Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΤΕΝΕΡΓ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΤΕΝΕΡΓ: ΜΗΝΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μεγάλη μηναία εικόνα της μετοχής. Απο τον Οκτώβριο του 2009  ο τίτλος εχει δημιουργήσει ένα μεγάλο τοπικό πυθμένα τύπου W .

Όπως επισημαίνεται, από το Μάιο του 2017, ξεκίνησε η προετοιμασία μιας έντονης ανοδικής κίνησης που έγινε τον επόμενο μήνα δημιουργώντας το ανοδικό κανάλι D-D1. Με την ανοδική διάσπαση της W1  στα 4,50€ , η κίνηση επιταχύνθηκε με αποτέλεσμα την κατάκτηση της W στα 5 ευρώ.

Επόμενος στόχος η ζώνη Χ-Χ1  που είναι η αντίσταση -ορόσημο για την μεσομακροπρόθεσμη πορεία της μετοχής και γι αυτό είναι και πιθανή μια υποχώρηση προς την W σε περίπτωση άρνησης υπέρβασής της .

Όμως η επικυρωμένη ανοδική διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο προς πολύ υψηλότερα επίπεδα καθώς θα επικυρωθεί η λύση του μεγάλου πυθμένα.

Η κίνηση αυτή θα προεξοφλήσει την αλλαγή επιπέδου της εταιρειας στον χρηματοοικονομικό τομέα.
Στο αρνητικό σενάριο, μόνο η καθοδική διάσπαση της W1 στα 4,50€ θα επέφερε αρνητικές μελλοντικές εξελίξεις για την εταιρεια αλλα και για το ελληνικό χρηματιστήριο γενικότερα.

67 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Supplemental Memorandum of Understanding.
Fourth Review of the ESM programme.
DRAFT 23May 2018.

ArTaXiA είπε...

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Νίκο Κοκλώνη να «εκθρονίζει» τον Μένιο Φουρθιώτη από το epsilon! Ο άλλοτε κραταιός άντρας του καναλιού και παρουσιαστής της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» δεν θα βρίσκεται την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στο πόστο του και τη θέση του παίρνει ο Νίκος Κοκλώνης!

Ο τελευταίος θα παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο στην ώρα των «Αποκαλυπτικών» μια νέα lifestyle εκπομπή, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Mr Travel θα μεταφέρει στο κανάλι, που αναμορφώνεται μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, και την ταξιδιωτική εκπομπή του «Celebrity travel», η οποία φέτος προβάλλεται από τον ΑΝΤ1.

μπαρμπαλιας είπε...

Αταραξι μου...
και θα γινουμε τωρα γουιδαούτ
φουρφωτι;

ArTaXiA είπε...

Τι να κάνεις το Φουρφώτη, όταν έχεις υπουργάρα Φώτη....

ΝίκοςΤ είπε...

Αμήν και πότε να υπερβεί την ζώνη Χ-Χ1 η μετοχή αγαπητέ michele.Ουδέποτε αρνήθηκα το κέρδος.
Καλημέρα σας αγαπητοί.

Θανασης Κ είπε...

....δεν λεω ο Φωταρας καλος ειναι...αλλα εδω εχουμε ολοκληρο Τοσκα...εχουμε Παππα ...γιγαντες ολοι τους ειναι..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Αταραξι το γύρισε στο τσάμικο. .Καλημέρα παίχτη. .

Geopard είπε...

Καλημέρα σε όλους, monsieur ArTaXiA σήμερα ηρέμησε αυτό το συναίσθημα που είχες χτες που έδωσες μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου ή περιμένεις κάτι άλλο στον ορίζοντα , αλήθεια ο Αβαξ πάλι έκανε αυτό που είπες είδε την περιοχή του 0,63 και λίγο ποιο κάτω υποθέτω ότι δεν ασχολείσαι και ότι δεν ψώνισες μετά από αυτό που έγραψες χτες

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα βρε Οπλαρχηγέ. Τι νέα από τη Giant;

ArTaXiA είπε...

Geopard, φερέλπη μου παίκτη, βλέπω το 0,58 και μισό στον Άβακα, βλέπω το 5 και μισό στο ΦΦ, βλέπω πολλά άσχημα πράγματα, βασικά έχω την αίσθηση πως θα γίνει της καριόλας, αλλά μην παίρνεις τοις μετρητοίς αυτά που γράφω εγώ, εδώ ο αεικίνητος Γίδας εμφανίστηκε με νέα δήλωση αγοράς, προφανώς το spanking από τη ΔΕΗ δεν τον πτόησε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μας βλέπουν σαν μυρμήγκια.

