Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ-ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
με ελεύθερη γνώμη


ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ...ΠΙΑ..!


Του Θανάση Κ.

Έχουμε ξεφύγει πια από τα «συνηθισμένα» της πολιτικής ζωής (και της πολιτικής διαμάχης). Έχουν αρχίσει πια να πυκνώνουν πολύ σοβαροί τριγμοί! Στα θεμέλια του πολιτεύματος και στο υπέδαφος της κοινωνίας. Σαν τους προ-σεισμούς – πριν από τον Μεγάλο που πλησιάζει…

* Χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε δραματική έκκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την τροπολογία για «αυτεπάγγελτη δίωξη» όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς κατοικιών!

Τους είπε στα ίσα: «αν την καταψηφίσετε, θα πέσει η κυβέρνηση»! Τελικά την ψήφισαν! Αν και «τροποποιημένη», βέβαια…

Η τελική ρύθμιση οδηγεί στη αυτεπάγγελτη δίωξη και φυλάκιση όσων προσπαθούν να εμποδίσουν πλειστηριασμούς. Πράγμα που σημαίνει ότι στις επόμενες μέρες αναμένεται να… συλληφθούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: η πρώην Πρόεδρος της Βουλής (επί ΣΥΡΙΖΑ) Ζωή Κωνσταντοπούλου, και δύο τουλάχιστον πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης (που κάνουν έντονο «ακτιβισμό» κατά των πλειστηριασμών).

Η απειλή κατά των συμβολαιογράφων, όμως, δεν θα διώκεται αυτεπάγγελτα – θα διώκεται μόνο μετά από «έγκλιση» των θιγομένων.

Πράγμα που σημαίνει πως οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι δεν νιώθουν «προστατευόμενοι». Γιατί αν ζητήσουν τη σύλληψη όσων τους απειλούν, θα κινδυνεύσουν οι ίδιοι ακόμα περισσότερο, αμέσως μετά…

Γι’ αυτούς είναι δώρο-άδωρο.

Ήταν βεβαίως, οι δανειστές που ζήτησαν αρχικώς την νομοθετική ρύθμιση και την ενέκριναν τελικώς (έστω και τροποποιημένη).

Ο ίδιος ο Ευκλείδης μετά την δραματική του έκκληση («ψηφίστε γιατί… πέφτουμε») σηκώθηκε και έφυγε οργισμένος από την αίθουσα.

Ο Κοντονής έκανε μιαν ακόμα «κολοτούμπα» επί της,,, προηγούμενης κολοτούμπας – και πάει κατευθείαν για Ολυμπιακό μετάλλιο στην ενόργανη!

Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μιαν ακόμα φορά, βρίζοντας και φτύνοντας βρέθηκαν (και βαρέθηκαν) να ψηφίζουν… στα τέσσερα!

Κάτι σαν… το «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι», ένα πράγμα…

Με δύο λόγια πλήρης ξευτίλα!

* Και στο μεταξύ, πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση έφερε νύχτα – κυριολεκτικά –μια τροπολογία για την… απαγόρευση των απεργιών. (Όπου θα χρειάζεται, λέει πλειοψηφία του 50% συν ένας – πράγμα αδύνατο, ουσιαστικά)

Κι έτσι θα απαγορευθούν πλέον οι καταχρηστικές απεργίες, που διέλυσαν την ελληνική βιομηχανία εδώ και τριανταπέντε χρόνια!

Ναι, αλλά μη χαίρεστε!

Γιατί το βράδυ υποβλήθηκε η τροπολογία – ήταν στα «προαπαιτούμενα» της τρίτης αξιολόγησης που είχε κλείσει, υποτίθεται – αλλά πριν ξημερώσει, την είχαν αποσύρει. Και τώρα αγνοείται η τύχη της.

Συμπέρασμα: ο Τσίπρας αρχίζει να φοβάται τους δικούς του.

