Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ENNIA YΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΟΙ ΕΞΗΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ..
του
Αντώνη Καρπετόπουλου 


Ακουσα ότι το τρίτο debate των εννέα υποψήφιων της Κεντροαριστεράς ήταν το καλύτερο από όλα – ελπίζω η εκτίμηση να μην γίνεται από όσους σε αυτό πήραν μέρος και θα ήθελαν απλά κάτι τέτοιο να έχει συμβεί. Εγώ το είδα κι ομολογώ ότι στον τελευταίο γύρο κοιμήθηκα. Μου φάνηκε λίγο σαν πληκτικό γκραν πρι της Formula 1, όπου όλοι γυρίζουν γύρω γύρω αλλά γκολ δεν βάζει κανένας. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν συζητούσαν για τον Τσίπρα και το Μητσοτάκη - κάτι είναι κι αυτό. Οχι απο το debate, αλλά από την όλη διαδικασία έβγαλα μερικά απλά συμπεράσματα και θέλω μαζί σας να τα μοιραστώ.

Τιμημένα νιάτα, περήφανα γηρατειά


Η Φώφη Γεννηματά διεκδικεί κάτι απλό: να αποκτήσει με λαϊκή εντολή το τωρινό ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα της ηγεμονίας του χώρου. Προσπαθεί να είναι άνετη και καλόβουλη με όλους, αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως μια πιθανή νίκη της θα έχει ως αποτέλεσμα το μεγάλο κόμμα να καταβροχθίσει τα μικρότερα για να μεγαλώσει. Οποιος ονειρεύεται ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, ικανό να ξεπεράσει το 11% πχ, δεν έχει παρά να πάει να την ψηφίσει: ας έχει, όμως, υπόψην του ότι αυτό που θα προκύψει δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που τώρα υπάρχει.



Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά βάθος, ονειρεύεται κάτι ανάλογο με μια μικρή διαφορά: υπόσχεται, στο όνομα της νιότης του, ένα είδος εσωτερικής στελεχικής ανανέωσης, ώστε το κόμμα να το αναλάβουν νεότεροι. Περισσότερο και από υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, ο Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος ενός ΠΑΣΟΚ που μοιάζει κομμάτι καταπιεσμένο: είναι η φωνή μιας light εσωτερικής αντιπολίτευσης. Αν η Φώφη αντιπροσωπεύει τα περήφανα γηρατειά, ο Ανδρουλάκης αντιπροσωπεύει τα τιμημένα νιάτα – για να θυμηθώ τις παπανδρεϊκές ετικέτες. Περήφανα ή λιγότερο περήφανα γηρατειά στο ΠΑΣΟΚ σίγουρα υπάρχουν – είναι το κατεξοχήν κόμμα των ρετρό πολιτικών αναμνήσεων. Η κάλπη θα δείξει αν υπάρχουν και τιμημένα νιάτα.

ΠΑΣΟΚ κι έτσι κι αλλιώς

Οι υποψηφιότητες του Θεοδωράκη, του Καμίνη, του Μανιάτη και του Ραγκούση είναι κομμάτι διαφορετικές. Ο Μανιάτης είναι ένα είδος εκπροσώπου του Πασοκικού κυβερνητισμού: θυμίζει κάθε φορά ότι ως Υπουργός έκανε πολλά και είναι σαν να σου λέει ότι Υπουργούς, δηλαδή διαχειριστές και γνώστες της εξουσίας, έχει μόνο εδώ κι εγώ είμαι η απόδειξη. Ο Μανιάτης δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει, δεν θα μπορούσε, όμως, και να λείπει από την διαδικασία. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα αληθινό «Κόμμα – Κράτος», στην διαδικασία ήταν απαραίτητος και κάποιος που να θυμίζει αυτή του την κρατική υπόσταση – πιθανότατα μάλιστα αν ήταν κάποιος άλλος αυτός που την θύμιζε να είχε και περισσότερες πιθανότητες εκλογής: ο κόσμος (του ΠΑΣΟΚ) αγαπάει τους κρατιστές, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.

