Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΓΔ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ...

Η καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης S, και της Υ2 ( το κανάλι W-W1 θεωρείται ακυρωθέν), λόγω της αναμενόμενης δυναμικής της, επέφερε την διάσπαση και της C  των 767 μον.
Η C καθίσταται πλέον ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα αποτελέσει ορόσημο για το ποιόν της τεχνικής αντίδρασης όποτε αυτή και εάν επισυμβεί.

Ο δείκτης έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα ακριβώς πάνω σην Κ στις 755 μον και οι επομενες συνεδριάσεις καθίστανται σημαντικές καθώς:

Επικυρωμένη διάσπαση της Κ θα αυξήσει τον όγκο συναλλαγών, επιφέροντας πιέσεις στο σύστημα με επόμενο  στόχο  τις 732 μον, που είναι το αρνητικό σενάριο, ενώ αντίθετα προσπάθεια αντίδρασης θα μας φέρει ως την C των 767 μον που όπως προείπαμε θα μας "δείξει" τη συνέχεια .

ΥΓ. Ο λόγος που επικαιροποιώ ένα γράφημα, παρά το γεγονός οτι εμπεριέχει ακυρωθέντες σχηματισμούς και οτι γίνεται δυσανάγνωστο, είναι οτι έτσι βλέπουμε πιο πίσω και με μια ματιά έχουμε εικόνα της κίνησης , επίτευξη στόχου σχηματισμών, παλαιότερες στηρίξεις ή αντιστάσεις και εάν αυτές λειτούργησαν ή όχι. Έχει δηλ και "εκπαιδευτικό χαρακτήρα".



44 σχόλια:

Θανασης Κ είπε...


χαιρετώ την παρέα...έχω την αίσθηση οτι πλέον οι πωλητές υπερβάλλουν εαυτό... την καλημέρα μου....

Geopard είπε...

καλημέρα σε όλους , εχω την εντύπωση ότι οι πωλητές δεν άρχισαν ακόμα να υπερβάλουν γιατί πολύ άπλα δεν υπάρχουν ακόμα αγοραστές να απορροφήσουν τις πωλήσεις

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :) Το σεναριο περιγραφεται σαφως στην σημερινη αναλυση του ΓΔ

Αργοτερα,θα απαντησω στον εκλεκτο φίλο Cornelsen αλλα θα αναφερθω και στο αρθρο του artaxia

ArTaXiA είπε...

Bonjour.

Κλασσικό γράφημα που πλέον έχουν γίνει όλα π@@τάνα και το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι να μοντάρεις μια βεντάλια με φίμπο επίπεδα.

Βάλε τη βεντάλια αδελφέ! Δώσε γνώση στο λαό σου!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. .πριν τις 1200 μονάδες θα κάνουμε το χαμηλό πέρασμα. .το Αντίο των μαεστρων στους κατσαπλιαδες. .πρώτα όμως θα συρθεί σε πρ.γρ.στηρ...και θα πάει για βρούβες.

ArTaXiA είπε...

Καλώς την Πυθία!

Πού ήσουν εσύ βρε;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μίλαγα με τα πνεύματα. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Προς κύριον Αρταξια. .708-715μου είπαν. .Μην γελάσεις και εσύ. .φτάσαμε. .

ArTaXiA είπε...

Να τα προσέχεις τα πνεύματα! Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος εάν είναι αγαθά, ή πονηρά.

Geopard είπε...

Καλημέρα στον πλακατζή της παρέας monsieur ArTaXiA ,η μόνη βεντάλια που χρειάζεται είναι αυτή που χρειάζεται για να κάνει αέρα στους long για να συνέλθουν από το εγκεφαλικό που έπαθαν από τους short λιγο πριν πετάξουν τα χαρτιά από το παράθυρο όπως συνηθίζετε σε τέτοιες αγελαίες συμπεριφορές και μετά να τρέχουν να ξαναγοράσουν παραπάνω τα χαρτιά που πετούσαν ποιο πριν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγοραζω απο προχθες θα εντεινω..μπορει να ειδαμε και πατο..εδω που εφτασε δεν φοβάμαι.. γλενταω.με πιστευεις;

michele είπε...

