Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     




                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

31 σχόλια:

austin είπε...

Αμερική και τα μυαλά στα κάγκελα! Φοβερή η ανοδος...απλα διορθώνει κάπως για να πάει υψηλότερα. Βέβαια βρισκόμαστε σε διαδικασία διπλης κορυφης...

michele είπε...

Ο S&P εσπασε την προηγούμενη κορυφή ( ενδοσυνεδριακά 2596,87) και με ωραιο κερί

mixalis mixalios είπε...

Εγώ περιμένω πότε θα σπάσουμε τη δική μας κορυφή στις 6400 μονάδες....

michele είπε...

Σε θυμηθηκα χτες Μιχαλιό που ειδα μια σελιδα στο facebook που ασχολείται με το χρηματιστηριο και που θα την κάνει συνδρομητικη επι πληρωμη.

Μιλαγε για ΦΡΙΓΟ και του ειπε κάποιος: Μα είναι -20%

-Μα αγοράζουν οι προνοητικοί του απαντά.

Ναι,αλλα έκανε αλλα δυο -20% αρια κάτω με το σημερινό :( λέω εγώ.

27,5 εκ κεφαλαιοποίηση σήμερα. Να δούμε που θα σταματήσει.

Μαύρος Κύκνος είπε...

«Να δούμε που θα σταματήσει.»

TOMORROW.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να χτίσουν ένα σπίτι στο Albinen θα λαμβάνουν επιχορήγηση 21.500 ευρώ (25.000 φράγκων) ανά ενήλικα και 5.600 ευρώ (10.000 φράγκα) ανά παιδί.

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να συμφωνήσει να παραμείνει στο χωριό για τουλάχιστον δέκα χρόνια.


Το ακίνητο που πρόκειται να αγοραστεί ή να κατασκευαστεί πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 172.000 ευρώ (200.000 φράγκα) και να χρησιμοποιείται σαν πρώτη και μόνιμη κατοικία και όχι σαν εξοχικό.

michele είπε...

Το διαβασα αυτό: πρόκειται για χωριό στην Ελβετια που ..ψάχνει κατοίκους

michele είπε...

Δεν αρκει να σταματησει αυριο βεβαια midas..

hippy είπε...

Καλησπέρα

εγώ πίστευα ότι θα γυρνούσε σήμερα η ΦΡΙΓΟ. Και το ήθελα όχι μόνο για το φιλαράκο μας Μ&Μ αλλά και για το μικροκλίμα του ΧΑΑ. Εννοείται ότι το χαρτί δεν μ΄ενδιαφέρει, όπως και καμιά κερδοσκοπία που την βλέπουν όλοι.

Ως προς το δείκτη πιστεύω ότι όσο ζω-στην καλύτερη περίπτωση-ίσως δω να διασπώνται τα ψηλά του 2009 στις 3000 μονάδες (πιθανότητες 25%). Η αγορά είναι μίζερη και δικαίως. Δεν φτάνει ένας Κυριάκος για να αλλάξει το κλίμα, φοβάμαι μάλιστα ότι η εκλογή του μπορεί να δώσει το έναυσμα για ταυροπαγίδα αντίστοιχη με αυτήν που ακολούθησε την αντίδραση του Μαρτίου 2009 στην μετά ΛΗΜΑΝ εποχή.

Οι συμπολίτες είναι ζορισμένοι, οι μισθοί της πλάκας, εξυπηρετούν μια μικρή ομάδα μερικών χιλιάδων εργοδοτών, δεν δημιουργούν άνεση-περισσευούμενα χρήματα στους πολλούς, δεν δημιουργούν ζήτηση. Δύσκολο να ανέβει η αγορά δίχως ικανή ζήτηση στη λιανική (ΠΛΑΙΣΙΟ, ΙΚΕΑ), στο ρεύμα, στο τηλέφωνο, στις υπηρεσίες. Σε αυτό ακριβώς (αύξηση μισθών ιδιωτικού τομέα), απαραίτητο κατά τη γνώμη μου για να αυξηθεί η ζήτηση, πιστεύω πως θα είναι δεμένα τα χέρια του Κυριάκου. Στις μέχρι τώρα δηλώσεις του μιλά για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις. Σημαντικό μέτρο αλλά νομίζω δεν φτάνει. Μακάρι να κάνω λάθος.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ας κλείσει την αυριανή συνεδρίαση στο ίδιο κλείσιμο με σήμερα και βλέπουμε. Χρειάζεται και ένα reverse split για να μοιράσουν χαρτιά αργότερα υψηλότερα.

michele είπε...

