Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΠΕ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΕΛΠΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η ταυτόχρονη ανοδική διάσπαση του Α1-Α2 και του ακμο 100ημ ,προσέδωσε ιδιαίτερη δυναμική στην μετοχή που πέρασε πάνω και από τις F=7.80€ αλλα και την L στα 7,97 ευρώ.
Η F είναι πολύ σημαντική καθώς σε περίπτωση υποχώρησης θα λειτουργήσει ως στήριξη και πιθανό retest θα οπλίσει με καινούργια δυναμική τον τίτλο για συνέχεια της κίνησης προς τα τοπικά υψηλά των 8,35 της Ε100.

Διαφορετικά, καθοδική διάσπασή της θα φέρει τη μετοχή προς το επίπεδο που ορίζεται από την  1) γραμμή τάσης D 2) απο τον ακμο 100 ημ ( 7,44) και βέβαια από την αξιόλογη K1 στα 7,33€

Στο άμεσο θετικό σενάριο, υπέρβαση των 8,16 θα "λύσει¨την μίνι συσσώρευση των 7 συνεδριάσεων με στόχο την κατάληψη των υψηλών της Ε100 .
Σε αυτήν την περίπτωση θα επανεξετάσουμε την πορεία της καθώς ενδεχόμενη υπερβαση των 8,40 θα ανοίξει νέους δρόμους για την μετοχή.

48 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε ολους..Ενα μεγάλο Μπράβο στον Αλέξη που κατάφερε να σηκώσει απο τους καναπεδες τους Έλληνες εστω και αθελα του...Ο δε Μητσοτάκης έκανε σκι στα Τρίκαλα Κορινθίας χθες...Εχω ξαναπει..άλλο αγορες.. .Χρηματιστήριο ..και αλλο ο λαός.. Ραντεβού στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Θανασης Κ είπε...

...καλημερα.

Θα θελα την γνωμη σας για το χθεσινο γεγονος στην Θεσσαλονικη...οχι για να σας κρινω..αλλα για να εμπλουτιστει η σκεψη μου απο την εμπειρια σας κ τις γνωσεις σας..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Φίλε Οπλαρχηγε:

Δεν είναι Φλεβάρης είναι Φεβρουάριος
Ο Κυριάκος για σκι ήταν το Σάββατο. Χθες ήταν Αθήνα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φιλε Μιδα..Ευχαριστώ για την προσοχή που εδωσες σε αυτά που έγραψα.. Επιασες το νόημα.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα.

Άμεση αξιολόγηση: Αλλάζουν όλες οι διοικήσεις των 15 ΔΕΚΟ που πέρασαν στο Υπερταμείο
http://www.ependitislive.gr/amesi-axiologisi-allazoun-oles-diikisis-ton-15-deko-pou-perasan-sto-ypertamio/

michele είπε...

Kαλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους !

SCALPER είπε...

εαν κάνει κόμμα ο Φραγκούλης......άστον τον Κυριάκο....βέβαια μια τέτοια κίνηση θα μας απαλλάξει...απο τα κ!@#)(*α της χ.α

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.

Λευτέρη κάτι τέτοιες ειδήσεις διαβάζω ώρες ώρες και σκέφτομαι, μακάρι να υπάηρχε κάτι σαν μνημόνιο στα χρόνια της φούσκας. Θα είχαμε γλυτώσει πολλά. Είναι μία ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας όλη αυτή την λέρα.

Βέβαια, επειδή δεν καταφέραν ούτε οι ξένοι (ακόμα) να πιάσουν τους σκιντζήδες και τους αεριτζήδες και τώρα πάει να γίνει κάτι με τους πλειστηριασμούς και τις "ξαφνικές ρυθμίσεις" αυτών που στρατηγικά δεν πλήρωναν, την έχουμε πληρώσει όλοι μας και κυρίως οι πιο αδύναμοι, που κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν ήδη χάσει περιουσίες και σπίτια.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα Γιώργο.

michele. .......αν είσαι ψηφοφόρος μπορεί να δικαιώνεσαι αλλα βάσει της αρχής της δημοκρατίας,τον πινεις κι εσυ μαζι με τους άλλους.

