Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ"...


Του Κώστα Δεληγιάννη
kdel@naftemporiki.gr

Συμφωνία στις εκκρεμότητες για τα ενεργειακά -λιγνιτικές μονάδες ΔΕΗ,  αγορά φυσικού αερίου- προέκυψε κατά την πολύωρη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, σε ό,τι αφορά την αποεπένδυση του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ολοκληρωθεί αργότερα, προς το τέλος του 2018, μέσα από μία διαδικασία που θα περιλαμβάνει πολλά στάδια και η οποία θα υλοποιηθεί από τη ΔΕΗ. Αντίθετα, η συμφωνία άνοιξε τον δρόμο για την άμεση διενέργεια του market test, η έναρξη του οποίου θα δρομολογηθεί από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ενέργειας, έφτασε και επίσημα η λίστα που ενέκρινε η DG Comp για την αποεπένδυση. Σε αυτήν περιλαμβάνεται η «Μελίτη 1» στη Φλώρινα, η άδεια κατασκευής μίας δεύτερης μονάδας στον ίδιο σταθμό, όπως και οι «Μεγαλόπολη 3» και «Μεγαλόπολη 4» στην Πελοπόννησο.
Σε ό,τι αφορά τα «αντισταθμιστικά» μέτρα που διεκδικεί η ελληνική πλευρά, «κλείδωσε» πως στις προς πώληση μονάδες θα διασφαλισθούν για εύλογο χρονικό διάστημα οι θέσεις εργασίας. Επίσης, ήδη έχει αποσταλεί στην Κομισιόν το αίτημα για τη διασφάλιση 32.000 ωρών λειτουργίας στις δύο μονάδες στο Αμύνταιο, οι οποίες θα παραμείνουν στη ΔΕΗ, ενώ αναμένεται η οριστική απάντηση.
Στον τομέα του φυσικού αερίου και στην περίπτωση της αναπροσαρμογής της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στις δύο ΕΠΑ, οι θεσμοί και η ελληνική πλευρά συμφώνησαν στο σχέδιο των τριών εμπλεκόμενων εταιρειών, δηλαδή της ΔΕΠΑ, της ιταλικής Eni και της ολλανδικής Shell, υπό την προϋπόθεση πως αυτό θα πάρει το «πράσινο φως» από την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει την πώληση όλου του μεριδίου της ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας από την Eni, με την ταυτόχρονη απόκτηση από τη ΔΕΠΑ μεριδίου στην ΕΠΑ Αττικής από τη Shell, καθώς η ολλανδική εταιρεία θέλει να αποχωρήσει εντελώς. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η ΔΕΠΑ θα γίνει κάτοχος του 100% της ΕΠΑ Αττικής, αφού ενδεχομένως ένα ποσοστό της Shell θα καταλήξει σε τρίτο αγοραστή.

Το Σάββατο ξεκινούν οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση των κειμένων. Αναλυτικά, το πρόγραμμα συναντήσεων κυβέρνησης - θεσμών για το Σάββατο έχει ως εξής:
​12:00 Δημοσιονομικά
13:00 Φορολογικά

14:30 Έναρξη συζητήσεων για την ολοκλήρωση των κειμένων, με πρώτη ενότητα τα Χρηματοπιστωτικά.

http://www.naftemporiki.gr

32 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

εκει στους Παξους ειχανε φαινομενα καιρου...
ο εξαφανισθεις απο μηνων αντζουλης μας παρακαλειται να εμφανισθει δηλωνοντας την κατασταση του.
σε καθε περιπτωση επιθυμια/ευχη
να ειναι καλα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα μπάρμπα. .

SCALPER είπε...

Καλησπερα....οι λιγνιτικες μοναδες οι οποιες πωλουνται θα χρειαστουν συντηρηση-αναβαθμιση...απο ερευνα,που εχω κανει στις μετοχες υποδομων...μια εταιρεια η οποια λογικα θα ωφεληθει πιστευω πως ειναι ο Μαθιος.Γνωριζει καποιος κατι παραπανω προς διαφωτιση???...και ο ισολογισμος της εταιρειας δεν μου φανηκε και κακος...

