Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



ΚΑΘΑΡΗ  ΕΞΟΔΟΣ ....



                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

10 σχόλια:

Unknown είπε...

προς Art: το βρήκα αλλά δεν καταλαβαίνω ούτε και γω .. ακόμη ... θα μάθουμε όμως.
προς Michele: Τυπικά, η ΕΚ ευθύνεται αστικά μόνο για δόλο και όχι για αμέλεια. Δεν έχει κριθεί ποτέ όμως σε ανώτατο επίπεδο η τυχόν αντιθεση τωνς σχετικών διατάξεων του νόμου με το Σύνταγμα και το Δίκαιο της ΕΕ, ήτοι η αντισυνταγματικότητα της νομικής πρόβλεψης περί απαλλαγής των μελών της από αστική ευθύνη μόνο αν υπάρχει δόλος, πράγμα δύνατο να αποδειχθεί αφού απαιτεί την διενέργεια έρευνας από έτερα μέλη της ΕΚ σε βάρος του μέλςου με που ενήργησε με δόλο!!! Πριν το 2006, ήταν εφικτή η έγερση αγωγής και για αμέλεια αλλά μόνο για την παραβίαση χρηματιστηριακού απορρήτου και την χειρατγώγηση αγοράς με insider trading με βάση το ν. 1969/1991 περί ΑΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ-ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ κλπ.


Αρθρο 78
Με τις παρ.3-4 άρθρ.3 Ν.2836/2000,ΦΕΚ Α 168 ορίζεται ότι:
" 3. Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στις περιπτώσεις
δ`, ε`,και στ` του άρθρου 78 του ν. 1969/1991 και ιδίως στις
παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 72 και 9 και 10 του άρθρου 76 του ν.
1969/1991, στο άρθρο 4α του ν. 1806/1988, στην παρ. 5 του άρθρου 2 του
α.ν. 148/1967, στο άρθρο 11 του π.δ. 350/1985, στο άρθρο 7 του π.δ.
360/1985, στο άρθρο 14 του π.δ. 51/1992 και στο άρθρο 11 του π.δ.
53/1992, όπως κάθε φορά ισχύουν, τα μέλη των αρμόδιων οργάνων και το
προσωπικό των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν υπέχουν αστική
ευθύνη έναντι οποιουδήποτε για πράξεις ή παραλείψεις τους, που
αναφέρονται στις παραπάνω διατάξεις, εκτός από τις περιπτώσεις της
τέλεσης των αδικημάτων της κατάχρησης εμπιστευτικής πληροφόρησης και
της παραβίασης του χρηματιστηριακού απορρήτου.
4. Η ισχύς της προηγούμενης παραγράφου ανατρέχει στο χρόνο έναρξης
ισχύος του ν. 2533/1997".

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξια θα θυμάσαι τις 715 πού έλεγα. .επιμένω όχι λόγο ΦΦ..αλλά για και για άλλους λόγους. .
Προς κύριο sakkas ερώτηση. .αν σε λίγο καιρό η ΦΦ παρουσιάσει τα στοιχεία πού πρέπει. .και το ταμείο είναι σωστό και το χαρτί κάνει ένα ή δύο 30αρια πάνω. .Εγώ πού αγόρασα στα 5 ευρώ χθες θα μπορώ να είμαι σαν μάρτυρας υπεράσπισης της εταιρίας?

Unknown είπε...