Geopard είπε...

monsieur ArTaXiA δεν θα τολμούσα να διαφωνήσω μαζί σου γιατί όποτε έδωσες άποψη ήταν 99,99 % σωστή και το 0,01 είναι γιατί είμαστε άνθρωποι και σε ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας , η αλήθεια είναι ότι είχα την αίσθηση ότι εδώ κάπου τελειώνει η ταλαιπωρία μας αλλά φαίνεται ότι ήταν λάθος το συναίσθημα μου, τελικά το sell in May and go away ίσχυσε φέτος τουλάχιστον μέχρι τώρα.

ArTaXiA είπε...

Εντελώς πληροφοριακά, την επόμενη εβδομάδα, τερματίζει το waiver του Δόναλδ όσον αφορά τις εισαγωγές χάλυβα αλουμινίου από Ε.Ε., ο γείτων Ταγίπ δεν άντεξε χθες και ανέβασε το προεξοφλητικό στη Λίρα, ξέρεις πως είναι αυτά, οι αγορές τριγυρνούν την Τουρκία όπως ένα κοπάδι λιοντάρια την αντιλόπη, ο άλλος γείτων Di Maio, βάζει ανδρείκελο για πρωθυπουργό, τους δίνω ένα τρίμηνο, το πετρέλαιο ισχυροποιεί τον φίλο Βλαδήμηρο που θέλει ξαναμοίρασμα του κόσμου, τα ομόλογα προοιωνίζουν για άσχημα πράγματα και η έκθεση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος σε κινδύνους είναι ακόμη μεγαλύτερη σήμερα από ότι ήταν το 2008, οι Γερμανοί θα καταλήξουν ο αποδιοπομπαίος τράγος όλων των δεινών που ταλανίζουν την Ε.Ε., τι θα πούν οι γάλλοι αυτοκινητοβιομήχανοι που η BMW έχει μπει στο ρουθούνι του Δόναλδ και εκείνος θα επιβάλλει δασμούς 25% στα ΕΙΧ;

Μη σε νοιάζει όμως. Όταν θα έρθει ο Κυριάκος στα πράγματα θα βγάλει το καπέλο του και θα εμφανίσει τόσους λαγούς που όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι είδαμε και ο καραγκιόζης τι έκανε με το πετρέλαιο 40 δολάρια ..και την παγκόσμια οικονομία να σπάει ρεκόρ. .ότι νάνε λέμε. .

ArTaXiA είπε...

Οπλαρχηγέ γίνεσαι γραφικός....

Μην βαδίζεις στα χνάρια του τραπεζίτη.

michele είπε...

Βuongiorno, buongiorno a tutti ! Δινεις στο φίλο Di Maio ενα τριμηνάκι μόνο; mannaggia

ArTaXiA είπε...

Πόσο να του δώσω δηλαδή; Έχει να περάσει νόμους δύσκολους. Και ξέρεις πόσο τον υποστηρίζω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια...Μην κάνεις δημόσια τέτοιες συγκρίσεις..με κάνεις και κοκκινίζω..θα μου απαντάς αν θες σε αυτά πού θέτω. .άσε τους ταβλαδορους και τους τραπεζίτες στην άκρη. Μιλάω ωραία και ευγενικά. .και εγώ θα μπορούσα να σου πω ότι βαδίζεις στα χνάρια τού Καψωχα πού τα ξέρει όλα. .αλλά δεν το κάνω.

Άρης είπε...

Καλημέρα παίχτες . Παρακολουθώ καθημερινά την χρηματιστηριακη αγορά από το 1997,με την δεύτερη μέτοχοποίηση του ΟΤΕ . Αυτή την περίοδο αισθάνομαι ότι είμαστε στην ηρεμία πριν την καταιγιδα. Ιδέα μου είναι ή το πιστεύουν κι άλλοι? Θα θελα την γνώμη σας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το δεκαετες το είδε κανείς; Ααααααα;;;

michele είπε...

Εγω. ΤΟ βλεπω απ το πρωι, ειχα γραψει καπου στο fb οτι με καθοδικη διάσπαση του 4,42 θα παμε καλυτερα, ηδη βρισκεται στο 4,21%

Καλως τον Αρη. Μιλας γενικοτερα για τις αγορες ή για τη δική μας;

Άρης είπε...

Για την ελληνική αγορά Μιχάλη. Καλό σου μεσημέρι

ΝίκοςΤ είπε...

Τέλος οι ΔΕΗσεις με μικρό κέρδος.Μεροκάματο.

michele είπε...

Αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο υποχρέωσε το Twitter να αφαιρέσει από το account του προέδρου Τραμπ την δυνατότητα να μπλοκάρει χρήστες όσο είναι πρόεδρος. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ιδιότητα του Τραμπ ως προέδρου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το Twitter account του σαν γραφείο τύπου σημαίνουν ότι κάθε Αμερικανός πολίτης έχει συνταγματικό δικαίωμα να μπορεί να διαβάζει τις αναρτήσεις του, αφού πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στο τι λέει ο αιρετός επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας.

