Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΠΥΡΗΝΙΚΑ...



Μιχάλης Τσιντσίνης


​Δεν ήθελε, είπε, να μιλήσει σαν εισαγγελέας. Αν δεν ήθελε να μιλήσει σαν εισαγγελέας, τότε γιατί εισηγήθηκε στο κόμμα του τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής; Γιατί πρότεινε να αναλάβει η Βουλή την ανακριτική και εισαγγελική αρμοδιότητα που της αναθέτει το Σύνταγμα; Τι νόμιζε; Οτι το «προανακριτική» είναι σχήμα λόγου. Οτι η επιτροπή είναι φόρουμ;

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με το «ποινικό σκέλος». Και οι βαλίτσες, κύριε; Τα τροχήλατα «πακέτα»; Τα μοβ και κίτρινα χαρτονομίσματα; Τι απέγιναν;Τι απέγιναν οι ίδιες οι πρωθυπουργικές ετυμηγορίες περί «καθαρών πατριωτών»

και μιαρών πολιτικών που χρεοκόπησαν την πατρίδα;
Η μεταμεσονύκτια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή επιβεβαίωσε την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα επεδίωκε την «προσγείωση» της σκανδαλοθηρίας. Η ομιλία του ήταν το προοίμιο για την προανακριτική, που είναι μάλλον απίθανο να αφεθεί να ανακρίνει οτιδήποτε. Η πλειοψηφία έχει όλα τα μέσα για να τερματίσει την κοινοβουλευτική διερεύνηση προτού φτάσει στην ουσία.

Το εγχείρημα της Novartis προοριζόταν να επανασυνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη βάση του – να αναθερμάνει το επιχείρημα «μπορεί να μη σας αρέσουμε, αλλά οι άλλοι είναι χειρότεροι»· «μπορεί να σας κοροϊδέψαμε, αλλά δεν σας κλέψαμε».

Μετά τη συζήτηση στη Βουλή –που εξελίχθηκε σε πολιτική, δικανική και σημειολογική αποδόμηση της δικογραφίας– το πρότζεκτ κινδυνεύει όχι μόνο να μην εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό του, αλλά να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πολλοί, βιαστικά, λένε ότι ο πρωθυπουργός, που δεν κρύβει την άγνοιά του για τα νομικά, παρασύρθηκε από τη σκανδαλοθηρική λαιμαργία των δικαστηριακά περπατημένων συνεργατών του. Παρασύρθηκε και επένδυσε στον φάκελο αυτό περισσότερες σκοπιμότητες απ’ όσες μπορούσε ο φάκελος να υπηρετήσει.

Ο,τι κι αν ισχύει, το βέβαιο είναι ότι ο Τσίπρας ενέκρινε τη χρήση ενός πυρηνικού πολιτικού όπλου για να ισοπεδώσει, υποτίθεται, τον αντίπαλο. Και, μέχρι στιγμής, έχει προκαλέσει μόνο έναν κρατήρα στη δική του κομματική επικράτεια και ένα ραδιενεργό νέφος παντού.

Δηλητηρίασε το πολιτικό κλίμα. Υπέσκαψε την ήδη καταρρακωμένη εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Κατέστρεψε μέχρι και την εικόνα της ανέφελης «εξόδου» που ο ίδιος καλλιεργούσε. Με ποιο κέρδος;

Το ότι η υπόθεση στράβωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θα την παρατήσει. Την έχει ήδη κουβαλήσει πολύ μακριά. Δεν έχει πια την πολυτέλεια να την παραδώσει στη λήθη, σαν να μη συνέβη τίποτε.

Το βέβαιο είναι ότι θα ψάξει λυσσαλέα για μια «ζεστή κάννη». Για κάτι που θα δίνει, τουλάχιστον προσωρινά, την εντύπωση ότι «κάτι υπάρχει». Για κάτι σκανδαλιστικό, έστω και χωρίς σκάνδαλο.


www.kathimerini.gr

18 σχόλια:

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Είσαι άχρηστος ,τεμπελόσκυλο,ένας δημόσιος υπάλληλος που το παίζει ειδήμων στα μπλογκ, εγωιστής ,προφανώς συνταξιούχος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Βρε ανόητε ,με εκρινες από ένα σχόλιο ;
Κάτσε βρε ζώον να τα λέτε πέντε έξι ξαδελφια και δυο τρεις φίλοι.

