Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΜΙΓ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΜΙΓ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μεγάλος πυθμένας δυο ετών για την μετοχή ΖD [ 0.0480-0.2220€] που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μετά την διαφυγή από το πτωτικό κανάλι Χ1-Χ2 και τη συσσώρευση τριών εβδομάδων κάτω από τα 0,10€  η μετοχή άλλαξε επίπεδο προσεγγίζοντας την πολύ σημαντική  S ( 0.1380) όπως επισημαίνεται και στο γράφημα.

Ανοδική διάσπαση της S  με ενδιάμεση αντίσταση τα 0,1440 ευρώ, θα την στείλει με αυξημένους όγκους στην επόμενη αξιόλογη αντίσταση των Ρ1 των 0,1680€.
Η κίνηση ολοκλήρωσης του πυθμένα θα γίνει με την προσέγγιση της D αν και ο διερχόμενος εκμο 200 εβδομάδων  στα 0,1890 θα αποτελέσει ένα εμπόδιο όχι ευκαταφρόνητο.
Σε κάθε επίπεδο άρνηση της μετοχής να το υπερκεράσει θα επαναφέρει τους πωλητές με στηρίξεις  στα σημεία που επισημαίνουμε και ειδικά το επίπεδο των 0,1030 σε κάθε περίπτωση αποτελεί ισχυρό πεδίο στήριξης.

Ενδιαφέρουσα η ..αντίδραση της μετοχής μετά την είδηση περί αποχώρησης του 
Dubai group : http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1586987/mig.html



31 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Παίκτε μου καλημέρα.

Με μεγάλη μου χαρά, είδα χθες στις βραδυνές ειδήσεις, εκείνο που είχα -ίδιοις όμμασι- παρατηρήσει ήδη από το φθινόπωρο: "Με χαμόγελα αντιμετώπισε ο εμπορικός κόσμος, την περίοδο των εορτών." Ο κόσμος ψωνίζει παιδιά. Και κάποιοι φάνηκαν και αναθαρρημένοι για τους επόμενους μήνες. Ο μεσίτης μου άλλαξε τρεις φορές το ραντεβού, επειδή "έχουν βαλθεί όλοι να υπογράψουν συμβόλαια πριν φύγει το 2017." Στις λίστες των ακινήτων που παρακολουθώ πρώτη φορά το 70% των ακινήτων που είχα σημειώσει στις αρχές του Δεκεμβρίου πουλήθηκαν. Κι αν κάποιος ισχυριστεί πως "δεν τα βλέπει αυτά", είτε είναι άτυχος με τη ζωή του, ή εγκάθετος.

Ουγκ!

michele είπε...

Ειπαμε χτες, δουλίτσες να γινονται,κάποια στιγμή ξεκουναει το πράμα
σοβαρή δουλειά δεν γίνεται βέβαια

Καλημέρα,καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Ομιλος ΒΙΟΧΆΛΚΟ και όμιλος Ιντρακομ κινουνται, απο χτες ηδη

austin είπε...

Καλημέρα

Όντως κάπως κινήθηκε αλλά μην παίρνουμε και πολύ θάρρος...κάθε πέρυσι και καλύτερα λέγανε όλοι σε εμένα πάντως.

http://www.topontiki.gr/article/253678/o-gavrogloy-ekopse-ta-taxidia-ton-mathiton-sto-exoteriko-ti-provlepei-i-egkyklios

Εδώ λοιπόν έχουμε ένα ακόμα καλό νέο από την κυβέρνηση που κάνει μεταρρυθμίσεις και ελάχιστοι κατηγορούν. Και αυτοί που την κατηγορούν, είναι με την επάρατη δεξία, με τον κούλη, τον γραφικό άδωνι και πάει λέγοντας.

Παιδιά, νέοι και μεγάλοι ετοιμαστείτε. Σε λίγο θα μας απαγορέψουν να γ@@με γυναίκα που έχει τα κάτωθι χαρακτηριστικά:
-φοράει ψεύτικες βλεφαρίδες γιατί κοστίζει καμιά 100άρα.
-Έχει τσάντα, ζώνη, παπούτσι κατηγορίας λουι βιτόν, μπέρμπερι κτλ
-πηγαίνει κάθε εβδομάδα στο κομμωτήριο.