Αυτα που λεει ο φίλος Chris

michele είπε...

Aς μελετησουμε και αυτο εδω να ξερουμε τι γινεται ,γιατι στην βουλή ακούσαμε παπάντζες

http://www.capital.gr/oikonomia/3294315/to-keimeno-tis-sumfonias-me-tous-thesmous-parathuro-gia-meiosi-aforologitou-apo-to-2019

μπαρμπαλιας είπε...

στο 5.56 του εκανα τη "χαρη"
και τον περιμενω στη γωνια

Άχθος είπε...

Απαίτηση του ΔΝΤ Μιχάλη για να "συνεχίσει" να διαπραγματεύεται την (σίγουρη) συμμετοχή του στο μεταμνημονιακό "μνημόνιο".

μπαρμπαλιας είπε...

καλα αυτη η αναφτυξη...
αυτη η πενδακαθαρη εξοδος ...
που πανε;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη αυτο ειναι το κείμενο που εχουν υπογράψει και το έβαλα πρωτο σχόλιο.. και βγαίνει τωρα η Τζακρη και λέει οτι μπορει να μην κοπουν οι συνταξεις απο 1/1/19...δουλεμα..οι άνθρωποι πανε φουλ για εκλογές τι να λεμε τώρα..

μπαρμπαλιας είπε...

ρε την αττίκης...τσαμπουκαλευεται
κυρ ΟΠΛΑ
(με χαιρετισμους)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αττικής τελειωσαμε μπαρμπα..ειναι το χαρτί που μου έβγαλε τα σπασμενα της τριετιας...και να θυμασαι στην πτώση τους γλενταμε..οι τραπεζουλες σε λιγο καιρό θα ειναι τραπεζαρες..

ArTaXiA είπε...

Blogger Ο/Η MIDAS είπε...
Καλησπέρα σας. Αγορά ΦΦ στα 6.44€.

23 Μαΐου 2018 - 4:59 μ.μ.


Καλησπέρα και καλή βραδιά!

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Πόσο βλάκας όμως!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν πουλήσει ο Μίδας σε λίγο καιρό στα 8.50. .να δω τι θα πεις. .

michele είπε...

Aκριβως OΠΛΑ αυτο ειναι το κείμενο, βεβαια στις 6,30 το πρωι που το εβαλες χαχα

michele είπε...

Τωρα ενημερωσα το Μιδα οτι η απωλεια του επιπεδου 6,52 ενέχει ρισκο και θελει γρηγορες κινησεις
πραγματι πηγε ενα ευρουδακι πιο κατω ευκολα γιατι δεν εβρισκαν και κομματια πιο πανω λογω στάσης αναμονης

michele είπε...

Ας λείπουν οι χαρκατηρισμοι, δεν ειναι απαραιτητοι ρε Αρτ

michele είπε...

Εισήλθαμε σε ενδιαφέρουσα ζώνη το νου σας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχω αυπνιες..στις 04:00 βγήκε.. και εκεί που περιμενα να βγω σε μια εκπομπή με ναυτικούς και μετανάστες να πω τον πονο μου..τσουπ η είδηση.. χαχα.

austin είπε...

Μήπως αντί για ζώνη θες να πεις μαστίγιο;; καρότο και μαστίγιο δλδ η αγορά!

Την καλησπέρα μου!

μπαρμπαλιας είπε...

ρε ΟΠΛΑ... τι λυσα; αφου εχουμε
συμ-παρα-μορφωθει με ολα τα μεμόρανδουμ ντουμ...

michele είπε...

Προς το παρον μονο μαστιγιο ,οι τεχνικες αντιδρασεις ειναι το καροτο; χεχε

Geopard είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
μπαρμπαλιας είπε...

τι εστι Ανδώναρος και κανει και δηλωσεις ραδιοφ-ο-νικες;

Geopard είπε...

καλησπέρα δεν έχουμε όγκους στην πτώση και με το 10ετες κάτω φαντάσου να ήταν ανοδικό τι ξύλο θα τρώγαμε και αποδεικνύετε ότι monsieur ArTaXiA έχει κακό προαίσθημα ενώ η ΔΕΗ καταρρέει σήμερα με νέο χαμηλό

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί το μεμοραντουμ..ως τώρα μόνο υπέγραφε ο Τσε. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εκτός στόχων τα έσοδα τού προυπολογισμου το πρώτο τετράμηνο. .κάτι μου λέει πώς το μαξιλάρι πού ονειρεύεται ο Τσιπρας περίπου 20 δις θα είναι άδειο. .και θα πάμε αγραγκοι στα αγκάθια των αγορών. .θα μας σκισουν. .

michele είπε...

