Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

FTSE

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
FTSE : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στην παρουσίαση του δείκτη στις 16-11  εδω: http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/11/ftse.html#more

επισημάναμε: "Η διπλή κορυφή ενεργοποιήθηκε  με στόχο την Κ  στις 1831 μον, γεγονός που επικύρωσε και η καθοδική διάσπαση της πολύ σημαντικής  Χ102 στις 1908 μον,διασπώντας ταυτόχρονα και την μεγάλη γραμμή τάσης C."

Πράγματι ο δείκτης ολοκλήρωσε το στόχο στην Κ ( 1830,82 χαμηλό) και αντέδρασε άμεσα ανοδικά, επιστρέφοντας πάνω από την Χ102 των 1908 μον.
Επόμενος στόχος η ζώνη [ 1990-2008 μον] , όπου αν επικυρωθεί η υπέρβαση της κατερχόμενης G1 , θα εκπληρωθεί και ο στόχος της  σημαντικής Χ101  των 2045 μον.

Η Χ101  είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ σημαντική καθώς λειτουργεί πλέον ως αντίσταση και η ενδεχόμενη υπέρβαση της θα ακυρώσει τον σχηματισμό αντιστροφής και θα οδηγήσει πλήθος δεικτοβαρών μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα.

Στο αρνητικό σενάριο, ο δείκτης δεν θα καταφέρει την διαφυγή πάνω από την G1 και θα επιστρέψει υποχωρώντας πρός την Χ102 πριν εμφανιστούν εκ νέου ισχυροί αγοραστές.

115 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Καλημερίζω το fan club Κούλη.

Είμαστε έτοιμοι;

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αρταξία αδικείς τον εαυτό σου το να μπαίνεις στο ίδιο επίπεδο με τον Βαξεβάνη. Αλλά δεν μου απάντησες ΕΣΥ ποιον θεωρείς άξιο για τις τύχες της χώρας. Γιατί το να κάνουμε κριτική (άδικη) χωρίς να έχουμε κάτι να αντιπαραθέσουμε, δεν είναι καλό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα.. δεν είμαι φαν κλαμπ κανενός.. .Αρταξια Καλημέρα.. πολυ άγχος εχεις για τον Μητσοτάκη. ΓΙΑΤΙ;Βλεπεις ότι ηρθε ετσι;

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλημέρα Οπλαρχηγέ. Εγώ αναμένω να μου απαντήσει ΕΚΕΙΝΟΣ ποιον θεωρεί ικανό. Έτσι ώστε να έχει νόημα η όποια συζήτηση.

ArTaXiA είπε...

Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται!


http://www.efsyn.gr/arthro/diem25-stis-ekloges-me-elliniko-onoma

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ η μόνη κατάσταση που μου δημιουργεί άγχος όταν έρχεται είναι το "κόψιμο". Για όλα τα υπόλοιπα έχω χρόνο να προετοιμαστώ.

michele είπε...

Καλημερα και καλή εβδομάδα σε όλους :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε Μιδα..γιατι να μην υποστηρίζει τον Τσιπρα ο Αρταξιας..εχει ξεσκιστει στο τρειντινγκ ..ειναι γεγονος οτι οι επαγγελματίες του χώρου εβγαλαν χρήμα.. αλλο αν εμεις θελουμε κανονικοτητα..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εντάξει οκ. Τρολάρεις και προφανώς δεν μπορεί αν συζητήσει σοβαρά κάποιος μαζί σου. Τελικά έχει δίκιο ο Μιχάλης. Δεν μπορώ να συνεχίσω την προσπάθεια σοβαρής συζήτησης ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ με κάποιον που ουσιαστικά δεν έχει τέτοια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οσοι πουλησαν Αττικής πριν ενα μήνα και πηραν Γιουρομπανκ εχουν τους αγωνιστικους χαιρετισμους μου..

ArTaXiA είπε...

Δεν είναι ο ΓΙΑΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ;

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αρτάξια να εσύ θεωρείς κατάλληλο να πάρει τις τύχες της χώρας τον άνθρωπο που είπε στην σύζυγο του αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες και έπαιξε μπλόφα στις πλάτες του λαού με τα γνωστά αποτελέσματα (3ο μνημόνιο και νέα βάρη 80 Plus δισ.), τότε πάω πάσο.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Οπλα νομίζω απαντήθηκε το ερώτημα σου τι εννοώ "αίσχη κερδοσκοπίας". Και ακόμα είμαστε στην δεύτερη μέρα.

ArTaXiA είπε...

Eσύ τώρα αυτό που το ξέρεις; Ήσουν στο δωμάτιο όταν ειπώθήκε η φράση;

Και τι θα πει "στις πλάτες του λαού"; Αυτό ήταν εξουσιοδοτημένος να κάνει. Υπουργός οικονομικών ήταν, όχι πολιτικός κρατούμενος με βαρύ επώνυμο.

ArTaXiA είπε...

Και εν πάσει περιπτώση, αν ο Γιάνης "έκλεισε τις τράπεζες", γιατί κανείς άλλος δεν τις ξαναάνοιξε; Πάει ο Γιάνης. Λείπει καιρό. Ας ανοίξουν λοιπόν.

Ω περίμενε. Δεν διάβασα στις προγραμματικές του Κούλη να αναφέρεται η άμεση άρση των CC. Μήπως είναι κάπου άλλου γραμμένο και δεν το παρατήρησα;

Ε; ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΕ ΜΟΥ MIDAS;

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο ίδιος το έχιε παραδεχθεί σε συνέντευξη του. Τώρα όσο αφορά το ότι εκτελούσε εντολές του πρωθυπουργού, τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουν βγει στην δημοσιότητα και δεν ε΄χουν διαψευστεί άλλα δείχνουν. Εγώ δεν τρώω κουτόχορτο πάντως.

http://www.kathimerini.gr/864614/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/regklingk-sta-100-dis-to-kostos-ths-periodoy-varoyfakh

Ο Ρέκλινγκ προφανώς δεν ξέρει τι του γίνετε....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Οταν έχεις κέφια παντως δεν παίζεσαι.....