Τους πλειστηριασμούς τους πέρασαν κουτσά στραβά. Στην εφαρμογή βέβαια, θα κριθούν όλα…

Αλλά την νομοθετική κατάργηση των απεργιών, δεν την τόλμησαν ακόμα…

* Και το πιο σημαντικό ίσως: χθες, η κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε σε μετωπική σύγκρουση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος!

Τι τους είπε ο Στουρνάρας και τον έβρισαν;

Ότι δεν πρόκειται να βγουν από την εποπτεία τον ερχόμενο Αύγουστο! Όπως τους έχουν πει, άλλωστε και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι…

Και πως δεν θα υπάρξει «καθαρή έξοδος», εκτός κι αν καταφέρουν να ανέβουν ως τον Αύγουστο 6 βαθμίδες πιστοληπτικής αξιολόγησης!

Πράγμα επίσης αδύνατο. (Με όλους τους πανηγυρισμούς τους, βρίσκονται ακόμα τρείς με τέσσερις βαθμίδες πιο κάτω από την πιστοληπτική αξιολόγηση που είχε επιτύχει ο Σαμαράς το καλοκαίρι του 2014!)

Τώρα, λοιπόν, έχουμε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – Στουρνάρα!

Όχι έμμεση και υποχθόνια από «δημοσιογραφικά πιστόλια», με δημοσιεύματα σε βάρος του Στουρνάρα και της συζύγου του.

Όχι, τώρα έπεσαν οι μάσκες! Και η σύγκρουση είναι πια ανοιχτή…

Όμως, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι «παράρτημα» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και πλήρως ανεξάρτητη από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Και είναι αδιανόητο να συγκρουστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση της ευρωζώνης με τον διοικητή της Κεντρικής της Τράπεζας! Αδιανόητο και χωρίς προηγούμενο …

Αλλά και πριν ακόμα μπούμε στην Ευρωζώνη, το μόνο παρόμοιο προηγούμενο ήταν το 1988 (όταν ακόμα η Τράπεζα Ελλάδος δεν ήταν πλήρως ανεξάρτητη, όπως τώρα).

Την εποχή που ο Μένιος Κουτσόγιωργας είχε συγκρουστεί με τον τότε Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Δημήτρη Χαλκιά, γιατί αυτός ο τελευταίος διόρισε ξαφνικά Επίτροπο για την Τράπεζα Κρήτης του Κοσκωτά.

Από το διορισμό εκείνο αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Κοσκωτά! Και τότε άρχισε και η κατάρρευση της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου!

Παρ’ όλο που ο Χαλκιάς «κάλυψε» απόλυτα τον Ανδρέα – και έριξε όλες τις ευθύνες στον Κουτσόγιωργα – η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν γλίτωσε τελικά.

Ο ίδιος ο Μένιος Κουτσόγιωργας παραπέμφθηκε και δικάστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με ψήφους και των μισών Πασόκων βουλευτών! Εκεί είχε σφοδρή λεκτική σύγκρουση με τον Χαλκιά, όταν αυτός κατέθεσε ως μάρτυρας εναντίον του.

Λίγο μετά ο Κουτσόγιωργας δεν άντεξε, έπαθε βαρύ εγκεφαλικό μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και μετά από λίγες μέρες «κατέληξε».

Συμπέρασμα: όταν βλέπετε να συγκρούεται μια κυβέρνηση με την Κεντρική Τράπεζα, τότε έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Κι αυτό ισχύει και για πολύ ισχυρότερες κυβερνήσεις απ’ ό,τι του ΣΥΡΙΖΑ…

Στο μεταξύ, χθες ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, προσέφυγε στην Ευρώπη καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκρατίας και ανομίας που έχουν επιβάλει οι κουκουλοφόροι στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Του σπάσανε το Πανεπιστήμιο, για δεύτερη φορά σε μια βδομάδα! Οι Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημιακών καταδίκασε με σφοδρότητα αυτά τα γεγονότα. Αλλά εδώ ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Τσίπρα, βγήκε και έψεξε τον… Πρύτανη!

