπε...

Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι ούτε ο ενφια ούτε ο Σαμαράς ούτε ο τσιπρας. Ολά αυτά έγιναν, εκνευρίζομαι βέβαια αλλά δεν μπορεί κανείς μας να κάνει τίποτα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που διαμένουν εντός της Ελλάδας, ότι είναι εμετός αυτό το πράγμα που έχουμε ως κυβέρνηση. Δεν βλέπει η δεν θέλει να δει την "απάτη" σε ολα τα επίπεδα που προϋπήρχε και ενσαρκώθηκε τέλεια στον συριζα.

Επιμένω ότι δεν φταίει κανένας συριζα. Φταίει η νοοτροπία. Σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία έβλεπε την σαπίλα του συριζα θα είχε φύγει αυτό (και οποίο άλλο έκτρωμα) στα πρώτα εξωφθαλμα αίσχη.

Εδώ έχουμε κολλήσει και δεν αξιολογεί κάνεις για παράδειγμα ότι ο Μητσοτάκης είπε για διαγραφή από το κόμμα οποίος πρώην βουλευτής της ΝΔ δεν απέσυρε την προσφυγή του για αναδρομικά. Το μόνο που τον νοιάζει είναι ότι εχει περίεργες γκριμάτσες, ότι δεν μπορεί να πει το γ στο πράγματι και ότι είπε για εξωγήινους.

Και όλοι αυτοί οι επικριτές δεν βλέπουν την κατρακύλα που μας προσφέρει καθημερινά ο συριζα, είτε ως πράξεις είτε ως λόγια.

Δυστυχώς το 20% η οποίο είναι το ποσοστό υποστηρικτών του συριζα είναι τεράστιο σε μια χώρα με αυτές τις συνθήκες και με πάρα πολλούς να μετανάστευση...