Προεξόφληση ωριμότητας Κυριάκου δεν έχει νόημα. Όλοι εκ του αποτελέσματος θα κριθούν.

Προσωπικά Θα προτιμούσα Πρωθυπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, 5-6 σοβαρά στελέχη απο το νικητή και τεχνοκράτες. Η χώρα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο για να την εμπιστευτούμε παλι στα κόμματα.

Καλη συνέχεια. Πονηρή μερα σημερα, Ελπιζω κ αυτη η εβδομάδα να ειναι εξίσου καλη

michele είπε...

Παντως θεωρώ πως χτες μια καλή κουβεντούλα την είχαμε :) Ας μπει μωρε και ο Μπαρουφ στο παιχνίδι, πιο εύκολη θα είναι η αυτοδυναμία ,θα πάνε ολοι να σκυλεύσουν το συριζακο

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο Μητσοτάκης καλείτε να διαχειριστεί το χάος που προξένησε στην χώρα ο Βαρουφάκης και η παρέα του. Τώρα σοβαρά περιμένεις απο ΣΟΒΑΡΟ πολιτικό να πει ότι θα άρει τα capital controls πριν αναλάβει την εξουσία και προβεί στις κατάλληλες κινήσεις ώστε αυτό να γίνει εφικτό μετά την ζημία που έχει γίνει??

Γιατί εαν το πει τότε μπαίνει στο ίδιο καλάθι με όσους δούλευαν τον κόσμο ότι αυτά θα αρθούν σε 6 μήνες.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Kαι στο φινάλε το κόμμα του Κυριάκου είναι αυτό που προειδοποιούσε τον Ιανουάριο του 2015 με σποτ για το που θα πάει το πράγμα. Και το συγκεκριμένο σπότ επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας.

ArTaXiA είπε...

Αχαχαχαχα, δηλαδή ο Άδωνις που δήλωνε πως την επόμενη της ορκομωσίας ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος θα μαλλιοτραβιέται στις ουρές των ΑΤΜ και ο ίδιος θα κλείσει την επιχείρηση του και θα φύγει από τη χώρα, τι ήταν;

Άσε μην απαντήσεις....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να πάρει θεση η Πειραιώς (ΝΔ) άμεσα.. .να μας πουν αν σκοπευουν να αρουν τα καπ.κοντ..και αν εχουν στο μυαλό τους σχεδιο β..εγω φωβαμαι την επομενη μερα ..τρρρρρεεεεεεμμμωωωωωωω...

michele είπε...

Λετε καμια φορα και κατι πραγματα, Καμπουλ ο Αλεκος είναι μεγάλος και επιβαρυμενος στην υγεία του, ενας πρωθυπουργός πρέπει να τρέχει εδώ και κει, υπήρξε αξιόλογος πολιτικός αλλα δεν θέλει να μπλεχτεί ο άνθρωπος ούτε σε αλλα σχήματα
Τωρα η πολιτικη ειναι κομματα, πυλωνες της δημοκρατιας, οταν φερνεις παρεισακτους η ξεκάρφωτους εκτός μηχανισμών δεν έχεις να πετυχεις και πολλα πράγματα

και ο Μπαρουφ είναι τρανή απόδειξη καθώς ως εξυπνοτερος απο τους συριζαιους πήδηξε και μας και αυτούς

Χωρες που μπορούν να σηκώσουν τέτοιους τύπους πρέπει να είναι χώρες που έχουν λυμένα τα σοβαρά τους προβλήματα και αντέχουν και κατσαπλιάδες εκτος πολιτικού στίγματος σαν αυτο τον μαλακα

ArTaXiA είπε...

Το μόνο που καλείται να διαχειριστεί ο Κούλης, είναι η παθολογική του εξάρτηση από την εξουσία. Αν -ας πούμε- έπιανε καμιά κανονική δουλειά και άφηνε τη χώρα σε κανέναν άλλον, όλα θα ήταν καλύτερα.


Και για να σταματήσουμε τις πίπες ακούστε τούτο:

Η κρίση στη χώρα τελείωσε. Και σας το δηλώνω με πάσα συναίσθηση. Κάθε τρίμηνο από εδώ και πέρα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Στην πλειοψηφία των οικονομικών μεγεθών. Κανονιστείτε.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αρταξία έπεσε η όχι η Νέα Δημορατία μέσα ΣΕ ΟΛΑ απο το σποτ???Ασε την μπάλα στην εξέδρα με τον Αδωνι. ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΝΑΙ Η ΟΥ?

Μαύρος Κύκνος είπε...

"Η κρίση στη χώρα τελείωσε. Και σας το δηλώνω με πάσα συναίσθηση. Κάθε τρίμηνο από εδώ και πέρα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Στην πλειοψηφία των οικονομικών μεγεθών. Κανονιστείτε"


Οκ το κρατάμε στο αρχείο.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Πάντως Αρταξία αφού τελείωσε η κρίση όπως γράφεις, τότε γιατί η κυβέρνηση δεν άρει τα capital controls και γιατί δεν ρίχνει τους φορολογικούς συντελεστές?

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ ....καλα με πηγε ,πραγματι

ζεαουρ

ArTaXiA είπε...

MIDAS, όταν ένας ασθενής συνέρχεται από το κώμα, δεν τον στέλνεις στο γυμναστήριο. Κράτα αυτό που έγραψα: Τα μεγέθη θα είναι καλύτερα, τρίμηνο με το τρίμηνο. Τα υπόλοιπα, για τον καφενέ.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οκ. Θα επανέλθω στην πολιτική κουβέντα μόλις δημοσιευτούν τα στοιχεία του προσεχούς τριμήνου τότε.

michele είπε...

Η κρίση τελείωσε, αφου πηγαμε 3 χρόνια και πολλα δισ πίσω με τους κατσαπλιάδες.
Ανοιξε το Rock n Roll αφου! ( μετά απο 6 χρόνια)

ArTaXiA είπε...

