Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

16 σχόλια:

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε michele καλησπέρα.
Ευχαριστώ για την ανάλυση των ΕΛΠΕ,βοηθάς πολύ.Και αφού βοηθάς θεωρώ αδιανόητο να κλείσεις το μαγαζί όπως έγραψες σήμερα.Θα στο επιτρέψω σε μια μόνο περίπτωση,αν πάρεις κυβερνητική θέση.Γεγονός που ειλικρινά στο εύχομαι απόκαρδιάς.

Paolo GG είπε...

όλοι στο ευχόμαστε. και στην Επιτροπή Κεφ. ( δεν κάνω πλάκα ) εύχομαι.
πρόσεξε κανεις πως λείπει το ΤΣΜΕΔΕ το υγιέστερο ταμείο που του πήραν όλα τα χρυσαφικά οι Φλαμπουράρηδες και το πτώχευσαν ?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τα κάστρα πέφτουν απο μέσα. Το ίδιο και τα ταμεία.


1) Πελάτης ιδιώτης αγοράζει απο την τράπεζα ΟΜΟΛΟΓΟ Α πχ στο 96%.
Μετά απο 2 μέρες, η τράπεζα επαναγοράζει το ομόλογο στο 99% και το πουλάει στο ασφαλιστικό ταμείο στο 101% δίνοντας του ένα πολύ καλό ΥΤΜ σε σχέση με την αγορά.

Ευχαριστημένοι ?
- Ο πελάτης (αγορά 96% / Πώληση 99% μείον δωράκι κάτω απο το τραπέζι.
- Η τράπεζα (προμήθειες κ premium συναλλαγών στα ομόλογα)
- Το ασφαλιστικό ταμείο με το ΥΤΜ
- Ο μπροκεράκος της τράπεζας και ο διαχειριστής του ταμείου που θα μοιραστούν το δωράκι κάτω απο το τραπέζι.

Χαμένοι ? >> Κανένας προς το παρόν....


Ο τελευταίος που βλέπει τη ζωή ριγέ ήταν στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή. Οι προηγούμενοι μάλλον το έκαναν εξυπνότερα....


2) Ασφαλιστικά όργια σε συνταγογραφήσεις, υπερτιμημένα φάρμακα, όχι γενόσημα (ψάξτε έρευνα Βλαξεβάνη πριν κ μετά Σύριζα πάνω σε αυτό), αποζημιώσεις, κρεβάτια σε νοσοκομεία, κλπ.

Χαμένοι ? >> Κανένας προς το παρόν....

Ταξιδιωτικά όργια, μαιμού εκτος έδρας κλπ συνδικαλισκά κόλπα κλπ, είναι πολύ εύκολο να γίνουν μιας κ δεν υπάρχει κανείς ευσυνείδητος με τα σωστά μέσα να ελέγξει και να επιβάλει κυρώσεις.

Άρα το να ψάχνουμε ποιος ΥπΟΙΚ ήταν πιο δημιουργικός ή λιγότερο αναποτελεσματικός είναι άσκοπο. Κανείς δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν ούτε καν μπροστά στον καθρέφτη του.



3) Δεν σου αξίζει η "παπαριά" που μάζεψες. Εκεί που κλείνει ένα blog ξεκινάει η άνοδος (θα προστεθεί στη λίστα του ΑΡΤΑΧΙΑ). Είχα παλιά την ψευδαίσθηση ότι θα μπορουσαν να μαζευτούν 5-6 κ να φτιάξουν το καλύτερη ιστοσελίδα απο όλα τα οικονομικά site.... αργότερα μεγάλωσα.

Καλή δύναμη

michele είπε...

Με την πολιτική ασχολουμαι 40+ χρόνια, με το χρηματιστηριο 22 πολύ ενεργά.
Αν και στον παρελθόν μου έχουν προταθεί σχετικά "εύκολες" θέσεις, ουδέποτε δέχθηκα καθώς κάτι που σου αρέσει δεν αξίζει να το "λερώνεις".

Με την έννοια ότι ούτε για ένα θέμα, μια άποψη, δεν θα ανεχόμουνα λόγω πιέσεων ή "πιέσεων" να αλλάξω στάση από αυτό που θα πίστευα και γνωρίζω ότι στην πολιτική γίνονται υποχωρήσεις και υπάρχουν δεσμεύσεις τέτοιου τύπου.