Και τους είπε το ανεπανάληπτο, ο Γαβρόγλου:

–Εντάξει, κακώς στα σπάνε, αλλά βρε παιδί μου, μήπως φταις κι εσύ! Μήπως κάνεις κάτι και τους ερεθίζεις;

Σαν να λέει στους κουκουλοφόρους:

–Βαράτε κι άλλο, σπάστε τα όλα, μη σταματάτε…

Γι’ αυτό σας λέω. Έπεσαν οι μάσκες πια…

Κύριε Γαβρόγλου μου, πώς το έλεγαν οι παλιοί;

–Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει!

Η απόλυτη ξευτίλα…

Τέλος, εδώ και μέρες έχει αρχίσει μια ακόμα ανοιχτή σύγκρουση:

Ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δικαστές αυτή τη φορά…

Κι επειδή οι δικαστές δεν μασάνε πια – και τα ’χωσαν στην κυβέρνηση για τα καλά (ακόμα και φιλοκυβερνητικοί δικαστές) – τι έγινε;

Όχι σοβαρά, τι νομίζετε ότι έγινε; Έσκασε μια βόμβα στο Εφετείο Αθηνών!

Κοίτα κάτι περίεργες «συμπτώσεις», έτσι; Εδώ δεν μιλάμε απλώς για την απόλυτη ξευτίλα. Εδώ μιλάμε για κανονική τρομοκρατία!

Για να ανακεφαλαιώσουμε: η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σήμερα σε ανοιχτή σύγκρουση με τους εξής:

–Με το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

–Με τους Πανεπιστημιακούς.

–Με τους δικαστές και τη δικαιοσύνη γενικότερα.

–Με τους συμβολαιογράφους.

–Με τους πρώην δικούς της (που εντός των επομένων ημερών αναμένουν και επιδιώκουν να… συλληφθούν)

–Αλλά, σιγά-σιγά, και με τους δικούς της!

Σε άλλα τους απειλεί με την ψυχή στο στόμα να ψηφίσουν – για να μην πέσει η κυβέρνηση (για τους πλειστηριασμούς).

Και σε άλλα δεν τολμά ούτε να φέρει τις τροπολογίες στη Βουλή – ή μάλλον μόλις τις φέρει σπεύδει και τις αποσύρει (όπως έγινε με την απαγόρευση των απεργιών)…

Με όλους σε ανοιχτή σύγκρουση είναι η κυβέρνηση πια!.

Κι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα πολύ δύσκολα…

Οι «καρέκλες» τους – που τόσο τις αγάπησαν – αρχίζουν να τρίζουν επικίνδυνα.

Αλλά μαζί, τρίζει και η Δημοκρατία!

Γιατί όταν μια κυβέρνηση τα βάζει με όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς και υπάρχει τέτοιο κύμα βίας και τρομοκρατίας – όλως συμπτωματικώς – έναντι όλων των «αντιφρονούντων», μπόμπες και επιθέσεις κουκουλοφόρων και ανοικτές κατηγορίες και απειλές, τότε δεν τρίζουν μόνον οι καρέκλες της εξουσίας.

Τρίζουν και τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έχουμε μια κυβέρνηση ακραίων ιδεοληπτικων! Που στηρίζεται και ενθαρρύνει το παρακράτος των κουκουλοφόρων που η ίδια δημιούργησε. Και το οποίο, πολύ σύντομα δεν θα μπορεί πια να ελέγξει.


Και θα πέσει με πολύ πάταγο.

http://lastpoint.gr

16 σχόλια:

Θανασης Κ είπε...

Το άρθρο είναι αρκετό ωστε να καταλάβουν και οι τελευταίοι που υποστηριζούν τον Σύριζα, οτι τα καστρά πάντα πεφτούν απο μέσα.....

nantia είπε...

Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους, με υγεία!

hippy είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία στην καλή φίλη Νάντια και σε όλους τους θαμώνες του μπλογκ.

hippy είπε...

