Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΚΟΥΖΙΝΕΣ..


Είχε φανεί από τη Δευτέρα το βράδυ – από τη στιγμή που το δίδυμο της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης, στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού, απήγγελλε την ετυμηγορία του για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους».

Από τότε μπορούσε κανείς ήδη να αναγνωρίσει το σκηνικό: Μπορούσε να φανταστεί τον Τσίπρα στο βήμα της Βουλής να κουνάει το δάχτυλο σε αυτούς που έκλεβαν, στο πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα και τώρα ζητάει και τα ρέστα, ζητάει την παλινόρθωσή του. Και τα λοιπά, και τα λοιπά.

Κάθε φορά που επιστρατεύεται αυτή η μέθοδος, η αντιπολίτευση –δηλαδή οι φορείς του πάλαι ποτέ μεγάλου δικομματισμού– μπαίνουν στο δίλημμα: Πώς αμύνεσαι χωρίς να δίνεις την εντύπωση ότι απολογείσαι;

Πώς υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου απέναντι σε μια κατηγορία που, λόγω της διάχυτης αντισυστημικής καχυποψίας, είναι προικισμένη με τεκμήριο ενοχής;

Πώς αποδομείς αυτή τη ριζική προκατάληψη χωρίς να δίνεις την εντύπωση ότι καίγεσαι κάτι να συγκαλύψεις;

Εχοντας αποταμιεύσει πολλή πείρα από τέτοιες επιθέσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να έχει καταλήξει χωρίς πολλές αναστολές στην προφανή απάντηση: Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο.

Ρέκτης της αρένας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. θα απαντούσε με αυτόν τον τόνο από φυσικά ρεφλέξ ακόμη και χωρίς άδεια του κόμματος. Η λυσσαλέα αντεπίθεσή του, όπως εκδηλώνεται σε ζωντανή σύνδεση, δεν γνωρίζει περιορισμούς θεσμικής ή πολιτικής ορθότητας. Εφτασε μέχρι τα ντουλάπια της κουζίνας του για να αποκρούσει τη δικογραφία. Εφτασε να αντιμετωπίζει τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ – τους ιθαγενείς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσους πολιτογραφήθηκαν υπερώριμοι στις τάξεις του. Αυτή η ανορθόδοξη αντιπαράθεση έχει και παράπλευρες απώλειες. Οχι μόνον επειδή ορισμένα βλήματα εξοστρακίζονται και πλήττουν νεοδημοκρατικούς παράγοντες. Αλλά κυρίως επειδή, διά του πολέμου, καταστρέφεται κάθε απόπειρα της αντιπολίτευσης να μεταδώσει το θετικό της μήνυμα.

Εχει, όμως, η Ν.Δ. άλλη επιλογή; Εχουν οι θιγόμενοι την πολυτέλεια να περιμένουν τη δικαστική κρίση; Πολιτικά, η ενοχή ή η αθωότητα κρίνεται στις εντυπώσεις. Κρίνεται στην αγορά –στη Βουλή και στα media– και όχι στα ακροατήρια, όπου η υπόθεση θα φτάσει –αν φτάσει– στο απώτερο μέλλον. Με την απόφασή της για προανακριτική, η κυβέρνηση φαίνεται να επενδύει στην εκκρεμότητα: Η επιτροπή θα διαπιστώσει παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών, επιστρέφοντας τη δικογραφία στους εισαγγελείς. Το τοξικό νέφος της καχυποψίας θα μείνει.

«Δεν πατήσαμε εμείς το κουμπί της παράνοιας», έλεγε προχθές ο Αδωνις. Θα κινείται η Ν.Δ. ανάλογα με τα κουμπιά που πατάει κάθε φορά η κυβέρνηση; Και ναι και όχι. Ο κομματικός προγραμματισμός λένε ότι θα τηρηθεί. Η ηγεσία της Ν.Δ. πιστεύει ότι μπορεί να κάνει πόλεμο, χωρίς να χρειάζεται να παραμελήσει τις φροντίδες της ειρήνης. Παράνοια δεν σημαίνει αδράνεια.


Μιχάλης Τσιντσίνης  www.kathimerini.gr

37 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

χθες κρατησα μια αναρτηση μεχρι αργα το απογευμα.δεν σχολιαστηκε απο κανεναν και για να μην το παιζω ...μαντης χασουρας την απεσυρα.
αλλα δεν με αφηνει ο κυρΑντωνάρος ,μετα του κυρΒλαχου(αχρωμοι,αγευστοι,αοσμοι,απολεμοι και ολα τα α -στερητικα )να μην επανελθω .
μπηκα στο φακε μπουκε και απολαυσα τον κυρΑντωναρο...
με πιασαν τα διολια μου πρωινιατικα και απλα ειπα .
σας χορευει ο τσε και παιζει και κομπολοι κουτορνιθια .
δεν εχετε καταλαβει λπν οτι οι ξενοι θελουν ισχυρη κυβερνηση "μπετοναρισμενη"για να περνανε τα ΘΕΛΩ τους;την εχουνε και για δαυτο την στηριζουν και θα την στηριζουν.ποιον να βαλουν επανω ,τον αξιοπρεπεστατο Κυριακο και απο πισω του ολους τους σαμποταριστες;
και τον τσε ισχυρη αντιπολιτευση;με τους μπαχαλακηδες ονροουντ;
στοιχειωδες μυαλο .τα πραματα ειναι απλα.οι ξενοι γνωριζουν
να επιλεγουν γιαυτους και μονον γιαυτους.

