Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΦΡΛΚ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΦΡΛΚ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μετοχή κινήθηκε για αρκετές συνεδριάσεις οριακά πάνω από την γραμμή τάσης Ζ101 , ερχόμενη μετά την αποτυχία διαφυγής πάνω από την σημαντική L1[ 5,60€]  κάτω από αυτήν και προσεγγίζοντας την Κ2 ( 5,32 ευρώ).

Το σημείο αυτό, όπου διέρχεται και ακμο 200 ημ ( 5,29) είναι ιδιαιτέρως ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, καθώς η ενδεχόμενη καθοδική διάσπασή του θα ενεργοποιήσει την διπλή κορυφή που επισημαίνεται στο γράφημα, με στόχο την F αρκετά χαμηλότερα στα 4,75€.
Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι η μετοχή για πρώτη φορά από τις 3 Μαρτίου του 2016 που διέσπασε ανοδικά τον ακμο 200 ημ, στα 2,5 ευρώ, βρίσκεται εκ νέου τόσο κοντά σ αυτόν, με αυξημένες πιθανότητες να τον τμήσει καθοδικά.

Σε τέτοια περίπτωση ρόλο θα παίξει και η Κ3 στα 5,08€ σημείο που θα μπορούσε να δώσει μια τεχνική ανοδική αντίδραση.
Το αρνητικό σενάριο θα αποφευχθεί,  ΜΟΝΟ με την άμεση επαναφορά της μετοχής πάνω από την L1, που θα προσδώσει την απαιτούμενη δυναμική προς την L των 5,88 ευρώ.



45 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους !

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ,εγω περιμενα το dwk να κανει πρωτος εμφανιση ...

michele είπε...

Θα κάνω κι εγω την ανάλυσή μου οπως εχω υποσχεθεί..

michele είπε...

8,3 εκ τεμαχια πακετα στην ΕΤΕ στα 0,26 ευρω

michele είπε...

Οσν αφορά την επίσκεψη Ερντογαν. Δεν κατάλαβα σε τι αποσκοπούσε η πρόσκληση και μου φάνηκε ελλειμματική η προετοιμασία της ελληνικής πλευρας.
Ο ίδιος προετοίμασε την επίσκεψή του δίνοντας τη συνέντευξη την προηγούμενη μέρα στον Παπαχελα που έχει σχέσεις με κάποιους από την δημοσιογραφικη ελιτ της Τουρκιας ( ιδιαίτερα είχε με τον θανόντα φιλελεύθερο δημοσιογράφο Μεχμετ Αλι Μπιραντ).

Ερχόμενος εδώ ο Ερντογαν έβαλε τα θέματά του, όπως η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, της τουρκικης-μουσουλμανικης μειονοτητας( ομοεθνεις) την εκλογή των μουφτηδων σε σχέση με την αντίστοιχη του Πατριάρχη.
Καθόλου καλή η εμφάνιση Παυλόπουλου( δεν υπάρχει ¨ερμηνεία" της Συνθήκης) δεν συζητούνται αυτά σε ανοιχτές κάμερες και είναι δύσκολο να το παίξεις Στεφανόπουλος ειδικά όταν δεν πρέπει.

michele είπε...

Στη συνέχεια ο μεν Ερντογαν τα "μάζεψε" ( δεν εποφθαλμιουμε εδάφη απο κανένα κράτος), ανάλυσε σε ποιους συνίσταται η μουσουλμανικη ( και όχι τουρκική) μειονότητα ,ο δε Τσίπρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων,απέκρουσε τις αιτιάσεις Ερντογαν περί της μειονότητας αλλα
μιλησε και για "δίκαιη δίκη"; όσον αφορά τους Τούρκους πραξικοπηματιες ενώ είναι γνωστή η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σε μια φάση εν κατακλείδι που ο Τούρκος πρόεδρος είναι σχετικά απομονωμένος και από Ευρώπη και από Αμερική, ακόμα και από Ρωσία παρ οτι εκεί κάνει deals,εμείς του δώσαμε ΒΗΜΑ να επαναφέρει αναθεωρητικές βλέψεις από το δικό μας έδαφος. Και να κάνει έτσι στο εσωτερικό της χώρας του το γνωστό παιχνίδι που ξέρει πολύ καλά και τον ισχυροποιεί στην πατρίδα του, αν και είναι γνωστό ότι θέλει να παίξει ρόλο ως ο leader της μουσουλμανικής παγκόσμιας κοινότητας.



michele είπε...

