Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΟΛΘ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΟΛΘ: ΜΗΝΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μηνιαίο γράφημα της επιχείρησης του δεύτερου λιμανιού της χώρας που ενσωματώνει τις πολιτικές εξελίξεις  αλλα και δίνει σαφή τεχνικά σημεία.

Η προσδοκία ιδιωτικοποίησης του από το 2004 το έφερε από τα 6,5 ευρώ στα 40!!! όταν δόθηκαν οι πρώτες προβλήτες του ΟΛΠ  αλλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι "εκσυγχρονιστές" του κ Καστανίδη ανέβαιναν στα κάγκελα για να αποτρέψουν τον διαγωνισμό.

Κατά την διάρκεια της κρίσης από το 2010 η μετοχή κινείται σε πλαγιοανοδικό κανάλι 7+ ετών . Η Β200 στα 17 ευρώ λειτούργησε ως ισχυρή στήριξη στα μέσα του 2015 αλλα και τον Δεκέμβριο του 2016,όπου ο τίτλος την επιβεβαίωσε εξερχόμενος και του μεγάλου καναλιού.

Επισημαίνονται τα σημεία με κόκκινους κύκλους όπως και ο απλός κινητός μέσος 100 μηνών που κράτησε και αυτός.

Η πρώτη σοβαρή ανοδική διάσπαση της D2=26 € στέφεται με επιτυχία αυτόν τον μήνα με προσέγγιση του επιπέδου των 31 ευρώ, η ενδεχόμενη διάσπαση του οποίου θα δώσει καινούργια έντονη κίνηση προεξοφλώντας εξελίξεις .
Αντίθετα, αδυναμία υπέρβασης της D1 θα επαναφέρει τη μετοχή προς τα 26 ευρώ της D2 κρατώντας σε αναμονή τους μετόχους εν όψει νέων δεδομένων.


47 σχόλια:

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.

Σε εξαγορά της χρηματιστηριακής Magna Τrust προχώρησε επενδυτικό σχήμα και ήδη επικεφαλής τέθηκε ο κ. Χάρης Μακρής (πρώην Guardian).
Στο επενδυτικό σχήμα υπάρχουν και παλαιότεροι από την αγορά ενώ η εταιρεία, η οποία θα μετονομαστεί σε ARBY Prime, βρίσκεται σε αναζήτηση νέων στελεχών.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα
Να λάβουμε σοβαρά υπ όψιν ότι οι αγορές έξω είναι σε ιστορικά υψηλά, έχουν να διορθώσουν από τον Φεβρουάριο του 2016

μπαρμπαλιας είπε...

Λευτερη κλμ
εχουν να διορθωσουν χοντρα απο το Φλεβαρη του 2009.

καλα εκει στον -πακο εχουν βρει πετρέλιο;

michele είπε...

Kαλημερα, καλημέρα σε όλους.Ανακατατάξεις Ανδρέα ..

michele είπε...

Μου εβγαλε το fb μια ανάρτηση που ειχα κανει στις 30 Ιανουαριου του 2015, δηλ 5 μέρες μετά τις εκλογες. Εγραφα:

"Δεδομενου οτι η τροικα αποτελει "τεχνικη" εκπροσωπο των δανειστων μας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν εχει κανενα νοημα η -και καλα-προσπαθεια απονομιμοποιησης της ,που απευθυνεται μονο σε ΧΑΧΟΛΟΥΣ ψηφοφορους .Ακομα και να κερδισουμε κατι με την ..συνταγη αυτη ειναι πιθανον να χασουμε πολυ περισσοτερα .ΗΔΗ χανουμε .
Επισης,η κυβερνηση δεν δικαιουται να επιζητει την στηριξη του συνολου της αντιπολιτευσης ,ενω η ιδια ως αντιπολιτευση ψηφιζε ΟΧΙ σε ΟΛΑ.
Εχει τη νωπη εντολη να προχωρησει και ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ,καραγκιοζιλικια περι δημοψηφισματος."

χαχαχα

austin είπε...

