Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

FTSE

X.A.A. LIVE 



                                                                              σχόλια για τη συνεδρίαση online

FTSE: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ-HMEΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Συνεπής με τα τεχνικά σημεία η διαγραμματική εικόνα του δείκτη που "πάτησε" στην ζώνη D  και αντέδρασε διασπώντας διαδοχικά την Χ101 την C , το σύστημα των δύο κινητών 200 ημ  και προσέγγισε την D1 .

Ενα σενάριο που είχαμε "εντοπίσει" στην παρουσίαση της 16ης Μαρτίου εδώ:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2018/03/ftse_16.html#more

"Η C στα 2080 παραμένει αξιόλογη στήριξη καθώς και ο ακμο 200 ημ , η ενδεχόμενη απώλεια της οποίας θα στείλει τον δείκτη στην επόμενη, επίσης αξιόλογη στήριξη της Χ101= 2030 μον.

ΜΟΝΟ η καθοδική διάσπαση αυτού του σημείου, θα αυξήσει σημαντικά τις πιέσεις των πωλητών ενθαρρύνοντας τις short θέσεις ,με αναχαίτισή τους πάντως στην κάτω πλευρά της ζώνης D  στις 1990 μον, οπότε και θα επανέλθουμε."

Ο δείκτης αντέδρασε από τις 1988 μον και κινούμενος εντός του πράσινου καναλιού, έχει μπροστά του τις εξής αντιστάσεις :

1)  Την C στις 2080 μον ( ταύτιση με ακμο 200ημ)
2) Την άνω πλευρά του πράσινου καναλιού 
3) Το τοπικό υψηλό 2121,45 που οριοθετεί και την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης.
Ακολουθεί η D στις 2145 μον και η πολύ σημαντική S στις 2190 μον.

Σημαντικότερη στήριξη η πλαγιοανοδική γραμμή τάσης B200 που οδηγεί την κίνηση απο τον Νοέμβριο του 2017.

43 σχόλια:

Nek είπε...

Καλημέρα σας!

Σχόλιο ημέρας και εκτίμηση κίνησης ΓΔ.

https://eurobyte.blogspot.gr/2018/04/blog-post_13.html

michele είπε...

Kαλημέρα ,καλημέρα σε όλους !

michele είπε...

Με σχετικη δύναμη ο ΔΤΡ επανέρχεται πανω απο τις 847 μον.
Θέλουμε κίνηση στον ΓΔ πανω απο 814,57 για να μεταβάλλουμε την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική

ArTaXiA είπε...

Bonjour bonjour

Εγώ τώρα σκέπτομαι. Εκείνος που προμήνυε χρηματιστηριακές καταστροφές σε ποια σπηλιά έχει πάει να κρυφτεί;

michele είπε...

Ειναι αλλο η πρόβλεψη, αλλο η εκτίμηση.Προσωπικα αν και με αρκετα χρόνια εμπειριας, μου ειναι δυσκολο να "προβλέπω" αλλα σχετικα ευκολο να εκτιμω συνδυάζοντας καποιους παραγοντες.

Το κανω βεβαια κι εγω ,ετσι χωρις εικονα,οταν πρόκειται για σοβαρες πολιτικες μεταβολες :)) χαχα

ArTaXiA είπε...

Kαλέ μου φίλε, εσύ είσαι σώφρων. Εγώ αναφέρομαι σε κείνον τον πανεπιστήμονα που έδινε πτώσεις, χρονικά όρια, και όταν δήλωσε πως τελικώς δεν θα αγοράσει ΕΛΠΕ, το χαρτί την επόμενη μέρα πήρε 3%. Ομιλούμε περί λαμπρού ταλέντου στην τέχνη της πρόβλεψης.

ser kaltsakis είπε...

Καλημέρα σας!
Μία είδηση για τους φίλους του Κλμ.

http://bankingnews.gr/index.php?id=360390

ArTaXiA είπε...

Ο ΚΛΜ δεν έχει φίλους εδώ. Ειδικώς εν ώρα συνεδρίασης.

michele είπε...