πασα αντι...δεκτη

μπαρμπαλιας είπε...

σσ
λυπαμαι τον δολιο τον Αδωνι.
απο τη μια ο κυρμΠολακις...και απ την αλλη οι "δικοι" του που τον "λατρευουν" ,αβαντσαροντος του μεγαλου Βουδα,συνεπικουρουμενου απο καρατζαύ κλπ.
α τ υ χ η σ ε .δε χρειαζεται να εισαι καθαρος ,αλλα και ολιγον μπουστις.αχαχααα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα μπάρμπα. .σε διάβασα με προσοχή και χτες και σήμερα. Η βρώμικη δουλειά έγινε. Οι αγορές λατρεύουν τις κεντροδεξιες κυβερνήσεις. Λάβε θέση.

μπαρμπαλιας είπε...

ξεχασα να δωσω την ανακοινωση του "αγωνιστη"ανδονάρου
καμαρι της παραταξης...
https://www.facebook.com/evangelos.antonaros/posts/2075554526055902
επονται τα πολλαπλα σχολια που τον στολιζουν...

τελικα τα καταφεραν στην δεξιαν παραταξιν -ως συνηθως-κουλουβαχατα.
http://www.iefimerida.gr/news/395466/o-emfylios-ton-karamanlikon-gia-ton-adoni-kai-i-diagrafi-toy-antonaroy

με εμπλοκη Κυρτσου,Κατερινας Παπ,Ρουσόπλου,Κακλαμανι και ολων.

οι αντιπερα οχθη το γλενταει ως συνηθως...

hippy είπε...

Καλημέρα

σε ότι με αφορά θα προτιμούσα επιτέλους να σταματήσουμε την υποκρισία, όλοι ξέρουμε τι έχει γίνει στα φάρμακα, το Σκοπιανό και όλα τα θέματα πολιτικής που οι παρατάξεις μετατρέπουν σε αγώνα κατς. Όσο είμαστε στο τέλμα πρέπει να προσπαθούμε πρώτα απ΄όλα να βγούμε, μετά να στήσουμε αναχώματα μην ξαναπέσουμε κι αν υπάρξει χρόνος ψάχνουμε τις ευθύνες.

Η βία είναι επακόλουθο της οργής. Η οργή προκαλείται από την κοινωνική αγανάκτηση η οποία με τη σειρά της γεννιέται από την αδικία. Την αδικία την μοιράζει χρόνια τώρα το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, σημερινό και μεταχουντικό.

Δεν έχει νόημα να λες καταδικάζω τη βία. Είναι σαν να λες αντιπαθώ την κακοκαιρία. Οπως η κακοκαιρία είναι εκτόνωση του βαρομετρικού χαμηλού (υψηλή πίεση αλλού χαμηλή εδώ) έτσι και η βία είναι εκτόνωση της αγανάκτησης. Συνεπώς αν πραγματικά δεν την θες, πάψε να αδικείς κάθαρμα καρεκλοκένταυρε. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε.

Όσοι έχουν νου καταλαβαίνουν τα αδιέξοδα. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύω πως περίμενε διαγραφή χρέους ή σκισίματα μνημονίων. Όμως η αύξηση του ΑΕΠ βεβαιώνεται από την ΕΥΡΟΣΤΑΤ και ΕΛΣΤΑΤ και πιστώνεται στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ναι στον καβαλημένο πιτσιρικά που φαίνεται πως έβαλε μυαλό αφού πρώτα εκτροχίασε το τραίνο.

Διάβασα στο παρόν μπλογκ κάμποσα περιφρονητικά σχόλια για τα ομόλογα που πούλησε την προηγούμενη εβδομάδα. Διαφώνησα. Για μένα ήταν σημαντικό θετικό βήμα αντίστοιχο με αυτό που πέτυχε ο Σαμαράς με το 5ετές πριν τις ευρωεκλογές. Δεν μπορείς να ορίζεις εσύ τι είναι και τι δεν είναι επιτυχία. Μόνο οι φανατικοί, οι αφελείς και οι έχοντες προσωπικό συμφέρον, οι (κομματικά) ιδιοτελείς, ενδιαφέρονται για το ποιος θα πιστωθεί την επιτυχία (εάν έρθει). Η πραγματικότητα δεν δίνει μία για την γνώμη των πολλών. Οι πύραυλοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν στο διάστημα ακόμα κι αν ο λαός καταψηφίσει με δημοψήφισμα την βαρύτητα.

