Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΕΙΡ

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΠΕΙΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ένα μεγάλο συμμετρικό τρίγωνο έχει δημιουργήσει η κίνηση της μετοχής από τα χαμηλά του Νοεμβρίου του 2017.
Ο μίνι ανάποδος ωκω του τρέχοντος μηνός ενεργοποιήθηκε με την διάσπαση των 2,89 € και ήδη έχει σχεδόν ολοκληρώσει το στόχο του.
Η αντίσταση V στα 3 ευρώ,δεν στάθηκε ικανή να αντιμετωπίσει την ορμή του τίτλου, που έπιασε την Ε1 των 3,24 €.  Αντιστάσεις εδώ:
1) Η κατερχόμενη S του τριγώνου 
2) η γαλάζια των 3,43 €
3) ο ακμο 200 ημ που διέρχεται από το ίδιο σημείο.

Ο ταλαντωτής RSI 14 στο 60 ενισχύει την συνέχεια της ανοδικής προδιάθεσης της μετοχής.
Ο σχηματισμός αντιστροφής ακυρώνεται με την επιβεβαιωμένη διάσπαση των 3,43 ευρώ με στόχο τα τοπικά υψηλά [3,93] και ακόμα υψηλότερα ( ζώνη G-G1).

Η V στα 3 ευρώ, θα λειτουργήσει ως στήριξη σε περίπτωση υποχώρησης της μετοχής από το επίπεδο των τριών αντιστάσεων που προαναφέραμε.



41 σχόλια:

Giskus είπε...

Καλημέρα!
Ευχαριστούμε για το διάγραμμα της - αν το κατάλαβα καλά, θα μπορουσε το 3,00 και η V να είναι to stop profit...

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΠΛΑ...η αττίκης πουλαει τα υπερκερδη της .αστροπελεκι και σκόπ που θελουν

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους, καλημέρα Giskus! Kαλα καταλαβες και αυτο ισχύει

ΝίκοςΤ είπε...

Παρακαλώ τις προβλέψεις σας!
Το ευρώ θα υποτιμηθεί ή θα ανατιμηθεί έναντι του δολαρίου το επόμενο τρίμηνο;
Δεν ερωτώ χάριν γούστου.Σας ακούω κύριοι,ποντάρετε.

Paolo GG είπε...

EUR/USD
ΤΟ Επόμενο δίμηνο μικρες (σχετικά ) κινήσεις. μάλλον πιο κάτω το βλέπω εαν ΔΕΝ υπερβεί το 1,2450. https://invst.ly/77ptd
ορίστε, εγω πόνταρα.

ArTaXiA είπε...

Το να παίζει σε τούτα τα επίπεδα το εξετάζουμε ως εκδοχή, ή μπα;

kostas είπε...

συμφωνω με τον παολο βλεπω 1.2

michele είπε...

Ωραια κίνηση μη τραπεζικων ( που κανουν σταση οπως περιμέναμε)

Παίζουν: ΜΟΗ- ΜΥΤΙΛ-ΟΤΕ -ΜΙΓ-ΕΥΔΑΠ-ΦΡΛΚ-ΦΦΓΚΡΠ και φυσικα το ΙΑΣΩ μας

Ομιλος ΒΙΟΧΚ κλπ εν αναμονή

Paolo GG είπε...

ομιλος .. αναμονή για up , michele ?

ΝίκοςΤ είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριοι.
Έλα Ευάγγελε,έλα παλικάρι μου!Δικαίωσε εμάς τους υπομονετικούς. 60% κέρδος δίνεις διπλασίασε το.Thanks κυρία eurobankequities.

austin είπε...