Καλημέρα Richelieu ,οντως καθυστέρησε η εισαγωγη αλλα η τιμή στο ταμπλο την εχει πιστευω προεξοφλήσει

Αrt ναι εκανα μια γενικότερη επισήμανση, πανω στην δική σας "φιλονικία" για το που πανε οι αγορές

michele είπε...

Εγω τον συμπαθω τον ΚΛΜ παλαιόθεν. Αλλα ειναι μήνες που τον εχω ..αφήσει καθως θεωρησα οτι εφτασε εκει που έπρεπε.Να δουμε τη συνέχεια

michele είπε...

Σημερα πάντως τζιράρει, παρακολουθούμε

austin είπε...

http://lastpoint.gr/o-megalos-seismos-pou-erchetai/

Απίστευτο άρθρο.

Και με τον γελοίο στην εξουσια και τέτοια κατάσταση στο εξωτερικό, με το μοναδικό του όραμα να μείνει στην καρέκλα και να δημιουργεί πρόβλημα στους πάντες για να καρπωνεται αυτος βουλευτικές αποζημιώσεις μπορεί να Μασ δημιουργήσει χοντρή γκελα...

Την καλησπέρα μου και σε ελπίσουμε όλα να πάνε καλά. Ολά δείχνουν ότι είμαστε ένα βήμα πριν την "άνοιξη" αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι θα την ζήσουν και αν το πουληταρι κάνει καμία ανυπέρβλητη χαζομάρα.

ArTaXiA είπε...

Και μόνο το γεγονός πως ο αρθρογράφος ξεκινάει από τα συμφέρονται Ρώσσων, Ισραηλινών, Τούρκων και Ιρανών στη Συρία και καταλήγει στο "να φύγει ο Τσίπρας", τον καθιστά φαιδρό.

Αλλά γι αυτό μάλλον πληρώνεται....

Nek είπε...

θα συμφωνήσω με τον ΑΡΤ. Μερικά πράγματα κάνουν μπαμ!

austin είπε...

Αρτ φαιδρο είναι που στην μνημονιακη εποχή, αλλά και γενικά σε όποια εποχή, έχουμε έναν αγράμματος, απαιδευτο, ασχετο πρωθυπουργό και όλη την κουστωδια κατσαπλιαδων που υποστηρίζουν τον μαδουρο.

Οχι οποιος λέει να φύγει ο τσιπρασ.

Και αν ήμασταν μια κοινωνία κουλτούρας και παιδείας θα έπρεπε να γίνεται καθημερινώς προσπάθεια να φύγει ο άνθρωπος που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά που έχει κάνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα.

austin είπε...

* τόσο καιρό τους έχουμε κυβερνηση

austin είπε...

Και βλέποντας και κάτι δημοσιεύματα για το κεελπνο κτλ, κάθε διάλογος με όποιον συριζαιο θα έπρεπε να ξεκινάει και να τελειώνει με την φράση :

Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε εσεις που στις μέρες σαν έγινε το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών για ένα άκυρο δημοψήφισμα. Αυτό των τραπεζών.

Αλλα όταν και οι προηγούμενοι έχουν λερωμένα την φωλιά τους, δεν είναι περίεργο που δεν τους το τσαμπουνανε σχεδόν ποτέ. Και μάντεψε ποιος το ει αναφέρει;; μόνο ο Άδωνις. Γιατι αραγε μόνο αυτος;;;

austin είπε...

Και επειδή τις προάλλες κάτι για θετικό άκουσα για το κλείσιμο των τραπεζών, λές και δεν ξέρεις ήδη την επίπτωση, απλά επισημαίνω σε φιλιά επιχείρηση κάποια προβληματάκια (άρες δλδ) που προέκυψαν από το "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες" .