Ε δεν το λες ακριβως ταυροπαγιδα Ηippy το 2009, 100% ανεβηκε ο ΓΔ ! Αλλο μετα τι καναμε εμεις

michele είπε...

Επισης να σου πω Ηλια, αν και εχεις δικιο βεβαια σε πολλα, οτι απο θεσμικης αποψης ειναι ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ πολλα πράγματα και πρεπει
να υλοποιηθουν.

Οτι το Ελληνικό εχει ψηφιστεί στη βουλη 12 μήνες πριν και αυτοί εδω την παίζουνε είναι άλλο θέμα.Αναμενόμενο φυσικά.

mixalis mixalios είπε...

Προφανώς και δεν περιμένω τις 6400 γιατί απλά δεν θα έρθουν! Από την άλλη θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή? θα δούμε εκπληκτικά πράγματα. Δεν περιμένω αυτά να έρθουν σύντομα όμως. Ακόμα και η Ιαπωνία που ήταν ο ορισμός της στασιμης οικονομίας και του αποπληθωρισμού βρήκε το δρόμο της όπως και η αγορά της! Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει και αυτό και στην μίζερη χώρα μας! Από την άλλη βέβαια μπορεί να γίνει και το αντίθετο.... Να ξαναψαχνομαστε στις 420! Ο Αλέξης θα αποφασίσει...

mixalis mixalios είπε...

Όμως το πιο πιθανό είναι να δούμε προς τα πάνω...αυτό δεν σημαίνει ότι τα τελευταία 3 χρόνια η χώρα δεν έχασε μια super ευκαιρία! QE, χαμηλές τιμές πετρελαίου κτλ ήταν ιστορική ευκαιρία!

hippy είπε...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαν υπουργός της συγκυβέρνησης τόλμησε πολύ. Εχω ελπίδες σ΄αυτόν περισσότερο από κάθε άλλο σημερινό πολιτικό. Το 2009 πραγματικά εμείς πήγαμε καλά. Οι μαριδαίοι όμως capitalιστές που ακολουθησαν τον "πατριώτη" Στούπα σφαγιάστηκαν. Σε αυτούς αναφέρομαι Μιχάλη.

mixalis mixalios είπε...

Λοιπόν αγοράζω κάτι ψιλα και αύριο στα 6 λεπτά και τέλος! Και όχι επειδή το λέει αυτό το καλό παιδί στο fb Mic (ξέρω ποιόν λες, συμπαθητικός είναι άλλα δεν θα πληρώνα με τιποτις για τις συμβουλές του, εδώ δεν πληρώνουμε το freeforum) αλλά γιατι νομίζω ότι είναι υπερβολική η πτώση αυτή! Ε αν πέσω έξω θα γίνω (ξανά) μακροπρόθεσμος...

michele είπε...

Αλλο αυτό Hippy, εγώ παίρνω τις τιμές και τις κινήσεις. Αλήθεια είναι και το λεω συχνά οτι τα πάντα επιδέχονται φιλτραρίσματος.

Αν εχω κάνει μια δουλειά καλη με τον εαυτο μου -ετσι πιστεύω- είναι οτι μετά κόπου πάντως
μπορω να εφαρμόσω το trade what you see not what you believe

Φυσικα το προσπαθω συνεχως.

Θυμάμαι ίσως και για λογους κλικς , τα αρθρα του Στουπα κάποια περίοδο στον τίτλο ειχαν ΜΟΝΙΜΩΣ τη λεξη χρεωκοπία.

hippy είπε...

Φίλε Μ&Μ σενάριο 420 ΔΕΝ υπάρχει. Ο Αλέκθης μπορεί να είναι σβούρας αλλά η Μέρκελ είναι γρανίτης κι έχει βάλει την υπογραφή της. Υπομονή. Σκάρτος χρόνος έμεινε για να ξεφορτωθούμε το τσίρκο. Και μέχρι τότε η κίνηση της χώρας (όχι του ΧΑΑ) θα είναι σε ράγες.

michele είπε...

Εγω δεν ασχολουμαι με το χαρτι Μιχαλιό απλα κοιταω κεφαλαιοποιήσεις σε τετοιες περιπτώσεις και διαφορα αλλα θεμελιωδη καθως δεν υπαρχει τεχνικη αναλυση εκει

SCALPER είπε...

Συμφωνω τα μαλα.
..

SCALPER είπε...

Επισης συμφωνω και επαυξανω...

SCALPER είπε...

Συμφωνω και επαυξανω...

SCALPER είπε...