Ο Ραγκούσης, που κι αυτός είναι αουτσάιντερ αλλά χρήσιμος, πολύ φοβάμαι πως αλλοιώθηκε σε αυτή την διαδικασία προσπαθώντας να εκπροσωπήσει ένα κομμάτι του χώρου που έμεινε χωρίς εκπρόσωπο. Μόνο που αυτή η γεωργιοπαπανδρεϊκή, ας πούμε κεντροαριστερά της κεντροαριστεράς, δεν έμεινε ορφανή γιατί δεν έβρισκε τον κατάλληλο εκπρόσωπο: απλά ξέμεινε από κόσμο – το μεγαλύτερο κομμάτι πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ραγκούσης απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο κυρίως, ζητώντας του να επιστρέψει, όμως πολύ αμφιβάλω αν ο συγκεκριμένος τον ακούει. Πρόκειται για κόσμο που έχει σχέση με τον συνδικαλισμό, το δημόσιο, τις κρατικές επιδοτήσεις, το Κράτος γενικότερα. Αυτός ο κόσμος, για να επιστρέψει στη γειτονιά του ΠΑΣΟΚ, δεν ψάχνει ένα εκφραστή: θα το κάνει μόνο αν δει ότι το κόμμα έχει ξανά προοπτική εξουσίας. Ο Ραγκούσης δύσκολα θα πείσει ότι ο ίδιος μπορεί να εγγυηθεί μια τόσο θεαματική εξέλιξη, οπότε δεν έχει και σημαντικές πιθανότητες να διαδραματίσει κάποιο ρόλο: ίσως θα ήταν προτιμότερο να ρίξει γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι δια μέσου μια μακιαβελικής διαδικασίας μπορεί να τον αλλάξει. Οι ελπίδες του θα ήταν ίδιες.

Ο Σταύρος και ο Δήμαρχος


Μένουν ο Καμίνης και ο Θεοδωράκης. Ο Καμίνης είναι και δεν είναι ΠΑΣΟΚ κι αυτό ήταν αρχικά το όπλο του. Μόνο που στην εξέλιξη της κούρσας κανείς άλλος δεν κατάλαβε τίποτα από όσα πρεσβεύει και τον διαφοροποιούν από την Φώφη ή τον Ανδρουλάκη ή ακόμα και από τον Μανιάτη. Αναφέρεται σχεδόν πάντα στην καλή δουλειά που έκανε με τα οικονομικά του Δήμου – γεγονός που είναι αλήθεια – όμως η εικόνα της Αθήνας (και ειδικά του κέντρου) αμφιβάλω αν του χαρίζει ψήφους. Θα μπορούσε να είναι ένας Πρωθυπουργός σε μια οικουμενική Κυβέρνηση με βασική ενασχόληση τα δημοσιονομικά, αλλά για ηγέτης παράταξης δεν μοιάζει. Ωραίος άνθρωπος για να βγεις για φαγητό, σίγουρα συναινετικός, σίγουρα προσεχτικός αλλά δεν θυμάμαι ΔΣ επιχείρησης, στο οποίο  να φώναξαν τον λογιστή της να διοικήσει ακόμα κι αν η εταιρία ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει. Θέλω να πω πως η δημόσια εικόνα του Καμίνη κάνει κακό στον άνθρωπο Καμίνη, που παραμένει άγνωστος, παρόλο που είναι χρόνια στο κέντρο της πολιτικής σκηνής δια μέσου της Δημαρχίας. Η Δημαρχία δεν του επέτρεψε να φτιάξει πολιτικό προφίλ – κι αυτό είναι παράξενο πραγματικά.