Η αλήθεια είναι οτι παρ οτι οι ελληνοτουρκικες σχέσεις δεν είναι και στο καλύτερό τους σημείο, στην διακυβέρνηση Ερντογαν είχαμε πολύ λιγότερα προβλήματα απο ότι παλιότερα με Ιμια, Σισμικ κλπ και με τους προηγουμενους Γιλμαζ, Τσιλέρ, Ετζεβιτ.

Δουλεψε πολύ απο το 2002 με την οικονομία της χώρας και η αποψή μου είναι οτι η Ελλαδα πρέπει να εγκαταλείψει το ΦΟΒΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ δόγμα με την γείτονα και να ανοιχτεί σε ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επίπεδο με συγκεκριμένους όρους και βασισμένο στα λιμάνια μας όπου οι Τουρκοι επιχειρηματίες επενδύουν,στον τουρισμό ( Dogus κλπ)
συμφέροντα δηλ που απομακρύνουν ενδεχόμενα άλλου τύπου διεκδικήσεων όταν υπάρχει ΚΟΙΝΗ στόχευση σε παραγωγικό μοντέλο.

Πρόκειται για μια χώρα που συμμετέχει στους G-20 , έχει εξαγωγές 200 δισ δολλαριων, έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια και μια Κωνσταντινούπολη 20 εκ κεντρο παραγωγής χρήματος.

Αυτα εν ολίγοις.

SCALPER είπε...

Μπραβο Μιχαλη...αυτο ακριβως...αναπτυξη οικονομικων σχεσεων ....αυτο θα βοηθησει σε απιστευτο βαθμο...και θα γλυτωσουμε απο ενα τσουρμο "" καραβαναδες"""...ενθεν κακειθεν...

michele είπε...

Αυτη είναι η αποψή μου Scalper, δεν έχει νόημα, ειδικα οταν υπαρχει ενα έδαφος απο την άλλη πλευρά,δεν μπορεις να γίνεις αυτό που λέμε φίλος, αλλα μπορεις να "συναιτεριστεις" αντι να κινείσαι συνέχεια
με φοβικό τρόπο.
Ετσι κι αλλιως οι αστικες δυτικές δημοκρατιες δεν ειναι ακριβως "κατανοητες" απο μουσουλμανικες χώρες και ο Ερντογαν δημοκρατης λεει οτι ειναι χμμμ

ArTaXiA είπε...

Καλημερίζω τους παίκτε.

Ωραία αυτά περί "ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων" και "καραβανάδων", ωστόσο επειδή τυγχάνει να γνωρίζω αρκετούς Κωνσταντινουπολίτες που είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να έχουν εικόνα του 1955, δεν συμμερίζονται την άποψη της σύμπνοιας των λαών. Αρκετοί έχασαν τις περιουσίες του, κάποιοι άλλοι δικούς τους ανθρώπους. Το αντίστοιχο με πολλούς Κυπρίους αυτόπτες του Αττίλα. Δεν μπορείς να πείσεις αυτούς τους ανθρώπους πως οι Τούρκοι αυτοί, είναι άλλοι Τούρκοι, από εκείνους που γνώρισαν.

michele είπε...

Συμφωνώ με την επισήμανση Art, αλλα η γνώμη μου ειναι οτι οι χωρες και οι λαοί πρέπει να προχωράνε, προχώρησε η "ναζιστικη"Γερμανια, προχώρησε η Ιαπωνία της "Χιροσίμας", νομίζω και με σεβασμό στην ιστορία.
Προχώρησε η Αμερική των Νοτίων και Βορείων.

ArTaXiA είπε...

Παρακαλούνται οι κύριοι ταλαντούχοι παίκτες των Marshall Wace και OceanWood, που σορτάρουν την ΕΤΕ μας, να περάσουν από τη γραμματεία να τους κεράσουμε μια πάστα.

#stalegakias

SCALPER είπε...

Καποια στιγμη να κανουμε και την αυτοκριτικη μας....ειδικα για την Κυπρο...γεγονιτα 1963..ΕΟΚΚΑ..ΓΡΙΒΑΣ..ΣΑΜΨΩΝ...κλπ.κλπ.

firecode είπε...