3,345% η αποδοση του Ιταλικού 10 ετους( οπως περιγραφω στην αναλυση του γραφηματος του 10 ετους) με λυση πυθμενα

στο +24,72% !

Θανασης Κ είπε...


εντυπωσιακή άνοδος !!! τελικά μαζί με τους Ιταλούς...ίσως έχουμε την ιδία πάστα πολιτικών...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο λαικισμος θς ηττηθεί.. αλλς πρωτα θα φανε το αγγουρι για να μην το ξανακανουν..οπως εδω..

Geopard είπε...

Να δείτε ότι θα κλείσουμε ποιο κάτω και από τους Ιταλούς σε ποσοστό πτώσης σήμερα έτσι που ανεβάζουν στροφές οι πωλήσεις μιας και βλεπω τον τζίρο να αυξάνει, βιαζόμαστε να πάμε στο 732 michele

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολύ απλά εκτός του πανικού από Ιταλία. .τα νέα δεν είναι καθόλου καλά εδώ. .εκτροχιασμος εσόδων. .αδυναμία εξόδου στις αγορές. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μόνο από την άνοδο του πετρελαίου ίσως η χρονιά κλείσει με ύφεση.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πόσο τυχεροί είμαστε που γνωρίζουμε τον εριστικό αρταξία! Πονήματα ένα προς ένα για...λουκουμάκια! χαχα. Άσε που ενώ λέει ο Μιχάλης να μην ασχολείται με τα πολιτικά, πάλι καλό μας κάνει για να αναγράφονται πράγματα τα οποία ο λαός ξεχνάει γρήγορα!

Χρόνια πολλά στον φίλτατο, μετριοπαθή και διαβασμένο lorac.

Και μετά τις ευγένειες, ντού και ξύλο στο ...ΧΑΑ... το βρωμύλο! Η αμκ της αττικής έπιασε τόπο, το φφ σε αναστολή, σπάνε κάτω όλα από ότι υπέδειξε και ο Μιχάλης, το ευρώ τρώει ξύλο, οι Ιταλοί αποφασισαν να τον παίξουν και γενικά μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

ΥΓ. Είμαι περίεργο να δω τι θα γίνει με το φολί, μόνο και μόνο επειδή ο Αρταξία έκανε αναφορά σε ένα τσιτάτο που έπαιξε στο μπλογκ εδώ. Θα έχει ενδιαφέρον η δικαίωση όποιου από τους δύο.

Geopard είπε...

εγώ βλεπω γρήγορες εξαερώσεις προς τα πάνω ώστε να βγουν αγοραστές και επανέρχονται ποιο δυνατά οι πωλητές και πάμε ακόμα ποιο κάτω , για πετρέλαιο δολάριο είναι εμφανές το πρόβλημα και η Ιταλία ήταν στο πρόγραμμα ο Ερντογάν είναι ο αστάθμητος παράγοντας

Nek είπε...

Φτάσαμε (αισίως?) και στο 736 που έλεγαν οι βεντάλιες (που λέει ο ΑΡΤ) εδώ και 3 εβδομάδες από όταν είμασταν στις 820!
Μάλλον οι βεντάλιες είχαν δίκιο...

Nek είπε...

Καλημέρα σας!!!

ΝίκοςΤ είπε...