1) όλα τα λεφτά μπροστά σε όποια παραγγελία και αν γίνει σε πρώτη υλη. Αραγε τσάκισμα ρευστότητας η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλού για ανάπτυξη γενικότερη της εταιρείας καθώς και "αθέμιτου ανταγωνισμού" με εταιρειες που έχουν την έδρα τους αλλού αφού δεν έχουν το κόστος αυτο.
2) αύξηση τιμολογίου 5-10% ετησίως σε πρώτες υλες, γιατί πολύ απλά υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο χώρας (λόγω ότι είμαστε η μόνη δυτική χώρα με καπιταλ κοντρόλ) και επειδή κλείνουν συνεχώς χοντρεμποροι και ξέρουν ότι εξαρτάται η βιωσιμότητα σου από αυτους.
3) διαχρονικές συνεργασίες με χοντρεμπορους σπάνε αναγκαστικά για διάφορους λόγους με τον κυριότερο το κλείσιμο αυτών. Εται μια πρώτη ύλη που χρησιμοποιούσαν για 30 + χρόνια έπρεπε να την αλλάξουν επειδή έκλεισε ο εισαγωγέας και η απευθείας εισαγωγή από την πηγή δεν συνέφερε σε ποσότητα μια μικρομεσαία επιχείρηση. Επίσης εκεί που την έπαιρνες Χ πόσο, λόγω διαχρονικής σχέσης την παίρνεις χ+καμποσα φγιατι είναι μια νέα συνεργασία και μέχρι να υπάρξει ξ οποία εμπιστοσύνη αυτό κοστίζει.
4) είναι απαγορευτικός ο δανεισμός αφού με 7+% συμπιέζεται πολύ το κέρδος σου. Αραγε έχουμε κλειστές τράπεζες δλδ αυξημένο ρίσκο, αλλά επιτόκιο καταθέσεων στα τάρταρα και επιχειρηματικου δανείου επιτόκιο στον θεο.

Τα παραπάνω μόνο σε μπανανια συμβαίνουν. Και μαζί με το 70% φορολογίας είναι βέβαιο ότι απλά θέλουν να κλείσουν τα πάντα εδώ γύρω. Επίσης τα παραπάνω είμαι βέβαιος ότι τα γνωρίζεις απλά για να προβοκαρεις κάνεις ότι δεν τα ξέρεις. Χαχα

michele είπε...

Ο αρθογραφος ( γιατι αυτον χαρακτηρισατε, οχι το κειμενό του) δεν πληρώνεται για να αρθογραφει, ειναι αλλη η δουλειά του, ειναι ευκατάστατος, γνωστης διεθνων συσχετισμων και ..ειδικος επι οικονομικων θεματων.

Τωρα,δεν ετυχε να διαβασω το αρθρο,τωρα που το βαλατε εδω θα το διαβάσω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin βάλε ένα καλό ποτήρι κρασί. .συνόδεψε το με λίγη καλή παρμεζάνα και μην σκας για το πότε θα φύγει ο Αλέξης. Απόλαυσε τις τελευταίες ημέρες του θιάσου.

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/ekivolos/article-blog-ekivolos/1607263/kanei-thn-ypervash-h-klm.html

ArTaXiA είπε...

O αρθρογράφος, που είναι τόσο γνώστης διεθνών συσχετισμών, υπογράφει ως Θανάσης Κ., άραγε γιατί; Για να μπορεί να γράφει όποια φαιδρότητα θέλει χωρίς να εκτίθεται. Εάν επιπροσθέτως είναι ευκατάστατος, οπότε δεν αποσκοπεί σε κάποιο είδος οικονομικού ανταλλάγματος από τη συγγραφή, μας οδηγεί σε δύο συμπεράσματα, αμφότερα καθόλου κολακευτικά για εκείνον. Είτε, προσφέρει κάποιου είδους εκδούλευση αρθρογραφόντας, είτε είναι ψωνισμένος.

Σε κάθε περίπτωση, από το άρθρο δεν προκύπτει ούτε ιδιαίτερη γνώση διεθνών συσχετισμών, ούτε κάποια αμυδρή προσπάθεια μεταλαμπάδευσης γνώσης (από την γνώση που υποτίθεται διαθέται), αλλά μόνον μομφή κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Επόμενο!

michele είπε...