Τι νομίζετε κύριοι;; Δεν θα έχουν δικαίωμα στον έρωτα και οι γυναίκες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω φτιασιδώματα??

Μιλάμε ότι μόνο σε μπανανία θα θέλανε οι "σοβαροί ξένοι" τέτοια κυβέρνηση. Μπράβο μας! πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι!

michele είπε...

Aντι να βρούνε κάνα κονδύλι ( που υπάρχει) να πάνε και τα πιο φτωχά παιδιά στο εκπαιδευτικά ταξίδια και οχι μόνο, κόβουν και αυτούς που μπορούν
ισότητα προς τα κατω ,να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

Lorac είπε...

Καλημέρα!! Εικόνα με ενδιαφέρον, αλλά και για σχολιασμό. Τώρα είτε δημιουργεί σχηματισμό διόρθωσης και η άνοδος πάνω απο τα 1,90 θα την πάει στα σκαλοπάτια 1,98 2.05 2.15 με το τελευταίο να είναι αρκετά "στιβαρό" για να διασπαστεί με την πρώτη, είτε θα διορθώσει και χαμηλότερα χωρίς να χάσει τη γραμμή διάσπασης του αν. ωκω.(43cents)

https://invst.ly/68zk6

ArTaXiA είπε...

Μήπως το σκεπτικό της εκπαιδευτικής απόφασης ήταν να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και οι τοπικές οικονομίες; Λέω-γω-τώρα, μη φανταστείς...

michele είπε...

Το σκεπτικό της απόφασης ειναι η εξομοιωση προς τα κατω, αφου δεν μπορουμε να βοηθήσουμε τους φτωχότερους ας πηδήξουμε και τους έχοντες κατι.
Προκειται για κομμουνιστικη πρακτική ειτε στον τρόπο φορολογίας, είτε σ αυτό,είτε στην επιδοματική πολιτική με υπερπλεόνασμα που ελαχιστοποιησε τον χώρο αναπνοής της οικονομιας.

Αυτο που λες art το καναμε ( ο Ανδρεας δηλ και ουδεις το αλλαξε) κρατωντας ΤΕΙ με 10 φοιτητες για να ζησουν οι καφετεριες στο Μεσολλογι κλπ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλα κανει και κοβει τα ταξίδια στο εξωτερικό.. για πολλούς λόγους.. .

austin είπε...

ναι ρε συ αρτ, η σκέψη των κατσαπλιάδων αυτή ήταν. Άλλωστε όλες οι ενδείξεις αυτών των ανθρώπων είναι προς το καλό του μέσου έλληνα και του τόπου.

Για αυτό έκλεισαν τις τράπεζες. Για αυτό έλεγαν για λαδώματα βουλευτών για τον ΠτΔ, υπόθεση που μετά εξαφανίστηκε. Για αυτό λένε ότι στο πανεπιστήμιο μακεδονίας φταίει ο πρύτανης και όχι οι μπαχαλάκηδες. Για αυτό λέγανε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Για αυτό λένε ότι στην βενεζουέλα είναι καλά τα πράγματα.

Γιατί έχουν αγνές και καλές προθέσεις για τον ελληνικό λαό και πλάνο για να ζήσει ελεύθερα και ωραία!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.. ξεχασα..

austin είπε...

*...είναι ότι κάνουν πράγματα για το καλό του μέσου έλληνα και του τόπου.

michele είπε...

Lorac εδω η ΑΛΦΑ ΤΩΡΑ: https://prnt.sc/hvw5g2

Η συμβολή των L1 και S2 ειναι το θεμα. Ο σχηματισμός ανάποδος ωκω στην ανοδικη κίνηση είναι κάπως σχετικός,συνήθως επιβεβαιωνεται στο τέλος μιας καθοδικής κίνησης

Lorac είπε...

Σε ημερήσιο-εβδομαδιαίο είναι στο τέλος της πτωτικής κίνησης απο το προηγούμενο καλοκαίρι!