Παρ ολα αυτα γνωρισα πολυ καλα παιδια και έντιμους ανθρωπους με τους οποιους διατηρω στενή φιλία ( εις εξ αυτων πρωην συνεταιρος )
αλλα γνώρισα και τυπους που κανονικα δεν επρεπε να τους λες ουτε καλημερα.

michele είπε...

Με την Επιτροπη Κεφαλαιαγορας ειχα σχέσεις με την εννοια οτι υπηρξα ελεγχόμενος βασει νόμου. Μπορει να νευριαζα καθε φορα που μπουκαραν στο γραφειο μου για την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλα η αλήθεια ειναι ποτε δεν παρατηρησα εκ μερους τους λανθάνουσα συμπεριφορα
ηταν αψογοι ,τυπικοι και ειχαμε κανει και ωραιες συζητησεις.

Παρ ολα αυτα οταν συμβαινουν διαφορα, οπως τωρα με το ΦΟΛΙ ,λεω την αποψη μου, αλλωσε τετοια θεματα ειναι αρμοδιοτητα προεδρου και ανωτερων στην ιεραρχια προσώπων.

Επισης εχει διοικητικες θέσεις που ουτε εκει θα πήγαινα καθώς έχω συνηθισει την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ μου, επιχειρω 25 χρονια με ο,τι αυτο συνεπάγεται :))

michele είπε...

Τωρα συμφωνω εν πολλοις σ αυτα που λεει ο Καμπουλακος.Οσον αφορα τους ΥΠΟΙΚ εγω συνηθως αναφερομαι σε συγκεκριμενα σημεια και κυριως σε σημεια που εχει υπαρξει ΑΓΝΟΙΑ και ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ στο ευρυ κυριως κοινο.
Απο τον Τσοβόλα και μετα που θυμαμαι δηλ
θα μπορουσα να αναπτυξω θεσεις, κινησεις τους και αποψεις συμφωνα και με την εποχη που εζησαν και με την προγραμματικη πολιτικη που ηθελε να ασκησει ο εκαστοτε πρωθυπουργος.

Εδω το συστημα ειναι πρωθυπουργοκεντρικο.


Γι αυτο το λογο σιχαίνομαι την ισοπεδωση,καθως προϋποθετει ειτε άγνοια, ειτε εμπάθεια.

ΤΟ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ,αρμοζει σε καφενεια απανταχου της χώρας και οχι σε μια πολιτισμενη ,ενημερωμενη και φυσικα με αντιπαλότητες κοινωνία.

michele είπε...

Τωρα -απαντω παλι στον Καμπουλ- θυμαμαι εκεινη την ιδεα. Και μου αρεσε,οντως θα μπορουσε να εχει βαση και να προχωρησει.Ειναι ομως θεωρητικο, καθως αναγκαστικα η πολιτικη εμπλεκεται με τις αγορες και θα υπηρχαν οπωσδηποτε προβληματα διαχειρισης.

Οπως ξερεις Γιαννη γιατι γνωριζεις τους διαδικτυακους "αστερες" των αγορων ειναι δυσκολο καθως οι προσπωικοτητες ευκολα συγκρουονται.

Αν βαλουμε τωρα με ποιους εχει "τσακωθει" ο Αrt, εγω, ο Βασιλης ο Μαρκακης, εσυ ακομα που εισαι ηπιων τονων,ο Αντωνης, ο Μαυριδης ( οχι ο γνωστος), ο φίλος Νικος Sol και αλλοι ουκ εστιν αριθμος πιστευω επιβεβαιωνει την αποψή μου.

michele είπε...

Σε επίπεδο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αντιπαράθεσης τωρα και γνωριζοντας τις διαφορετικες καταβολές μας θεωρω τον Ηλια τον Hippy τον πιο αξιόπιστο συνομιλητη και ας εχουμε διαφορες.

