Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     

...ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΑΤΜ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ..



                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

7 σχόλια:

michele είπε...

Για να ξερουμε τι γραφεται και τι..λέγεται. Αναδημοσιευω απο το Γ.Προκοπάκη :

"Προβληματική δημοσιογραφία στα ΝΕΑ

Τα ΝΕΑ σήμερα έχουν ολόκληρη σελίδα με τίτλο "Τι κρύβει η σύγκρουση Μαξίμου-Στουρνάρα", υπογραφόμενη από τον κ. Δημήτρη Ν. Μανιάτη. Μια σελίδα της μεγαλύτερης εφημερίδας η οποία δεν λέει τίποτε.απολύτως. Σα στήλη συριζαϊκού κουτσομπολιού "τι είπε ποιός" - ούτε το γιατί, ούτε καν για τον Στουρνάρα ως κεντρικό τραπεζίτη και τι είπε αυτός, όχι τι λέει κάθε σούργελο της κυβέρνησης.

Θα αναρωτιέται ο αναγνώστης: "Μα τι είπε ο Στουρνάρας; Η καθαρή έξοδος ή η πιστωτική γραμμή είναι επιλογές που τις κάνει ανάλογα με τα κέφια του κανένας;" Αν περιμένει κανείς απάντηση από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, αδίκως περιμένει. Ο ανθρωπάκος, δημοσιογράφος από τα Lidl, δεν ξέρει καν για ποιό πράγμα μιλάει, δεν έχει διαβάσει καν ρεπορτάζ οικονομικών site για την έκθεση της ΤτΕ - σιγά να μη διαβάσει την ίδια την έκθεση. Έχει όμως το θράσος ή την άγνοια να αναφέρεται πως "ο Στουρνάρας τόνισε με νόημα πως οι όροι είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και όχι οικονομικοί". Θράσος γιατί σε όλο το άρθρο αναφέρεται στην πολιτική χυδαιολογία και ο ίδιος χωρίς μία λέξη για τους "οικονομικούς όρους".

michele είπε...

Ο Στουρνάρας είπε πολύ απλά και πολύ καθαρά το εξής:
1. Η Ελλάδα απέχει έξι βαθμίδες από το να χαρακτηρισθούν τα χρεόγραφά της "επενδύσιμα" (investment grade). Είναι απίθανο έως αδύνατο να ανέβει έξι σκαλοπάτια σε οκτώ μήνες.
2. Η ΕΚΤ δέχεται χαρτιά ως ενέχυρο μόνον από αξιολογημένους ως "επενδύσιμους" αιτούμενους δανεισμού. Η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε ρευστότητα της ΕΚΤ όσο είναι σε Πρόγραμμα Στήριξης - το αξιόχρεο εγγυώνται οι δανειστές και το Πρόγραμμα. Εκτός Προγράμματος χάνεται η πρόσβαση.
3. Στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, τόσο όσο αυτό είναι ενεργό με φρεσκα χρήματα όσο και όταν (θα) γίνονται επανεπενδύσεις, επιλέξιμα είναι μόνο "επενδύσιμα" χαρτιά.
4. Σε περίπτωση εξόδου χωρίς Πρόγραμμα Στήριξης, ο συνδυασμός των 1 έως 3 παραπάνω σημαίνει τα εξής: μέχρις ότου αναβαθμισθεί σε investment grade η χώρα από τους οίκους αξιολόγησης (α) δεν θα έχουν οι τράπεζες πρόσβαση στη φθηνή ρευστότητα της ΕΚΤ και θα στραφούν στην αγορά και στον ELA, αμφότερα πολύ ακριβότερα, (β) τα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι επιλέξιμα στην Ποσοτική Χαλάρωση.
5. Για τους λόγους αυτούς θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει κάποιου είδους Πρόγραμμα Στήριξης. Για να υπάρχουν τράπεζες που κάνουν τραπεζική, για να πέσουν πραγματικά οι αποδόσεις των ομολόγων και να μπορεί σταδιακά να αντικαθιστά η Ελλάδα τον επίσημο δανεισμό με επιτόκια που να αντέχει η χώρα - για να έλθει κάποτε η ανάπτυξη.

michele είπε...

Ο Στουρνάρας ξέρει τι λέει και τονίζει τους "οικονομικούς όρους" γιατί οι συνέπειες της καθαρής εξόδου είναι πραγματικές και σχεδόν μετρήσιμες από τώρα. Γι' αυτό ακριβώς έγινε στόχος επιθέσεων ως αποτυχημένος υπουργός, ως κολλημένος με αυτά που έλεγαν οι σαμαροβενιζέλοι - για το τι είπε όμως ο Στουρνάρας, μουρμού κι αχνιά που λέει κι ο Πολάκης. Μουρμού κι αχνιά και από τα ΝΕΑ και τον δημοσιογράφο που είτε δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται (διόλου απίθανο για τον συγκεκριμένο) είτε εκτελεί υπηρεσία μαζορέτας.

Το άρθρο είναι επικίνδυνο. Αντιμετωπίζει στο ίδιο επίπεδο τις τεχνικές-οικονομικές-κανονιστικές ενστάσεις του κεντρικού τραπεζίτη με τις πολιτικές χυδαιολογίες κάποιων κυβερνητικών - κάποιων δε ανώνυμων. Μια καθ' όλα "νόμιμη" σύγκρουση με τον Στουρνάρα να μπορεί να παίζει και παιγνίδια. Λίγη σοβαρότητα από τα ΝΕΑ θα την περίμενε κανείς!

Στο άρθρο υπάρχει η απαράδεκτη αποστροφή: "ο Στουρνάρας είναι η φωνή των ελληνικών τραπεζών". Ο κεντρικός τραπεζίτης είναι επόπτης των τραπεζών, κάθε άλλο παρά η φωνή τους. Είναι η "τραπεζοκρατία" των ψεκασμένων που μιλάει. Είναι επικίνδυνη και για τη δημοκρατία γιατί στοχοποιεί τον κεντρικό τραπεζίτη για ζητήμτα που δεν έχει την παραμικρή σχέση. Θυμίζει την ψεκασμένη ρητορική του 2011-12 που και ο Παπαδήμος ήταν εκπρόσωπος των τραπεζών.

Η νέα διεύθυνση της εφημερίδας μπορεί να είναι ικανοποιημένη με διάφορους που της γεμίζουν απλώς τις σελίδες. Καλό θα ήταν να ρίχνει πού και πού καμιά ματιά και στο περιεχόμενο. Έχουμε την ΕΡΤ και το ΑΠΕ να μας λένε τις σαχλαμάρες των εθνοσωτήρων - φθάνει. Πάει πολύ τις ίδιες ανοησίες να διαβάζουμε και στα ΝΕΑ.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μια εφημερίδα για ένα καράβι κ καμια δεκαριά κασέτες.
Καλό ακούγεται. Πάλι κότσο τους έπιασε ο πρόεδρος

michele είπε...

Χμ, θα το παρακολουθούμε Αλεξ να το διαπιστώσουμε αν και πόση βάση έχει η σκέψη σου η οποία βέβαια είναι σε λογικό δρόμο :)

SCALPER είπε...

Οι νεες μετοχες Ελβαλχαλκορ???..με τη νεα χρονια??