Το μνημόνιο δεν σκίστηκε επειδή νίκησε ο Τσίπρας και σωστά γιατί ήταν περισσότερο ευκαιρία και λιγότερο τυραννία (για τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές πχ φάρμακα). Ούτε άλλαξε λόγω του περήφανου όχι που ουσιαστικά μας έβγαζε από την ΕΕ. Οι πολλοί λοιπόν θα τον βρίζουνε και θα τον καταριούνται, όπως κάνουνε τώρα για τον λαϊκιστή Ανδρέα που τον ψήφιζαν διπλάσιοι (απόλυτοι ψήφοι) από τον Τσίπρα. Οι ξένοι κατά βάθος δεν τον εμπιστεύονται και ξέρουμε πως σωστά πράττουν. Τον χρειάζονται και τον έχουν στριμωγμένο σε κοντό σκοινί. Τις αλλαγές όμως που θέλουν αυτοί (εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, Ελληνικό, ΔΕΗ, ακίνητο Μουζάκη κλπ) τις θέλω κι εγώ, ο Χίππης. Για τον οποίο δεν υπάρχει ο δικός μου και ο άλλος. Όσο μπορώ προσπαθώ να αποφεύγω να χάφτω τις μύγες κανενός, ψηφίζω το μη χείρον για λόγους συνείδησης και δεν πιστεύω πως θα αλλάξω την πορεία του τραίνου κόντρα σε εκατομμύρια μυγοχάφτες.

μπαρμπαλιας είπε...

ω ομαδα μου ,ομαδα ομαδα
(κατα το Ω, πατριδα μου Ελαδα Ελλαδα...)
μας πεταξε δυο γκολακια ο Κοντε και ο Ουζού δηλωσε οτι δε μας νικησε ο ΠΑΣ αλλα ο Κοντε,τον οποιον σημειωτεον τον πηρε απο γ,εθνικη Ισπανιας ...και του εβαλε και ρητρα 900.000 ευρουλακια.
μπραβο και στον σκουτέρ που τον βρηκε και στον προεδρο που τον "εδεσε".

σσ το γκολ του ΠΑΟ το βαλανε οι Γιαννιωτες
που πατε ρεεεε
φωναζα για τον αλαφ ,αλλα δεχομουν φίλια πυρα.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Δεν έχω χρόνο για σεντόνια.
Το να πω τώρα για Αεπ, ομόλογα κτλ.
Φυσικά Όσοι τον ψήφισαν, θέλανε σκίσιμο μνημονίου, ΌΛΟΙ .

Μακάρι να πετυχει το παλληκάρι ,εδώ ζούμε, εδώ κάνουμε παιδιά εδώ επενδύουμε επί το πλείστον.

Δεν ξεχνάμε όμως την ζημία που έκανε αυτός και το καραβάνι του, γυρολόγοι της πολιτικής .

Τουλάχιστον στα βασικά να μιλάμε ίδια γλώσσα .
Να μην ποσταρουμε περήφανα τουιτ ,περήφανα λόγια και πρόγραμμα Θεσσαλονίκης .
Όχι οι άλλοι δεν είναι Αγιοι ,Ούτε ευχαριστούμε τον Αλέξη.

Άντε σεντόνι βγήκε.

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε όλους! Οταν επιστρεψω απο την επισκεψη στη μανα θα κανω κι εγω την δικη μου αναλυση της επικαιροτητας

hippy είπε...

Ευτυχώς υπάρχει κι ο capital για να αποδεικνύουμε την άποψη μας με καταχωρήσεις και όχι με λεκτικές μπαρούφες όπως συνηθίζουν οι κομματικοί μύωπες.

http://www.capital.gr/forum/thread/3037482

"Δεν ξεχνάμε όμως την ζημία που έκανε αυτός και το καραβάνι του, γυρολόγοι της πολιτικής" .

Αγαπητέ είσαι αδιάβαστος κι ανιστόρητος. Την ζημιά την έκαναν αυτοί που δανειζόντουσαν φτηνά (λόγω ΕΕ) διόριζαν και ξεσάλωναν. Ο Τσίπρας με την ηλίθια επιμονή του να κυβερνήσει μια ώρα αρχύτερα πέταξε την προσπάθεια συμαζέματος του Σαμαρά. Του γνωστού που έδιωξε το αρχιτέκτονα της προσπάθειας Χάρη Θεοχάρη και δεν είχε πρόβλημα ν΄απολυθεί η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του να αντιγράφει στο Κολέγιο Αθηνών