Από την μια πλευρά βλέπω την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου μου να μειώνεται με ταχύτητα, από την άλλη πλευρά κοντεύω να φτιάξω καινούργιο ήπαρ από τα γέλια με τους ημίμουρλους κατά φαντασίαν επενδυτές του capital που παράτησαν την μετοχή του ΦΦΓΚΡΠ και τώρα παίζουν τα ομόλογα της εταιρείας στην Ελβετία και την Λόντρα ,10k κομμάτια ο ένας, 40k κομμάτια ο άλλος και τα κέρδη τους αμέτρητα.
Για να είναι δυνατός ο σχολιασμός του κειμένου του κ. Artaxia υποθέτω ότι αρχικά θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: "Περίμενε η αγορά την συγκεκριμένη ημέρα να παύσει η διαπραγμάτευση της μετοχής των ΦΦ είτε από αίτημα του Τζώρτζη είτε με πρωτοβουλία της ΕΚ;" Αν ναι, τότε το πόνημα είναι εξαιρετικό και ο συγγραφέας ίσως κερδίσει το στοίχημα.
Καλησπέρα σας κύριοι.

michele είπε...

Οπως και να εχει πρεπει να λεμε κατα την γνωμη μου γενικοτερα, αν ενα κειμενο ή μια αναλυση εχει ωραια επιχειρήματα ,τεκμηριωμενα, ανεξαρτητως της εκβασης μιας καταστασης.
Γι αυτο θεωρω ενα πολυ καλο κειμενο αυτου του Art για το ΦΦΓΚΡΠ με σκεψεις και στοιχεια που εχουν λογικη ( αλλα και αριθμητικη) βάση.

Nek είπε...

οπου να ναι ολοκληρώνονται οι αγορές ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ. Τα στοπ πολύ κοντά πλέον...

ΝίκοςΤ είπε...

Αγαπητέ michele ασφαλώς και δεν έχω διάθεση υποβιβασμού των επιχειρημάτων και του τρόπου σκέψης του Artaxia.Έχω μάθει να σέβομαι τους επαγγελματίες εγώ ο ερασιτέχνης.

michele είπε...

Δασκαλε το ειπα γενικα, σαν τρόπο σκεψης,ετσι λειτουργω εγω προσωπικα, δεν υπηρχε καποια "μομφή" για οποιοδηποτε σχολιο.

michele είπε...

Οσον αφορα την μη αποδοχη του ΥΠΟΙΚ εκ μερους του ΠτΔ της Ιταλιας Sergio Mattarela.

o ανώτατος αυτός δικαστής,πρώην πρόεδρος του Συνταγματικου δικαστηρίου, λειτούργησε ΦΥΣΙΚΑ απολύτως εντός του αρμοδιοτήτων του
κάνοντας μια εξαιρετική δήλωση που φαντάζομαι πολλοί θα διαβάσατε

Το 1994 ο τοτε πρόεδρος Scalfaro δεν ειχε δεχθεί την υπουργοποιηση του δικηγόρου του Berlusca στο υπουργειο Δικαιοσυνης :)

Αυτα ειναι τα check and balances δυτικού τύπου, ρολο που παιζει και η Γερουσία που υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες δυτικές χώρες.

Εδω αντιθέτως ο παπατζης Ανδρεας,αφαίρεσε και τις όποιες αρμοδιότητες εγγύησης του πολιτεύματος απο τον ΠΤΔ μετατρέποντάς τον σε διακοσμητικό στοιχείο.

michele είπε...

Τωρα οι Ιταλοι "καραπαναγιωτηδες" Salvini και di Maio θα κανουν την αναμενομενη κωλοτουμπιτσα, αν θελουν να καταφερουν να ξαναψηφιστουν φτιαχνοντας μια σοβαροτερη κυβερνηση.

Δεν σας λεω πριν 3-4 χρονια τι βρισιδια επεφταν ΜΕΤΑΞΥ τους σαν κομματα ( Salvini εναντιον Grillo κλπ)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Η Ιταλία προχώρησε σε πώληση εξάμηνων κρατικών τίτλων αξίας 5,5 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να εκτοξεύεται στο 1,213% εν μέσω χλιαρής ζήτησης έναντι απόδοσης -0,42% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,18%.

Σύμφωνα με την Unicredit, η απόδοση των εξάμηνων ιταλικών τίτλων δεν έχει ξεπεράσει το φράγμα του 0% από τον Σεπτέμβριο του 2015.

απο capital.gr

ArTaXiA είπε...