Kαι συ αρθογραφεις ως artaxia, τι σημαινει οτι εχεις να κρύψεις κατι;
εγω εκανα περιγραφή του ανθρώπου επειδή γνωρίζω ποιος είναι, δεν σημαίνει οτι συμφωνώ σε ολα μαζί του.

Εγω κρίνω τα γραφόμενα αν και αρκετοι γραφουν συχνα πολυ καλα και αλλοι οχι.

Τωρα απ ολο το κειμενο, σας πείραξε που κάνει μομφή στην ΑΘΛΙΑ αυτη κυβέρνηση;
Κατι δεν πάει καλά, αλλα όχι με αυτόν παντως.

michele είπε...

Αντιστασούλα το 810,75 σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο

ArTaXiA είπε...

Ναι, ακριβώς αυτό σημαίνει. Δεν θέλω, άνθρωποι που με γνωρίζουν προσωπικώς να μπλέκονται με την διαδικτυακή μου περσόνα.

Και ναι. Από όλο το κείμενο με πείραξε που πιάνεται από ένα θέμα άσχετο με το συμπέρασμα του, τύπου σήμερα θα μιλήσουμε για το συσχετισμό δυνάμεων στη Ρώσικη Δούμα, μπλα-μπλα, μπλα, και επιτέλους είναι η ώρα να φύγει αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Έλεος κάπου;

austin είπε...

Ξέχασα και το 5ο και σημαντικότερο...

Επιχειρώ σημαίνει να πάρω ρίσκο, που σημαίνει ότι στην κινηση σου ενέχει και σοβαρή πιθανότητα λαθών. Οποιοσδήποτε επιχειρηματίας πει ότι είναι αλάνθαστος είναι ψεύτης. Εδώ στην Ελλάδα λοιπόν των παραπάνω, δεν συγχωρείται λάθος. Γιατί τις περισσότερες φορές θα αποβεί σε μοιραιο για την επιχείρηση.

Οπότε ποιοι επιχειρούν εκ νέου;; οι έχοντες λεφτά με ουρά, αυτοί που ξεπλένουν χρήμα και αυτοί που κάνουν σάλτο μορταλε.

Και ναι για όλα αυτά φταίει αυτή η άθλια κυβέρνηση. Γιατί να γίνει κάποιος κύκλος οικονομικού ύφεσης και ανάπτυξης είναι φυσιολογικό. Να πληρώσουμε με μεγάλο κοστος την φούσκα και τα αίσχη των προηγούμενων (που έμμεσα η άμεσα συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία το λαού) είναι πάλι φυσιολογικό.

Με το που πάει όμως η φάση να ορθοποδήσει να έρθει η λαίλαπα του συριζα και για ένα μάτσο βλακειες και ιδεοληψίες να κινδυνευουν να μην ορθοποδησουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το βάρος την ευθύνης είναι τεράστιο, ακόμα και συγκριτικά με τους προηγούμενους.

Την φούσκα αρκετοί την προέβλεψαν και πήραν τα μέτρα τους, την 5 έτη οπισθοδρομηση και τρώμε τα έτοιμα επισης αρκετοί και πήραν τα μέτρα τους. Να βάζεις σε επιχειρηματικό πλάνο του κατσαπλιαδισμους δεν γίνεται.

Εκτός αν είσαι ομίλος μεγαλος και ολίγον ολιγαρχης... Εξού και όλοι τους φώναζαν προ διετίας είμαστε με τον τσιπρα και αφήστε το παιδί να κάνει την δουλειά του. Γιατί τα χατίρια και η συσσωρευση πλούτο ήταν όσο ποτέ άλλοτε..

michele είπε...

Το οτι η Ελλαδα βρίσκεται σε μια ζώνη υψηλού γεωστρατηγικου ενδιαφεροντος που γίνεται χαμός και την εκπροσωπεί σ' αυτή τη χρονική φάση αυτό το τσίρκο είναι ανάξιο λόγου;

Αλλα εφ οσον εσυ πιστεύεις οτι ολοι ειναι ιδιοι και δεν πρόκειται περι τσίρκου δεν υπαρχει συζήτηση.
Υπαρχουν και αυτοί οι Ελληνες.Δημοκρατία εχουμε, εστω και ελλιπή

austin είπε...

