Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΤΙΤΚ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΤΙΤΚ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Απο τα υψηλά της 29/1 στα 25,35€ ο τίτλος ακολούθησε πτωτική πορεία που η αντίδρασή της δεν κατάφερε να την επαναφέρει επιβεβαιωμένα πάνω από την Α100 ( 23,40€), με αποτέλεσμα την συνέχεια της εντός του καναλιού W1-W2.

Στα όρια της Χ1 ( 19,85) -ενδοσυνεδριακό χαμηλό 19,78€- η μετοχή αντέδρασε  και προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά την Χ2=20,50 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για συνέχεια της αντίδρασης.
Η ανοδική διαφυγή από το κανάλι W1-W2 θα λειτουργήσει ως προπομπός θετικής διαγραμματικής εξέλιξης για τη μετοχή  που έχει άλλη μια σημαντική αντίσταση στην D των 21,24 ευρώ, με επόμενο pivot point την D2 στα 21,70€.

Ο  γρήγορος  MACD 9 είναι έτοιμος να διασπάσει ανοδικά και να αποτυπώσει την κίνηση μέχρι τον εκμο 200 ημ [22,22].
Οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες αντιστάσεις ή άρνηση ανοδικής διαφυγής απ το κανάλι, θα επαναφέρει την μετοχή στα επίπεδα της Χ1 και στα χαμηλά του Νοεμβρίου στα 19,48 ευρώ.

13 σχόλια:

Lorac είπε...

Καλημέρα σας! Σήμερα αποτελέσματα στις άλλες 2 μπάνκιες σωστά? Η Ναυαρχίδα τί θα κάνει τελικά με το θέμα της ασφαλιστικής? Γράφει ο μπανκονέος για κάλυψη στην πειρ απο dtc των προβλέψεων του 2017. Γιατί είχα την εντύπωση ότι ισχύει κάτι άλλο?? Δηλαδή κάλυψη ζημιών χρήσης με αμκ?

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημερα σε όλους! Απο τοτε που αρχισαν τα stress tests μεχρι να ανακοινωθουν τα αποτελέσματα το Μαιο Lorac θα εχουν υπαρξει 5-6 σενάρια και περισσσοτερα ακομα νούμερα απο μπανκονέο

Εγω βλεπω Island στους μεγάλους δείκτες πάντως

Lorac είπε...

Απο κουβέντα δίπλα στο Μορφονιό, όπου πρόσθεσα και ορισμένα περι αδμηε για όποιον ενδιαφέρεται για ηλεκτρικά δίκτυα.

Reportedly (Kathimerini), Hellenic Petroleum’s two main shareholders, Greek state and Paneuropean (Latsis group), could sign today the
shareholder agreement that will pave the way for the joint sale of 51%. Recall that according to press reports, the state will sell 20% and
Paneuropean 31%, both retaining a 15% stake.
Lorac28 Μαρτίου 2018 - 12:30 μ.μ.

Σε ενδιαφέρον ημέρα βγαίνουν αυτά τα νέα!! Δηλαδή υπογράφουμε κ πάει 9 ή δεν υπογράφουμε και πάει 7

https://invst.ly/70o8n

michele είπε...

Ιασω ( παρα την αποκοπη 4ν/10 π) ειναι επανω 0,9640 η ισοδυναμη τιμη με χτες

ΕΛΠΕ -ελλ-εεε-φφγκρπ ευδαπ κρατανε παραμένει το island σστους μεγαλες δεικτες

ΕΞΑΛΕΙΦΕΤΑΙ : στον ΓΔ στο 794,3 στον ΔΤΡ στο 800,86
στον FTSE στο 2044,16

michele είπε...

Εγω τοποθετημενος ειμαι Lorac εκει, με τα stop loss μου κλπ. Δεν εξαρταται η τιμη ΜΟΝΟ απο την ενδεχομενη υπογραφη πιστευω, αλλα θα το δουμε

michele είπε...

Και μιας και μιλαμε για ..πετρέλαια μια σημείωση απο το φιλο μου Βασιλη Καραγιάννη :

"Κατά τη γνώμη μου, η σημαντικότερη ειδηση της εβδομάδας είναι ότι η Κινα ξεκινησε τη Δευτερα να κανει συναλλαγές μελλοντικών συμβολαίων πετρελαίου σε γουάν.

Το σημαντικό είναι ότι τα συμβόλαια είναι ανοικτά και σε διεθνείς διαπραγματευτές/εταιρείες κι αυτό πιέζει την κινεζικη κυβερνηση στην κατευθυνση της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας.

Να αναφέρω ότι οι προγενεστερες αποπειρες του Τόκυο ή της Σιγκαπουρης ήταν αποτυχημένες λογω της χαμηλής ρευστότητας και όγκου συναλλαγών.

Πρακτικά με το λανσαρισμα μελλοντικών συμβολαίων πετρελαίου, η Κινα προσπαθεί:

1. να δημιουργήσει συμβόλαια επιπεδου Brent ή WTI όχι σε δολάρια ΗΠΑ αλλά σε κινέζικο νομισμα.