Απομένει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο Θεοδωράκης είναι ο μόνος που υπόσχεται μια ριζική αλλαγή του χώρου και μπορείς αυτό που λέει να το πιστέψεις. Όμως έχει δυο προβλήματα. Το πρώτο ότι το ενδιαφέρον που δημιουργεί δεν φέρνει ψήφους - κι αυτό φάνηκε και στο Ποτάμι. Πολλοί άκουσαν τις θέσεις, αρκετοί συμφώνησαν, λίγοι τον ψήφισαν και με τον καιρό το Ποτάμι έγινε η κεντρόα εκδοχή του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού με το οποίο δεν έχει ιδεολογική σχέση, μολονότι υποφέρει από την ίδια ασθένεια: και τα δυο κόμματα αυτά τα συμπαθούσαν πολλοί, αλλά τα ψήφιζαν λίγοι. Η συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι οι χώροι αυτοί βυθίζονταν στην εσωστρέφεια: η Κεντροαριστερά έχει τόση πολύ εσωστρέφεια, που κι άλλη πραγματικά δεν αντέχει. Με άλλα λόγια, και μολονότι η υποψηφιότητα του Θεοδωράκη μοιάζει η πιο ενδιαφέρουσα, η ερώτηση που ο Σταύρος δεν έχει απαντήσει είναι τι ακριβώς θέλει: αν θέλει πάντα ένα μεγάλο Ποτάμι, το πρόβλημα του είναι ότι ο αληθινός κόσμος έχει δείξει πως δεν νοιάζεται και πολύ για κάτι τέτοιο. Από ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ κι ένα μεγάλο Ποτάμι, μάλλον θα προτιμήσει το πρώτο.

Ολοι Τζιώτη

Συνοψίζοντας: όποιος θέλει ένα νέο ΠΑΣΟΚ ψηφίζει τον Ανδρουλάκη κι ελπίζει. Οποιος ονειρεύεται την παλινόστηση του ΠΑΣΟΚ πάει στη Φώφη. Οποιος πιστεύει ότι υπάρχει πάντα η ανάγκη ενός καλού λογιστή έχει τον Καμίνη ως λύση. Κι όποιος θα γούσταρε να δει μια ωραία αναστάτωση του Πασοκικού Jurassic Park επιλέγει τον Σταύρο.


Το να συνεννοηθούμε καμιά διακοσαριά χιλιάδες και να ψηφίσουμε τον Τζιώτη και να τους τρελάνουμε το βλέπω δύσκολο…    

20 σχόλια:

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σήμερα πάμε όλοι και ψηφίζουμε και ας μην είμαστε ΠΑΣΟΚ ...

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
SCALPER είπε...

http://www.athensvoice.gr/politics/402578_i-antallagi-omologon-kai-i-kathari-exodos
Καλημερα...κατατοπιστικοτατο...και φυσικα συμφωνω με τον Οπλα....σημερα ψηφιζουμε

mixalis mixalios είπε...

ART έχω να δώσω κι εγώ μια πιστοποίηση, αν ψήνεσαι....Αλλά είναι η ΤτΕ που επιτηρεί, το βλέπω κομματάκι δύσκολο! Κι έλεγα να ψηφίσω αυτόν τον αειθαλή νέο που θα τα έβαζε με το βαθύ ΜΠΑΣΟΚ...Κρίμα, θα ψηφίσω τον άλλον, τον πρωταγωνιστή του House of Cards. Ιστορικές στιγμές λέμε....

Lorac είπε...

Ωραία ιστορία κ.ArTaXiA !! Αναρωτιέμαι όμως που είναι ο "δράκος"

ArTaXiA είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι Lorac. Τι εννοείς;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν αθροισουμε τα αποτελέσματα των εκλογών τού 2015 έχουμε και λέμε. .Ποτάμι 374.000 σταυροί. ..ΠΑΣΟΚ 290
000
..Κιδησο 152.000 Συνολικό ποσοστό πανελλαδικό το 2015....13.20%Αν υπολογίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διπλασιάσει δυνάμεις. .Και αφαιρέσουμε το Κιδησο μπορεί το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί ενομενο περίπου στο 15%..Μάλλον ο Τσιπρας έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Προσδεθειτε αρχίζουν οι αναταράξεις.

michele είπε...