20 Ιανουαρίου 2018 - 6:59 μ.μ.

michele είπε...

Γενικα πολυ ενδιαφέρον απο πολιτική άποψη το χτεσινό συλλαλητήριο και χρήζει ιδιαίτερης πολιτικής ανάλυσης

ArTaXiA είπε...

10 σχόλια ως τώρα, τρία για το σκι του Κούλη, τρία για το συλλαλητήριο, ένα για το Φραγκούλη και τα υπόλοιπα πολιτική επίσης και μια καλημέρα.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, είμαστε.

Bonjour παίκτε
(Ο Θεός να σας κάνει με αυτά που διαβάζω)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γιατί βρε αρταξια. .θεός να μας κάνει παίχτες? Για ξεβρακωτους μας περνάς. .τι όνειρο είδες παίχτη μου εσύ? Για πες μας αν θες.

ArTaXiA είπε...

A... Είχα πολύ ανήσυχο ύπνο γιατί όλο το Σαββατοκύριακό ήμουν με τον Sensei στο βουνό και κάναμε προπονήσεις εν όψη του ραντεβού μου με τον Midas.

https://youtu.be/I33u_EHLI3w

Nek είπε...

Kαλημέρα και Καλή εβδομάδα!

χαχαχα like ART

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Άστα αυτά και πες που πάμε. .

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μεσαία Τρίκαλα στην πινακωτή που έχει κ ωραίο κρασι. Κ οταν τελειώσει η μαρεβα το σκι και ο πρόεδρος το έλκηθρο ας έρθουν να μας βρουνε.

michele είπε...

Για να μην επεκταθω ιδιαιτερα μια και η αγορα δεν εχει καποιο σημαντικο στοιχειο σημερα καταθετω περιληπτικα:

Από τη μια, όσοι πήγαν χτες στο συλλαλητήριο είναι πατριώτες και οι υπόλοιποι προδότες. Από την άλλη, όσοι πήγαν είναι γίδια και οι υπόλοιποι πεφωτισμένοι.

Το πράγμα έχει ως εξής:
Α) έχεις μια ανίκανη κυβέρνηση που δε μπορεί να χειριστεί το θέμα και δεν έχει καν ενιαία άποψη για τη στάση που θα τηρήσει

Β) Κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα είχαν και κεντρικό ρόλο χτες, τάζουν λύση χωρίς τον όρο "Μακεδονία", αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αλλαγή των σχολικών τους εγχειριδίων κλπ. Ας μας πουν πως θα το πετύχουν. Τόσο δύσκολο είναι;

hippy είπε...

Χαίρετε

Ως προς το Σύνταγμα κάποια άρθρα (τα πιο βασικά) θ΄αλλάξουν αναγκαστικά εάν συμφωνηθεί το όνομα, έτσι δεν είναι Μιχάλη?

Ως προς το Α) "έχεις μια ανίκανη κυβέρνηση που δε μπορεί να χειριστεί το θέμα και δεν έχει καν ενιαία άποψη για τη στάση που θα τηρήσει"...Σωστός.

Αν συμπληρώσει βέβαια κάποιος "τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα" επίσης Σωστός.

Αλλά και το στιχάκι του Σαββόπουλου "φταίνε τα τραγούδια του/ φταίει κι ο λυράρης/ μα φταίει κι ο ίδιος του ο λαός γιατί είναι μαραζιάρης" πάλι σωστό μου φαίνεται.

Ναι σε όλα (χάζεψα γιατρέ μου?????)



austin είπε...

Τώρα και εσύ αστειεύεσαι...Εδώ λέγανε κάποιοι ότι θα βρουν λεφτά και ότι η μέρκελ θα πει ναι και θα είναι μέρα μεσημέρι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν στην ουσία ήδη βγει κυβέρνηση όταν τα έλεγαν. Αυτοί που είπαν τα χθεσινά "δεν έχουν στην βουλή μοίρα" μπορούν να λένε ότι θέλουν! Ποιος θα τους πει κάτι;;