Καλημέρα! Χθες δεν πήρα κάποια έστω ιδέα για τα cc. Και επειδή και ο φίλτατος ντοκι μου είπε ότι κολλάω στα πολιτικά, απλά επισήμανα ότι προτιμάς να δίνεις απάντηση στα εύκολα ερωτήματα ως συνηθεια. Είναι δυνατόν να μην ξέρω το όριο μου στις τραπεζες; και να βγαίνω δημοσίως να ρωτάω το αυτονόητο; ειπαμε..μικρος, μπορεί να μην ξέρω το χαα καλά, αλλά κάποια βασικά και ειδικά αυτά που έχουν σχέση με την λογική τα γνωρίζουμε.

michele είπε...

Ηδη Paolo απο τοτε που το ειπαμε μια κινησούλα εκαναν ..για up

ArTaXiA είπε...

Austin, τα C.C. δεν έχουν καμία σχέση με το ημερήσιο όριο αναλήψεων που έχεις δηλώσει στην τράπεζά σου. Πιθανολογώ πως θα έχεις το default 600€. Αύξησέ το!

ΝίκοςΤ είπε...

Με όλο τον σεβασμό κ. ArTaXiA το ποσό των 600 ευρώ ισχύει συνήθως για αναλήψεις από ΑΤΜ. Με τα cc μπορώ να κάνω ανάληψη 30000 ευρώ από το ταμείο αν δεν είναι νέο χρήμα αυτό το ποσό;

ArTaXiA είπε...

Όχι, δεν μπορείς να κάνεις 30,000€. Ούτε 20,000€. Μπορείς όμως να κάνεις 1,000€.

Α στάσου! Εάν δεν έχεις υπόλοιπο δεν μπορείς ούτε αυτά. Με όλο το σεβασμό, έτσι;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γιατι δεν μπορούμε να κανουμε Ανάληψη 20.000 και 30000 ευρω;και εγω νομιζα οτι με την καθαρή έξοδο θα μπορούσα.. ακομα με κοιταζει με θαυμασμό η κυρία διευθύντρια των προθεσμιακων..οταν τον Δεκεμβριο του 14 της ειπα μπαι...τι φοβαστε κυριε ...μου ελεγε..ειχατε δίκιο μου λεει τώρα που μου κάνει ενα τηλ.τον μήνα για να παρω το 0.85 που προνομιακα προσφέρει.. ουτε με 6% δεν ερχομαι της λέω.. Εμπιστοσύνη.. μεγαλη λέξη.. άγνωστη για τους κατσαπλιδες..

ArTaXiA είπε...

Γιατί βρε Οπλαρχηγέ; Έχεις 30,000€ στο λογαριασμό σου; Από πού κι ως πού;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ειναι ερώτηση αυτή; τι έννοιες;

austin είπε...

Παιδιά μην κολλάμε με το όριο, άλλωστε το ειπα πιθανολογώ ότι έτυχε. Εχώ παραπάνω όριο στην κάρτα. Το ξέρω! Απλά έβαλα την σημείωση επειδή την προηγούμενη που δεν μπόρεσα να κάνω την ανάληψη που ήθελα, με την ευκαιρία, απόρησα γιατί να έχουμε cc με τόσα καλά νέα για τον τράπεζες και με το πολιτικό ρίσκο να έχει φύγει.

ArTaXiA είπε...

Εννοώ Οπλαρχηγέ πως χωρίς εμπιστοσύνη στο σύστημα, από το 2015 ως τώρα, και με C.C. 65.000 ευρώ σωρευτικώς, μπορούσες να πάρεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Επιτρέπεται εσύ ενας άνθρωπος της αγοράς να λες τέτοια πράγματα βρε αρταξια..

ArTaXiA είπε...

Για βάλε κάτω το εβδομαδιαίο όριο επί τις εβδομάδες, τι νούμερο βγάζεις;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι βρε Αρταξια.. και τα διπλα και τα τριπλα να είναι τι σημασια έχει.. σε μια ελευθερη οικονομία ειναι λυμενα αυτα τα θέματα.. θα κουβεντιασουμε τωρα αν ειναι κλυτερα με κπιταλκοντ..η οχι;με εκπλησεις ρε παίχτη.

ArTaXiA είπε...