Αχαχαχαχα, κάτι ξέρεις εσύ!

hippy είπε...


"Η κρίση στη χώρα τελείωσε. Και σας το δηλώνω με πάσα συναίσθηση. Κάθε τρίμηνο από εδώ και πέρα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Στην πλειοψηφία των οικονομικών μεγεθών. Κανονιστείτε".

10΄

Καλημέρα. Φίλε καλλιτέχνη συμφωνώ και προσυπογράφω. Για την ακρίβεια το έχω ήδη κάνει δίπλα στου Τάκη.


"hippy29 Νοεμβρίου 2017 - 9:37 μ.μ.

Κατά τα λοιπά ως προς την υπόλοιπη αγορά εξακολουθώ να είμαι ελαφρά αισιόδοξος. Όταν είσαι πολύ καιρό στον υπόνομο δίχως φως νομίζεις ότι το (μεσοπρόθεσμο) μέλλον θα συνεχίσει έτσι. Προσωπικά θεωρώ όμως ότι έχει γίνει πολύς δρόμος, έχει υπάρξει πολύς πόνος για να αποτύχει το εγχείρημα Grekin. Οι νέες τραπεζικές αυξήσεις, όποτε γίνουν, (σε 12-18 μήνες) πιστεύω θα γίνουν σε τιμές τουλάχιστον ίσες με τις προηγούμενες. Που σημαίνει ότι για να κάνει πχ ΑΜΚ η ναυαρχίδα στα 0,30 θα πρέπει στο ταμπλό να γράφει 0,36-0,38. Άποψη μου φυσικά, ελπίζω διορατική.

Σημαντική η πίεση στη ΜΠΕΛΑ που μάλλον αύριο τελειώνει καθώς ολοκληρώνονται οι αναγκαστικές πωλήσεις που οφείλονται στην μείωση της στάθμισης της εταιρείας στον MSCI Greece. Αν φυσικά είναι αυτός ο λόγος της πίεσης."

ArTaXiA είπε...

Hippy μου χαίρομαι που συμφωνούμε. Και κάθε οξύνους επαγγελματίας που κινείται στην αγορά θα το διαπιστώσει. Άσχετο εάν κάποιοι γκρινιάζουν. Οι επιχειρηματίες πάντοτε γκρινιάζουν. Έτσι πετυχαίνουν καλύτερους όρους πληρωμής και καλύτερες τιμές. Η αγορά έπιασε πάτο. Και ανακάμπτει.

michele είπε...

Aυτη ειναι μια σοβαρή τοποθέτηση Hippy. Aλλα η κρίση έχει και αλλα χαρακτηριστικα και οχι μόνο οικονομικά όπου και αναγκαστηκαμε να φάμε στην μάπα όλον αυτό τον πολιτικό αριστεροακροδεξιό εμετό με τα επακόλουθά του.
Και ευτυχώς αντέξαμε, οσοι και όσο αντέξαμε.

Και οπως εγραψε και ο αθυρόστομος Καραισκάκης:Αμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πο@τσο, αμα ζήσω θα τους μαμήσω χαχαχ

austin είπε...

Επειδή είμαι μάλλον μικρός και ολίγον πολύ άπειρος, από που θα βελτιωθεί η κατάσταση? Τρίμηνο μετά από τρίμηνο?

Όταν έχω έναν γνωστό επιχειρηματία που πληρώνει τον μήνα 3500 εφκα. Άρα αυτός βγάζει. Αλλά και μου βγάζει 1) του τα παίρνει γιατί έτσι γουστάρει, 2) χιλιοσκέφτεται αν έχει νόημα να ρίξει εκ νέου λεφτά στην επιχείρηση του.

όταν έχουμε δημοσίους υπαλλήλους που αποκλείεται να ανέβει το εισόδημα τους, παρομοίως και οι συνατξιούχοι.

όταν έχω την δική μου γενιά να βρίσκει δουλειά με ολοένα και χαμηλότερους μισθούς. Δεν θέλω εδώ δημόσια να βάλω παραδείγματα από ομίλους και εισηγμένες για το τι έπαιζε πριν 3 χρόνια και τι τώρα.

Όταν και τα τελευταία των λιπών καταλώθηκαν είτε σε φόρους είτε σε σπασμωδικές αγορές σπιτιών λόγω φόβου cc.

Όταν η φιλοδοξία έχει φύγει στο εξωτερικό, άρα και όποια διάθεση για νέα επιχειρηματικότητα είναι μειωμένη.

Όταν το μόνο που έχει επιτύχει τον τελευταίο καιρό στην χώρα είναι το πλιάτσικο.

Το παραπάνω, δεν έχει δόση ειρωνείας. Απλά απορώ ποιο στοιχείο θα δώσει ώθηση, αν δεν υπάρξει διακρής ανατροφοδότηση ενεργειας και χρήματος στην αγορά. Ειδικά όταν βλέπουμε ουρές στα ΑΤΜ με το που πέσουν συντάξεις. Δλδ έχει στερέψει το πανελλήνιο και πάνε τξν πρώτη κιόλας μέρας να περιμένουν καρτερικά να σηκώσουν ότι έχουν. Εκτός και αν παλιότερα, πριν την κρίση, είχαμε παρόμοια φαινόμενα και δεν το θυμάμαι.

michele είπε...

Μπροστα μας οι 762 του απλου 200 αρη και βέβαια η ζώνη πολυ σημαντικη 772-776

austin είπε...

*η ουρά στα ΑΤΜ δεν το λέω για να λαικίσω και αηδιες, αλλά με σοβαρό σκεπτικό ότι ακόμα και τώρα η γενιά μου σε μεγάλο ποσοστό (αναλογικά για τα ευρωπαικά δεδομένα και τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής), έμμεσα ή άμεσα, εξαρτάται από τον συνταξιούχο ή τον γονιό εν γένη. Όταν θα φύγει αυτός ο γονιός, τι θα γίνει;

michele είπε...