Η δική μου αίσθηση από το χθεσινό, πέρα από τους "πατριώτες" (οι οποίοι που ήταν όταν όλοι μας εδώ οι νέοι μεγαλώναμε και παίζαμε το fifa και έλεγε macedonia και είχε τον ήλιο της βεργίνας στην σημαία τους; μπροστά μας ήταν χρόνια και ουδεις θυμάμαι να αντιδρούσε τότε) είναι ότι μερίδα κόσμου βρήκε τρόπο να αντιδράσει ενάντια σε όλα τα "ναι ναι ναι" που λέει η χώρα και ειδικά στις μέρες τους ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να παραδεχτούν την βλακεία του με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν ευκαιρία να "βγάλουν το άχτι τους" σε κάτι που δεν έχει σχέση με την λανθασμένη επιλογή τους.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε δεν είναι και κάτι ευχάριστο να καπηλεύονται κάποιοι την ιστορία σου. Δλδ στο τέλος τι θα μας μείνει; Είναι περίεργο το θέμα και λεπτό, απλά τώρα που όλοι το θυμήθηκαν είναι αργά...

austin είπε...

Και τώρα μία ερώτηση για να μην λέει ο αρταξία ότι δεν ασχολούμαστε με την οικονομία...

Αυτό που είπε ο δραγασάκης για τα 19 δις κουμπαρά που θέλουν να μαζέψουν, τι είναι πάλι;;

michele είπε...

Βασικοτερο είναι η αλλαγή του Συνταγματος και των σχολικών βιβλίων και καθε μορφή αλυτρωτισμού, απο το ονομα Hλία.
Το πιο επιφανειακό ειναι το όνομα και το πιο εύληπτο για τον πολυ κόσμο.

Εμενα με απασχολει οταν ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ " Η Μακεδονία είναι Ελληνική" ως προς τον διεθνή παράγοντα.
ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ το αυτονόητο και οι ξένοι ( η καποιοι απ αυτούς) μπορεί να νομίζουν οτι είναι διεκδικήσιμη.
Με ενοχλεί η ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ απο διάφορους κύκλους και τα συνθηματα τυπου
"Ζητω ο Στρατός -κάτω η πολιτική " και παρόμοια.

Στην χειρότερη επισπεύδον κράτος είναι αυτοί ας κάνουν καποια περαιτέρω υποχώρηση σε σοβαρό επίπεδο. Ωραία, 25 χρονια μετα, εχουν ενα προσωρινό όνομα με τη λεξη Μακεδονια μέσα και το 75% του πλανητη
τους φωναζουν ετσι.

Και οπως έλεγε ο παλιός Καραμανλής: " Η εξωτερική πολιτική δεν γινεται με συλλαλητήρια". Ομως πολύ θεμιτό και πολύ φυσικό ανθρωποι που αισθάνονται οτι κινδυνεύει η ιστορική τους ταυτότητα να διαμαρτυρονται.
Απλως εγώ προσωπικά,βλέπω με άλλο μάτι την πολιτική.


ArTaXiA είπε...

Εγώ από πολιτική δεν κατέω, κατέω όμως λίγη ιστορία κι έχω δει και κάποιους τόπους, εκ των οποίων τα Σκόπια ας πούμε που έχουν στην κεντρική τους πλατεία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφιππου και των οποίων το αεροδρόμιο λέγεται (guess how) Μέγας Αλέξανδρος. Γνωρίζω επίσης πως με το που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, οι γείτονες Βούλγαροι, των οποίων η γλώσσα με τα "Μακεδονικά" είναι τόσο όμοια, όσο τα ελληνικά με τα κυπριακά, προσέγγισαν τους "Μακεδόνες" πολλάκις με το σκεπτικό, ανήκουμε στην ίδια φυλή, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε κοινή καταγωγή, ας συνάψουμε διακρατικές σχέσεις.

Θέλω να πω, οι Βούλγαροι ισχυρίζονται πως οι "Μακεδόνες" είναι κατά βάθος Βούλγαροι, οι Έλληνες πως ο Μέγας Αλέξανδρος έφερε μέσα του ελληνικό πνεύμα, ήθη και μόρφωση, δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος, έτσι δεν είναι;

hippy είπε...