ΑΣΧΕΤΟ

Ψάχνοντας βρήκα την ίδια καταχώρηση και στο μπλογκ του Τάκαρου. Τι διεπιστωσα? Αν βρείς χρόνο να μπεις και να διαβάσεις ανόητε καρπαζοπράκτορα (είπαμε είσαι πολυάσχολος μπου χα χα χα) θα το δεις κι εσύ. Ότι όσον αφορά το ΧΑΑ ΟΛΕΣ οι επιλογές του Χίππη ήσαν εύστοχες. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΛΕΣ. Στην εμπιστοσύνη μάλιστα (ΤΡΑΣΤΟΡ) η ΔΠ έγινε υψηλότερα από εκεί που υπολόγιζα (στο 1,40) και μάλιστα μας έδωσε και 2η ευκαιρία. Κατά την διάρκεια του υποχρεωτικού 3μήνου στήριξης που ακολουθεί μια δημόσια πρόταση έκλεισε το ΧΑΑ κι όταν ξανάνοιξε τα "ξεφτέρια" της Πειραιώς ξέχασαν να επαναφέρουν την εντολή στήριξης. Οπότε κάποιοι άσχετοι (μαντεύεις ποιον εννοώ) πέταξαν τα χαρτάκια στο 1,20-1,23. Φαντάζεσαι ποιος το εκμεταλλεύτηκε.

http://mitarola.blogspot.gr/2015/01/1994.html

ΕΣΥ θα μας θυμίσεις τι έχεις ακριβώς έχεις να επιδείξεις για τους συναγωνιστές εδώ? Παπάρια μάντολες.



hippy είπε...

Το κειμενάκι γράφτηκε σε στυλ Άδωνι. Τον οποίο εκτιμώ τόσο ώστε να τον ψηφίσω τον Σεπτέμβριο του 2015. Εξήγησα τον τρόπο σκέψης μου "δεν θέλω την αποχή, ψηφίζω το μη χείρον για λόγους συνείδησης δίχως να πιστεύω πως θα αλλάξω την πορεία του τραίνου κόντρα σε εκατομμύρια μυγοχάφτες" σαν τον πράκτοράκο.

Τι θα κάνω αύριο? Δεν ξέρω. Μάλλον το ίδιο (ίσως όμως και τον κύριο Μαυρωτά που είναι πλησιέστερα στην ιδεολογία μου).

hippy είπε...

Μάλλον αδίκησα τον κ. Στουρνάρα. Ξαναγράφω την παράγραφο

Ο Τσίπρας με την ηλίθια επιμονή του να κυβερνήσει μια ώρα αρχύτερα πέταξε την προσπάθεια συμμαζέματος του Σαμαρά. Του γνωστού που όμως έδιωξε τον ένα εκ των δυό αρχιτεκτόνων της προσπάθειας Χάρη Θεοχάρη (έτερος ο κ. Στουρνάρας) και δεν είχε πρόβλημα ν΄απολυθεί η καθηγήτρια που έπιασε το γιο του να αντιγράφει στο Κολέγιο Αθηνών

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Γράψε και τι έκανες μικρός στο νηπιαγωγείο.
Αλήθεια πήγες στην πρώτη Δημοτικού ;

Όποιος διαφωνεί με εσένα τον προβάλεις ;

Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρίνω την αφεντιά μού με την δική σου.

Το παραδέχομαι είσαι όμορφος, εξυπνος,τα εχεις πει ολα και τα έχεις
γραψει ολα, πανέξυπνος και σε κάθε χρηματιστηριακή σου κίνηση.

Σε πιστεύω αυτός είσαι και δεν μπορώ να συγκρίνω κανεναν μαζί σού .
Ειδικα θα αναφερω τον Μιχάλη που χάνει και καμία κίνηση πχ βγαίνει πιο νωρίς .
Εσύ όμως όχι,αγοράζεις πάτο,πουλάς κορυφή .


Δεν γράφω σε κανένα άλλο μπλογκ.
Ελπίζω κάποτε να σε φτάσω .
Τότε θα σε παραθέσω μέσα από τα 30.000 μυνήματα μου ,δυο τρία που θα αναφέρω κάτι που θα ενισχύει την άποψη μού.

Πάω σε σοβαρότερα πράγματα απο εσένα, συγγνώμη κιόλας άλλα ο χρόνος μου για εσένα τελείωσε .






hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Έτσι ακριβώς. Ο χρόνος μου για εσένα τελείωσε, άσχετε πρακτοράκο (μετά λόγου γνώσεως). Που όπως ΠΑΝΤΑ σε ολόκληρο σεντόνι αντί για την ουσία λασπολογείς παπαρολογόντας για την συνουσία. Άσε το Μιχάλη αμέτοχο, άρον το σκουπόξυλο σου και τις εξυπνάδες σου αλλού (στα σκουπίδια).

michele είπε...

Περίεργο πράγμα που ένας σοβαρός άνθρωπος και χρήστης, αναπαραγει ενα θεμα οπως η αντιγραφη υιου Σαμαρα που "στοιχισε" την απολυση ( της θανουσης πια δυστυχως) καθηγητριας της.

Πραγματι η κυρια αυτη φαινοταν αξιολογη με πολλα ομως θεματα με τη διευθυνση του σχολειου και που της ειχε αποστειλλε και επιστολη ΠΡΙΝ την ..αντιγραφη υιου Σαμαρα.