Κατά 1,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας το τρίτο τρίμηνο του έτους σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΑΤ. Σε τριμηνιαία βάση η άνοδος είναι 0,3% του ΑΕΠ.

Με βάση αυτή την επίδοση η ανάπτυξη του πρώτου εννεαμήνου διαμορφώνεται σε 1,1% του ΑΕΠ

michele είπε...

Γι αυτο εχουν φυγει απο τη γενιά σου 440 χιλ νέοι Αustin στο εξωτερικό
επεσε και η ανεργία ετσι

ArTaXiA είπε...

Austin, oι περισσότεροι άνθρωποι συγχέουν την κατάσταση της οικονομίας της χώρας με την τσέπη τους. Η οικονομία μπορεί κάλλιστα να ανακάμψει ως μέγεθος κι εσύ προσωπικώς να καταλήξεις άστεγος. Δες την Γερμανία. Τα μεγέθη ευημερούν, αλλά εάν κάνεις μια βόλτα στα περίχωρα του Βερολίνου, να αισθανθείς τη φτώχια ισχυρότερη από ποτέ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τωρα οποιος πιστευει οτι η χωρα εχει καλύτερη ανάπτυξη -προοπτική με το τσιρκο Καμενου Τσιπρα παρα με Σαμαρα 12-14..να σκισει τα πτυχια του και να γινει καστανας..Τι ακουμε ρε DWK..βγες να μας πεις και εσυ για την ανεργία.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

1.3% η ανάπτυξη το τριτο τριμηνο...με ενα 8% στο τεταρτο παμε στο 2% ετους..ετσι Αρταξια;.

michele είπε...

Αυτο εχει δόση αλήθειας Art αλλα η Γερμανια και στο μεγεθος της ανεργιας εγραψε χαμηλό ολων των εποχών αν δεν απατώμαι

και δεν μου αρεσε καθόλου ουτε το -προσωρινο-αποτελεσμα του καλύτερου τριμήνου που μπορει να εχει η χώρα του τρίτου, στο 1,3%

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ, είπα και ελάλησα. Και οσο εσύ θα μεμψιμοιρείς, εγώ θα βγάζω λεφτά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βγαλε οσα πιο πολλά μπορεις..την ευχη μου να εχεις..ασε με στην φτώχεια μου τον καημενο.

michele είπε...

Παμε λιγο πιο αναλυτικά:
1. η καταγραφόμενη αυξηση του ΑΕΠ βασίζεται κυρίως στην αυξηση του τουρισμού (+12,6%) και κατά δευτερο λόγο στην αυξηση των εξαγωγών προιόντων (2,8%).
2. οι ρυθμοί αναπτυξης ειναι οι μικρότεροι της ευρωζώνης, η οποία κινείται με ρυθμούς ανω του 2%. Το ιδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ αλλά και σε μία σειρά σημαντικών οικονομίων οπως Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα και Ινδια. Αρα η ελληνική οικονομία υστερεί σε ρυθμούς αναπτυξης, ενω λόγω του μεγεθους θα έπρεπε να υπερτερει
3. τα στοιχεία δειχνουν μειωση της κατανάλωσης κατα 1% σε σχεση με το αντιστοιχο τριμηνο του 2016. Η καταναλωση θα πρεπει να εχει μειωθεί ακόμα περισσότερο εάν εξαιρεσουμε κατανάλωση λόγω τουρισμού και την αυξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυξανουν τεχνικά την κατανάλωση
4. συνεχίζεται η αποεπενδυση, και οι αποσβέσεις των παγίων υπερτερούν των επενδύσεων οπως καταγράφεται στη μείωση κατά 8,5% των επενδύσεων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν στο 3ο τριμηνο πασαμε 1.3 που ειναι μεσα ολος ο τουρισμός ΓΑ...ΤΑ με μεγαλα γράμματα ..

austin είπε...

Σωστό αυτό που λες, το θέμα είναι αν μιλάμε για το χαα η για την οικονομία γενικά.

Γιατί το χρηματιστηριο της βενεζουελας έκανε ραλλι και στο ψυγείο τους είχαν 1 κομμάτι τυρί. Στην Γερμανία βέβαια δεν είναι το ίδιο. Και προσφάτως που ταξίδεψα δεν είχα την παραπάνω αίσθηση που λες. Δυστυχως παντού και πάντα θα υπάρχουν οι άστεγοι αλλά σε γενικές γραμμές ακόμα και στην Ελλάδα, το χαα πήγαινε κάπως ανάλογα με το επίπεδο του μέσου ελληνα.

Τωρα αν μιλάμε για το λεγόμενο jobless recovery και αν θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλού παπά ευαγγέλιο. Αλλα και πάλι αν δεν πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία, δεν νομίζω να κρατήσει και πάρα πολύ τέτοιου είδους recovery.

Η δική μου αίσθηση πάντως από την πιάτσα είναι ότι στην μάζα των επαγγελματιών βρισκόμαστε στην χειρότερη δυνατή περίοδο.

Και ξανάλεω: να κάνει κανείς business plan και να βάζει μέσα παράμετρο πόσο θα κλεψει το κράτος δεν είναι επιχειρηματικότητα ούτε νομίζω κανένας σοβαρός θα κάτσει να ασχοληθεί με το ελλαδισταν. Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε την φορολογία τότε ξαναμιλαμε..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Για να βγουν τα νούμερα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς η οικονομία θα πρέπει να απογειωθεί με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, δεδομένου ότι το γ' τρίμηνο καταγράφηκε μεν επιτάχυνση (ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 1,3% και τριμηνιαίος 0,3%) αλλά όχι εκτίναξη.

Lorac είπε...

Midas το 2ο τρίμηνο βγήκε αρχικά 0,8 και μετά έγινε 1,6 που μπήκαν τα στοιχεία. ΔΕΝ μπορεί να γίνει το ίδιο και με το 3ο??