Ευχαριστώ τον τιπΟΤΕνιο που οδήγησε σταθερά το χαρτοφυλάκιο στις φουρτούνες απ΄τον Γενάρη* του 2015-16-17 έως σήμερα αλλά νομίζω ήρθε η ώρα της μερικής (50%) ρευστοποίησης...13,20 τα ψηλά του Μάρτη* 2014...ας κερδίσουν κι άλλοι απ΄το χαρτί της καλής εταιρείας, ας κερδίσει παραπάνω το υπόλοιπο 50% που περιμένει την πώληση του κρατικού 50%


* εννοείται πως το πειραχτήρι μέσα μου επίτηδες χρησιμοποίησε αυτήν την γραφή

michele είπε...

Να μην πω για το "γυφτοσκοπιανοι" του Φρου Φρου τωρα.. ας γυρισουμε στην αγορα

hippy είπε...

Θεωρώ πως ο ΟΤΕ έχει πια απαιτητική κεφαλαιοποίηση τόσο απόλυτα όσο και σχετικά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες συνεπώς μικρά περιθώρια ανόδου (με αβαντάζ όμως ότι συνολικά τα telecoms στην ΕΕ υστέρησαν πέρσι άρα θεωρητικά θα μπορούσαν να κάνουν φέτος την διαφορά).

ΟΤΕ σύμφωνα με το περσινό 12μηνο (οι καταστάσεις 9μήνου/17 ελάχιστα διαφοροποιούνται) έχει ίδια κεφάλαια περίπου 2,4 δις ή 4,9 ευρώ/μετοχή => δλδ Ρ/BV = 2,51.....πωλήσεις τα τελευταία χρόνια περίπου σταθεροποιημένες στα 3,8 δις => δλδ Ρ/S = 1,55....κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους περίπου 0,31 => δλδ Ρ/Ε = 40....ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ελαφρά μειούμενες ( 566 εκ. στο 9μηνο έναντι 611 εκ. στο περσινό).

Αντίστοιχα η γερμανίδα μητέρα DTE έχει Ρ/BV = 2,30... Ρ/S = 0,91.... Ρ/Ε = 25,60 και η Ισπανίδα TEF Ρ/BV = 2,40... Ρ/S = 0,81.... Ρ/Ε = 20 δηλαδή σαφώς καλύτερους δείκτες.

Βέβαια από τη στιγμή που στο μαγαζί ενυπάρχει ο τζόγος όλα αυτά που αναφέρω έχουν μικρή αξία. Το ΧΑΑ είναι το μόνο μαγαζί σε ευρώ που έχει υστερήσει στην 9ετή άνοδο, ο ξένος (που ελπίζουμε να έρθει) και θα θελήσει να αγοράσει το story της επανόδου στην κανονικότητα έχει περιορισμένες επιλογές (ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ κι ο πιο τζογαδόρος ίσως ΔΕΗ και τράπεζες)

michele είπε...

Για τον ΚΕΚΡ σας τα ειπα πριν κανα δυο μερες ναι;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπέρα.
Διαβαζω πράγματα που δεν καταλαβαίνω.

Εχθές ήμουν με μια κοπέλα, γιαγιά τώρα μου διηγηθηκε μια Ιστορία.

Λέει ότι την βίασαν οι γείτονες της.
Μια φορά την ρώτησα.
Όχι πολλά χρόνια και καθημερινά.

Χθες αποφάσισε να το καταγγείλει .
Το είχε κάνει άλλη μια φορά,το κατήγγειλε άλλα δεν την άκουσαν ,απλά αδιαφόρησαν οι αρχές και το θέμα έμεινε στάσιμο.

Την μαλώσω.
Ρε γιαγιά την λέω ,τους γείτονες ώσπου τους μιλούσα, γιατί δεν έκανες πιο πολλά .
Γιατί το άφησες να λιμναζει;
Τώρα τι θες ,άστα και βάλε υπογραφές αθώωσης.

Αυτό που θέλω είναι δικαιοσύνη.
Ξέρω δύσκολο.
Οι γείτονες έχουν πλάτες.
Έχουν Καλή έξωθεν μαρτυρία.

Εγώ θα τους εξηγήσω ότι με βίασαν, και ότι θα τους υπολογίζω πάντα για βιαστές.