Το σχόλιό μου στο fb για τις εκλογές της κεντροαριστερας:

Η μεγάλη συμμετοχή της κεντροαριστεράς, πιστοποίησε την "βουβή", ma non troppo,
απάντηση στο Τσιπρικό : "δεν υπάρχουν άνθρωποι να διαμαρτύρονται στους δρόμους". Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία ενός χώρου που απειλείται από τις προθέσεις της επόμενης μέρας του Σύριζα να τον σφετεριστεί και να πάρει τη θέση του στο πολιτικό φάσμα.
Από το ποσοτικό αποτέλεσμα φαίνεται πως Πασοκοι, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, πρώην ψηφοφόροι του Σύριζα αλλα και ενδεχομένως κάποιοι κεντροδεξιοί, βρήκαν τρόπο καταγραφής της σφοδρής αντίθεσής τους στο κυβερνητικό μόρφωμα και τις πρακτικές του.
Απομένουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να πιστοποιηθούν ώστε να μπορέσουμε να ελπίζουμε σε μια επιστροφή του χώρου στην ευρωπαϊκού τύπου σοσιαλδημοκρατία, που θα αποτελέσει πυλώνα στροφής στην κανονικότητα για την χώρα.
ΥΓ. Οι παραδοσιακοί Πασόκοι, καλό είναι να μην παρασυρθούν σε αριθμητικές η αλλες συγκρίσεις με τις ανάλογες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία δεν έπαψε ποτέ να είναι κόμμα εξουσίας και πολύ γρήγορα θα επιστρέψει στην διακυβέρνηση της χώρας. Ο δρόμος της κεντροαριστερας είναι μακρύτερος και απαιτεί ενότητα, σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και πλήρη αποκοπή από το συριζαικό έμεσμα.

Lorac είπε...

Τελικά Γεννηματά απο 1ο γύρο??

michele είπε...

Το θεωρω απίθανο. Η Αθηνα εκλεισε αργοτερα και οι ψηφοι των Καμινη,Θεοδωρακη θα αυξηθουν αναλογικα.
Φυσικα εχει τεραστιο προβαδισμα.

austin είπε...

Καλησπέρα και να συνεισφέρω και εγώ ότι μπορώ στα σημερινά λεγόμενα ξεκινάω από μία εκτίμηση-σενάριο, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό και θα γίνει.

Αρχικά μία εκτίμηση ενδιαφέρουσα είναι ότι αν όντως βγει η γεννήματα επειδή έχει το κλασσικό μοτίβο "παραδοσιακού πολιτικού" δεν θα είναι τόσο ξεκάθαρη αν θέλει να πάει μπροστά ο τόπος ή απλά θέλει την εξουσία και προσωπικές φιλοδοξίες (μα καλά σιγά το κανούργιο που είπα) άρα δεν θα είναι και τόσο σθεναρή η στήριξη στον μητσοτάκη που θα είναι ο επόμενος...

Γιατί όμως λέω κάτι τόσο απλό...; για τον φίλο μου τον ΟΠΛΑ που τόσο θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα το σενάριο βασισμένο στην εκτίμηση ότι η Φωφή δεν είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει Κυριάκο στηνθητεία του.

Ο Τσίπρας, λογικά πάντα, θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο του 18 (μη πω ότι θα παέι και Νοέμβριο έτσι ώστε οι πρώτες 60 μέρες του Μητσοτάκη να τον βρουν στο επόμενο ετος). Από το 19 έχουμε κόψιμο συντάξεων. Θα φάει οπότε άμεσα την φθορά μιας μείωσης η νέα κυβέρνηση (και ποιον θα νοιάζει αν ο Τσίπρας το υπέγραψε, άλλωστε 1) θα πουν όλοι ψήφισαν αυτό το μνημόνιο, 2) εδώ ο άλλος δεν είχε πάρει ότι του έκοψαν το ΕΚΑΣ, μέχρι να δει το κόψιμο ζει στον δικό του κόσμο).

Έτσι λοιπόν η "επάρατη" Δεξιά πάλι θα έχει ντισαναντάζ με το καλημέρα σας. Με αυτό ως δεδομένο, γιατί η φώφη να στηρίξει Μητσοτάκη? να φάει και αυτή την λέζα ενός ακόμα κοψίματος (ειδικά αν έχει ορθοποδήσει κάπως το ποσοστό της παράταξης). Τον Ιανουάριο του 2020 θα έχουμε εκλογές του ΠτΔ και χωρίς ανοιχτή και ξεκάθαρη στήριξη της φώφης θα είναι κάπως δύσκολο να βρεθούν πάλι οι 180...Και μετά αν δεν απατώμαι έχουμε εκλογές με απλή αναλογική.