ΟΠΛΑ ξαναμάζεψα πολλά δεη-δακια που έφυγαν και πρόσθεσα και λίγα ακόμα. Θεωρώ ότι δύσκολα να πέσει κάτω απο 1,60 στο μήνα του ΜΑΡΚΕΤ test.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μακάρι Lorac αλλά δεν το βλέπω. Κυριακή κοντή γιορτή.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αν το 4ο τρίμηνο τρέξει με ρυθμούς ανάπτυξης 3,1% (ρυθμούς που η Ελλάδα είχε προ κρίσης) τότε θα του βγάλω το καπέλο και του Τσίπρα και του Αρταξία. Αν όμως δεν......

Lorac είπε...

Με τις πληρωμές φόρων στο 4ο τρίμηνο και απολύσεις εποχικών δύσκολο το 3,1 σ' αυτό το τρίμηνο. Πιο πιθανό βλέπω αναθεώρηση του 3ου αργότερα προς τα πάνω.

Στο μεταξύ αντιδρά και η ΔΕΗ απο το 62% του 216-180 :-)

ArTaXiA είπε...

Eπειδή διακρίνω και διαβάζω πίπες, δώστε βάση:

Όταν γράφω τα στοιχεία θα βαίνουν βελτιούμενα δεν αναφέρω για επίπεδα προ κρίσης, ανεργίες, καταστηματάρχες, 32,1% άνοδο και τα τέτοια μου που κουνιούνται.

Αναφέρω επί λέξη πως τα νούμερα δεν θα γίνουν χειρότερα από τα τρέχονται και επιπλέον ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, θα είναι καλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει πως

α) Θα φας με χρυσά κουτάλια
β) Θα σου μειώσουν τους φόρους
γ) Δεν θα χάσεις το σπίτι σου, εάν δεν το πληρώνεις.
δ) Δεν θα συνεχίσεις να ματώνεις.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΚΕΓΚΕ;

Τώρα πάρε το καπέλο που θα μου βγάλεις και φάτο σαν τον Ρόμπαξ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φουλαρω ΔΕΗ..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αρταξία θα σε παρακαλούσα όταν αναφέρεσαι σε εμένα να είσαι πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς. Δεν σου έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα.Αυτά εκεί που σε παίρνει. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

ArTaXiA είπε...

MIDAS και με παίρνει. Και επιεικής είμαι στους χαρακτηρισμούς απέναντί σου. Και όχι, δεν έγινες κατανοητός. Κατανοητός θα γίνεις εάν σωπάσεις μέχρι να βγουν τα στοιχεία του επόμενου τριμήνου. Κατανοητός επίσης θα γίνεις όταν σταματήσεις να πετάγεσαι κάθε φορά που αναφέρω τη λέξη "Κούλης", λες και σου γίνεται trigger κάτι στο κεφάλι σου. Για μένα ο Μητσοτάκης ο νεώτερος θα είναι πάντοτε ο Κούλης. Δεν καταλαβαίνω τις ενστάσεις σου.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Δεν σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα να μου απευθύνεις τον λόγο όπως ίσως τον απευθύνεις εκεί που σε παίρνει. Απαιτώ σεβασμό όπως με σεβασμό σου απαντώ.

Τέλος όσο εσύ έχεις δικαίωμα λοιπόν να πετάγεσαι και να μιλάς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλο τόσο δικαίωμα έχω και εγώ να σου λέω την γνώμη μου. Τώρα αν δεν τα καταλαβαίνεις αυτά δεν φταίω εγώ.

ArTaXiA είπε...

Τούτον δω απαξιώνω; Εγώ τον απαξιώνω; Γελάνε οι τάφοι των Βενιζέλων.

https://www.altsantiri.gr/parapolitika/glenti-sto-twitter-ton-kyriako-ke-ton-aorato-filo-tou-ikones/

Μαύρος Κύκνος είπε...

Διαβάζεις όμως βλέπω και το site του Λαζόπουλου. Ήμουν βέβαιος.

ArTaXiA είπε...

Όχι, απλώς γκουγκλάρισα "Κούλης εξωγήινος" και μου το έβγαλε πρώτο.

michele είπε...

Το θεμα ειναι απλο. Το 2014 είχαμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ τρίτο τρίμηνο της Ευρωζωνης. Τωρα 3 χρόνια μετα,εχουμε το χειρότερο η απ τα χειρότερα

Τα υπόλοιπα ειναι όντως πίπες.

michele είπε...

Και μην βαζεις ρε συ ART link του Λαζόπουλου εδω, βρωμίζεις το μπλογκ ρε παίκτη

michele είπε...

Επίσης να θυμίσω οτι ο προϋπολογισμός του 2017 που ψηφίστηκε το 2016
προέβλεπε ανάπτυξη για φέτος 2,7%χαχαχαχαχαχχαχαχα

ArTaXiA είπε...

Moυ είπε πως απαξιώνω αφεντικό.... Και άκου τώρα εκλογή απαξίωσης. Του περίγελου του Twitter. Δεν θα επαναληφθεί. Εφεξής μόνο Liberal θα βάζουμε και Popaganda.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ερχεται ο κοφτης ..

hippy είπε...

Δεν λέω, καλό είναι να ονειρεύομαι το "δώρο"-λουκούλειο γεύμα απ΄την άνοδο του ΧΑΑ με πρόωρες εκλογές που θα φέρουν στην εξουσία τον Κυριάκο**. Αν όμως δεν γίνουν ή έστω μέχρι τότε τι κάνω?

Δυστυχώς ένα στοίχημα που είχα κατά νου (πώληση ΣΜΕ FOYRK1712 και φυσική παράδοση μετά από αγορά στις 15/12 που θα βγαίνει απ΄τον 25αρη FTSE) δεν γίνεται καθώς η 3η Παρασκευή κλεισίματος των παραγώγων πέφτει νωρίς, πάλι στις 15/12. Μια μικρή αγορά μου μένει μπας κι επαναληφθεί το φαινόμενο ΜΠΕΛΑ. Επίσης την ίδια μέρα σκέφτομαι να εκμεταλλευθώ την πιθανή εισροή παθητικών funds και να μειώσω κατά 75% τη θέση στην ΤΕΝΕΡΓ μετά την απόφαση για διακοπή αγοράς ιδίων μετοχών (αυτό το γράφω για το φίλο Νίκο Τ). Δεν έχω παράπονο, μια χαρά μας στήριξε μέχρι εδώ.