Οπλα είτε κάτσω είτε δεν κάτσω να πιω το κρασί μου δεν έχει διαφορά.

Γιατί όταν ο συριζα παίρνει ακόμα 20+% και υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Αρταξια, που είναι γνωστές και σοβαροί, και έχουν τόσο μένος με το αντίπαλον δέος και όχι με δαύτους, υπάρχει σοβαρό θέμα. Και οι πιθανότητες γέρνουν προς το ότι σε ένα τέτοιο μίγμα κοινωνικό, ο Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να κάνει πολλά. Γιατί ο λαός δεν θέλει. Και αυτός που θέλει φεύγει έξω. Εμμεσα η άμεσα.

ArTaXiA είπε...

Καλε μου Austin, δεν έχω κανένα θέμα με το αντίπαλο δέος. Έχω θέμα με εκείνον που ενώ γνωρίζει πως ο υπ' #1 υπαίτιος της κατάντιας της χώρας είναι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, κι αντί να κάνει σημαία του ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, βάζει τον Κικίλια να τουϊτάρει "ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ." Αυτά, δεν είναι λύσεις για τη χώρα, το να στείλεις επιτέλους σπίτια τους μισό εκατομμύριο ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΕΠΙΖΗΜΙΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, Δ.Υ. είναι η λύση. Ίσως, η περισσότερο επιτακτική από όλες.

Εάν λοιπόν, ο φίλος μου Kabul, θα ψηφίσει όποιον του καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ή πληρώσει τα χρωστούμενα του κόμματος του, εγώ θα ψηφίσω με χέρια πόδια όποιον ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ.

austin είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θέλει να το κάνει αυτό και πιστεύω ότι υπήρχαν και άλλοι πολιτικοί που θα ήθελαν να το κάνουν.

Οποίος τολμούσε η τολμήσει να το ξεστομισει, παίζει να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Γιατί είναι αυτό που γράφω παραπάνω ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος. Και ειλικρινά δεν ξέρω αν ποτέ θα υπάρξει ετοιμος ειδικά αν δεν έρθουν οι μετανάστες μέσα στην Ελλάδα πάλι.

Οσο για τον κικιλια, όντως.. Εδώ ταιριάζει η ατάκα "μα τον κικιλια" . Αλλα αυτά θέλει ο λαός. Κικιλια και μπαλατσινου, μπαλαφες και τσιπρας.

Κατά τα άλλα, τον ενοχλεί το βλέμμα του Μητσοτάκη. (Και δεν εννοώ εσένα, γιατί είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε έχεις τεκμηρίωση στα περισσότερα, εδώ η κοινωνία η μισή ασχολείται με την μούρη του μητσοτακη)

austin είπε...

Και μην ξεχνάμε ότι τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα ελάχιστα ασχολήθηκαν τότε πως θα βρει τα λεφτά ο τσιπρας αλλά συνέχεια ρωτάνε τον Μητσοτάκη αν θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο.

michele είπε...

Γι αυτο φερατε αυτον που πηρε πισω και τους επίορκους που εδιωξαν οι αλλοι

Δεν γραφω επι της ουσιας, λογω συνεδρίασης και γιατι ειναι μια ωραια, ολιγον περίπλοκη ασκηση πολιτικής

michele είπε...

Εν τω μεταξυ λεμε -λεμε εμεις το χωσανε το μαγαζάκι με χαμηλό κόστος μην και τολμήσει κανεις να κρατησει χαρτια η να μπει χαχα

Andreas D. είπε...

εγώ πάντως κρατάω τα (Πα)πουτσάνη...

michele είπε...

Tον Περσέα κύριε ; :))

Andreas D. είπε...

70% της θέσης...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Απόλαυση ο Αρταξιας σήμερα. .πράγματι το κείμενο τού Θανάση Κ. δεν λέει και πολλά. .αλλά για αυτό που γράφει ο παίχτης για τούς δημόσιους υπαλλήλους τού βάζω Χίλια λαικς. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ζωγράφισε ο μαέστρος στο κλείσιμο. .

michele είπε...

