Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     




                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

13 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτά που γράφαμε χθες εδώ το απόγευμα για τα stress test τα διαβάζω σήμερα σε απογευματινό σχόλιο αγοράς κάπου αλλού. .Έχουμε και εμείς πηγές και ας μην είμαστε δημοσιογράφοι.Το θετικό είναι ότι λέμε τα ίδια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και στην UBS άλφα προτιμούν. .Ναι;;;;αφού είπαμε χτες όλα οκ...Δεν εξηγείται αλλιώς.Μας διαβάζουν..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με τις αναβαθμίσεις κρατώ μικρό καλάθι. Είναι τσιγκουνηδες οι άνθρωποι. .το θέμα είναι ότι έως τον Αύγουστο και με καθαρή έξοδο πού θέλει ο Αλέξης και χωρίς νέο πρόγραμμα θέλουμε 6/7 βαθμίδες αναβάθμιση..και θα μας ξεσκισουν οι ΑΓΟΡΈΣ. .

michele είπε...

Δεν υπαρχει καθαρή έξοδος OΠΛΑ . Η προσπάθεια δημιουργίας "μαξιλαριού" μεσω εξόδου στις αγορές αυτή την στιγμή, απλά ανεβάζει το χρεος,
Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιουσαμε τα χαμηλότοκα του μνημονίου

Οπως και να εχει αν πάρουμε 2 βαθμιδες την Παρασκευη, μπορεί να δούμε κινηση μεχρι 880 αν βγούνε και για 7 ετες ΑΜΕΣΩΣ μετά.

Οποτε θα σορτάρουμε και τα..σώβρακα τότε.

halki7 είπε...

Καλησπέρα σας. Κατ'αρχας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διαχειριστή και τους τακτικούς σχολιαστές του φόρουμ καθώς έμαθα πολλά αυτά τα 2 χρόνια που σας παρακολουθώ. Ωστόσο γράφω για πρώτη φορά και αφορμή για αυτό αποτελεί το ότι δεν έχω δει να σχολιάζεται εδώ η φτωχή επίδοση των ΠΛΑΚΡ τόσο σε συναλλαγές, όσο και σε αποτίμηση. Διάβασα και εγώ στον μικρομέτοχο για απόσυρση απο το ταμπλό. Δεν μου φαίνεται και παράλογη μια τέτοια υπόθεση. Επίσης σημειώνω ότι η εταιρεία κύρηξε έκτακτη γενική συνέλευση με αφορμή τη

...

συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των πιο κάτω θεμάτων
της ημερήσιας διάταξης:

1.-Παροχή αδείας για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ της εταιρίας και προσώπων που εμπίπτουν
στις διατάξεις του άρθρου 23α του κ.ν 2190/1920.
2.-Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

https://goo.gl/coFBfD
...

Το 1. αφορά σε έγκριση συμβάσεων μεταξύ της εταιρείας και μελών του διοικητικού συμβουλίου. Όσο για το 2. ...

Υποψιάζεται κανείς οτιδήποτε;


halki7

michele είπε...

Ηalki 7 Ουδεποτε η εταιρεια ειχε ιδιαιτερη εμπορευσιμότητα αλλα η αποτιμηση 390 εκ € δεν μου φαινεται λιγη

Δεν μπορει να αποκλειστει εξοδος. Ειχε και το προβλημα του ιδιοκτητη που εμεινε για πολλους μηνες εκτος διαπραγματευσης

austin είπε...

Μιλάμε για χαμό στα έξω...γύρισε απότομα κάτω ο τζόνις μετά το σπάσιμο και των 26.000 μονάδων...Ασύλληπτη μεταβλητότητα.

Χίπι, πάλι τα κόλπα η ge αλλά μάλλον όλα τα κακά νέα τα περνάει τώρα για να έχουμε μετά πεδίο ελεύθερο.

hippy είπε...

Τις σοκολάτες τις αγοράζουμε με το κομμάτι, το λάδι το με το λίτρο, τις τράπεζες με το Book Value. Οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν περίπου P/B = 1,2 (πχ Citi = 1...Wells Fargo = 1,6).

Στην Ευρώπη που ΔΕΝ έχει λύσει τα προβλήματα της έχουν περίπου P/B = 0,8 (πχ ΒΝΡ = 0,8....HSBC = 1....Commersbank = 0,6...Intesa = 1).