**(προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι καθώς ΟΛΟΙ το βλέπουν και δεν ξεχνώ πως συνήθως το παιχνίδι είναι μηδενικού αθροίσματος)

hippy είπε...

Συγνώμη αν γείωσα κάπως την πολιτική συζήτηση...

michele είπε...

Βρε βαλε ο,τι ναναι. Βαξεβάνη μην βαλεις γιατι κόβει η λογοκρισία χαχαχ

Τωρα για το ΦΟΥΡΛΗ έχω μια ιδέα Hippy ( στα συμβόλαια έχει μικρή εμπορευσιμότητα ) εκτός αν βρεις μέχρι τις 14 μια καλή τιμή.Οι δουλειές γίνονται πριν την ημερα της αναθεωρησης οπως βλεπουμε

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αν δεν γίνουν εκλογές σύντομα και παραμείνει αυτή η κυβέρνηση τότε να είσαι βέβαιος αγαπητέ μου ότι το τελευταίο που θα σε απασχολεί είναι το Χρηματιστήριο.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Το ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει πλέον στα ακαθάριστα έσοδα των τυχερών παιγνίων των καζίνο με ενιαίο συντελεστή 20% μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ και έως 200 εκατ. ευρώ, με 12% για τα ακαθάριστα έσοδα άνω των 200 εκατ. ευρώ και έως 500 εκατ. ευρώ και με 8% για τα ακαθάριστα έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη παιχνιδιών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 30% για τις επιχειρήσεις καζίνο των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, των νήσων Κρήτης, Κέρκυρας, Ρόδου και του νομού Αχαΐας και 20% για τις επιχειρήσεις καζίνο των λοιπών νομών.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ το παραπάνω που πόσταρα το θεωρώ μεγαλειώδες δώρο σε αυτούς που η ίδια η κυβέρνηση υποτίθεται θα κυνηγούσε.

hippy είπε...

"Ο MIDAS είπε...
Αν δεν γίνουν εκλογές σύντομα και παραμείνει αυτή η κυβέρνηση τότε να είσαι βέβαιος αγαπητέ μου ότι το τελευταίο που θα σε απασχολεί είναι το Χρηματιστήριο."


Δεν θα σου πω ψέμματα αγαπητέ. Πρώτα απ΄όλα, πάνω απ΄όλα, μ΄ενδιαφέρει η οικογένεια μου. Το χρηματιστήριο είναι χόμπυ και μέχρι τώρα δόξα τω Θεώ αρωγός. Συνεπώς δώσε μου το δικαίωμα να βλέπω τα πράγματα και λίγο αλλιώς.

ArTaXiA είπε...

Εγώ πάλι μεγαλειώδες δώρο στην αισθητική μας, την έννοια της δημοκρατίας και την ενασχόληση με τα κοινά, τούτους δω:


https://www.youtube.com/watch?time_continue=531&v=TCRdaxCFqeM

Πάρ τον έναν και κοπάνα τον άλλον.

michele είπε...

Δώρο σ αυτούς ,δώρο και στους καναλάρχες ( που κυνηγούσαν) με την μείωση του ειδικού φ΄ρου από 20% σε 5% επι των διαφημίσεων απο 1/4/2018

michele είπε...

Καλα κάτι τέτοιους ισαποστακηδες Αrt τους κανονίζουμε όπου τους βρούμε
στα social media

Εσυ είσαι φίλος και τη γλυτώνεις. Αλλα δεν χρειάζεται να εκτίθεσαι ετσι

Μαύρος Κύκνος είπε...

Φίλε μου το χρηματιστήριο δεν το θεωρώ χόμπι. Στο χόμπι σπάνια μπορεί κάποιος να χάσει τα χρήματα του. Η να κερδίσει αντίστοιχα.

hippy είπε...

Ο MIDAS είπε...
Εγώ το παραπάνω που πόσταρα το θεωρώ μεγαλειώδες δώρο σε αυτούς που η ίδια η κυβέρνηση υποτίθεται θα κυνηγούσε

Ακριβώς αυτό...Δεν έχει νόημα να βαράμε το χέρι μας στο βράχο. Διαβάζουμε καλά την αγορά και διαλέγουμε τα όπλα μας. Ένα απ΄αυτά στην αρχή της φετινής χρονιάς ήταν ο ΟΠΑΠ (γιατί τα VLTs θα είναι ένας ακόμα μικρός ΟΠΑΠ γράφαμε). Άλλοι τότε μας έγραφαν για Τιπιά (warrants).
Στη διαδρομή εξαφανίστηκαν μαζί μ΄αυτά.

ArTaXiA είπε...

H Πάολα τι δήλωσε τελικώς; Ρωτώ για να έχω σφαιρική άποψη πριν διαλέξω κόμμα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Τώρα που έγραψες για ΤΠ να πούμε ότι πλησιάζει ο καιρός που θα αποσυρθούν. Πολλά χρήματα χάθηκαν εκεί απο μικροκερδοσκόπους.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δυο μερες άσκοπη κουβέντα καφενείου.

Μετα τον εκπρόσωπο του φλαμπουραρη
Βρήκαμε κ εκπρόσωπο του Κυριάκου.

Σίγουρα γίναμε σοφότεροι....