Είναι εμφανές σε μένα ότι στο άρθρο υπάρχει φανατισμός και είναι γραμμένο (συγνώμη) μάλλον πρόχειρα. Κύριε Θανάση Κ. ακολουθείτε την λάθος επιλογή των συριζας που διχάζει το λαό κριτικάροντας αρνητικά τα πάντα, την λαϊκίστικη λογική "άλλα έλεγαν κι άλλα κάνουν", την εμφυλιακή πολιτική που καταστρέφει δεκαετίες τη χώρα "εμείς κι οι εχθροί".

Κάποιες θέσεις του κειμένου σας είναι αντίθετες μεταξύ τους πχ κριτικάρετε την νομοθέτηση (επιτέλους) μέτρων κατά των μπαχαλάκηδων που εξεγείρονται κατά των πλειστηριασμών και τα σπάνε ενώ θεωρείτε -και συμφωνώ μαζί σας-πως πρέπει να νομοθετήσει και να εφαρμόσει μέτρα εναντίον των μπαχαλάκηδων που σπάνε τα πανεπιστήμια.

"Ακτιβιστές" η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Πάνος Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης ? Όχι δα. Αλαζονικοί λαϊκιστές ναι. Κρατιστές ναι. Ακραίοι (σχεδόν ρατσιστές) ναι. Ακτιβιστές όχι.

Γενικότερα όμως. Άλλα είπαν οι σανελικοι κι άλλα κάνουν 3 χρόνια μετά. Ε και? Εμείς τι θέλουμε να συνεχίσουν σαν ηλίθιοι να αγνοούν το παγόβουνο και να τρακάρουν καταστρέφοντας την χώρα ή να ξυπνήσουν να δουν την πραγματικότητα και να προσπαθήσουν να σώσουν ότι σώζεται (εάν σώζεται). Κάθε ΜΗ φανατικός Έλληνας κύριε Θανάση Κ. δεν ενδιαφέρεται ποιος κυβερνά αλλά να προσπαθεί για το συμφέρον των πολλών και όχι της μειοψηφίας. Συνεπώς εάν ένα νομοθέτημα είναι προς την σωστή κατεύθυνση πρέπει να το επικροτεί . Τελεία παύλα.

Ως προς την κόντρα Δικαστών-Κυβέρνησης. Φυσικά και πρέπει οι δικαστές να κάνουν δήλωση "πόθεν έσχες" όπως και οι γιατροί κρατικών νοσοκομείων, οι εφοριακοί και όποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούν σε υπηρεσίες που υπάρχει υποψία χρηματισμού. Φαντάζομαι δεν θα διαφωνείτε. Όμως ο χειρισμός Κοντωνή άθλιος, θα συμφωνήσω μαζί σας.

Ως προς τους πλειστηριασμούς. Πρέπει να γίνονται και να ξεκαθαρίζουν οι ισολογισμοί των τραπεζών ή όχι? Ναι για τους ΜΗ συνεργάσιμους οφειλέτες είτε είναι τζάμπα μάγκες κακοπληρωτές είτε είναι σε πραγματική αδυναμία. Ανέκαθεν γίνονταν άλλωστε. Αφού όμως πρωτύτερα ΑΛΛΑΞΕΙ το τραπεζικό δίκαιο και προσαρμοστεί στο αμερικάνικο. Η ευθύνη για το πρόβλημα χρέους που δεν πληρώνεται βαρύνει και τους δυο. Τον δανειολήπτη που το πήρε αλλά και τον τραπεζίτη που το έδωσε δίχως να ελέγξει τη δυνατότητα μου να το πληρώσω. Όταν η τράπεζα μου λέει "μου οφείλεις λεφτά για το σπίτι άρα η υψηλή κυριότητα είναι δική μου" έχει δίκιο. Αφού δεν έχεις (ή δεν θέλεις να πληρώσεις) το βγάζω σε πλειστηριασμό για να εισπράξω το υπόλοιπο του δάνειο οκ. Από εκεί και πέρα όμως απελευθερώνομαι για το χρέος ΠΑΥΩ να σου χρωστώ. Δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα η τράπεζα εάν εισπράξει λιγότερα απ΄τα (προσαυξημένα) χρήματα που έχεις γραμμένα στα βιβλία της να με κυνηγάει για το υπόλοιπο της ζωής μου (και μετά θάνατον τους κληρονόμους μου). Έλεος.