Σίγουρα δεν είναι καλύτερα για σένα κι εμένα. Σίγουρα επίσης είναι καλύτερα για τη χώρα. Δεν αντιλαμβάνομαι την έκπληξή σου. Με C.C. όλοι οι πονηροί φοροφυγάδες με τα Βουλγάρικα P.O.S. τον ήπιαν. Επίσης, πολλοί άλλοι πονηροί που έστελναν χρήμα και μετά το εισήγαγαν τύπου "κεφάλαια εξωτερικού", ομοίως. Κάτι άκυρες εισαγωγές για άκυρα είδη κόπηκαν μαχαίρι. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν. Ως άνθρωπος της αγοράς στα λέω αυτά. Γιατί ως Κούλης, θα σου έλεγα τα ίδια που λες κι εσύ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ε δεν μένει η Αμερική να ανακαλύψει τα cc να σωθεί οπως εμείς..

ArTaXiA είπε...

Καλέ ναι. Θα το μεταφέρω στον Δόναλδ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πες τα πρώτα στον Μιχάλη.

austin είπε...

Άρα cc για πάντα για να πιάσουμε τα λαμόγια τα εγχώρια (σωστό) και να δουλεύουν μόνο οι πολυεθνικές με τριγωνικές πωλήσεις ή εταιρείες ΟΕ που δεν μπορούμε να δούμε τους ισολογισμούς τους...

Τουλαχιστον πήρα μια εμμεση απάντηση

michele είπε...

Καλυτερα ειναι βρε που εχουμε τα capital controls τι δεν καταλαβαίνετε...

michele είπε...

Mια μικροκόπωση, αφομοίωση τιμών και αυξηση ογκου σε καποιες μετοχες( ΜΥΤΙΛ-ΦΦΓΚΡΠ-ΣΑΡ-ΒΙΟ-ΙΝΤΚΑ-CENER

hippy είπε...

Είμαστε λίγο γκρινιάρηδες οι Έλληνες...νομίζω πως οι ιδιώτες κανένα πρόβλημα δεν έχουν απ΄τα cc στην καθημερινότητα τους...2300 ευρώ μηνιαίως εγώ κι άλλα τόσα η κυρά πρόβλημα για την κατανάλωση δεν υπάρχει...στα έσοδα είναι το πρόβλημα χε χε.

michele είπε...

Επιχειρείται μαζεματάκι, αυριο εχουμε και λήξη παραγώγων και σημασία εχει και το αυριανο-εβδομαδιαίο κλείσιμο

hippy είπε...

Αδυνατώ να καταλάβω την σημερινή κίνηση στο ΧΑΑ. Μετά την χθεσινή κίνηση του σουλτάνου πιθανολογούσα αυτό που γίνεται συνήθως δλδ μικρό πτωτικό gap στο άνοιγμα, μετά ανοδικό τράβηγμα (παραπλανητικό ότι τάχα μου δεν τρέχει τίποτα για να ηρεμήσουν οι μικροί) και χώσιμο γερό (σήμερα και αύριο). Καθυστερεί το χώσιμο και σκέφτομαι πως πιάστηκα ακόμη μια φορά θύμα που βιάστηκα να μηδενίσω σε ΜΥΤΙΛ (νωρίς στο άνοιγμα γαμώτο) και να μειώσω σημαντικά τη θέση σε ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ κλπ...Πάντως προς το παρόν δεν μετανιώνω, εξακολουθώ να βλέπω σαν πιθανότερο αυτό το ενδεχόμενο.

hippy είπε...

Η λήξη των παραγώγων ίσως είναι μια απάντηση Μιχάλη. Υπομονή να δούμε τι θα γίνει αύριο μετά τις 2.00΄

michele είπε...

Ηippy μου κοντα στα υψηλα ( εδω εχουμε και υψηλα δεκαετιας) λιγο..περιμενε ειναι καλο.Και εγω εχωσα αλλα για λογους μειωσης αυξημενης μόχλευσης.