Andreas D. είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/747014/i-baziana-gia-ton-tsipra-den-prodose-den-exapatise-den-eipe-psemata/

ArTaXiA είπε...

Δεν ξέρω τι λέει σενιόρα Μπαζιάνα, το χλωμό πρόσωπο έχει διχαλωτή γλώσσα.

Υποσχέθηκε στη φυλή μας, σύρμα που τραγουδάει και νερό που καίει, και αντί γι αυτό, άλλα χλωμότερα πρόσωπα ήρθαν στη γη μας, πήραν το χρυσάφι μας, ξήλωσαν τις σκηνές μας και έδιωξαν τα παιδιά μας από την προγονική γή τους.

Γιάννης Παν. είπε...

Καλημέρα και καλή χρονιά. Με αφορμή τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό οφείλω να καταθέσω οτι έχουν κοπεί απο το Σεπτεμβρη. Γιατί εγινέ θέμα τώρα δεν το γνωρίζω. Εχω την τύχη να είμαι σε δημόσιο σχολείο και τα 2 τελευταία χρόνια έκανα πρόγραμμα με εκδρομή στο εξωτερικό . Η συμμετοχή των μαθητών ήταν 100% (35) μαθητές ανα πρόγραμμα . Γιατί τις έκοψαν δεν το ξέρω αλλα φαντάζομαι αν κρίνω απο τις αντιδράσεις που υπήρχαν από "αριστερους" συναδέλφους.

Lorac είπε...

Αλλαγή και ΔΕΗ με ΑΛΦΑ. Διαφορά σήμερα 30λεπτά. Στόχος για διαφορά 5 λεπτά.

ArTaXiA είπε...

Ρε σεις, κάτι σόρτηδες που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας, περισπούδαστοι, με τιμές στόκους, που να' ναι;

michele είπε...

Γιαννη Παν πολλά πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε αφου δεν είμαστε ειδικοι σε ολα τα μαθαίνουμε αργότερα και έτσι δημοσιοποιειται ενα θεμα με ..καθυστέρηση, αλήθεια είναι αυτο

michele είπε...

Η ΔΕΗ πάει πλεον προς 2.30, εφ οσον αυτη τη φορα περασε διαδοχικα και σχετικα ευκολα τα 2.08-2,16

ΝίκοςΤ είπε...

Ενημερωτικά και μόνο,ύστερα από 36 χρόνια υπηρεσία σε λύκεια των Σερρών και του Περιστερίου και όχι της Φιλοθέης . Οι πενθήμερες στην ημεδαπή τονώνουν την οικονομία της Ρόδου,των Χανίων,της Θεσσαλονίκης και σπανιότερα των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας αφού οι μαθητές μας ξενυχτούν σε σκυλάδικα που λειτουργούν ειδικά για αυτές τις περιόδους,πίνοντας δηλητήρια κατασκευασμένα στο Μενίδι και φορτώνοντας τους εφημερεύοντες γιατρούς με περιστατικά που μερικές φορές είναι πραγματικά επείγοντα.Αντίθετα οι μαθητές που επισκέπτονται την επάρατη αλλοδαπή δεν έχουν την ηλικία να καταναλώσουν οινόπνευμα,επισκέπτονται κάποια μουσεία και νωρίς βρίσκονται στα ξενοδοχεία τους.Οι διαφορές κόστους είναι πολύ μικρές τελικά,αλλά αυτή η παγκοσμιοποίηση ας είναι καταραμένη.Εξάλλου σιγά το πρόβλημα,μόλις 12000 γιατροί έφυγαν τα τελευταία χρόνια για την Ευρώπη,έχουν καιρό οι νέοι μας να γνωρίσουν την ξένη!

Γιάννης Παν. είπε...

michele δεν εννοούσα εσας . ο υπουργος το είπε χθες.

michele είπε...

Ναι Γιαννη Παν, το ξερω. Απλα λέω οτι πολλα πράγματα οι περισσότεροι τα μαθαίνουμε αργότερα αφου δεν ασχολείται κανεις με ολα.Αντιθετα καποιος που γνωριζει ενα συγκεκριμένο χώρο ειναι ενημερος !