Ο Στουπας και τωρα αναφερει ως υπολογισημο ενδεχομενο την πιθανοτητα χρεοκοπιας.....και δεν νομιζω πως εχει και τοσο αδικο....

michele είπε...

Δυσκολο Πασχαλη πρεπει να συντρέξουν περισσοτεροι λογοι απ οτι για να την ..γλυτωσουμε

Απλα ειναι θεμα που..τραβάει.Και ξερεις οτι δεν ειμαι αισόδοξος με αυτους εδω,μεχρι να φύγουν

Lorac είπε...

Υπερθεματίζω με τους προλαλήσαντες

hippy είπε...

Μερικές φορές φίλε Μ, εστιάζουμε κι εγκλωβιζόμαστε σε κάποια μικρή εικόνα και χάνουμε την μεγάλη, τη συνολική. Θέλω να πω ότι το χρήμα δεν είναι άπειρο. Ότι κλειδώνεις στη ΦΡΙΓΟ το στερείς από κάποια άλλη επιλογή.

"Ναι ρε Χίππη", θα πεις, "αλλά ξέρεις κάποιο άλλο χαρτί που μπορεί να μου δώσει 100% άμεσα σε μια αντίδραση?"

Όχι, αλλά 50% σε βάθος 6μηνου θα μπορούσαν να σου δώσουν κάμποσα μικρά. Όπως ΑΣΚΟ, ΠΑΠ, η ΓΕΒΚΑ του κ. Δημητράκη, η ΛΑΜΔΑ σταχυολογώ τυχαία μερικά ασφαλέστερα χαρτιά. Στη ΦΡΙΓΟ επίσης πάντα θα παίζει το σενάριο σταθεροποίησης σε τρέχουσες ή λίγο ψηλότερες τιμές πχ 8-10 λεπτά, reverse split κι ΑΜΚ καθώς ναι μεν έλυσε με τις τράπεζες το θέμα της χρεοκοπίας όχι όμως το θέμα της επαρκούς χρηματοδότησης-οξυγόνου των δραστηριοτήτων της.

mixalis mixalios είπε...

Συμφωνώ και με τους δύο προλαλήσαντες! Η υπερβολή που ανέφερα δεν έγκειται στην τεχνική ανάλυση που ξέρω ελάχιστα αλλά στο ότι προηγήθηκε μια ΑΜΚ άνω των 100 εκατ και σε χρόνο ρεκόρ ή κεφαλαιοποίηση πλησίασε τα 20 εκ! Βέβαια έπρεπε πρώτα να καλύψει την αρνητική καθαρή θέση αλλά και πάλι είναι μια εταιρεία με προβλήματα μεν αλλά ακομα εκ των κορυφαίων παγκοσμίως στο κλάδο της και θεωρώ ότι είναι δύσκολο να γίνουν τα ίδια λάθη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Τες πα εδώ έπαθαν πανωλεθρία τα ομόλογα και οι τράπεζες εκεί θα κολλήσουμε?

mixalis mixalios είπε...

Και σαπούνια έχω φίλτατε Ηippy και Σπεις πούλησα χτες και σήμερα αγορασμένα από τα 2,3. Απλά για να είμαι ειλικρινής η ΦΡΙΓΟ ήταν η πρώτη μου αγορά το 2003 στο ΧΑΑ και επειδή τότε μου βγήκε και με το παραπάνω την έχω σε συμπάθεια παρα το γεγονός ότι μου τα πήρε πίσω, προς το παρόν λογιστικά...

hippy είπε...

Για λόγους εντιμότητος να πω ότι ΑΣΚΟ έχω ακίνητη-Βουδιστική θέση και ΛΑΜΔΑ δημιουργώ. ΠΑΠ και ΓΕΒΚΑ οι τιμές μου κάνουν, θέλω να συγγενέψω μόλις μου δώσουν ευκαιρία οι όγκοι συναλλαγών.

mixalis mixalios είπε...

Και τέλοςείναι αλήθεια ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό της παραμονής της μετοχής σε σχετικά χαμηλά επίπεδα επί μακρόν λόγω του πλήθους των ομολογιουχων αλλά από την άλλη δεν περιμένω κάποια συγκλονιστική ανοδο εν γένει στο ΧΑΑ οπότε το κόστος ευκαιρίας δεν αναμένεται μεγάλο...

Μαύρος Κύκνος είπε...

Mixalios οι μικρομέτοχοι έχουν μικρό ποσοστό. Διάβασε στο ενημερωτικό τα ακριβή ποσοστά των μετόχων μετά και την μετατροπή των ομολογιών. Αν θυμάμαι καλά έχουν 10%.