Στο παρελθον ειχα καει με την κινηση του ( προ κρίσης) καθως πουλησα χαρουμενος στο 80% περιπου απο την αγορα μου. Τωρα το ποσο πηγε μετα ) ειχα απροσεξια σε συγκεκριμενο τεχνικο σήμα) ας το αφησουμε καλυτερα

Nek είπε...

Καλησπέρα!

Αυτό που έκανε ο ΜΥΤΙΛ σήμερα έχει τεχνικά απόλυτη εξήγηση.
Πολλά διαγράμματα στο ημερήσιο κατά διαστήματα μας παιδεύουν με ενδιάμεσα μεμονωμένα κεριά που συνήθως δεν ακολουθούν αναλογίες φίμπο. Αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μικροδιορθώσεις εσωτερικών κυμάτων τα οποία φαίνονται μόνο σε μικρότερα timeframes. Εκεί λοιπόν σε αυτά τα μεμονωμένα κεριά δεν πρέπει να στεκόμαστε. Παραπέμπω στον ΜΥΤΙΛ χωρίς φυσικά να βάλω διάγραμμα. Για να γίνει κατανοητό το τι εννοώ δεν έχετε παρά να ανοίξετε το διάγραμμα (ημερήσιο) και να δείτε το τελευταίο ανοδικό του.... όσοι ξέρετε τα βασικά μιας μέτρησης φιμπο...

Εγινε λήξη κύματος 3 με 3=423% του 1!!!
Μόνο ο ΜΥΤΙΛ μπορούσε σε αυτή τη φάση να το κάνει αυτό!

Καλό απόγευμα!

michele είπε...

Πολυ απλουστερα ειναι τα πράγματα στην κλασσική τεχνική ανάλυση.

Το χτεσινο κερι ηταν καραμπινάτη προετοιμασία διάσπασης διπλής κορυφης( που ειχε προηγουμενως ολοκληρωσει και τον καθοδικό της στοχο)

κατι που σημερα εγινε alla grande οπως ειθισται σε τετοιες περιπτωσεις και με αυξημενο ογκο συναλλαγων.
προκειται για καταγραφη νεων υψηλων απο τον Ιανουαριο του 2008

michele είπε...

55 εκ ο καθαρός τζίρος με αυξημένες συναλλαγες οπως ειχαμε προαναφερει στο σχολιο 4.25 σε δεικτοβαρεις μη τραπεζικους τίτλους
την παρασταση στα πακετα εκλεψε το της ΕΘΝΙΚΗΣ με 21 σχεδον εκ τμχ στα 0,3180

Κλείσιμο κοντά στα υψηλά ημέρας με τον ΔΤΡ στο υποτονικό +0,24% στις 971,23 μον
με πρωταγωνιστες ΒΙΟ ( +4,34%) ΜΙΓ( +3,97%) ΜΥΤΙΛ(+3,33%) ΣΑΡ (+3,52%) ΟΤΕ (+2,61%)

Καλες ΜΠΕΛΑ-ΦΟΛΙ-ΕΥΔΑΠ-ΦΡΛΚ

ArTaXiA είπε...

Εγώ παρατήρησα πως σήμερα ξύπνησαν κι οι νεκροί. Κι όταν ξυπνάνε οι νεκροί μετρώ 3-2-1, ΑΝΤ1.

Μα 21€ το ΜΕΡΚΟ; (Άσχετο αλλά μέρος της γενικότερης εικόνας)

MATTOGI είπε...

προσφέρουμε το δάνειο 2% για επιχειρηματικούς σκοπούς, για να αγοράσετε αυτοκίνητο, να ανακαινίσετε το σπίτι και να πληρώσετε τους ιατρικούς λογαριασμούς σας επικοινωνήστε selsumat@gmail.com

MATTOGI είπε...

Χρειάζεστε δάνειο 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο, ανακαίνιση σπιτιού και για να πληρώσετε τους ιατρικούς λογαριασμούς σας επικοινωνήστε selsumat@gmail.com