Δεν υπογράφω μου είπε ,χαρτί αθώωσης.

....................................



Θανασης Κ είπε...

.για το Κεκρ..εαν θυμαμαι ειχες αναφερει για την αντισταση..αλλα δεν ειχες αναφερει ακριβως το σημειο... διαγραμματικα βλεπεις κατι περισσοτερο Μιχαηλ??

michele είπε...

εκει στο 1,10 αν θυμαμαι καλα Θαναση.Ανεξαρτητα τι θα κανει σημερα, το 0,92 περίπου πιστευω το εχει

michele είπε...

Ολη μερα περιμένω το ..χαρτι να φυγει αντε βρε σαμαρι :)

Μανώλης είπε...

Καλησπέρα Michele,καθώς και στην παρέα.Αν μου επιτρέπεις, για το γνωστό-ιντερνετικό-σου αγαπημένο χαρτί μιλάς ή μπήκες και στο "αεροπλάνο";
Άν δεν είμαι... αδιάκριτος.

michele είπε...

Μιλαω για ΣΕΝΤΡ Μανόλο :))

Μανώλης είπε...

Είχα την ψευδαίσθηση ότι θα μου έλεγες για την ΚΛΜ και αναθάρρησα αλλά...φευ.Αυτήν πως την βλέπεις;Έχει δρόμο μέσα στον γενικό χαμό ή τσάμπα την περιμένουμε; Φυσικά αν θες απαντάς.Ευχαριστώ.

michele είπε...

Γιατι μια χαρα παει κι αυτη! το 0,88 το εχει για παραπάνω θα δούμε εχει δυσκολέψει η αγορα

ArTaXiA είπε...

Έλα να ετοιμαζόμαστε. Έλα σιγά-σιγά στην έξοδο, μην αρχίσετε να σπρώχνεστε και θρηνήσουμε θύματα.

michele είπε...

Μερικα χαρτιά τα κρατω παικτη μου :)

michele είπε...

Bella η ΜΠΕΛΑ

michele είπε...

Κλεμμενο:

-Γερασε ο Κεντέρης αλλα τρέχει σαν Ανεμος!
- ο Ζουραρις ειναι

ArTaXiA είπε...

Ένα θα πω:

29/10/2015

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και κατι άσχετο.. αν δεν κλείσει την ΕΡΤ ο Μητσοτάκης.. θα ειναι κοροιδο...Βλέπω Ακριβοπουλου και κατι άλλους εκει...ουτε τα προσχηματα δεν κρατανε..

michele είπε...

Αrt εκει θα παμε, η σαν κι εκεινη την ημερα περιμενεις;

michele είπε...

Πολυ κοντά στα υψηλά ημέρας αλλα και στου 2017 κλείσαμε σήμερα με πολύ ικανοποιητικό ογκο συναλλαγών ( 74 εκ καθαρά)
Μονο ΟΤΕ και ΦΦΓΚΡΠ αρνητικές από τον FTSE

ΠΕΙΡ ( +8,33%) ελλακτωρ(+5,79%) και ΟΛΠ (+4,52%) οδήγησαν τον δείκτη ακολουθούμενες από ΔΕΗ-ΦΡΛΚ και ΤΕΝΕΡΓ

ArTaXiA είπε...

Τέτοιο pattern αναμένω.

PETE είπε...

Καλησπερα σε ολους...ημουν κοντα στο παράθυρο , κοιταζα μια μεσα μια εξω , με το που το έγραψε ο κ ΑΡΤ. φουνταρα εξω με τη μια (ανοιγοντας και τα shortακια στη Πειρ) τωρα το πως θα προσγειωθω θα δουμε...

michele είπε...

Πιστευω να προσγειωθεις με τα πόδια Pete ;)

ArTaXiA είπε...

Ναι, βρε ΡΕΤΕ, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

michele είπε...

Με ..βολεύει αυτό το pattern

PETE είπε...

...κ Art ας με "παιρνατε" στο λαιμο σας και να σας ακουγα τις ποιο πολλ"ες φορές πιστεύω οτι θα ειχα γυρισει θετικός" με την ενασχόλησή μου στο Χαα