Όχι βέβαια αλλά δεν αποκλείω σε μελλοντικό χρόνο να ανέβει η μετοχή. Η νομική διαφορά εδώ, δεν εξαρτάται από την πορεία της μετοχής αλλά την αιτάι που την καθοδηγεί, ήτοι και στην περίπτωσή μας, η παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού με ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες για υποχρεεωτικά δημοσιοποιούμενα στοιχεία, με παράλληλη δόλια ή αμελή παράλειψη της διοίκησης να παράσχει εγκαίρως και δημοσίως τα απαραίτητα στοιχεία για την μη διατάρραξη της ομαλής και εύρρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της διαπραγμάτευσης των τίτλων της, εκμεταλλευόμενη η διοίκηση την εσωτερική της πληροφόρηση για την πραγματική οικονομική κατάσταση και αξία της εταιρείας και χειραγωγόντας έτσι την τμή της μετοχής πτωτικά. Το ίδιο ακριβώς αδίκημα μπορεί να συμβεί και αν αύριο πάει στα 50,00 ευρώ, αν η αιτία ανόδου είναι ίδια με της πτώσης (παραποίηση, insider trading κ.λ.π.). Καλά κέρδη πάντως, ό,τι και να γίνει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μια ακόμα ερώτηση αν μου επιτρέπεται. .αν υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση. .Υπάρχουν στοιχεία ότι οι μεγαλομετοχοι ξεφόρτωσαν μετοχές σε υψηλά επίπεδα και να μειώθηκε το ποσοστό τούς ή αύξησαν ή διατήρησαν τις θέσεις τους?

michele είπε...

Επειδη το θυμομουν και μετα λογω της συνεδριασης το ξεχασα, να πω χρονια πολλα και τις καλυτερες ευχες μου για ο,τι επιθυμει στο φιλο Γιαννη Κampoul Αλεξανδρατο για τα γενεθλια του ☺

Lorac είπε...

Χρόνια πολλά και από μένα, αν και τον γνωρίζω μόνο ψηφιακά τον άνθρωπο πάντα πίσω από το nickname υπάρχει κάποιος που στην αληθινή ζωή θα πίναμε ένα καφέ

Unknown είπε...

Στο μέτρο που η ύπαρξη παραπλανητικών και ανακριβών πληροφορίων στις δημοσιοποιημένες καταστάσεις υπήρχαν ήδη τα τελευταία χρόνια (κατά την QCM και OCEANWOOD αλλά και τις εύλογες απορίες αναλυτών ήδη από τα αποτελέσμα τα των ετών 2014 κα μετά), κάθε γνωστοποίηση συναλλαγής πώλησης τεκμαίρεται ως απότοκος αυτής της κατάχρησης εμπιστευτικης πληροφορησης π.χ. τα πακέτα Κουτσολιούτσου στα 20 ευρώ τον Μάιο του 2017 ενώ η μετοχή ήταν 21,40.
Ας μου επιτραπεί όμως τώρα να μην μονοπωλησω άλο την θεματολογία αλλά και να ξεκουραστώ και γώ έτσι? Νομίζω ότι νομικά υπήρξα διαφωστικός και ο διάλογος με όλους σας εποικοδομητικός. Περισσότερα από Τρίτη και καλό τριήμερο.
ΥΓ. Προς Art: Έχετε φοβερό μάτι ... Με βοηθησε ο εντοπισμός του Collar & Booster Hedge Instrument. Ευχαριστώ!

Lorac είπε...

http://en.boerse-frankfurt.de/bonds/FF_Group_Finance_Luxembourg_SAEO-Conv_Notes_201419-Bond-2019-XS1082775054

Για κ.Hippy που του αρέσει να βλέπει και ομόλογα. Εδώ δίνανε κάτω από 2% επιτόκιο και είδαμε πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Δεν είναι αδικία πχ για δεη να πληρώνει 5,5%???

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σας ευχαριστώ κύριε sakkas. Θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη γνώμη. Ωραία και σωστά αυτά πού αναφέρατε ως προς το γράμμα τού νόμου γενικότερα. .αλλά μιας και μιλάμε για την ΦΦ..δεν βλέπω δόλο εκ μέρους της εταιρείας. .το αντίθετο μάλιστα υποψιάζομαι ότι κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν από την υπόθεση αυτή. Καλό τριήμερο.

michele είπε...

Ευχαριστω και γω τον κυριο Σακκα για τις παρεμβάσεις του.Να μας επισκεπτεστε συχνότερα.Καλο τριήμερο.

Lorac επιβεβαιώνω οτι ο Kaboul ειναι ο ανθρωπος που μπορεις να πιεις ανετα καφε. Και να φας με κρασάκι :)