Συνεχίζοντας να πω οτι ο Στουρναρας( που ηθελε οντως να φυγει να παει για διοικητης της ΤτΕ) ειχε ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ απο τον Σαμαρα καθως ο Βενιζελος ηθελε τον Ραπανο που λογω προβληματων υγειας ( ετσι ειπαν τοτε) δεν ανελαβε. Ζει και βασιλευει παντως ακομα και ναναι καλα ο ανθρωπος.Οσον αφορα τον Θεοχαρη θα συμφωνήσω οτι κακώς εφυγε.

michele είπε...

https://prnt.sc/id8tx5 Εδω, η επιστολη που ανεφερα πριν.

michele είπε...

Δεν ανακατευομαι στη μεταξυ σας κοντρα και συνεχιζω με τα θεματα

michele είπε...

Οσον αφορα την κοινοπρακτικη ( το τονιζω εδω) εκδοση την προχτεσινη. Ηθελα να παει καλα, δεν πηγε και τοσο, νομιζω οτι πουληθηκαν 10 ετη για να μπουνε εδω κερδιζοντας και χρόνο, κατα τη γνωμη μου αυτη η εκδοση δεν χρειαζοταν πολυ ακριβη δεδομενου του επιτοκιου και των ρευστων που εχουμε απο το μνημονιο με 1+% ,αλλα ισως χρησιμη
για την ομαλοποιηση της καμπυλης των ομολογων.

Σε καθε περιπτωση,δεν την κρινω αντιστοιχη οπως η εκδοση ( και εκεινη με "στηριξη", προστατευμενη απο την ΕΚΤ) και με 4 φορες υπερκαλυψη.Ηταν αλλα τα μεγεθη και αλλη η πορεια μας τότε,ειναι σαφες.

michele είπε...

Η απωλεια της χωρας σε τραπεζες, ΑΕΠ, καταθέσεις από το 2015 και μετά ειναι πολυ ΣΟΒΑΡΗ και συγχρονως με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της προηγούμενης προσπαθειας για να μιλαμε για επιτυχίες κλπ

και με capital controls ΑΚΟΜΑ. Ο,τι θα πανε καλυτερα τα πραγματα θα πανε. Το οτι "εβαλε μυαλο" ο Τσίπρας ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ αποψη καθως βλέπουμε και σε αλλους τομεις της διακυβερνησης του τι γινεται:
Παιδεία, υγεια,σπίλωση αντιπάλων ,διαφθορά, πολλακηδες, "ηθικα πλεονεκτηματα¨κλπ.

Πιο πολυ θα ελεγα, οτι εβαλα μυαλο ΚΑΠΟΙΟΙ απ οσους εκαναν το λαθος να τους εμπιστευτουν.Καλο ειναι κι αυτο.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μιχάλη προσυπογράφω τι τελευταίο σου σχόλιο. Τα έγραψες ΟΛΑ.

michele είπε...

Παμε τωρα στα ..αλλα. Ο Αντωναρος ( χαχα) υπηρξε για καποιους μηνες κυβερνητικος εκπροσωπος μετα την εμπλοκη του Ρουσόπουλου στην υποθεση Βατοπεδιου, η οποια οπως γνωριζουμε κατεληξε στο αρχειο απο την δικαιοσυνη που ΑΘΩΩΣΕ ολους τους εμπλεκόμενους τοτε: Παπαδες,πολιτικους,στελεχη, φορεις του δημοσιου κλπ. Παρεμπιπτόντως να θυμισω οτι και τότε ενορχηστρωτης αυτης της υπόθεσης ηταν ο γνωστος Βλαξεβανης.

Επομένως δεξί χέρι του Καραμανλή ουδέποτε υπήρξε με την εννοια που λεει ο Μιδας.

Τωρα, πράγματι υπάρχουν "Καραμανλικοι", "Βενιζελικοί", "Παπανδρεϊκοί" κλπ. Αυτοι λειτουργουν ΠΑΝΤΑ, το λεω επειδη τους παρακολουθω στα social media, μερικους δε γνωρίζω και προσωπικά, χωρις την "εγκριση" των ΒΑΣΙΛΕΩΝ και κινούνται ως ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ των βασιλέων ( δεν ειναι τυχαία αυτη η ιστορική έκφραση).

Ο χρόνος κατα τον οποιον ενας αρχηγος αποφασιζει, να εκπαραθυρώσει καποιον ειναι επιλογη του ιδίου. Καποτε ο ΓΑΠ πεταξε απο την ΚΟ τον Σημιτη ( χαχα) και ο Καραμανλης τον Σουφλια.

Δεν γινονται ολα οπως εμεις οι ψηφοφοροι-αναλυτες επιθυμουμε,για τι τοτε τα κομματα αυτα ενω τα παλαι ποτε ΜΕΓΑΛΑ ,δεν θα ειχαν υπαρχει μεγαλα.