Γεια σας φίλοι.Η ΚΟΥΕΣΤ δείχνει να έχει αποκτήσει ζωντάνια με τα πακέτα που έγιναν... Έχουμε καμία εκτίμηση από πλευράς τεχνικής ανάλυσης; Και για την ΚΛΜ αν έχουμε καμία εκτίμηση; Ευχαριστώ πολύ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα σας..Κυριε Αρταξια θα φας και εσυ παστα;χαχα

ArTaXiA είπε...

Δεν είπαμε κομμένα τα short στις τράπεζες; Μάλλιασε η γλώσσα μου!

kostas είπε...

καλησπερα,

τελος εποχης για τα warrants απο σημερα.

michele είπε...

Nαι πρωτα ξεκινησε η ΑΛΦΑ και μετα θα παρουν σειρα τα αλλα Κωστα, περασε μια πενταετια αυτο σκεφτομουνα

kostas είπε...

Γερασαμε!

kostas είπε...

Υπηρξε τρελος ωστοσο σημερα που αγορασε 1εκ. ετετπ!

michele είπε...

E εδωσε εκει 1000 ευρω ποιος ξερει τι σκεφτηκε.Αν σκέφτηκε

michele είπε...

ο ΔΤΡ αν δεν περασει σε κλείσιμο εδω που ειναι ΤΩΡΑ δεν εχει ολοκληρώσει την κινηση του.Ο τζιρος ειναι ιδιαιτερα χαμηλός για ασφαλη συμπεράσματα

ArTaXiA είπε...

ΥΓΕΙΑ εδόθη. Τέλος εποχής επίσης. Να' ναι καλά ο Αποστολό.

michele είπε...

Μπορει να χωθηκε και κανας αλλος εκει μεσα Art

ArTaXiA είπε...

Εννοείται, απλώς σχολιάζω το γεγονός πως έπρεπε να βρεθεί κάποιος Αποστολόπουλος, προκειμένου να θυμηθούν οι ιατροί του "ΥΓΕΙΑ" πως η αποτίμηση ήταν χαμηλή. Ήταν χαμηλή στα 0,45 του Αποστολόπουλου, ενώ δεν ήταν ας πούμε στα 0,25 που βολόδερνε.

michele είπε...

Ναι σωστα, οι αποτιμησεις ειναι "χαμηλες" μεχρι καποιος να βρεθει.
Του Ιασω ειναι πραγματι χαμηλή παντως, σε σύγκριση μεγεθων

ArTaXiA είπε...

Κι επειδή είμαι παντελονάτος σήμερα, δεν θα πω για την offshore που ξέχασε να δηλώσει η Μαρέβα στο Πόθεν Έσχες.

Aγάπη Μόνο.
Κλείνω, φεύγω και πάω για μεσημεριανό Παρασκευιάτικο ύπνο.

michele είπε...

Δηλ τωρα το ΥΓΕΙΑ αποτιμαται στα 176 εκ και η μητρικη ΜΙΓ που κατεχει το 70% του ΥΓΕΙΑ αποτιμάται στα 85 εκ
ΜΆΛΙΣΤΑ

michele είπε...

Να παρεις το Χωνι και το Ντοκουμεντο να μάθεις λεπτομέρειες να μας τις πεις

ArTaXiA είπε...

Στο πρώτο σχόλιο το λέμε "creative accounting".

Στο δεύτερο, το διάβασα στην Kontra News.


Μόνο αλήθειες!

michele είπε...

Α ναι την ξεχασα αυτην ! χαχα ο Κουρης

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και το φιασκο Με την επίσκεψη Ερντογάν συνεχίζεται.. Επεισόδιο Ερντογάν.. Αμανατιδη..στην Κομοτηνή..

michele είπε...