Και γυρνώντας τον χρόνο πίσω... τελικά ήταν η πιο απλή σκέψη αφού θα μπλέκαμε με κατσαπλιάδες, ότι θα ξεκίναγε ένα big sort. Και αφού μας αφαίμαξαν όλους, αφού ζήσαμε καρδιοχτύπια, αφού το μυαλό θόλωσε και οι κινήσεις ήταν 1 σωστή και 5 λάθος, ήρθε ο πάτος, που λίγοι τον πήραν χαμπάρι και ελάχιστοι τον ακολούθησαν σε όλη την διαδρομή της απίστευτης αντίδρασης. Κάθε μέρα τώρα θα είναι και η μέρα αμφιβολίας "τελικά όλα τέλειωσαν και οι διορθώσεις θα είναι μικρές ή ακόμα είμαστε σε διαδικασία πάτου".

Την καλημέρα μου. Βλέπω κάτι χαρτιά όπως υγεία, κέκροπα, ιασω κτλ κτλ και μου κάνει απίστευτο τι ράλλι έχουν κάνει. Ευκαιρία ζωής τελικά το ΧΑΑ με τον τσίπρα αρκεί κάποιος να μυριζόταν ότι έπρεπε να απέχει μέχρι να υπογράψει. Και αφού υπέγραφε, εδώ θα ήμασταν να ακολουθούσαμε την αγορά.

Την καλημέρα μου!

michele είπε...

Kαπως ετσι Austin. Και εγινε και το 2012 το ίδιο και σε καλά χαρτιά μάλιστα

Λευτερης είπε...

Καλημέρα Ηλία
Αρχίζουν να τρυπάνε, και όταν αυτοί τρυπάνε, ξέρουν τη κάνουν.
Πολύ καλά τα έλεγες Μιχάλη (καλημέρα) και μέσα έπεσες. Αξίζει να τα φρεσκάρεις, θα πιάσουν τόπο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα. Αρνι θα σουβλισουν;στοιχηματα θέλω.

Λευτερης είπε...

austin είπε... Ευκαιρία ζωής τελικά το ΧΑΑ με τον τσίπρα αρκεί κάποιος να μυριζόταν ότι έπρεπε να απέχει μέχρι να υπογράψει. Και αφού υπέγραφε, εδώ θα ήμασταν να ακολουθούσαμε την αγορά.

Πολύ σωστή σκέψη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω φωναζω οτι πριν το καλοκαίρι θα παμε σε εκλογές.. κάποιοι αλλοι λενε απο Φθινόπωρο του 18 και κάποιοι αλλοι για το 19...τώρα ακουω και τους φθινοπωρινους να λενε Μάιο 18..

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,

πόσο καιρό μιλάς για εκλογές?

Λευτερης είπε...

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦθΙΝΟΠΩΡΟ του 18
….Θα έχει νωπό ισχυρό αφήγημα ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια.
….το πρόγραμμα δεσμεύσεων μετά τον Αύγουστο είναι βαρύ και υλοποιείται από αρχές του 2019.
….πρέπει να βγουν το φθινόπωρο του 2018 στις αγορές με επιτυχία, για μαξιλάρι αποπληρωμής του χρέους. (αν δεχθούν το πρόγραμμα).
….πρέπει να βρει λεφτά να μοιράσει στο τέλος του 18, γιατί δεν θα φτάνει το πλεόνασμα.
….πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το τρίτο μνημόνιο, πράμα πολύ δύσκολο. (Διόδια παντού, παραχώρηση Εγνατίας οδού, εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες, αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ, κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο, χιλιάδες πλειστηριασμοί ή ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κα)
….πρέπει να μειωθούν οι συντάξεων 1,8 δισ. ευρώ από 1/1/2019.
….πρέπει να γίνει περικοπή στο αφορολόγητο 1,8 δισ. από 1/1/2020. (Δέχτηκε όμως να το φέρει έναν χρόνο νωρίτερα αν παραστεί ανάγκη, δηλαδή την 1/1/2019)
….πρέπει πιθανή απόκλιση από τον στόχο του 2018 θα ενταχθεί στη διαδικασία του «κόφτη», ο οποίος ενεργοποιείται τον Απρίλιο 2019. (Υπενθυμίζω ότι ο στόχος είναι πλεόνασμα 3,5% )
….πρέπει να υποστούμε απομύζηση 5 δισ. μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2019, με το καλημέρα!
….πρέπει να κάνει εκλογές (Ευρώ και Δημοτικές ), στις οποίες θα υποστεί ήττα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

2 φορές. ..Η πρώτη ήταν την άνοιξη τού 16 όταν ήταν να παραιτηθεί ο τσακαλωτος για το αφορολόγητο. .και η δεύτερη τώρα.

