Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     



                   ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

7 σχόλια:

michele είπε...

Scalper ναι θα εχει ενδιαφερον μια αναλυση της CENER

SCALPER είπε...

και Ναυπάκτου ε....είναι και δικιά σου αγαπημένη....πιστεύω πολύ σε αυτήν....

kostas είπε...

επειδη δε σας παρακολουθουσα σημερα, τελευταια μερα για το adr ειναι σημερα, τα κομματια συνολικα ειναι 400εκ., οι πωλησεις οσων δε τα μετατρεψουν θα γινουν απο αυριο μεχρι 15/3, δηλ. μια βδομαδα. Μακαρι να γινουν με πακετα αλλιως τη βαψαμε...

hippy είπε...

kosta την έβαψαν οι κάτοχοι, εμείς είπαμε να ξεκινήσουμε να την μαζεύουμε (σήμερα ψώνισα τα πρώτα)

michele είπε...

Ε τα περισσοτερα θα γινουν με πακετα ηδη σημερα ειχαμε ενα μεγαλουτσικο.
Ναι σωστα δεν ειμεθα κάτοχοι, δεν επετρεπαν οι γραμμες :)

hippy είπε...

Σήμερα (με την είδηση) την προτείναμε Μιχάλη σαν πιθανή "ευκαιριούλα". Με την ευκαιρία "των γραμμών" που αναφέρεις θα μεταφέρω ένα (καλοπροαίρετο) σχόλιο που έκανα χθες στο μπλογκ του φίλου artaxia στην τελευταία του ανάρτηση για την Θεμελιώδη ανάλυση. Το μεταφέρω

"δεν θέλω να σχολιάσω τα τετριμμένα του στυλ οι δυο μορφές ανάλυσης αλληλοβοηθούνται και καλό είναι να συνυπάρχουν. Θα πάω στην ουσία ή τουλάχιστον αυτό που εγώ θεωρώ έτσι. Αυτό που κάνει έναν αναλυτή τελικά να ξεχωρίζει τελικά είναι η "αίσθηση της αγοράς". Σημαντικότατο για τον τεχνικό αναλυτή, κάπως λιγότερο σημαντικό για τον θεμελιώδη. Ο καλός χρήστης Michele-ευτυχώς για τους φίλους του-το΄χει (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει χα χα). Επειδή όμως ο φίλος μας είναι και ειλικρινής περιγράφει εύστοχα την προτίμηση των πολλών στην τεχνική ανάλυση με τα επιχειρήματα 4 και 7.

4) ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ σε σχέση με την θεμελιώδη η οποία προϋποθέτει δυο σημαντικά χαρακτηριστικά: Αρκετό χρόνο μελέτης και ακρίβεια της ανάλυσης.
Είναι σαφές πως ακόμα και οι επαρκέστεροι των θεμελιωδών αναλυτών δυσκολεύονται να "αποτιμήσουν" εταιρείες που είτε βρίσκονται στην κορυφή ενός πλέγματος εταιρειών ( θυγατρικών - offshore κλπ) όπως πχ ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, είτε τράπεζες υπό καθεστώς συχνά περίπλοκο, όπως οι δικές μας Ελληνικές τράπεζες ιδίως στα χρόνια της κρίσης.

7) ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ... ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ Ο μεν πρώτος αναζητά την τάση και την αντιστροφή της, ο δε θεμελιώδης αναζητά υπερτιμημένες ή υποτιμημένες αξίες. Είναι σαφές ότι η αναζήτηση του δεύτερου καθίσταται απείρως δυσκολότερη.

Σαν να λέμε δηλαδή η θεμελιώδης ανάλυση απευθύνεται σε επενδυτές με νοοτροπία μυρμηγκιού (εργατικότητα) ενώ η τεχνική στους κερδοσκόπους με νοοτροπία τζίτζικα (πιο πρόχειρη προσέγγιση).

Πιθανολογώ επίσης ότι απευθύνονται και σε διαφορετικά ακροατήρια. Άλλος ο κόσμος της γάτας κι άλλος της αλεπούς. Εννοώ πως όταν έχεις μικρό κεφάλαιο 3-5-10000 ευρώ ασχολείσαι με κερδοσκοπικά χαρτιά μικρής συνήθως κεφαλαιοποίησης στοχεύοντας στο θαύμα. Εκεί η τεχνική ανάλυση αφουγκραζόμενη παράλληλα την αγορά (ειδήσεις στα προσεχώς) βοηθάει. Αντίθετα εάν τα κεφάλαια είναι 100-200 χιλιάδες ή παραπάνω οι επιλογές απαιτείται να είναι (κυρίως) σε μερισματοφόρους τίτλους του 25αρη. Που κάνει απαραίτητη τη θεμελιώδη ανάλυση για την δημιουργία σοβαρού χαρτοφυλακίου παντός καιρού. Δεν γίνεται με τα "σήματα" να τζογάρεις τέτοια ποσά."

michele είπε...

Χαχα δεν το ειχα δει το σχόλιό σου Hippy .Ειναι πολυ ενδιαφερον ( ευχαριστω και για τα καλα σου λόγια).

Φυσικα συμφωνω.Απλα εγω προσωπικά εδω, συνενώνω τις δυο μεθόδους. Δηλ παρακολουθώ τους θεμελιώδεις ειδικά σε ¨δυσκολα χαρτιά" και ασχολούμαι και με αυτά σε μικρότερα time frames καθως παίζοντας τα πανω-κατω ειδικά σε ατασικη αγορά, έχεις κέρδη, σχετική ασφάλεια κλπ.
Πραγματι ο θεμελιώδης ειναι μυρμηγκι και πολυ τον..παραδεχομαι.

Απ την αλλη χαρτιά που μπορεί να εχουν στόρι αλλα δεν έχουν εμπορευσιμοτητα και ΔΕΝ βγάζεις εύκολα τεχνική εικονα, δεν τα εξετάζω τεχνικά ,δεν γίνεται, αλλα βάσει θεμελιωδων μπορεί να κανουμε καποια τοποθετηση μακροπροθεσμη. Μιλαω για turn around.
stories μικρων χαρτιων.

Βεβαια και στα μεγαλα οι μεγαλοι παικτες "χρησιμοποιουν" την τεχνικη αναλυση για να παρασυρουν με τη δυναμη τους πολλους "μικρους", πχ χρησιμοποιουν τους κινητους που στην ουσια δεν ειναι στηριξεις η αντιστασεις ακριβως επειδη γνωρίζουν οτι πολλοι μικρόί ασχολούνται.

ΤΕΛΟΣ κατι που δεν εγραψα στο αρθρο, χωρις τους τεχνικους traders παρα μονο με ..μακροπροθεσμους ΔΕΝ θα υπηρχε αγορα και θα επαφιέμεθα σε τυχον market makers.