Σε ένα χρόνο είναι βέβαιο ότι Ο μητσοτάκης (ακόμα και ταλέντο διακυβέρνησης να ήταν) αποκλείεται να καταφέρει να κάνει κάτι. Και έτσι όπως έχουν δέσει την επόμενη κυβέρνηση μόνο ζημιά φθορά μπορεί να υπάρχει σε 1 χρόνο.

Άρα εδώ μιλάμε ότι κρεμόμαστε από μία φώφη και τι θα κάνει το 2020. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν θα τον στηρίξει τον Μητσοτάκη όπως θα έχρηζε σε μία διαλυμένη χώρα. Εννοείται ότι μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά εδώ μιλάμε για μία πιθανή δεξιά παρένθεση μετά από 3 γεμάτα χρόνια καθαρής οπισθοδρόμησης.

Αν δε ,επικρατήσει ένα τέτοιο σενάριο, τότε με απλή αναλογική η ταλαιπωρία της χώρας θα είναι μακρά...

Όπλα ξέρεις πόσο θέλω να φύγουν τούτοι εδώ οι τρισγελοίοι. Χειρότερο πράγμα η χώρα δεν έχει ματαξαναδεί. Αλλά εδώ μιλάμε για μαέστρους στην πολιτική του καφενείου και μιλάμε για ανθρώπους που έχουν αναλύσει τέλεια την νοοτροπία της πλειονότητας των ελλήνων. Εξού και λένε τόσο ξεδιάντροπα πράγματα. Το οτί εδώ μέσα εμείς φωνάζουμε και κάποιοι επιχειρηματίες φωνάζουν γιατί καταστρέφονται δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Άλλωστε ακόμα και τα νούμερα στο ΧΑΑ δείχνουν πολλά. Για παράδειγμα ακόμα και οι όμιλοι δείχνουν συμπάθεια απέναντι στον Τσίπρα. Μία γύρα στις εγχώριες πολυεθνικές και πόσο έχουν εκμεταλλευτεί την αβεβαιότητα Τσίπρα, καθως και τις αποτιμήσεις λίγων εταιρειών σε σχέση με τις τιμές επί Σαμαρά όταν το ΧΑΑ ήταν στις 1300 μονάδες, νομίζω το απαντά γιατί τον θέλουν ακόμα...

Και ο Τσίπρας έχει πάρει αέρα, αφού και οι έξω κάνουν ψώνια με τρελές εκπτώσεις. Και είναι ένας ακόμα τυπικός "αριστερός" που ξέρει ότι αριστερή είναι μόνο η κοινή γνώμη και αυτοί έχουν τα χρήματα τους έξω κτλ κτλ κτλ. Μοντέλο Τσάβες, μαδούρο κα δλδ.

Εύχομαι να κάνω ένα μεγάλο λάθος.

austin είπε...

Μιχάλη 210.000 είναι μεγάλη συμμετοχή? Ρωτάω γιατί δεν ξέρω...

michele είπε...

Ναι ειναι μεγαλη συμφωνα με τα δεδομενα. Η αναλογη της ΝΔ ειχε 410.ΟΟΟ αλλα ειχε καταγραψει 28% στις εκλογες προ ολιγων μηνων.
Αναλογικα τα πας αυτα.

Δεδομενων των αποτελεσματων μεχρι τωρα, φαινεται οτι παρ οτι πηγαν και απο αλλουςχωρους να ψηφισουν, καποιοι κινητοποιηθηκαν και ψηφισαν μονομπλοκ τους παραδοσιακους Πασοκους ( Φωφη-Ανδρουλακη) ισως και καποιοι που θελησαν να δειξουν αντιθεση στο Συριζα στον οποιον ειχαν μετακινηθει

austin είπε...