Ο Ανδρεας απο το αεροπλανο "εστειλε" τον πατερα του σημερινου βουλευτη Φωτηλα ,δια "ασημαντον αφορμήν" Μπορει να ειχε αδικο, αλλα ηθελε να επιδείξει κατι που προφανως επεδειξε.Αργοτερα σε χειροτερες περιπτώσεις εκανε την "παλαβη".

michele είπε...

Για να μην βγαλω την ουρα μου απεξω, θα πω οτι το ιδεατο κομμα για εμενα αν μπορουσε να υπαρξει, σας λεω μετα λογους γνωσεως οτι στην Ελλαδα ) αλλα ισως και ΠΑΝΤΟΥ δεν θα επαιρνε πανω απο 5%

γιατί με ενοχλούν οι λαικοδεξιοι,οι ακροδεξιοί, οι φασίστες,οι αριστεροφασίστες και φιλελεφτ που προσφάτως ενέσκηψαν και μας κάνουν μαθήματα φιλελευθερισμου( απο τα αριστερά..)

Και ενω την αποψη μου για το συλλαλητήριο την ειχα γραψει και στο fb και την μετεφερα κι εδω, δεν μπορει κανείς να μην παραδεχτει,οτι προκαλεσε πανικούλη στο τσίρκο.

Χρήστος είπε...

Καλησπέρα φίλοι μου......
Μπαρμπα, δεν διαβασα το χθεσινοβραδυνο σου, που γραφεις οτι κατεβασες (ήμουν καθ'οδον για Αθηνα να δω τον λατρεμενο μου εγγονό).....όμως (και) με τα δυο πρωινα σου συμφωνω απόλυτα .....και με την λογική σου σκεψη, σχετικα με τους ξένους, αλλα και με τα του Άδωνη.......του μόνου εργατη σε αυτο το ταλαιπωρο κομμα, το γεματο (ακομη) με βαρώνους του κερατα.
Ειλικρινα, καθε φορα που ανεβαζεις κατι σχετικο με τα πολιτικα δρώμενα, νοιωθω σα να μου εχεις κλεψει τις σκεψεις μου.........
Καλο βραδυ και καλη εβδομαδα ....................

michele είπε...

Kαι κλείνω την απογευματινη μου παρεμβαση με μια σημειωση( οχι δική μου)

" Όλο το Δεκέμβριο, το σύνολο του τζίρου στην ΗΔΑΤ (αγορά ομολόγων) ήταν €120 εκατ, λίγο πάνω από €5 εκατ τη μέρα. Όλον τον Ιανουάριο ο τζίρος ήταν €109 εκατ, κάτι λιγότερο από €5 εκατ τη μέρα. Πολύς ή λίγος ο τζίρος; Στα στραγάλια φέρνει. Το 2014, με την έξοδο Στουρνάρα στις αγορές, ο μέσος μηνιαίος τζίρος ήταν €1.3 δισ."

Τα λέμε αργότερα, να δουμε και καμια σειρά να χαλαρώσουμε :)

hippy είπε...

Κοίτα Μιχάλη. Κρατάω το μυαλό μου καθαρό. Ότι και να κάνει ο Τσίπρας "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον". Σε μερικούς ή κάπως περισσότερους μήνες θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Μητσοτάκη. Θέλω όμως η παράδοση να γίνει υπό τους καλύτερους όρους. Τόσο για την οικονομία με ευκολότερους όρους έκδοσης ομολόγων (εννοείται υπό την προστασία της ΕΚΤ που προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ 4ο μνημόνιο) όσο και για το θέμα της "Βόρειας Μακεδονίας".

Προφανώς συμφωνώ και προσυπογράφω την άποψη σου για "Παιδεία, υγεια,σπίλωση αντιπάλων ,διαφθορά, πολλακηδες, "ηθικα πλεονεκτηματα¨κλπ". Το κατς είναι το μόνο που φοβάμαι στο μαγαζί. Αλλιώς-το έχω διατυπώσει πολλές φορές- θεωρώ πως "τα πράγματα είναι ζόρικα αλλά τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω".

μπαρμπαλιας είπε...

ελεγχομενες πληροφοριες αναφερουν επειγουσα επαναφορα στον μπαγκο του θρυλου ,του κυρΤακις...
αλλο τσιρκο κιαυτο

μπαρμπαλιας είπε...

κλσ Χρησταρα.καποια στιγμη θα τα πουμε ...
καλα να ειμαστε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ας δουμε και το τουιτ..του Γιώργου Κυρτσου...
Σε βολεμενο συριζοτρολ εξελίχθηκε ο Αντωναρος..Αναδείχτηκε απο την ΝΔ και μετα Εντάχθηκε στην Ευ.Τρ.Επενδυσεων με μισθό 10.000 ευρω τον μηνα..
Το έριξε στην λάσπη κατα της ΝΔ που τον προώθησε.. προσποιουμενος την φωνη Καραμανλή.
Και κλαμα τα συριζοτρολ για την διαγραφή του...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σκετη απολαυση ο Ολυμπιακός.

hippy είπε...