Θα πρότεινα επίσης μια και το σωστά πληρωμένο εργασιακό 8ωρο είναι σπάνιο φαινόμενο σήμερα να δοθεί η δυνατότητα στους συνεργάσιμους οφειλέτες να μείνουν κάποια χρόνια δωρεάν ή με πολύ μικρό ενοίκιο ανάλογα με τα χρόνια που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την τράπεζα.

austin είπε...

Βρίσκω μεγάλες αλήθειες και στο άρθρο και στο σχόλιο του hippy και μάλιστα αλήθειες για την αντικρουομενη άποψη και των δύο.

Προσωπικά ότι μεταστροφή προς το καλύτερο και αν έχει κάνει ο συριζα, δεν μου αρέσει να ζω σε περιβάλλον που προκλητικά μας τσαμπουναει συνεχώς διχαστικα μηνύματα και μηνύματα που υποτιμάνε την νοημοσύνη του μέσου πολίτη.

Ουαντα τα βάζεις τόσο ανοιχτά με την δικαιοσύνη, μπλέκουμε σε άλλα μετά..
Ουαντα κατηγορεις έναν πρύτανη όπως ο βιαστής θα μπορούσε να κατηγορήσει την βιαζομενη ότι τον προκάλεσε, μπλέκεις πάλι σε περίεργες λογικές.

Το ότι έχει κάνει ένα έμμεσο καλό ο συριζα να παθητικοποιησει την κοινωνία σε αυτά που έπρεπε να περάσουν (οπως απεργίες κτλ), είναι όντως σημαντικό. Αλλα και παλιν εδω κατεβασαν βρακια και μαζι με τα ξερα καιγονται και ολα τα χλωρα. το οτι εχω καπιταλ κοντρολς ειναι πολυ σημαντικο και δεν το εκανε καμια αλλη κυβερνηση. το εκανε αυτη η χειροτερη και πολυ φοβαμαι, οτι αν δεν φυγει η αν δεν εκανε οικουμενικη, θα εχουμε και αλλα "παρομοια" κακα πραγματα για τον μεσο πολιτη.

Από την μία λοιπόν, όντως σημασία έχει να γίνει η δουλειά και όχι ποιος θα κάνει την δουλειά. Αλλά αν την κάνει τοοοσο στραβα, τότε με νοιάζει ποιος την κανει..

Καλά Χριστούγεννα. Με υγεια πάνω από όλα, για να μπορούμε να αποτυπώνουμε τις συμφωνίες και διαφωνιες μας!

Θανασης Κ είπε...

Οι επισημανσείς σας είναι χρήσιμες και προς στην σωστή κατεύθυνση. Μου αρέσει η κριτικη επείδη με κάνει να σκέφτομαι διπλά για την επόμενη κινησή μου. Βεβαια ο συγγραφέας του κειμένου δεν είμαι εγώ. Προσωπικά ήθελα να τονίσω με την γνώμη που εξέφρασα οτι οι ίδιοι οι Συριζαιοι με τα λάθη τους, θα ρίξουν τον Τσίπρα και οχι η αξιωματική αντιπολιτεύση...άλλωστε θα το είχε πράξει ήδη φαντάζομαι εάν μπορούσαν...

Θανασης Κ είπε...

..και εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος κυβερνά...αλλά να κυβερνά απο την πρώτη μέρα που θα εκλεχθεί και οχι μετά απο 2 χρόνια... την διακυβέρνηση Τσιπρα θα την κριθεί με το πέρας της τετραετίας αλλά κ τώρα νομιζώ οτι έχουμε διαμορφώση μια γνώμη...

austin είπε...