Μια 800 αρα περιπου περιμενει στο 0,27 της μουλαρας, δωστε τα ρε παιδια αντε

michele είπε...

Εμ τα δωσανε ! χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ο φολι ντενταρησε....

austin είπε...

Και στο φολί φολί, περιμένουν καμιά 800 αριά σφαλιάρες να ρίξουν στον κουτσολιούτσο (ή μάλλον στον κουτσοπούτσο που λέει και ο μπάρμπας).

Ένα μεγάλο μπράβο στο managment, υπόδειγμα διαχείρισης κρίσεων!

michele είπε...

Μεγάλο παιγνιο εχει γινει εκει και θα...γινει ( ετσι βλέπω εγω)

austin είπε...

Το ερώτημα είναι (σε περίπτωση που το παίγνιο είναι λαμογιάς και οχι μία κερδοσκοπία λόγω αναμπουμπούλας) αν θα μπει και κανείς φυλακή επιτέλους.

Την γλύτωσαν με τις τράπεζες, θα συνεχίζουν να γλυτώνουν τα λαμόγια που υπάρχουν επί του ταμπλό...;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγορά ΦΦ.λετε να καω?μπααα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγορά ΔΕΗ. .
Διπλασιασμός θέσης ετε

μπαρμπαλιας είπε...

εχω την αισθηση οτι τελικα δεν
ειναι φολι,ειναι χωνι.
η ολη διαχειρηση ειναι της πλακας ,αλλα με συνεπειες...
αμα το πανε στο 3 θα το γυρισουν (;)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγορά μιγ

μπαρμπαλιας είπε...

αρχησε τωρα τιμη με δεκαδικα δεκαδικων...

mixalis mixalios είπε...

Τελικά μπορείς να χάσεις όλα σου τα λεφτά αγοράζοντας σε καλές τιμές...πήραμε και στις δημοπρασίες στα 4,8...

Άρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

90 χιλ κομματια εκανε περιπου στο κλείσιμο ο Φολίου ( κεφαλαιοποίηση κατω απο τα ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ταμειακα διαθεσιμα

770,80 κλεισιμο με 53 εκ καθαρό τζιρο ( σχεδον πάντα στις δημοπρασιες γινεται το 10% του συνολικού τζίρου)

μπελα-μυτιλ-φρλκ-τενεργ-σαρ-οτε αυτες που κράτησαν το επίπεδο

Σε επιπεδα της επόμενης στήριξης του ΔΤΡ 852,24 μον το κλείσιμο

845-847 η στήριξη

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτε !! Πολύ ξύλο σήμερα πω πω πω παιδάκι μου αυτοι οι σορτ αφηνιάσαν!
Πότε είναι αυτές οι αλλαγές στον msci να ηρεμήσουμε??

Αύριο κάτω από 4,80 μετά το πρώτο μισάωρο θα κοιτάξω να ξαναπάρω ΦΦ τελικό χαμηλό 3,60 ( από τρίγωνο πανοράματος που αρέσουν στον κ.Αρτ )

mixalis mixalios είπε...

Καλά η ΜΙΓ δεν μοσχοπουλάει το ΥΓΕΙΑ? Προς τι η φτώσις?
Από την άλλη στη Φριγο κάτι παίζει

Θα παρακολουθει ο Hippy με τι ασχολούμαι και θα τα ακούσω....όχι Ηλία δεν έχω και Mig!

Geopard είπε...

εγώ θα παραμείνω στο σχόλιο του ι monsieur ArTaXiA είχε 1000 δίκια περιμένω να μας πει πότε είναι για αγορές εάν θέλει φυσικά.

μπαρμπαλιας είπε...

η ολη συμπεριφορα των κουτσοπουτσαιων στην διημερη πτωση,σημαινει "εγκαταλειπω".
αν παρουν το πτωμα οι κινεζοι
και ριξουν παραδες...ισως κατι να δουμε,αλλα πλεον εχει χασει

Lorac είπε...

Είχε ενδιαφέρον το παιγνίο των κινέζων. Θυμίζω πάλι, που περάσαν το 10% στους πορτογάλους πριν την κρίση. Σίγουρα όπου καπνός είναι και φωτιά. Το θέμα πόσο καυτή είναι για την εταιρία.

michele είπε...

Οσο ειναι εκει ( στο Hong Kong) η οικογενεια, δεν ανησυχω εγω :)

Ξεχασα να πω οτι το σημερινι μηνιαιο γραφημα της ΤΕΝΕΡΓ ειναι αφιερωμενο στον χρηστη Hippy :)

μπαρμπαλιας είπε...

εννοεις οτι κανουν τραμπα τις μετοχες τους; στην Κινα;