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός φίλε μου. Ένας απλός δεξιός ψηφοφόρος είμαι που μου αρέσει η πολιτική αντιπαράθεση όταν όμως γίνεται με επιχειρήματα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω βλεπω πως εχουν παει στην ακρη οι γραμμές τα διαγράμματα και τα κύματα μιας και πλεον η αγορά ακούει μονο οτι εχει να κάνει με πραγματική οικονομία.. με το που βγηκε η ελστατ..παρτο κάτω.. .η κουβεντα παντου ειναι για το ποτε θα γινουν εκλογές και θα ερθει μια νεα κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.. Η αντζεντα αλλάζει..

hippy είπε...

Αυτό το πράγμα, το τζογαδόρικο με ξεπερνάει. κ. MIDAS εάν σαν αγορά καταλαβαίνεις τράπεζες και ΔΕΗ, αν παίζεις ΑΤΤ, ΜΙΓ, ΔΡΟΜΕ, ΦΡΙΓΟ είναι ΣΙΓΟΥΡΟ πως κάποια στιγμή θα κάψεις τα λεφτά με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αντίθετα εάν επενδύεις στις επιχειρήσεις με σωστό managment και προοπτικές ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΘ, ΓΡΙΒ, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΑΣΚΟ κλπ στατιστικά αυτό ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ.

Εσύ αποφασίζεις.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Δεν έχω τοποθετηθεί (και όχι "παίξει") σε κανένα από τα χαρτιά που ανέφερες (ΑΤΤ η ΜΙΓ κλπ). Το δικό μου χαρτοφυλάκιο έχει άλλες μετοχές.

SCALPER είπε...

OI απόψεις μερικών εδω μέσα...θυμίζουν Κωνσταντινέα.....άλλο πουλέν του Σύριζα αυτός....ο Σύριζα έχει μακράν τη χειρότερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση...μετά τη ΧΡ.ΑΥ. βέβαια...

Μαύρος Κύκνος είπε...

Έχω ΟΛΠ απο τα 12 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 8.50 ευρώ, ΚΑΡΕΛΙΑ τον οποίο έχω 15 χρόνια στο χαρτοφυλάκιο αγορασμένο το 2002 στα 50 ευρώ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ αγορασμένο απο το 2012 στα 4.40 ευρώ. Αυτά τα χαρτιά δεν τα ακουμπάω. Δουλεύουν μόνα τους για εμένα. Κάνω όμως trade σε τραπεζικούς τίτλους. Μέσες άκρες χαμένος έχω βγει απο αυτές.

michele είπε...

Καθόλου άσκοπη δεν ήταν η κουβέντα μας Καμπούλ. Ειπωθηκαν και ενδιαφεροντα πράγματα

michele είπε...

Οντως ΟΠΛΑ μετα την ανακοινωση του ΑΕΠ επεσε το ξύλο

ArTaXiA είπε...

Και πολύ ελεύθερο χρόνο για χάσιμο, θα συμπληρώσω.

michele είπε...

11 Δεκεμβριου κοβει η ΜΟΗ το μερισμα 0,30 προσοχη στους ενασχολουμενους με τον FTSE στα παραγωγα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γνώρισα πολλούς απλούς δεξιούς ψηφοφόρους αγαπητέ μου, ξερεις απο αυτούς που ασχολήθηκαν αγνά στα πανεπιστήμια, τει κλπ ιδρύματα, βοήθησαν την ανάπτυξη Μυκόνου κ Αράχωβας με τις εκδρομές Δ.Α.Π, έκαναν πρακτική σε γραφεία βουλευτών(πχ αλογοσκουφη), τις περιβοητεσ εξετάσεις της Δ.Α.Π , αλλουσ Να πίνουν ποτακι στο μαγαζί στο Κολωνάκι, ξερεις εκείνο το παρατημένο που πήραν οι 2 νεαροί της Δ.Α.Π )κ τα τελευταια 10 χρόνια μάλλον ανακάλυψαν πετρέλαιο) και περνάνε 5-6 βουλευτεσ απο εκεί για χαλαρό ποτάκι.

Και τι δεν θα μπορούσα να σου γράψω... (πχ για καμμένα βούρλα κ ενα πάρτυ με ούζα πριν μερικα χρόνια)

Ομοίως βέβαια παραπλήσια πράγματα κάνουν κ οι άλλες παρατάξεις.

Όποτε άσε με να πιστεύω οτι οποιοσδήποτε ασχολείται τόσο «εμπνευσμένα» υπερασπιζόμενος οποιοδήποτε κόμμα, δεν ειναι ένας απλός ψηφοφόρος.

Όποτε, ολοι οι απλοί ψηφοφόροι που περνάτε απο εδώ το νου σας στη συνδρομή των εφημερίδων, το βιογραφικό στο κόμμα και μάχη στα καφενεία.

Η λύτρωσης ειναι κοντά.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αλεξανδράτε δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη και δεν θα ήταν και πρέπον. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει για εμένα. Δεν με απασχολεί να σου πω την αλήθεια. ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να λέω ελεύθερα την γνώμη μου και ας χαρακτηριστώ κομματικός.

michele είπε...