Οσον αφορα το blog. Κάποια στιγμη όντως ξεκίνησε η ιδέα και για ταυτόχρονη λειτουργία ανοιχτού με κλειστό. Απλα συνέπεσε με ακόμα μια επαγγελματική μου αλλαγή και το project δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Γι αυτό το ανέφερα.
Προς το παρόν αντέχω και θυμίζω οτι εχουν γίνει 4442 αναρτήσεις τα τελευταία 6 χρονια, βρέξει χιονίσει, νυχτα-μέρα όπου και να ήμουνα.

Εκτος από τοτε που ήμουν νοσοκομείο προ τετραετίας και με κάλυψαν κατι καλοί μου φίλοι :))

michele είπε...

Το ΤΣΜΕΔΕ πηγε ακλαφτο απο την ΑΤΤ. Απλα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη. .σε έχω γνωρίσει προσωπικά. .Αυτό πού έχω να πω είναι ότι είσαι παιδί διαμάντι..ενώ ξέρεις ότι θα μπορούσα να ήμουν ένας πολύ καλός πελάτης σου..λόγο δικών μου τεχνικών θεμάτων δεν μπόρεσα έως τώρα να συνεργαστώ μαζί σού. .Δεν με πιεσες πότε. .και αυτό για μένα μετράει. .Καταθέτω την άποψήμου. .Και τονίζω ότι σε έχω τσεκάρει σε πολλές περιπτώσεις πού αν είχα συνεργασία μαζί σού θα ήμουν διπλά και τριπλά κερδισμένος.
Φιλικά. .
Οπλαρχηγός.

michele είπε...

Nα σαι καλα ΟΠΛΑ, σ ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια :) ειδικα που με ειπες...παιδι! χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παιδιά είμαστε όλοι. .παιδιά τού Θεού. .χαχα...

hippy είπε...

"michele είπε...
Σε επίπεδο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αντιπαράθεσης τωρα και γνωριζοντας τις διαφορετικες καταβολές μας θεωρω τον Ηλια τον Hippy τον πιο αξιόπιστο συνομιλητη και ας εχουμε διαφορες."


Μπου χα χα χα...Έχεις ΚΑΙ χιούμορ Μιχάλη μου...Μόλις μπήκα, ούτε καν τα κλεισίματα δεν έχω δει πλην του ΓΔ. Κάποιος σε σύγχισε προφανώς το πρωί, πάω να το ψάξω στην πρωινή συζήτηση. "Μέχρι και η κοιλιά με τ΄άντερα έχουν διαφορές γι αυτό συνεχώς γουργουρίζουν" έλεγε η γιαγιά μου...σοφή γυναίκα.

michele είπε...

Ναι ήταν ωραία η μέρα σήμερα απο πλευράς σχολιασμού Ηλια, πιστευω θα σε διασκεδάσει

και σαφώς το πιστεύω αυτό που έγραψα για σένα για τις κουβέντες μας όταν πολιτικολογούμε :))

hippy είπε...

Κι εγώ σε πάω πολύ φίλε...κι επειδή όπως έχω ξαναπεί "δεν υπάρχει σκατό που να μην το έχω πατήσει" όταν θα βρεθούμε κι αν έρθει συζήτηση για τα δομημένα και τα perpetuals έχω να προσθέσω κάμποσα. Πάντως τόσο o κ. Καλογεράκης (της ΑΡΤΙΟΝ ΑΧΕ που συνεργαζόμουν τότε όσο και ο υπεύθυνος ομολόγων κ. Μπούκας) θεωρούν το γαμπρό του Εβερτ (και όχι τον Αλογό) ιθύνοντα νου και υπαίτιο της ληστείας των ταμείων από την JPMorgan.

michele είπε...

O Γιαννης ( Καλογερακης) εκανε μαλακιες και τρεχαμε εμεις νυχτιατικα.Για αλλους λογους βεβαια, οχι για τα δοδημενα .Ναι τον Δουκα το ξερω οτι τον θεωρουν υπευθυνο.


Η πλακα ειναι οτι ετυχε και ειπαμε εμεις για Αλογοσκουφη το πρωι. Και σημερα το βραδυ βγηκε στην τηλεοραση στο Action 24. Δεν το ειδα, αλλα θα το δω.

Προς το τελος της κρίσης θα εχει ενδιαφερον ενας που ηταν συνολικα 5 χρονια ΥΠΟΙΚ.