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες!
Μια γλυκεια καλημέρα όμως ιδιαίτερα στον Μπαρμπαλιά θα μου επιτρέψετε. :)
Τους άκουσα live, χτες, στο Plissken Festival, τους Holy Fuck, Μιχάλη! Εξαιρετικοί!
Τώρα, για τα ενεργειακά, μακάρι να έχουν κλείσει να τελειώνουμε μπας και ολοκληρωθεί εκεί κοντά Φλεβαρη-Μαρτη η γ' αξιολογηση, γιατί εχουμε και κατι εκλογές και μια δ' αξιολογηση που ακολουθει, μην τα ξεχνάμε αμφότερα. Γενικοτερα όμως είμαι πολύ δυσπιστη οταν ακουω τους Συριζανελ να επισημαίνουν να μην ανησυχουμε. Κάθε φορά που το λένε, όλο και μια λαιλαπα ή πατάτα ολκης καθοδον. Κρατάω υπερβολικά μικρό καλάθι λοιπόν. Ευχής έργον να διαψεύσουν για μια φορά και τι στο κόσμο τους φόβους μου απο την διακυβέρνησή τους.

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστην κοπελα μας...
μη λεσ τετοια Φροσω μας γιατι ο
dwk ειναι γεροζλιάρης...
τωρα για τις αξιολογησεις κλπ
χαμπερια ποιος ασχολειται...
ο κοσμος εχει αποδεχθει τα συμβαινοντα μπορω να πω "μετ ευχαριστησεως"...
την μπιριμπα τους ,το τσιπουγάκι κιενα κοματι ψωμι ,οπου τωρα τελευταια κατα Δεκεμβρη,τους βαζουν λιγο βουτυρο μελι και γαρδαμωνουν στα καφενεια φωναζοντες εναντια στους παλιους τους διεφθαρμενους που κατεστρεψαν τη χωρα .
ωραιες ιστοριες που ειναι απολαυση εν τω πραττεσθαι.

νασαι καλα να σε βλεπουμε

ArTaXiA είπε...

8,5εκ. δάνεια ο ΜΑΘΙΟΣ, ζημιές στο εξάμηνο, και 765,000 ευρώ ταμείο και δεν σου φαίνεται κακός.

Και ας πούμε ρε μάστορα πως ο ΜΑΘΙΟΣ παίρνει όλες τις δουλειές στα λιγνιτικά. Με τι θα τις χρηματοδοτήσει που είναι ήδη χρεωμένος ως το λαιμό και του χρωστάνε και προμηθευτές.

Α ρε κάτι επενδυταράδες με ταλέντο.

Bonjour παίκτε.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Κρατάτε μικρό καλάθι σχετικά με την πώληση των μονάδων. Θα κλάψουν μάνες και μανούλες στα market tests.

mixalis mixalios είπε...

Και η ΦΡΙΓΟ θα πάρει έργα από τη ΔΕΗ! Και ο ισολογισμός της είναι μια χαρά... Ε τώρα κάτι ζημιές και μια αρνητική καθαρή θέση, έχει όλες τις προδιαγραφές...

ArTaXiA είπε...

Mικρό καλάθι; Ούτε πορτοφολάκι για κέρματα δεν κρατάμε!

mixalis mixalios είπε...

Midas λογικά κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα πάει να αγοράσει μονάδες με ακριβοπληρωμένο προσωπικό που θα διατηρηθεί για μια τουλάχιστον 5ετια αν ισχύουν τα λεγόμενα του Σταθακη! Εν τω μεταξύ μιας και ανέφερα αυτόν τον φτωχό και cool αριστερουλη από τότε που ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί οι βολευτες του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν το νομό Κατσέλη ως νόμο Κατσέλη- Σταθακη! Έτσι για να μείνει στην Ιστορία...

μπαρμπαλιας είπε...

εγω μονο συνδροφισσα Κατσελη ακουω.
τον αλλο τον γνωριζω ως πακεταδορο

mixalis mixalios είπε...

Ναι και του λόγου της τα βγάζει δύσκολα πέρα...