Η Ευρώπη τρίζει και στο τέλος θα μείνει ο Κούλης, παρέα με εξωγήινους, δεκαεπτάχρονους και τον Άδωνη....

Nek είπε...

Ολα είναι θέμα timing. Έτσι και περναγαμε τώρα τη φάση που περάσαμε πριν 2 χρόνια με το δημοψήφισμα και την κωλοτούμπα όλα θα ηταν διαφορετικά. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν φημιζόμαστε ως χώρα για την ΤΥΧΗ ΜΑΣ... πράγμα που το δείχνει και ο ΓΔ που ταυτίζεται με τους έξω ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ.

michele είπε...

Καλα κρασια Art, αν νομιζεις οτι ενα project 60 ετων θα καταρρεύσει, επειδη κυκλοφορανε αδαείς λαϊκιστές και κωλοτουμπες σαν τους τσιπρες τους μπαρουφακηδες και τους σαλβινηδες.

Πως θα κατερρεε ο καπιταλισμος που λεγε ο Μολοτωφ το 1931; καπως ετσι

michele είπε...

Την τυχη μας, εμεις την φτιαξαμε Νek. Πυροβολήσαμε τα πόδια μας.

ArTaXiA είπε...

Σου διαφεύγει κάτι Mic.

Αυτοί οι λαϊκιστές έχουν λαϊκό έρισμα. Δεν είναι τίποτα περιθωριακοί του ΚΚΕ μ-λ.

Nek είπε...

και τα 2 κεφάλια μας θέλεις να πεις michele :-)))

michele είπε...

Μα εχουν λαϊκό έρεισμα δεν αντιτείνω. Και οι Podemos είχαν, και η Λεπεν είχε και ο Τσιπρας είχε.
Το θεμα είναι οτι αμέσως μετά, οσοι καταφέρνουν να έχουν εξουσία, η κανουν κωλοτούμπες και το ..παιζουν μετριοπαθείς μετά απο απανωτές σφαλιάρες

ειτε καταρρέουν ως κόμματα. Η επιτομή ήταν την ΕΠΟΜΕΝΗ μερα του brexit η ερώτηση της δημοσιογραφου στον απατεωνα Φαρατζ περι του ποσου που θα παει στην δημοσία υγεία. 300 εκ
-Μα μου σου του ,δεν το εννουσα ετσι, δεν ειναι εφικτο κλπ.

Εξαφανιστηκε, αλλα την ζημια την εκανε

Η πραγματικότητα ειναι το θέμα και δυστυχως αυτη ειναι πολυ σκληρη και για κωλοτουμπες και για αδαείς.

Αυτο δεν αναιρεί οτι η Ευρωπη εχει προβλήματα σε διάφορους τομείς, οπως το μεταναστευτικο, στην διαχείριση κεφαλαίων κλπ

michele είπε...

Ξεχασα να ρωτησω τον ΟΠΛΑ για πότε κλείδωσε η ημερομηνία εκλογών ;)))

Lorac είπε...

Κλείδωσαν εκλογές?? Δεν νομίζω αλλιώς θα βλέπαμε τσουναμολονγκ!!

Καλησπέρα στους παίκτε και επενδυτές

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εχω νεα.το Ρεπορτάζ των παραπολιτικων είναι σωστο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αύριο πρωί πρωί μπελα. .λάμδα

μπελα λάμδα. .μπελα λάμδα. .

Lorac είπε...

Δεν διαβάζω μπελα λαμδα.

Αύριο παραπολιτικά???

michele είπε...

85 εκ καθαρος τζιρος, καθαρη πτωση ,μαζεμα σε μερικες απο τα χαμηλά
ολοι κατω σημερα ενθεν και ενθεν

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Την τρίτη το πρωί μέσα στον πανικό ( των άλλων )έγραψα. .
Αγοράζω από προχθές. .θα εντεινω..Μπορεί να είδαμε και πάτο
.εδώ πού έφτασε δεν φοβάμαι. .γλένταω με πιστεύεις? Αύριο πρωί μπελάλαμδα. .μπελάλαμδα. .