Andreas D. είπε...

οκ

austin είπε...

Παιδιά πολύ σωστή η σκεψη, αλλα.. στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ανέβηκε το νοσοκομείο, ανέβηκαν τα ψάρια
το άλλο προς πώληση δεν σας αρεσει κ έχει μεινει πίσω....

Να βιαζόμαστε λίγο με Κορρέ κ άνεμο παρακαλώ για να επανέλθει η ρευςτοτητα εκεί που πρέπει.

michele είπε...

Mα Κορρε; ελα ρε συ Γιαννη

kostas είπε...

ΚΟΡΡΕΣ μεσα στη βδομαδα θα γινει η Δ.Π.

Andreas D. είπε...

Θέλω δημόσια πρόταση και στον ΠΑΠ...!!!

michele είπε...

Στα 5.30 νομίζω; Υπαρχουν χαρτιά που κοροϊδεύω χρόνια, ο Γιαννης το ξερει δεν με παρεξηγεί :)

Προσοχή λίγο στον ΔΤΡ αν απωλέσει το 952-949 θα επιταχύνει. Οσον αφορά το ενδοημερήσιο το 881,8 εγινε αντιστασούλα.

Andreas D. είπε...

...Η Nissos μέσω της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου έχει συμφωνήσει να αποκτήσει μετοχές που αντιστοιχούν σωρευτικά στο 52.3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ, (από τον Γιώργο Κορρέ μετοχές που αντιστοιχούν περίπου σε 6.6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΡΕΣ και από άλλους μετόχους περίπου το 45.7%), σε τιμή κτήσης 5,08 ευρώ ανά μετοχή.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αυτήν περιμένω βρε Κώστα (thanks) κ Ανδρέα να τα δώσουμε να απελευθέρωσει λίγη ρευςτοτητα....

Andreas D. είπε...

ΑΛΕΞ,
εύχομαι να γίνει γρήγορα η Δ.Π.

JimMarkus είπε...

Εγώ Κορρέ είχα ψωνίσει στα 3,94 και στα 4,10 έπειτα τα επέδωσα μία μέρα πριν τα νέα είχα βαρεθεί να περιμένω να πάει στα 4,94 4,95 που είχα στόχο. Τελικά η Τ.Α, σε γλυτώνει από συσσωρεύσεις και ας κλαις μερικά διαφυγόντα συχνά. Τον κεκρ που τον βλέπετε να πηγαίνει προσωρινά;

JimMarkus είπε...

*έδωσα

Andreas D. είπε...

Εγώ πάντως είμαι 1ος αγοραστής στον ΠΕΡΣ...
όποιος θέλει να αποκτήσει ρευστότητα ας μου τα δώσει...

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα μειράκια-ηλικιακά βεβαίως-πιστοί ακόλουθοι του trading και των γραμμών. Ερασιτέχνες βεβαίως,οι επαγγελματίες είναι επαγγελματίες και δεν αναφέρομαι σε αυτούς!
Σας διαβάζω και σας χαίρομαι.Θα σας προτείνω να έχετε ένα excel που θα γράφετε και τα χρηματιστηριακά έξοδα και τους φόρους και το ποσοστό τους σε σχέση με το κεφάλαιο που επενδύετε.Θυμάμαι πριν από χρόνια τον κ. Θανάση Μαυρίδη στο capital να εκπλήσσεται όταν είδε ότι ο λόγος για αυτόν είχε φτάσει στο 1/2. Γιατί το γράφω.Βλέπω να στενοχωριέστε που δώσατε νωρίς την ΔΕΗ. Ασχολούμαι μαζί της από την είσοδο της στο ΧΑΑ,καλά να είναι η μετοχή ,με αντάμοιψε πλουσιοπάροχα. Και εγώ έκανα ένα γρήγορο πέρασμα αυτές τις μέρες,ουσιαστικά κέρδισα ελάχιστα. Θυμάμαι όμως τι έλεγαν οι αριστεροί καπετάνιοι στον εμφύλιο. Όταν τους ρωτούσαν για την έκβαση των μαχών απαντούσαν "στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό".Βεβαίως ο γαμπρός εξυρίσθη άνευ σάπωνος. Θα συμφωνήσω με τον Ηλία τον hippy που και αυτός έδωσε την ΔΕΗ προ ημερών και θα σας θυμίσω ότι ο κ.Τάκης παραδίπλα έγραφε προ ημερών ότι από υψηλή κεφαλαιοποίηση μόνο ΟΤΕ θα αγόραζε αυτές τις ημέρες.Και ξαναλέω ότι αναφέρομαι στους ερασιτέχνες όπως εγώ.
Να είστε όλοι καλά,καλή συνέχεια.