Όταν με το καλό επανέλθουμε σε μια στοιχειώδη κανονικότητα μου φαίνεται λογική μια τιμή για τις συστημικές περί το P/B = 0,6 max δεδομένου ότι για να κάνουν την δουλεία τους (χρηματοδότηση) σωστά θα χρειαστούν παράλληλα με την έκδοση ομολόγων (περί τα 6 δις συνολικά) κι άλλα τόσα σαν ΑΜΚ. Τούτη την στιγμή έχουν P/B περίπου 0,40 (πλην Πειραιώς που δικαίως υπολείπεται) άρα κατά την γνώμη μου έχουν 50% ανοδικό περιθώριο κεφαλαιοποίησης.

Εάν στο 1ο εξάμηνο με την (βεβαία κατά την γνώμη μου) αναβάθμιση του τραπεζικού κλάδου ψηλότερα απ΄την χώρα από τους "οίκους" + την προσδοκία της (όποιας) ρύθμισης χρέους που θα καλλιεργήσει ο συριζα η ΑΛΦΑ πιάσει τα 2,60 και η ΕΤΕ τα 0,42 τα περιθώρια ανόδου μειώνονται σημαντικά. Σε αυτήν την περίπτωση (κι αν έχω δίκιο για τις υποθέσεις που έκανα) η έλευση του Κυριάκου μπορεί να αποδειχτεί ταυροπαγίδα καθώς οι προσδοκίες θα είναι μεγάλες ενώ τα περιθώρια μικρά.

Αυτό εννοούσα λέγοντας ότι "το μαγαζί θα ακυρώσει το σενάριο "Κυριάκου"". Βέβαια στο συνολικό πόνημα υπάρχουν πολλά "αν" που όσο να πεις το εξασθενίζουν. Ωστόσο σε ότι με αφορά στην αγορά θέλω και προσπαθώ να έχω πάντα ένα πλάνο κατά νου κι ας μην το ακολουθώ κατά γράμμα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μέχρι να έρθει ο Κυριάκος οι τράπεζες θα έχουν την μισή κεφαλαιοποίηση απο σήμερα και ΑΜΚ κατόπιν. Οι τιμές ειδικά στην Alpha που γράφεις φίλε μου είναι εκτός πραγματικότητας στην παρούσα. Στους υπολογισμούς σου υποθέτω δεν έχεις υπολογίσει αναβαλλόμενο φόρο.

halki7 είπε...

@michele, περι ΠΛΑΚΡ

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να είμαστε ακριβείς, 260εκ είναι η τρέχουσα αποτίμησή της και όχι 390 και είναι μάλλον λίγη για τη μετοχή. Μόλις 10 p/e και 1.2 p/bv ενώ ο ισολογισμός καθαρός σχεδον απο δάνεια, ταμειακές ροές και ρευστότητα φουλ, συνεχής αυξηση πωλήσεων απο το 2007 (εκτός '09), μερίσματα & επιστροφές κάθε χρόνο, last but not least ικανό management και εξωστρέφεια. Μου θυμίζουν jumbo οι αριθμοί της - τηρουμένων των αναλογιών και των διαφορών μεταξύ κλάδων. Αυτά απο μένα, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ ότι πρόθεσή μου είναι να διαφημίσω το χαρτί.

Καλό σας βράδυ

halki7

hippy είπε...

MIDA όταν γράφω κάτι ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κριτική. Μην σου πω ότι την καλοπροαίρετη την επιδιώκω κιόλας καθώς θα μου υποδείξει κάτι που μου διέφυγε. Αυτό όμως είναι το πρόβλημα με σένα. Απουσιάζουν τα επιχειρήματα. Συνεπώς τι συζήτηση να κάνουμε?

Ναι, έχω υπολογίσει αναβαλλόμενο φόρο. Ο οποίος φαντάζομαι το ξέρεις (αλλά ο Λεώ επιμένει να το ξεχνά) εάν δεν επιτευχθεί από τις συστημικές στον προβλεπόμενο χρόνο ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ απ΄το κράτος, δλδ απ΄τους φορολογούμενους. Και χαμένος και δαρμένος δλδ ο παίχτης που λόγω κομματικών γυαλιών επιμένει να αγνοεί την πραγματικότητα.

(για να μην υπάρχουν παρερμηνείες...εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως αριστερός. Ο Τσίπρας και τ΄ασκέρι του ΔΕΝ είναι...γι αυτό άλλωστε ΔΕΝ ανήκω στους ψηφοφόρους του μετά τον Γενάρη/15)

OPTIMIST είπε...

Σχετικά με ΠΛΑΚΡ έχει αλλάξει ο αριθμοσ μετοχών δεν είναι όσες λέει αλλα 27.000.000 περίπου λόγω reverse split στις 3 έδωσε 2 πρόσφατα
εξαιρετική εταιρία χωρίς να συγκινεί η μετοχή

hippy είπε...

Καλώς τον καλό συνάδελφο!!!!