Και εκει που εκλεισε στο χαμηλό ημέρας, μπραφ ενα +5,22% στην ΕΕΕ
+0,60 ο δεικτακος
χαχα

ArTaXiA είπε...

Και για να κλείσουμε την όμορφη πολιτική μας κουβέντα, σήμερα ο μεγαλειώδης Κυριάκος παρουσίασε το πρόγραμμα του για την "τόνωση της αγοράς ακινήτων" όπου μεταξύ άλλων υποσχέθηκε αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για τρία χρόνια.

Όπου ας πούμε σήμερα που ζητείται προσκόμιση τιμολογίων ελαχίστου οικοδομικού κόστους, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί ένα ακίνητο, ο Κούλης μας θα το αναστείλλει. Όπου θα πηγαίνουμε όλοι μαύροι, και θα κτίζουμε και οι μάστοροι και μαστοραίοι, εκεί που κόβουν ένα ελαχιστότατο τιμολόγιο, δεν θα κόβουν τίποτα. Και οι μεγαλοεργολάβοι, θα έχουν δαπάνες με δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ, αλλά δεν θα τον επιρρίπτουν πουθενά. Και στο τέλος του τριμήνου θα πηγαίνουν ταμείο για επιστροφή. Έτσι οραματίζεται ο Κούλης μας, την κτηματαγορά.

Αλλά, ο επικίνδυνος είναι ο Αλέξης.... Άντε, τα φιλιά μου και προσοχή στις λακούβες.

michele είπε...

Nα τα γραφουμε ολα ομως :

Οι εξι προτάσεις Κυριάκου:

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% με εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
- Αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια, για να στηριχθεί η αγορά ακινήτων.
- Αναστολή του φόρου υπεραξίας, του φόρου δηλαδή επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων, για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.
- Έκπτωση φόρου 40% έως 50% για εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων, με ειδική μέριμνα για τα φτωχότερα νοικοκυριά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
- Απλοποίηση των μεταβιβάσεων και μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σήμερα απαιτούνται 23 δικαιολογητικά, ο στόχος μας είναι, να μειωθούν άμεσα στο ένα τρίτο και σταδιακά να είναι διαθέσιμα όλα ηλεκτρονικά.
- Ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα από πολίτες άλλων κρατών (Πρόγραμμα golden visa & νομοθεσία nom/dom)

Κανουμε και συγκρισεις με τους αγράμματους κομμουνιστες

Paolo GG είπε...

austin είπε...
Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να κάνει πολλά. Γιατί ο λαός δεν θέλει. Και αυτός που θέλει φεύγει έξω. Εμμεσα η άμεσα.

έτσι είναι ακριβώς .
ένα 8% του εκλογικού σώματος έφυγε και πίσω δεν κοιτά.

εγω πάντως το βρήκα εμπεριστατωμένο το άρθρο και ιδανική τη σύνδεση αυξανόμενης γεωπολιτικής βαρύτητας της Ελλάδας αλλά σε ατυχή στιγμή διακυβέρνησης.

michele είπε...

Καλο ειναι να μελετάμε, να παρακολουθούμε,να αναλυουμε χωρις εμπαθειες.

Εχουμε πει πως η πολιτική ειναι η επιλογή του δυσάρεστου έναντι του καταστροφικου και εκείνο που προέχει ειναι η άσκησή της προς τη σωστη κατεύθυνση και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη.

Ενας πολιτικος πρεπει να εχει και "παιδευτικο" χαρακτηρα, να πειθει γιατι ειναι σωστο αυτο που προτείνει.

Καλό ειναι δε να διδασκόμαστε από την πολιτική ιστορία του τόπου και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη ως λαός.

Αν δεν ημουν μεγαλουτσικος και δεν ειχα μεινει 8 χρονια στο εξωτερικό στο παρελθόν, θα είχα φύγει και γω να γλυτώσω απο την αγνοια, τη βλακεία και τη λαμογιά