Δεν ήθελα ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος να πάρει θέση στον καυγά και χαίρομαι που δεν το έκανες. Γιατί όμως ο συνήθως ευγενής καθηγητής τα έχωσε τόσο χοντρά στον πράκτορα? Διότι απλά με διαολίζουν οι "δήθεν". Εξηγώ πως "διάβασα" το σχόλιο του πρακτοράκου με την δική μου οπτική



Δεν έχω χρόνο για σεντόνια (δλδ από την "έδρα" απαξιώνει μια θέση με επιχειρήματα)

Το να πω τώρα για Αεπ, ομόλογα κτλ. (δηλαδή ξέρω τι γίνεται αλλά απαξιώ να σας πληροφορήσω-μελάνι στη σούπα)

Φυσικά Όσοι τον ψήφισαν, θέλανε σκίσιμο μνημονίου, ΌΛΟΙ . (ο ορισμός της παπαριάς, από τον Ελληναρά που αγνοεί τι περιέχει το μνημόνιο και φυσικά ως γνήσιος ξερόλας βαριέται να διαβάσει την ανάρτηση που του ποστάρησαν. Επίσης δίχως να γνωρίζει υπονοεί-εντάσει αυθαίρετα τον Χίππη στους ψηφοφόρους του συριζα τον Σεπτέμβρη 2015)

Μακάρι να πετυχει το παλληκάρι ,εδώ ζούμε, εδώ κάνουμε παιδιά εδώ επενδύουμε επί το πλείστον (σπόντα, δλδ είμαι σπουδαίος εγώ, επενδύω κι αλλού...και γιατί ρε μάγκα δεν μας λες μια κίνηση σου μπας και κονομήσουμε κάτι?).

Δεν ξεχνάμε όμως την ζημία που έκανε αυτός και το καραβάνι του, γυρολόγοι της πολιτικής Τουλάχιστον στα βασικά να μιλάμε ίδια γλώσσα (δεκτό).

Να μην ποσταρουμε περήφανα τουιτ ,περήφανα λόγια και πρόγραμμα Θεσσαλονίκης (αδέλφια εδώ ακριβώς είναι που το βλίτο με τρέλανε...που τα είδε αυτά στο κείμενο μου το βόδι?)

Όχι οι άλλοι δεν είναι Αγιοι ,Ούτε ευχαριστούμε τον Αλέξη. (το μόνο που συμφωνούμε αν και ο άσχετος εννοιολογικά το έχει γράψει λάθος... Προφανώς θα εννοεί "Όχι ΟΤΙ οι άλλοι ΕΙΝΑΙ Αγιοι", με την προσθήκη του ΟΤΙ και δίχως το ΔΕΝ ).


Θα μου πείτε "Παράτα μας ρε Χίππη που ψάχνεις συνδέσμους και ορθογραφία". Είναι περίπου έτσι. Έχω παρατηρήσει ότι οι άσχετοι, αλαζόνες Ελληναράδες είναι ακριβώς αυτοί που αδιαφορούν για την εικόνα των κειμένων τους. Οι σοβαροί, διαβασμένοι χρήστες των οποίων την άποψη επιζητούμε επανέρχονται και διορθώνουν το λάθος τους.

Θα παρόν γράφτηκε επεξηγηματικά για τους θαμώνες του μπλογκ, θα παρακαλούσα να μην σχολιαστεί.

austin είπε...

Την καλησπέρα μου. Οι μέρες είναι χαρούμενες με μαρακαιμπο και σκοπιά σκοπιά ντι στο! Μην τσακώνεστε! Χαχα


Εγώ σε πάρα πολλα συμφωνώ με το χιπι. Με ένα μόνο διαφωνώ: τα αίσχη που έκαναν οι προηγούμενοι είχαν ταυτόχρονα μάσα για την πλειονότητα του λαου. Τα αίσχη που έκανε ο τσιπρασ και με το πραγματικά μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, αυτό με τα καπιταλισμού κοντρόλ και την αμκ δεν προσέφερε τίποτα σε κανέναν μας. Παρά μόνο σε κερδοσκόπους φαντς και Ευρωπαίους παίκτες (πολιτικούς η άλλους).

Ο λαός δεν κέρδισε τίποτα. Και ο μόνος που τιμωρήθηκε από τα παλιά αίσχη είναι ο Άκης. Για πόσα είναι μέσα;; πόσα λεφτά χάθηκαν από την διαπραγμάτευση τσιπρα; γιατί ανέβηκε πάνω; γιατί έκανε αυτά που έκανε, μετά έκανε κολοτουμπα και τώρα τον αγαπάνε όλοι;;

Στα υπόλοιπα με βρίσκεις απολύτως συμφωνο...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Σ'ευχαριστώ.

austin είπε...