Εμεις αγαπητε Καμπουλ εδώ κάνουμε πολιτικές αναλύσεις ανακατεύοντας πολλές απόψεις, έχουμε φύγει πολλά χρόνια απο τα φοιτητικά που οντως ήσαν έτσι και έτσι συνεχίζονται η αλήθεια είναι αν και σε μικρότερο βαθμό.
Ισως φταιω κι εγω που όταν σπούδαζα Νομικη ξημεροβραδιαζόμουνα δίπλα στις αίθουσες των Πολιτικών Επιστημών και έκτοτε μου έμεινε το κουσούρι χαχαχαχ Οχι στην Αθήνα βεβαια ,εδω ειχε ΠΑΣΟΚΑΡΑ καβάλα στ αλογο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με τον συγχωρεμενο τον Καρελία κάποτε τρωγαμε κεφτεδακια και φετα σε μια υπογα στο κεντρο και πιναμε τζιν τονικ..απεξω μας περίμενε ο οδηγός του με την τζαγκουαρ ... ο λεγομενος τουμπεκης οπως τον έλεγε γιατί εκανε την διαδρομή Καλαμάτα Αθηνα χωρις να βγαζει μιλιά..αυτο το εκτιμουσε ο Καρελίας ..καπνιζε καρελια λαιτς και μια φορα που δεν τα ειχε καποιος στο ραφι του..του ξεφορτωσε ενα φορτηγό τσιγάρα λεγοντας του..Δώρο απο μενα..φρόντισε να μην ξαναξεμεινεις..δεν επιτρέπεται στο κέντρο της Αθηνας να μην υπαρχουν τα τσιγαρα μου..Μια φορα που τον ρωτησα πως θα παει η μετοχη του..πεταχτηκε ενας φίλος κοινός και μου είπε.. .Αν τρελαθει ο Καρελιας και ξοδευει ενα εκ.δολ.την Ημέρα δεν θα πτωχευσει ποτέ.. δεν τον ελαβα σοβαρα υποψην μια και ημουν μονο 22 ετών.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Και επειδή δεν ταιριάζω σε αυτη τη κουβέντα, απολογούμαι προκαταβολικά αν έγραψα κατι λάθος, αν έθιξα κάποιον, και κυριωσ που αποχωρώ για δουλεια κ δεν θα μπορεςω να του απαντήσω. Θα τα διαβαςω το βράδυ.

Θα μείνω ομως μόνο στα χρηματιστηριακά απο δω κ πέρα. Στα αλλα θα προσπερνάμε χωρις να στεναχωριόμαστε.

μπαρμπαλιας είπε...

κυριοι ,
σημερα αναλωθηκατε με τα πολιτικα...προβλημα σας αλλα λιγο βαρετο στο τελος ,γιατι δε γιναμε σοφοτεροι ουτε βαλαμε τιποτε στην τσεπη μας.-

Μικεεεε
η δέη οδευει 1.75 ,λες;;;

michele είπε...

Εισαι παντα ευγενης Καμπούλ δεν νομιζω να ενοχλήθηκε κανείς

michele είπε...

Τιποτα δεν οδευει η ΔΕΗ αν γυρισει πάνω απο 1,95. Περιμένουμε κλεισιματακι και θα δούμε την πορεία της

Για να βάλετε στην τσέπη σας Μπαρμπα μου πρέπει να ακούτε και λιγάκι λεω εγω.Και να παρατηρείτε και καμμια γραμμούλα :))

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ Καμπούλ δεν ενοχλήθηκα πάντως.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΕ στον Καρέλια με έβαλε ο πρώην πεθερός μου που ασχολείτο με εισαγωγές οδοντιατρικών εργαλείων και ήταν "κολλητός" του. Μου είχε πει τότε "θα τα πάρεις και δεν θα τα πουλήσεις αν δεν περάσουν 20 χρόνια."

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω θα σου ελεγα να μην τα πουλησεις ποτε.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο επόμενος στόχος μακροπρόθεσμης αγοράς μου είναι η ΔΕΗ φίλε οπλαρχηγέ. Απλά θα την ήθελα κοντά στο 1.70€.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολυ καλα θα κανεις...για ΔΕΗ.. .

hippy είπε...

Τα καλά να λέγονται. Ώριμες κουβέντες απ΄το Γιάννη (το δικό μας όχι τον Γιάνη).

Που κι αυτός όμως είπε την δική σωστή άποψη αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα υπογραμμίζοντας «έχεις μία κυβέρνηση που συμφωνούν πίσω από τις κάμερες ότι το 3,5% είναι καταστροφικό για τον ιδιωτικό τομέα και τη χώρα. Και τι κάνουν; Το ξεπέρασαν».

μπαρμπαλιας είπε...

....αφου το ψηφισαν κλαιονδας και βλασφημονδας

makis είπε...

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Θα ήθελα την άποψή σας για ΟΠΑΠ που δίνει και μερισματάρα από εβδομάδα (0,70 μεικτά)!!!

ArTaXiA είπε...

Θέλετε να πάρετε κανένα ΜΥΤΙΛ εδώ γύρω που είναι και χαρτί γκαραντί και να αφήκετε τις σαχλαμάρες;

michele είπε...

Αμα παει 8,75-8,70 θα το σκεφτω

michele είπε...

Με + 1,58% την ΕΕΕ ο ΓΔ στο-0,91% γυρω στα 51 εκ καθαρός τζίρος

Ο ΔΤΡ σταματησε ακριβως πανω στην κατερχόμενη που ειχε διασπάσει
Αυριο θα μας πει, πολυ τεχνικες οι τραπεζες στην κίνηση τους πηγαν ακουμπησαν γυρισαν ( μερικες και ψηλότερα)

hippy είπε...

makis είπε...
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Θα ήθελα την άποψή σας για ΟΠΑΠ που δίνει και μερισματάρα από εβδομάδα (0,70 μεικτά)!!!

Ωραίο πράγμα το μέρισμα αλλά μειώνει ισοδύναμα την καθαρή θέση της εταιρείας. Αν μιλάμε για αγορά θα προτιμούσα να περιμένω να ψωνίσω μετά την αποκοπή καθώς η μετοχή θα "κόψει" 0,700 ενώ εγώ θα εισπράξω 0,595. Άσε που θα πληρώσω και 5-6-7% ανάλογα εισφορά αλληλεγγύης επ΄αυτού.

(εκτός αν είσαι σε πλατφόρμα με cfd οπότε δεν σε αφορά ο φόρος)

makis είπε...

Ρωτάω για βραχυπρόθεσμα, μέχρι την Παρασκευή, πριν την αποκοπή. Έπειτα συμφωνώ 100% κε Hippy.

ArTaXiA είπε...

Αμα πάει 8,70 που θα το σκεφτείς, η ΔΕΗ θα έχει 1,70

ArTaXiA είπε...

Επίσης, τα CFD δεν πληρώνουν μέρισμα εξ όσων γνωρίζω.

michele είπε...

Θα παρουμε και ΔΕΗ artaxia, βοηθησαν οι μπάνκες σ αυτο