*υπάρχει και κάτι που με ανησυχει στην αλλαγή κυβέρνησης όμως. Ο,τι λόγω ανωριμου λαού, τότε θα ξεκινήσει πιθανώς να καίγεται πάλι η χώρα λόγω εφαρμογής αυτών που ψηφίστηκαν με την τωρινή κυβέρνηση που κανένας δεν αντέδρασε.

hippy είπε...

Να πω την αλήθεια είχα ένα "δάγκωμα" μέσα μου...Να σχολιάσω ή όχι καθώς μια και δεν γνωριζόμαστε κύριε ΘΑΝΑΣΗ Κ. φοβόμουν μην πέσω σε κανένα ελληναρά, ξέρετε του στιλ "ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου". Ευτυχώς έπεσα σε δημοκράτη.

Χαρές πολλές σας εύχομαι, να είστε καλά. Φίλε Γιώργο επίσης.

THE REBEL είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και καλά Χριστούγεννα Μιχάλη και φίλοι/ες της ελεύθερης γνώμης...

Θανασης Κ είπε...

Σας διαβαζω κάθε μέρα κ μαθαίνω πόλλα απο τους διαλόγους σας...είμαι σχετικά μικρός σε ηλικία αλλα ασχολούμαι σχεδόν 18 χρόνια με τον ΧΑΑ...είναι η μεγάλη μου αγαπη....

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλές γιορτές. Συντάσσομαι ΑΠΟΛΥΤΑ με τον αρθρογράφο Θανάση Κ. Ο οποίος για όποιον τον παρακολουθεί χρόνια, έχει πέσει μέσα στα περισσότερα που έχει γράψει.

michele είπε...

Καλησπερα σε ολους και -παλι- Καλα Χριστουγεννα να εχουμε.
Μου αρεσει η κριτικη του Hippy γιατι ειναι εμπεριστατωμενη
και βεβαια συμφωνω με τα πλείστα οσα σημεια ,θίγει ο αρθρογραφος με το ψευδωνυμο ΘΑΝΑΣΗΣ Κ που λιγοι,μεταξυ των οποιων και εγω ξερουμε ποιος ειναι

Και εχει και δικιο ο Midas οτι οντως ειναι και γνώστης των θεμάτων και πέφτει..μεσα.

Η λογική του Hippy απ την άλλη,με την έννοια της κυβερνητικής βελτίωσης έστω και με καθυστέρηση με βρίσκει σύμφωνο και ειναι καλοπροαιρετη σε σχέση με τη δική μου ΠΑΓΙΑ άποψη οτι πρόκειται περι κλασσικών απατεώνων, διχαστων, ανικάνων.

Η προεκλογική συμπεριφορά τους που ηδη ξεκίνησε, θα ειναι άθλια ( επίθεση σε οποιον λεει την αλήθεια βλέπε Στουρναρας) και βέβαια για όποιον διάβασε το σκεπτικό της απόφασης των δικαστικών για το πόθεν έσχες, δικαιώνει και αυτούς.

Και βέβαια εγώ ενδιαφέρομαι ποιος κυβερνά, γιατί είδαμε αν δεν ενδιαφέρεσαι -η δεν γνωρίζεις-που καταλήγεις.

Η πολιτική είναι η επιλογή του δυσάρεστου έναντι του καταστροφικού.
Εύκολο να διαπιστώσει κανείς, ποιο ήταν το δυσάρεστο και ποιο το καταστροφικό. Με κοινό νου και χωρίς φανατισμό.

hippy είπε...

Μιχάλη πρόσεξε τις δυο τελευταίες προτάσεις που έβαλα σε παρένθεση.

"Έχουμε μια κυβέρνηση ακραίων ιδεοληπτικων! Που στηρίζεται και (ενθαρρύνει το παρακράτος των κουκουλοφόρων που η ίδια δημιούργησε. Και το οποίο, πολύ σύντομα δεν θα μπορεί πια να ελέγξει).