Χμμ ενδιαφέρον. Πίστευα ότι με μεγάλη συμμετοχή δεν θα είχε τόσο μεγάλο προβάδισμα η Φώφη...αλλά μάλλον είναι ισχυρές οι εσωκομματικές ζυμώσεις όπως έλεγε και ένας φίλος μου που ασχολιόταν με τα πασοκομματικά! χαχα

ο dwk είπε...

(από ανάρτησή μου στο F/B)
Ουδεμία έκπληξη κατά την σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας της κεντροδεξιάς. Το παλιό πασοκ προσήλθε στις κάλπες και επέλεξε με ευρεία πλειοψηφία (70%) τους αντιπάλους – Γεννηματά Ανδρουλάκη, σάρκα εκ της σαρκός του - της επόμενης Κυριακής
Αξίζει να σημειωθεί η πλήρης απαξίωση του ποταμίσιου Θεοδωράκη, η υποτονική παρουσία Καμίνη και η πλήρης αποστασιοποίηση από αυτοπροβαλλόμενους ως επιτυχημένων, πρώην υπουργών του κινήματος.
Στους ψηφοφόρους των παραδοσιακών πασόκων προστέθηκαν μερικές χιλιάδες νεοδημοκρατών (μεταξύ άλλων οι εκλεκτές συμμέτοχες Στ. Μάνου και Παν. Ψωμιάδη...), είτε για να εμφανίσουν ως ανερχόμενο τον νέο φορέα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δεξιών site και blog, είτε εξοργισμένοι από την ακροδεξιά στροφή και το καπέλωμα από τον γκεμπελίσκο αντιπρόεδρο, είτε απογοητευμένοι από την ανεπάρκεια του γκαφατζή - θαυμαστή εξωγήινων αρχηγού.
Πλέον οι μετακινήσεις ψηφοφόρων θα εντοπίζονται μεταξύ ακροδεξιάς και κεντροδεξιάς. Η νδ θα αποτελεί βέβαια τον βασικό κορμό και ο νέος φορέας θα προσελκύει εκείνους που σταδιακά παύουν να ανέχονται την υποταγή της πάλαι ποτέ Καραμανλικής παράταξης, στα πρωτοπαλίκαρα του αλήστου μνήμης ΛΑΟΣ.

austin είπε...

Γιατί θεωρείται ο Άδωνις ακροδεξιος και όχι ο καμμένος;

Για να δούμε θα απαντήσει ο dwk?

Γιατί είναι γκαφατζής ο Μητσοτάκης που είπε την γκάφα με τους εξωγήινους και όχι ο τσιπρας που είπε Λέσβος και Μυτιλήνη και το ρητό με την καμηλα;

Για να δούμε θα απαντήσει ο dwk?

Πως γίνεται να ειν γκεμπελισκος ο Άδωνις όταν η αυγή και η εφημερίδα των συντακτων και ο βαξεβανης παραπαίουν με γκεμπελιστικη συνήθεια τις δηλώσεις και αναπαράγουν ψεύτικες ειδησεις;

Για να δούμε θα απαντήσει ο dwk?

Αραγε ο κουρουπλης, ο σπιρτζης και άλλη παρέα παλιών πασοκων, θεωρείται παραδοσιακό παλιό ΠΑΣΟΚ; (η σχιζοφρένεια στο μεγαλείο της εδω...)

Για να δούμε θα απαντήσει ο ντοκι?

Και τώρα μια ερώτηση για τους υπολοιπους:
Ο ντοκι τι ειναι;
1) βολεμένος του συριζα
2) κολλημένος με τον συριζα;
3) τρολ του συριζα;
4) άσχετος με τα παραπάνω και άσχετος εν γένει για να στηρίζει συριζα;

Ευχαριστούμε για τις συμμετοχες!

μπαρμπαλιας είπε...

Οστον...(κλεμενο απο φιλο....της στηλης)

αποψε εδωσες ρεστα

michele είπε...

Σε μεγάλη φόρμα ο Austin σήμερα.
Το σχολιο της ημέρας απονέμεται στο 1.04 !!

ο dwk είπε...

Ε, ναι !
Μια στήριξη είναι απαραίτητη
(ιδιαίτερα όταν οι αλήθειες πονάνε...)