Η σκούπα βρε ανόητε είναι γιατί γράφουμε σε μπλογκ δεν γράφουμε επιστημονικά συγγράμματα.
Εσύ βάλε και του Αϊνστάιν ,μπας και πάρεις κάτι που δεν έχεις .




Ζήτω συγγνώμη απο αγνούς αναγνωστες.
Συγγνώμη που ασχολήθηκα πάλι με μικρούς. ( ανθρώπους ;)


ArTaXiA είπε...

Οι τράπεζες είναι ακούνητες βρε παιδιά, είπε ο σαχλαμάρας των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών. Ο εντεταλμένος, υπερφίαλος, φαφλατάς που δεν έχει ποτέ κάτι ουσιώδες να πει.

Έλα! Σου έχω εδώ πινακάκι απόδοσης τριμήνου του 25άρη. Όπως βλέπεις οι τράπεζες είναι στον πάτο της λίστας.

ΒΛΑΚΑ!


https://ibb.co/gtLd2c


Με σύγχισες πάλι!

klvnivths είπε...

Ασ σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας.εχουμε Μέσα στην χώρα εχθρούς που χαίρονται όταν μαλώνουμε.μεσα και έξω ενωμένοι.ολοι ξέρουμε ποιοι είναι οι γείτονες εχθροί μας....Και θέλουν πολλοί να μας εξοντώσουν να βιάσουν τις γυναίκες κόρες μητέρες και αδελφές μας.ας σοβαρευτούμε.τι πάει να πει δημόσιος και ιδιωτικός υπάλληλος.ολοι εδώ δουλεύουμε όλοι κάπου είμαστε σωστοί...κάπου λάθος.συνελθετε ο εχθρός είναι προ των πυλών.. .Ίσως έχει βάλει και την ασχημοφατσα του Μέσα.

klvnivths είπε...

Μηδέν άγαν.....γνώθι τον απέναντι .....κατανοητό ποιοι είναι οι απέναντι σε δύση.. σε βορρά...σε ανατολή....Αχ

Lorac είπε...

k. ArTaXiA οι μπανκιες υπο την πίεση φημών, ανακοινώσεων, αντεγκλήσεων και πολλών άλλων από τον Αυγ-17 και μετά πιεστήκαν αρκετά έως και πολύ. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα βλέπουμε τη λογική να επικρατεί και για αυτό παρουσιάζουν αυτές τις αξιόλογες αποδόσεις.

Το θέμα είναι εάν αυτή η επί το θετικότερο θεώρηση των αναγκών τους που απορρέουν από τα επερχόμενα stress tests και τις λογιστικές τους απαιτήσεις, είναι ορθή ή παρακολουθούμε την "αναπήδηση της γάτας"?

Προσωπικά επανέκτησα αυτή την εβδομάδα το 14% της θέσης που είχα από το περασμένο Δεκέμβρη σε μια μπανκια, με τα απαραίτητα στοπ φυσικά. Αλλά η άποψη μου παραμένει ότι ο τελικός αθροιστικός λογαριασμός θα είναι βαρύς και δύσπεπτος σε 1-2 περιπτώσεις.

Ο λόγος της επαναγοράς? Μα φυσικά ότι διατήρησαν άνετα την άνοδο της περιόδου και ειδικά με δύσκολες συνθήκες από το εξωτερικό, οπότε ως καιροσκόπος θέλω να εκμεταλλευτώ την όποια άνοδο τους και μέχρι να μπούμε στην περίοδο ανακοινώσεων συγκεκριμένων αριθμών από τον επόπτη, δηλαδή Απρίλιο μεριά.


Στα πολιτικά διάβασα με ενδιαφέρον αυτά που γράψατε, όπως και ο κ.Dwk

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα Χρονια Πολλα στους εορταζοντες και ιδιαιτερα στον φιλο dwk.Oτι καλυτερο ευχομαι

Λευτερης είπε...

Χρόνια καλά και όμορφα στον φίλο dwk

μπαρμπαλιας είπε...

dwk
υγεια,ευτυχια και τσιπουροζουμο

ο dwk είπε...