Αυτό είναι η μόνιμη επωδός πολλών συντηρητικών και πιστεύω ΟΧΙ τυχαίως. Διότι υπογείως με αυτό ακυρώνουν το γενικόλογο "κι εμείς κάναμε λάθη", μεταθέτουν την ευθύνη στην αριστερά που μέσω συνδικάτων κι αναρχικών έκανε (τάχα) κουμάντο. Προσπαθούν έτσι να μεταφέρουν την ευθύνη από αυτούς που κυβερνούσαν στους ανώνυμους που αντιδρούσαν αναρχικούς και τεμπέληδες μπαχαλάκηδες που τους τσουβαλιάζουν όλους ως συγγενικά "συριζέους". Τεράστιο ψέμα καθώς το μπάχαλο στα πανεπιστήμια, στα γήπεδα, στα Εξάρχεια προϋπήρξε της γέννησης του Τσίπρα. Και το οποίο είναι που γεννάει ερώτημα:

-Αφού όποιος και να΄ρθει στα πράγματα η αριστερά θα συνεχίσει να ελέγχει και να τα σπάει σταθερά όπως έκανε πάντα γιατί να ψηφίσω τον άτολμο Κυριάκο?

Ερώτημα ανόητο και τελικά επικίνδυνο αφού δεν είναι όλοι ίδιοι (κι ελπίζω αυτός να είναι διαφορετικός απ΄τους καραμανλικο-παπαντρεικο-σαμαροβενιζελους). Οι συνθήκες στην μεταμνημονιακή εποχή (και χάρις στην μνημονιακή κατά την γνώμη μου) μοιάζουν να είναι επιτέλους ευνοϊκές. Αν σπάσει και το δικαστικό απόστημα θα γίνουν ευνοϊκότερες.

SCALPER είπε...

Καλησπερα....η δικια μου ανησυχια...το τελευταιο εξαμηνο διακυβερνησης τους θα μοιαζει με το πρωτο τους...""καθαρη εξοδος""..οτι πιο αμοραλιστικο...εγκαταλειπουμε τα 25 δις τα οποια ειναι ακομα διαθεσιμα...δανειζομαστε με επιτοκια τα οποια θα φτασουν το 4%...και επαναφερουμε και στοχους του προγραμματος ..λεμε τωρα...Θεσ/κης...Με σιγουρη προοπτικη και ανοδο των επιτοκιων..και αυξηση των ετησιων τοκων ,επιεικως, στα 12δις€....αλλα ειπαμε ..η πολιτικη τους συνοψιζεται στο..."εμου θανόντος γαια μιχθήτω πυρί" (= μετά το θάνατό μου, ας καεί το σύμπαν)

hippy είπε...

Ο/Η SCALPER FUND είπε...

Με σιγουρη προοπτικη και ανοδο των επιτοκιων..και αυξηση των ετησιων τοκων ,επιεικως, στα 12δις€.


Στα 330 δις χρέους τα 230 είναι διακρατικό. Τα 100 δις είναι προς ιδιώτες. Ακόμα και όλο το χρέος προς ιδιώτες να το έκαναν roll over με 4% η χώρα θα πλήρωνε 4 δις. Πολύ περισσότερο που μιλάμε δια 2 εκδόσεις 7 δις συνολικά (=> 250 εκ. τόκοι). Στα 20 δις που δυνητικά θα μας χορηγούσε ο ESM αντιστοιχουν 500εκ. περίπου πρόσθετη επιβάρυνση. Δεν είναι λίγα και προσωπικά θέλω να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τα χρήματα του ESM πιο πολύ για να μειωθεί το χρέος προς ιδιώτες. Ωστόσο σαν ποσό αντέχεται και φυσικά δεν έχει καμμιά σχέση με τα εξωπραγματικά ποσά που ακούγονται για τόκους.