michele είπε...

Προσοχη παιδες στον ΔΤΡ οσοι ειστε long μην χασει το 949

michele είπε...

Εγινε μια σπεκουλα στη ΔΕΗ απο αποψη ειδησεογραφιας και παπαγαλισμου. Κι εγω εδωσα νωρις περιξ του 2,50 αλλα οι..γραμμές εχουν παντα δίκιο

michele είπε...

Γεια σου μικρε, χαιρετισμους στον Πασχάλη :)) ο ΔΤΡ το χανει το 949-952 αλλα θελω και κλείσιμο να δω

paolostar είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Όσον αφορά τη ΔΕΗ εγώ που την έχω πριν το σπάσιμο με τον αδμηε δεν έδωσα τίποτα αλλά ειχα αγόρασει λίγα ρε γμτ....κανενας τελικά δεν είναι ικανοποιημένος χαχα

michele είπε...

Ηρθε ο ερωτας :))

michele είπε...

Δεν κράτησε ουτε το 932 δεν τους προλαβαινω λεμε

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, λογικά θα κλείσουμε κάτω... !!

michele είπε...

909-915 στοπάρει ο ΔΤΡ ειναι το συμπλεγμα των 2 κινητων 200ρηδων

897 απο αποψη τιμης και γραμμης,χαμηλό της 4/1/2018

Andreas D. είπε...

http://www.capital.gr/agores/3270066/morgan-stanley-fobou-to-adunamo-dolario-asxima-nea-gia-tis-agores

PETE είπε...

Καλησπέρα σε ολους , δεν ειναι εδω και ο κ ART να δει τον "συνωστισμό" , φοβόταν μη με παρει και στο λαιμο του...χεχε thanks mrART.

michele είπε...

Τα ειπαμε αυτα μιστερ Πητ και εξ αιτιας σου με την καλή εννοια, παρακολουθουσα στενα και τον vix και τεχνικά και εγραψα καποια μηνυματακια

michele είπε...

Φτάσαμε με..ενα πόνο στο 860 κοντα :))

Andreas D. είπε...

καλά είναι...

michele είπε...

Λουκουμι, οχι καλα μονο κλεισαμε και τα γρηγορα σορτακια.. αυριο ειναι μια αλλη μερα που ελεγε η Βιβιαν Λη στο "Οσα παίρνει ο ανεμος"

Andreas D. είπε...

Δώστε μερικά ΠΕΡΣ βρε!!

μπαρμπαλιας είπε...

φοβερη η ΑΡΦΑ ,χαρτι εμπιστοσυνης λολ

michele είπε...

Διασωθηκαν στο σύμπλεγμα των κινητων οπως ειπαμε πριν, οι τράπεζες ΔΤΡ στο 932 εκει περίπου, έγινε αντίσταση

michele είπε...

Με +1,79% η ΕΕΕ στα ψηλά ημερας και λίγο καλυτερες τις τράπεζες απο τα χαμηλά τους κλείσαμε τελικά στο 868,08

78 εκ ο τζίρος αρκετα δυνατος,ειδικα μετα τις 15.30

Lorac είπε...

https://invst.ly/6hdz-

Αύριο λοιπόν θα δούμε πόσο καλό είναι το ΕΕΕ πάνω και μπανκιες κάτω!!

Νέα απο stress tests το βράδυ μετά το κλείσιμο αύριο οπότε place your bets!