μπαρμπαλιας είπε...

axaxaaaa
ρε μπουστι μου οι περισσοτεροι
κομμονιστοσοσιαλ/ληστες ειναι φτιαγμενοι

Μ/Μ ενα καλο meteo για την περιοχη σου
https://www.theweathernetwork.com/gr/weather/-/patrai
τσεκαρισμενο

SCALPER είπε...

Υποψηφιος...με σκεπτικισμο...παικτης...και λογικα στο δωδεκαμηνο μηδενιζει ζημιες...εαν οχι γραφει κερδη....οι δανειακες υποχρεωσεις...χμ!

mixalis mixalios είπε...

Ετέθη στα favourites

hippy είπε...

Χαίρετε

Είναι κουραστικό και άκομψο να επανέρχεται κάποιος στα ίδια και τα ίδια. Παίρνω αμπάριζα όμως από την επισήμανση του καλού καλλιτέχνη "πως θα χρηματοδοτήσει ο Μαθιός τις δουλειές" και λέω τούτο...Άλλο πράγμα τραπεζική "ρύθμιση" δανείων (δλδ δεν σε κλείνω) κι άλλο απρόσκοπτη συνέχεια λειτουργίας της επιχείρησης που απαιτεί και χρήμα, είτε απ΄τον επίδοξο αγοραστή της εταιρείας (ΜΑΙΛΛΗΣ, ΣΕΛΟΝΤΑ, ΝΗΡΕΑΣ) είτε απ΄τους μετόχους (ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΑΤΟ, ΦΡΙΓΟ κλπ) δλδ ΑΜΚ. Κι όταν οι μετοχές είναι περισσότερες απ΄τoυς κόκκους σιταριού που υπάρχουν σε όλα τα σιλο του ΛΟΥΛΗ αθροιστικά συνήθως πρωτύτερα γίνεται reverse split.

Και για να μην θεωρηθώ ζηλιάρης και φθονερός τύπος (που δεν είμαι χα χα) θυμίζω το σχόλιο δυο βδομάδες πριν στον καλό, κάπως στεναχωρημένο (τότε) φίλο επειδή η ΦΡΙΓΟ έπεφτε ελεύθερα

"Ο/Η hippy είπε...

φαντάζομαι-ελπίζω πως θα δώσει αντίδραση αύριο η ΦΡΙΓΟ ώστε να αναστρέψεις την πράξη φίλε M&M με κέρδος και πρέπει να το κάνεις ώστε να υπερηφανεύεσαι ότι έχεις νικήσει τον εγωισμό σου. Για μένα ΜΗΝ προσπαθήσεις να σβήσεις συνολικά τη ζημιά. Το λογικό σενάριο είναι reverse split κάποια στιγμή το Φθινόπωρο του 18 και μικρή υποχώρηση μετά καθώς θα επίκειται νέα ΑΜΚ (όπως η ΠΕΙΡ).

Η αγορά είναι αλλοπρόσαλλη προσωπικά προτιμώ να περιμένω ακόμα λίγο αντί να ρισκάρω εκτός από από ένα μικρό στοίχημα σε ΛΑΜΔΑ. Επενδυτικά μου κάνουν κλικ ΑΡΑΙΓ και ΕΧΑΕ (λίγο χαμηλότερα όμως)

20 Νοεμβρίου 2017 - 10:50 μ.μ."


Τα έβγαλα από μέσα μου, ησύχασα, υπόσχομαι ότι δεν θα επανέλθω.

(για την ιστορία όντως την επομένη ημέρα έκανε το απόλυτο χαμηλό και την μεθεπομένη γύρισε. Ασε που τώρα που το ξαναβλέπω κι η ΛΑΜΔΑ καλούτσικη κίνηση έκανε)

mixalis mixalios είπε...

Hippy όσον αφορά εμενα προφανώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα να επανέλθεις και να λες τη γνώμη σου! Άλλωστε για αυτό είμαστε εδώ για να σχολιάζουμε και να μαθαίνουμε! Τώρα αν είμαστε καλοί μαθητές αυτό είναι άλλο θέμα...και όσον αφορά το σαπακι που έχω αγοράσει κατανοώ τα αυξημένα ρίσκα και τους κινδύνους και σε ευχαριστώ για τις προτροπές/συμβουλές σου, και μόνο ότι μπαίνεις στον κόπο είναι σημαντικό!
Τα λέω απλά για να είμαι κι εγώ ξεκάθαρος αν και νομίζω ότι το προηγούμενο σχόλιο δεν με πολυαφορουσε!

hippy είπε...