2. να καλύψει το κενο που υπαρχει σε σχεση με τετοια εργαλεία στην Ασία (το Brent διαπραγματευεται κυρίως κατα τις ώρες λειτουργίας Ευρώπης και το WTI κατά τις ώρες λειτουργίας ΗΠΑ).

3. να κτισει εμπιστοσύνη σχετικά με το κινεζικο νομισμα, η οποία ειναι σημαντικό στοιχείο για να υπαρξει σημαντικός όγκος συναλλαγών σε συμβόλαια μελλοντικής εκπληρωσης.

4. να δημιουργήσει ανταγωνισμό γύρω απο τις εισαγωγές πετρελαίου στην Κινα, ο οποίος απαραίτητος για να μειωθεί το κόστος για την Κίνα.

5. να δημιουργήσει προυποθεσεις, έτσι ωστε το κινεζικό νομισμα να χρησιμοποιείται περισσότερο για διεθνείς συναλλαγές

Δύο απο τους μεγαλυτερους διαπραγματευτες πετρελαίου του πλανήτη, η Glencore και η Trafigura συμμετείχαν στις συναλλαγές των κινέζικων futures πετρελαίου κι αυτό ειναι στοιχείο εμπιστοσύνης ότι το εγχειρημα μπορεί να προχωρήσει.

Εγιναν 20.300 συμβολαια, ο αριθμός δεν ειναι σημαντικός αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της πρώτης ημέρας ήταν θετικά. Για την ιστορία, η Κινα εχει ξεπερασει τις ΗΠΑ σε εισαγωγές πετρελαίου."

Paolo GG είπε...

Lorac είπε...
Δηλαδή υπογράφουμε κ πάει 9 ή δεν υπογράφουμε και πάει 7

η υπογραφή είναι αυτό που μας απασχολεί άραγε ?
μου φαίνεται λίγο κουτό να αποχωρήσει ο Λάτσης τώρα που εκμοντερνίσθηκε
το ΕΛΠΕ και είναι hot !! ( κέρδη, ΔΕΣΦΑ, εξορύξεις )
μήπως πουλήσει η κάτοχος εταιρία και αγοράσει μια άλλη εταιρία του επιχειρηματία ( μαζί με άλλον επενδυτή ενδεχομένως) ?
και μήπως έτσι θα "κρατηθεί" η μετοχή χαμηλά για καιρό ?
λέω εγω
άλλωστε ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.....

Lorac είπε...

κ. Πάολο Πάντα το μικρό ψαράκι φεύγει και έρχεται το μεγαλύτερο. Η υπογραφή είναι για το παιγνίο και μόνο. Αν ήμασταν ΧΑΑ Βατικανού θα μασταν με το σταυρό στο χέρι, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια!!

Πάντως η εξαγορά ΔΕΝ έχει να κάνει με κέρδη, ΔΕΣΦΑ, εξορύξεις. Αυτά είναι τα χρονικά συστατικά που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες.

Θα περιμένω λίγο και θα γράψω όταν έχει κλείσει ο ΔΕΣΦΑ επεξηγηματικά.

michele είπε...

Παμε προς κλεισιμο του island ?

michele είπε...

Προς το παρον οχι.. ειναι και η ΕΕΕ +2,16% και αλλοιώνει το συστημα

ΝίκοςΤ είπε...

Πολύ μεγαλόψυχος είσαι σήμερα αγαπητέ michele προς τους υποστηρικτές των κυβερνώντων. Εσύ ,ένας νομικός,δεν αναφέρθηκες στην Κατσίκειον "παράκαμψη της δικαιοσύνης" και την προτεινόμενη εκπαιδευτική ανταλλαγή. Σε λίγο θα επαναδιατυπώσει τα λεχθέντα και θα μας ενημερώσει ότι είχε στο μυαλό του έναν φίλο του που πρέπει να κάνει παράκαμψη αρτηρίας ,κοινώς bypas και όχι τους αιτούμενους ασύλου.

michele είπε...

Αγαπητε Νικο, εχεις δικιο.Δεν ειμαι μεγαλόψυχος και οντως ειμαι και ευαισθητος σε θεματα δικαίου, αλλα καθε μερα αυτο το τσιρκο βγαζει και απο ενα νουμερο

τι να πρωτοσχολιασεις, οταν εχεις εμετικες διαθεσεις για την αθλιοτητα,απλα την αποφευγεις

michele είπε...

43 εκ καθαρα ο τζιρος, συνεδριαση πτωτικη που κρατηθηκε σε λελογισμενα επιπεδα λογω της ΕΕΕ ( +2,68%)
Καλα πηγαν και τα ΕΛΠΕ (+0,76%) ΜΟΗ ( +0,75%) ΟΛΘ (+1.06%) ολιγον θετικος και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+0,37%)

ΔΤΡ -0,92% παρα το θετικό κλεισιμο της ΕΤΕ (+0,38%)
ολοι οι μεγαλες δείκτες εκλεισαν με σχηματισμο island

Kαλή αντίδρασγ με καλό ογκο για τον ΚΑΜΠ απο τις μικρες +3,89% με 63500 τμχ
Θετικο και το Ιασω σε σχεση με την χτεσινη ημερα που εκοψε το δικαιωμα 4ν/10π

Οι καινουργιες μετοχες θα μπουν την Πεμπτη 4/4