Το διαψευδει η κυβέρνηση αυτο, αν και μικρή σημασια εχει, αν εγινε η δεν έγινε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η ΕΡΤ αυτη τη στιγμή ρίχνει τις ευθύνες του φιασκου στν ΣΚΑΙ..Λένε οτι ο μεγάλο μιντιαρχης της Τουρκίας τάδε.. που εχει και τα δικαιώματα του σαρβαιβαρ και ειναι και κολλητος του Ερντογάν.. έπεισε τον Ερντογάν να δώσει την περίφημη συνέντευξη στον Παπαχελα..και στον Σκάι.. και καπως ετσι ξεκίνησε η προκλητικοτητα του Ερντογάν.. .με τις γνωστές Συνέπειες την επόμενη ημερα και σήμερα.. Αρταξια μόνο τον κυρηκα ΧΑΝΙΩΝ δεν ανακατεψανε για να δικαιολογησουν το τσιρκο..ΕΡΤ...Ανεξάρτητη τηλεόραση των Γιαλατζη Μπολσεβισκων..Σανο δεν τρωμε..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τι διαψευδει;το βιντεο που βλέπω τον αμανατιδη να ζηταει το μικρόφωνο απο τον ερντογαν;και να μην του το δίνει ; στραβος ειμαι;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Υπαρχει βίντεο που ο Αμανατιδης παρακαλαει για το μικρόφωνο στην διερμηνεα παρουσια Ερντογάν και του λεει ο ερντογαν..τι θελεις τώρα αστο..και φεύγει.. Αλλα αυτο δεν θα το δεις στην ερτ..μονο σε ξενο κανάλι.. θα παίξει πιστευω το βράδυ.

michele είπε...

Μα γι αυτο σου λεω τι λεει δεν βλεπω τηλεοραση τωρα εγω,ακου βλεπει ΕΡΤ ,τι πινεις παλληκάρι μου χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βλέπω Ακριβοπουλου και αναβουν τα λαμπακια...χαχα..ουτε τα προσχηματα..

michele είπε...

Να πω και ένα παραλειπόμενο με τον Τούρκο δημοσιογράφο Αλι Μπιραντ που ανέφερα πριν

Το 2004 είμαι στη Συμη και τρώω ψάρια με τη γυναίκα μου σε ενα ωραίο μαγαζί. Βλέπω τον Τούρκο με μια κυρία προφανώς η γυναίκα του, γεματο τραπέζι κλπ, πηγαίναν ερχόντουσαν του φέρνανε και να έχω φαει το
κεφάλι μου που τον ξέρω αυτόν
μετά απο κάνα τέταρτο μου λέει η γυναίκα, ρε αυτός δεν είναι ο Τούρκος ο δημοσιογραφος που βγαίνει με τον Τσιμα και τον Παπαχελα;

Ντοοοοιγκ, τα γυαλιά μου έβαλε, ρεζίλι έγινα χαχαχα. Μετα μου την έλεγε κιόλας, εσυ που κανείς όλα ότι τα ξέρεις και τετοια ..

michele είπε...

Υψηλο ημερας! εμυπωσιακή κίνηση 757,7 ο ΔΤΡ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η μεγαλύτερη τιμωρία για αυτα τα σουργελα που κανουν τους δημοσιογράφους στην ΕΡΤ καθε απόγευμα θα είναι σε 4 μήνες που θα ετοιμαζουν βαλιτσες..να τους Πει ο Μητσοτάκης.. σας θελω εδώ καθε απόγευμα να συνεχεισεται τις εκπομπες σας...μεχρι να την κλείσει οριστικά και αμετακλητα..Προφανώς δεν κρατανε τα προσχηματα γιατι ξερουν οτι θα παρουν τον π..ου..λο σε λιγο καιρό.. .εγω ομως θα πω του Μητσοτάκη να τους κρατήσει και μετά για να γελαμε..

Lorac είπε...

Ναι εντυπωσιακός!! Ξαναλέω η κίνηση σχεδόν κλοπυ παστε απο την προηγούμενη αξιολόγηση. Αν συνεχίσει έτσι πάμε για πολύ καλό τζανουάρι εφεκτ!!

mixalis mixalios είπε...

Και τώρα ήρθε η ώρα να πω πως απάντησα στο κλασικό δίλημμα που έθεσε κι ο Hippy! Επωληθησαν τα 2/5 της Φριγο στο 18,8! Πως αισθάνομαι? Ότι έπρεπε ακόμα να περιμένω! Βέβαια αν πέσει από Δευτέρα θα πω ότι έπρεπε να τα είχα πουλήσει όλα...

Καλό μας ΣΚ!

mixalis mixalios είπε...

Ακόμα όμως δεν σκέφτομαι να τα γυρίσω εκεί από όπου τα πήρα...(βλ.ΟΤΕ)

michele είπε...

Θα τα πουμε απο Δευτερα τα τεχνικά σημεια ,μην ξεχνατε οτι την Δυετερα ο ΟΠΑΠ θα παει 5-6% κατω λογω αποκοπής