Ευχαριστώ το παιδί – μάλαμα Γιάννη, τον ευγενικό Λευτέρη, τον θυμόσοφο της ΕΓ Μπαρμπαλιά και όλους τους φίλους και τις φίλες
-Μπάρμπα τίγκα στο …ζουμί τα βαρέλια μου ! :)))

austin είπε...

Dwk χρόνια σου πολλά! Ο,τι επιθυμείς και με υγεία να έχουμε (αμπελο)φιλοσοφικές κουβέντες εδώ!

Αν το ζουμί το φτιάχνεις και εσύ...εισ' ωραίος. Πάλι καλά που έχει μείνει και κάνα μπάρμπας μου για να Μασ δίνει διάφορους ζωμους!

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ειδικά στον dwk που μας ανεβάζει τα σχόλια και την αδρεναλίνη...Να σαι καλά dwk και να ξέρεις πως τα καλύτερα (Μητσοτάκης) έρχονται:)....

michele είπε...

Χρονια πολλά Δωρο και να χαμογελας πάντα ..τα υπολοιπα ειναι δευτερευουσης σημασιας

ο dwk είπε...

-τουλάχιστον Austin δεν …βράζω στο ζουμί μου :)
-είπαμε mixalie: είμαι (φύσει και θέσει…) αισιόδοξος για τα «καλύτερα που έρχονται» …αλλά όχι και ΤΟΟΟΟΣΟ :) :)
-σωστός μεν Michele, αλλά για να (κρυφο)γελάω, μου είναι απαραίτητα ΚΑΙ τα …δευτερεύοντα :) :) :)

Να είσαστε πάντα καλά και σας ευχαριστώ !

hippy είπε...

Βρε ουστ...Μυρμηγκάκι...ΘεόΒλακα..

https://www.youtube.com/watch?v=onsga5KnF-k

hippy είπε...

Χρόνια πολλά στους Θεόδωρους...όλα τα καλά στην πόρτα σας

hippy είπε...

Ως προς την αγορά

ένα ένα τα καλά νέα που περιμέναμε (αναβαθμίσεις-θετικά αποτελέσματα-μερίσματα) μοιάζουν να καίγονται από την εμφυλιακή συμπεριφορά των πολιτικών. Όπως πάντα κατώτεροι των περιστάσεων. Προσωπικά ωστόσο είμαι αισιόδοξος καθώς το μεγάλο νέο, η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους (15-20 έτη χρονικής παράτασης) είναι μπροστά μας, όπως και η έκδοση 10ετούς ΟΕΔ αλλά και τα μερίσματα που ΘΑ δωθούν. Η επιστροφή στην κανονικότητα δίνει επίσης τη σιγουριά σε αρκετές εταιρείες-και μικρές-να κινηθούν επιθετικότερα με επενδύσεις και εξαγωγές (ΑΣΚΟ, ΠΑΠ, ΔΡΟΜΕ, Μάρμαρα). Φθηνή αγορά σε απόλυτα νούμερα δεν είμαστε, φθηνότερη όμως σχετικά με άλλες της ευρωζώνης ναι. Πιθανολογώ ότι πριν την λήξη του μνημονίου το μαγαζί θα δει καινούργια τοπικά υψηλά (910-930 μονάδες) πριν την καλοκαιρινή ραστώνη. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μικρή βοήθεια (12-15%) σ΄αυτό θα δώσουν κι οι συστημικές ή ότι τέλος πάντων τα χειρότερα τα είδαν.

mixalis mixalios είπε...

Hippy μου, ΔΡΟΜΕ εσύ? Σοκάρομαι....

hippy είπε...

Πειραχτήρι Μ&Μ δεν έχω θέση στον Δρομέα αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα συμβόλαια που κερδίζει στη Γερμανία...ελληνική εταιρεία ταπώνει τις αντίστοιχες στη Γερμανία!!!!!! Διαμαντάκι.

Μειονέκτημα όμως ότι μέρισμα δεν θα δώσει ούτε του αγίου Φούφουτου. Τα αδέλφια Παπαπαναγιώτου τρώγονται, ο Θανάσης παντελονιάζει τα κέρδη χρεώνοντας πατέντες στην εταιρεία, ο τεμπέλης αδελφός δεν παίρνει μέρισμα αλλά ούτε και οι μικρομέτοχοι. Δεν μ΄αρέσει, δεν ψωνίζω.