Α και ξέχασα το σημαντικοτερο που αναφέρεις και εσύ χιπι.

Γιατί βιάστηκε ο τσιπρας ενω έχει δείξει πολλάκις ότι είναι μανούλα στους πολιτικούς χειρισμούς και στην εκμετάλλευση καταστάσεων; η μήπως έκανε λάθος τότε;; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Ηξερε πολύ καλά ότι το ρεύμα είναι μαζί του και τις επόμενες εκλογές νομοτελειακα θα τις κέρδιζε. Οπότε και αν γινόντουσαν.

Οπωσ είχε πει και ένας γνωστός μου νεοδημοκρατης: αφού αυτόν θελουν οι έξω τι να κανουμε..αυτος πρέπει να έρθει. Οπωσ γίνεται τα τελευταία 200 χρόνια κοντά!

austin είπε...

Οσο για τον αδωνι...εχει ενδιαφέρον να δείτε την συνέντευξη τκυ στην ερτ που ήταν αντιμέτωπος με αρβανίτη, βαλλιανου, Χαρίτο. Ειδικά τον τελευταίο τον τυπώνε κάθε φορά!

Δεν είμαι σίγουρος για τιποτα...αλλα η μανία του και το είδος του πολιτικού με κάνει να πιστεύω όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι δεν έχει κάνει κουτσουκελα ο συγκεκριμένοσ.

Το εύχομαι κιόλας γιατί αρκετος κόσμος αρέσει αυτή η ντκομπροσυνη και αυτή η μοναχική αντιπολίτευση απενταντι στους κατσαπλιαδες

Άχθος είπε...

Α​​υτή η διαρροή του Μαξίμου περιέργως δεν διαψεύδεται. Ο Τσίπρας όντως είπε στον Μητσοτάκη το λεβέντικο ότι «εγώ έχω την ευθύνη της χώρας». Και ο Μητσοτάκης, λένε, ότι τού απάντησε «όντως». «Εσύ την έχεις. Ολη μόνος σου».

Ο Τσίπρας κράτησε για λίγο στους ώμους του το βάρος του Μακεδονικού. Το ζύγισε και –όπως δείχνουν όσα ακολούθησαν– το άφησε κάτω σαστισμένος. Το σάστισμα αποτυπώθηκε στον τρόπο με τον οποίο δοκίμασε να αποδράσει από το κόστος του προβλήματος.

Το κόμμα του Κατσίνσκι, όπως και το κόμμα του Τσίπρα, ταυτίζει τον εαυτό του με τον λαό. Κόμμα, λαός και κράτος συγχωνεύονται σε ένα σπογγώδες υποκείμενο. Μπορεί κανείς να φανταστεί τον πρωθυπουργό, με αυτόν τον σπόγγο στο μυαλό, να κοιτάζει την περασμένη Κυριακή την πλατεία και αμλετικώς να αναρωτιέται: Αφού εμείς είμαστε ο λαός, τότε αυτοί οι χιλιάδες ποιοι είναι; Οταν ο Μίκης είναι εκεί, τότε εμείς τι κάνουμε εδώ;

Η πραγματικότητα είναι προφανώς πιο πεζή. Η απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ από το Μακεδονικό δεν ήταν η αφύπνιση μιας κάποιας Δεξιάς. Ηταν η αποξένωση του δικού του ακροατηρίου. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι ένιωσε –και σωστά– πως κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με το αντισυστημικό συναίσθημα.

Γι’ αυτό και η βιαστική εκτόξευση της δικογραφίας για τη Νοβάρτις δεν είχε στόχο απλώς τον εφήμερο αντιπερισπασμό. Είχε στόχο την επανασύνδεσή του με τις πλατείες. Την επανάκτηση του μονοπωλίου του εθνικολαϊκισμού – μέσω του λυρισμού περί «πατριωτών» που «δεν τα πήραν».

Πριν από μερικούς μήνες, όταν η κυβέρνηση έδειχνε προσγειωμένη, αφιερωμένη στην έξοδο από το μνημόνιο και στις επενδύσεις, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία ανησυχούσαν μήπως ο Τσίπρας τούς κλέψει (και) την ατζέντα της κανονικότητας. Δεν είχαν ακόμη εμπεδώσει ότι κανονικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εμφύλιος.

Σημερινός Τσιτσίνης. Στέκομαι στο τελευταίο για τα μελλούμενα...
" κανονικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εμφύλιος"

Άχθος είπε...

*Τσιντσίνης

michele είπε...

Ο Τσιντσίνης φίλε Harry κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος αρθρογράφος της ..νέας γενιάς. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του.
Για αυτο και τον αναδημοσιεύω συχνά.

Οσο για το "κανονικότητα του Συριζα ειναι ο εμφύλιος" θα αναδημοσιευσω και εδω μια αναρτηση που εκανα προ μηνων στο fb που εχει σχέση με αυτο και το ποδοσφαιρο. Πρεπει να ψάξω ομως χαχα