Καλησπερα και στο δασκαλο! Κατι θα ξερεις κι εσυ ε; χαχα

michele είπε...

Πιο ψηλά ορισμένες μετοχές, πιο χαμηλα απο το υψηλο τους (932,8) οι τραπεζες
ΕΧΑΕ σε ορια αντίστασης ΓΔ παιε προε 828-830.
Καλο,αλλα το κακό ειναι οτι μετα το 810 κινείται με σχετικά μικρούς όγκους

Geopard είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και πολλά πολλά κέρδη , το πρωτο μου ποστ για φέτος εδώ , michele και το καλοκαίρι οι όγκοι ήταν μικροί αλλά φτάσαμε μέχρι το 860 σχεδόν , κατά τον εκλεκτό hippy βιώνουμε το January effect υποθέτω ότι θα δοκιμάσουμε τα 860 και εκεί θα δούμε τις διαθέσεις που έχουν για το Χαα επίσης δεν εχω δει ακόμα το short covering από τα short των τραπεζών που δεν είναι και λίγα νομίζω.

michele είπε...

Geo σωστό, αλλα η πρώτη φάση από τον Απριλιο και τις 670 μέχρι τις 796 είχαμε σαφώς μεγαλύτερους όγκους ,μετά περίπου σαν και τώρα

δεν έχει γίνει short squeeze είναι εμφανές αυτό στις τράπεζες

austin είπε...

Καλησπέρα στον φίλο ΝίκοΤ με τα πολύ "πράα" και διευκρινιστικά του σχόλια! Δείχνεις και εσύ την εμπειρία σου και την ήρεμη σκέψ-ανάλυση.

Να σαι πάντα καλά!

hippy είπε...

Καλημέρα παιδιά

φίλε Geopard δεν νομίζω να είναι απλά θέμα January effect, μαζευτήκαν πολλές προσδοκίες στον Γενάρη.

3.7% πέφτει σήμερα η απόδοση του 10ετούς προεξοφλώντας την θετική απόφαση του EWG στις 11 του μήνα που θ΄ανοίξει το δρόμο για την έκδοση του επταετούς ομολόγου στη συνάντηση του Eurogroup της 22ας του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η αναβάθμιση της χώρας απ΄τον S&P στις 19/1.

Όμως η απληστία είναι κακός σύμβουλος, έμπειροι παίχτες είσαστε θα συμφωνήσετε φαντάζομαι. Σε ότι με αφορά πριν λίγο πούλησα το 50% μιας θέσης που έχτισα στην τενεκεδοπειραιώς πυραμιδώνοντας πριν τα Χριστούγεννα και (προς το παρόν) κρατώ τα υπόλοιπα, ελπίζω όχι για πολύ. Ομοίως με την ΔΕΗ.

Σκέφτομαι να μην το ρισκάρω, τα κέρδη είναι ήδη πολλά. Παραμονές της αναθεώρησης αξιολόγησης από από τον S&P θα μηδενίσω τα ατίθασα καλού κακού φοβούμενος κάποια δυσάρεστη έκπληξη (ανοδική βαθμολόγηση Β ή καθόλου ενώ οι πολλοί θα περιμένουν Β+). Εξαιρώ την ΑΛΦΑ. Αν πάλι κάνω λάθος υποεκτιμόντας της δυνατότητες της αγοράς, το χρήμα θα υπάρχει ξαναμπαίνουμε. Σάμπως πρώτη φορά θα είναι? (του λάθους πρόωρης εξόδου εννοώ)

michele είπε...

Kατανοητο οτι συμφωνώ με την τακτική Hippy, o oόγκος ζωήρεψε κοντά στα ψηλά ημέρας είμαστε

michele είπε...

Oμιλος ΙΝΤΚΑ, ομιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ +6,33% ΛΑΜΔΑ +2,75% και ΜΥΤΙΛ 2,2%
και φυσικα η ΜΙΓ στο +10% εκλεψαν την παρασταση σε μια συνεδριαση
που εκλεισε κοντα στα υψηλά ημερας με καλο-αυξημένο ογκο
69 εκ καθαρα