Φίλε Μ&Μ εάν στην ηλικία σου είχα τις γνώσεις σου τώρα θα ήμουν ζάμπλουτος.

(μην παίρνεις θάρρος όμως...η γενιά μου ευλογήθηκε να ζήσει δύο χρηματιστηριακές εκρήξεις. Μία το 1989-1990 απ΄τις 350 μονάδες ΓΔ στις 1650 (όπου τ΄ακούμπησα) με τον εκλειπόντα Κων/νο Μητσοτάκη και τις περίφημες "100,000 νέες θέσεις εργασίας" και την πρόσφατη του 1997-2000 απ΄τις 900 μονάδες ΓΔ στις 6350 (όπου πήρα το αίμα μου πίσω) με τον Σημίτη και το ευρωπαικό όνειρο...Μακάρι ο Κυριάκος να φέρει και μια για την δικιά σας γενιά από τις 750 στις 1350 max κατά τη γνώμη μου)

SCALPER είπε...

Αναρωτιεμαι ποσες απο τις εταιρειες μεγαλης κεφαλαιοποιησης βρισκονται ...κοντα σε δεικτη 1.350 μοναδες????
Λογικα θα τρεξουν και καποιες μικρες....ωσπου να γινει απολυτα αντιληπτο,πως χωρις δραστικες μεταρυθμισεις στο δημοσιο,με μειωση μισθων και συνταξεων..(και αλλο?..ναι και αλλο..) η οικονομια ελαχιστες ελπιδες εχει...ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ..ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΕΙ..ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ..ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ""ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ"".. ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ....

michele είπε...

Δεδομενου οτι οι τραπεζες δεν βλεπω να ξαναμηδενιζουν και ειναι σιγουρη η εισαγωγη νεων εταιρειων ( και δεικτοβαρων τυπου ΔΕΣΦΑ ) αλλα και αλλων μικροτερων ο δεικτης θα υπερβει τα υψηλα που δινεις Hippy και εσυ θα παραμενεις νεος. Για την εποχη μας νεος εισαι :))

michele είπε...

Καλησπέρα ,καλησπερα! και οντως υπαρχουν και καποιες πανω απο τις 1350
που θα πανε ακομα υψηλότερα

mixalis mixalios είπε...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Από την άλλη νομίζω ότι οι 1350 μονάδες είναι για το ΓΔ μια τιμή που είναι λογική αν αποκατασταθεί πλήρως η ομαλότητα και ειδικά για τις Τράπεζες και εν γένει για την οικονομία! Σε μια φούσκα (που μας τη χρωστάει στα επόμενα δεν ξέρω πόσα χρόνια) η τιμή του μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερη! Αλλά σημασία δεν έχει ο ΓΔ εκτός αν αγοράζουμε Α/Κ αλλά οι μετοχές μας...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

1300 μονάδες θα έχουμε την ημέρα που θα ορκίζεται η νέα κυβέρνηση. .αν έχει και αυτοδυναμία και αλλάξει τον εκ . νόμο χωρίς να παρακαλάει το ΠΑΣΟΚ θα αναστηθουν και οι πεθαμένοι. .Το ποσό μπορεί να φτάσει εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον. Εγώ περιμένω στο ελληνικό χρηματηστηριο να γίνουν πράματα και θάματα.

ArTaXiA είπε...

Σου λείπει ύπνος. Φάε και ξάπλωσε!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν θες ελα κοντά.. το μπουκάλι δικο μου...Σου λείπει πιωμα και περπατημα...

hippy είπε...

Για ν΄ανέβει χοντρά το μαγαζί χρειάζεται να προυπάρξει χαζό χρήμα. Όπως αυτό των αγροτών της περιόδου Ανδρέα Παπανδρεου που έπαιρναν τις επιδοτήσεις για αλλαγή καλλιεργειών δίχως να τις κάνουν (πχ μπαμπάκι στη Θεσσαλία), της λαικίστικης πολιτικής άποψης "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" που έκλεβαν οι κατσαπλιάδες των συνεταιρισμών, τα δεκαπλάσια απ΄την πραγματικότητα περιφερόμενα κοπάδια της Άρτας κλπ κλπ. Δεν τους αδικώ, τα καταχρηστικά αυτά χρήματα έκαναν τον καθένα εξ αυτών να την δει μάγκας. "Εδώ δούλεψα τόσα χρόνια τους Ευρωπαίους δεν θα κάνω τώρα περίπατο στο χρηματιστήριο που στην τελική παζαρεύεται το μπαμπάκι μου?"

Ε αυτός ο πλούτος στους χαζούς υποστηρίζω ότι σήμερα ΔΕΝ υπάρχει. Οι Έλληνες δεν έχουν το χρήμα, η εποχή προχώρησε τα ξενάκια δουλεύουν επαγγελματικά με υπερυπολογιστές και funds κι όταν φεύγουν συχνά αφήνουν το λογαριασμό να πληρωθεί από τους ιθαγενείς (τράπεζες, κατασκευές, ψάρια, μιγ) πως θ΄ανέβει το μαγαζί, μόνο του? Τα 5-20 χιλιάρικα max που μπορούν να βάλουν 50,000 κωδικοί μας κάνουν σκάρτο ένα δις τι να πρωτοανεβάσει?

Βάζω χαμηλά τον πήχη, σταματώ το καταστρεπτικό bottom fishing, πάω τοίχο τοίχο και κυρίως παύω να θεωρώ τους άλλους πιο χαζούς από εμένα ώστε να τους πουλήσω αύριο ακριβότερα το χαρτί που θα ψωνίσω σήμερα φθηνότερα. Όχι πως δεν συμβαίνει κι αυτό, αλλά κυρίαρχος νόμος για τους μικρούς κερδοσκόπους είναι "του κυνηγού και του χαρά το πιάτο κλπ κλπ"

mixalis mixalios είπε...

Γιατί βρε Art? Δεν είπε ο ΟΠΛΑ για κυβέρνηση Μητσοτάκη... Είπε απλά για τη νέα κυβέρνηση...μπορεί να ξαναείναι του Αλεκση...

hippy είπε...

«Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο» φυσικά και όχι "του χαρά" που μακάρι να την έχουμε πάντα.

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ μην ...
ακου τωρα.
αυριο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο δικο σου κανει καταπληκτικες δηλωσεις...
πχ αμα βγει δε θα χρησιμοποιησει τη Ντορα-λογω οικογενειοκρατιας-πουθενα.

αχαχαααα
ετσι ακριβως κανουν και οι τσεδες.
αμα δει κυβερνηση μαυτα τα μυαλα χε@ εταμε
εγω βαζω στοιχημα
25/ Μαρτη 2021 θασηκωσει το λαβαρο
το γιατι στο εχω ξηγησει

μπαρμπαλιας είπε...

βλεπω μετα λυπης οι αμπαλοι του Βενγκερ να τρωνε δυο γκολακια α ημιχρονο μεσα στο σπιτι τους.
ο Μουρινιος κανει ομαδα χωρις ονοματα φετος

hippy είπε...

Εννοείται πως μεμονωμένες μετοχές θα 2πλασιάσουν, 3πλασιάσουν ίσως και περισσότερο με κάποιο καλό νέο (πχ εξαγορά). Ποιές να΄ναι όμως? Ευκαιρίες που τις βλέπουν όλοι ΔΕΝ είναι ευκαιρίες. Συνήθως αποδεικνύονται παγίδες. Χαρακτηριστική περίπτωση η χθεσινή ενδοσυνεδριακή συμπεριφορά της μικρής τραπεζικής. Χώσιμο-ελπιδοφόρο μάζεμα για να βρεθούν τα θύματα, ξανά χώσιμο και κλείδωμα.

μπαρμπαλιας είπε...

ο ανσαριφάρδος με "φάρδος"
ξελασπωσε τον πειραια στο 80΄