Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

13 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπερα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σημερα στο 35,70 πούλησα τις προσθήκες του Μαΐου. Πέρα απο το συλλεκτικό διασκεδαστικό κ αποδοτικό τροπο απόκτησης ΜΕΡΚΟ, πλέον η αποτίμηση έχει αρχίσει να γινεται απαιτητική.

Μπορεί να περιμένω ευχάριστα στα αποτελέσματα τριμήνου αλλα θα πρέπει να μας επιβεβαιωθούν πρώτα για να δουμε αν ενα P/E γύρω στο 8 θα θεωρείται πλέον ακριβό.

Απο τις παλαιότερες θεσεις ακομα κ αυτές πανω απο τα 18,70 δεν σκοπεύω να τους δωσω. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι σε 1-2 χρονια θα δουμε κέρδη 30+ εκατ. Και με μεγαλομέτοχο στο 96% σχεδόν όλες οι διανομές καταλήγουν στην τσέπη του Αρα γιατι δεν βλεπω γιατι να μην αρχίσουν οι διανομές αν δεν βρει κατι άλλο να επενδύσει τα χρήματα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σε σχέση με το θωρηκτό, δεν εχω τις γνώσεις του Τάκαρου, μπορεί να μην ειμαι καν Αντικειμενικός αλλα εξακολουθεί το ΜΕΡΚΟ να μοιάζει φθηνότερο του Ικτίνου και με καλυτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Κ τα σχόλια που άκουσα για τη ΓΣ του Ικτίνου, δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα, υπήρχε διάχυτη χαρά των μετόχων για την ανοδο της μετοχής και τα σεντς που τους έδωσε ο «παππούς» και δεν πρόσεχαν αλλα πράγματα.

Ευτυχώς μοίρασε κ αυτός αρκετά κέρδη ακομα κ στους τελευταιους φίλους του

Lorac είπε...

κ. Νίκο εδώ έχω το πλεονέκτημα να ξαναμαζεύω χαμηλότερα και στο μεσοδιάστημα 2-3 φορές ασχολήθηκα με αλφα ειδικά στη διαδρομή 1,8-2. Οπότε για να μη σας κουράζω και αυτές οι τιμές μου αρέσουν, αλλά και χαμηλότερα δεν θα πω όχι Ειδικά άμα ξαναπλησιάσει 1,80

Εικόνα εβδομαδιαία...https://invst.ly/7dt3s

α Όσο χάνει πελατολόγιο τόσο καλύτερα για ΔΕΗ οπότε μη τσιμπάτε από τη μείωση στο 50% που θέλουν. Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο για την εταιρία

β Αυτό με το φυσικό αέριο κρατήστε το. Θα με θυμηθείτε αλλά αργότερα.

hippy είπε...


Υπάρχει ένα πρόσθετος κίνδυνος που πρέπει να λάβουν υπ΄όψιν οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες στη ΦΟΛΙ. Σε μια βδομάδα θα ανακοινωθεί η αναθεώρηση δεικτών του MSCI GREECE INDEX (USD). Η Φολι συμμετέχει με μικρό ποσοστό μεν 3,87% αλλά η πιθανή αποπομπή της θα ασκήσει πρόσθετη πίεση (έστω και προσωρινά στην μετοχή). Η απραξία είναι σπάνια κερδοσκοπική αρετή αλλά νομίζω επιβάλλεται. Τουλάχιστον για τους συνετούς παίχτες.

May 2018 Semi-Annual Index Review:
o Announcement date: May 14, 2018
o Effective date: June 1, 2018

Lorac είπε...

Αύριο κ.Hippy μου θα είναι -εκτιμώ- μια διαφορετική ημέρα. Μάλλον θα την ακολουθήσω και παικτικά ειδικά αμα οι μανιασμένοι πωλητές ανοίξουν το παιγνίο από το -10% και κάτω.

Πάντως στη σουμα φτάσαμε τα 2,6 εκατ. που είναι το υπόλοιπο από το σύνολο των κινέζων μείον το 10% που στείλαν στους πορτογάλους.

hippy είπε...

Η ΦΟΛΙ δεν είναι χθεσινή, δεν είναι πυροτέχνημα (GLOBO)...είναι εταιρεία ετών. Οπότε η τιμή που ψάχνετε φίλε Lorac, μια τιμή κοντά στο 50% της λογιστικής αξίας μια χαρά μου φαίνεται και θα συμφωνήσω μαζί σας...άλλωστε όπως είπα το πρωί κι εγώ αγόρασα μερικές μετοχές (200 χ 7,52) ίσα για να΄χει ενδιαφέρον η παρακολούθηση. Απλά ήθελα να πω ότι ο βραχυπρόθεσμος παίχτης θα πρέπει να γίνει ταχύτερος. Ο επενδυτής όμως ίσως την βρει και φθηνότερα την τελευταία μέρα του μήνα αν η Μοργκάνα την απομακρύνει απ΄τον δείκτη της.

Θα ήθελα ωστόσο μια πιο ενδελεχή ανάλυση της ΔΕΗ από εσάς κάποια στιγμή. Από τη μια-γνωστό-πιστεύω στο ταλέντο σας. Από την άλλη η εταιρεία μοιάζει τόσο μπάχαλο (διοίκηση χωρίς πλάνο, υπρβολικό προσωπικό, πλημμελής συντήρηση μονάδων κλπ), ψηφίσαν οι κυβερνητικοί και τις πρόσθετες αποζημιώσεις (πλέον των εφάπαξ) για να χαιδέψουν τους συνδικαληστές...που αδυνατώ να βρω που υπάρχει αξία. Προς Θεού δεν κάνω κριτική στο φίλο μου, απλά αναρωτιέμαι φωναχτά.

hippy είπε...

ΑΣΧΕΤΟ

εάν δεν βγει κάποια νέα κακή είδηση για τη ΦΟΛΙ και η αμερική κλείσει θετικά όπως φαίνεται τούτη τη στιγμή, καθαρά από από ένστικτο θα έδινα 70% πιθανότητες να ανοίξει θετικά αύριο στο ξεκίνημα.

austin είπε...

Δύσκολο το θεματακι του φολί και πολύ περίεργο γιατί κάποια πλευρά έχει κάνει χοντρή λαμογια.

Και στους δυο η τιμωρία (θα έπρεπε να) είναι πολύ μεγάλη, δλδ κλείσιμο του ψεύτη.

Να κάνει εσκεμμένα κάτι το φαντ ενώ ξέρει ότι θα έχει μεγάλη ποινη, αφού το ψέμα έχει κοντά ποδάρια;; να κάνει τέτοια χοντρολαμογια ο κουτσολιουτσος;

Απίστευτα πράγματα στο πολύπαθο χαα!

austin είπε...

Πάντως η κλασσική μου απορία για ακόμα μια φορά είναι ποιο ρούφηξε και γιατί τοοοοσο πολλά τμχ. Και τελικά έκλεισε για δευτερη μέρα - 30%. Και αν κατάλαβα καλά οι εντολές ήταν μεγάλες. ..

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Φίλε Γιώργο θα απαντήσω σαν καθηγητής χα χα...υπάρχει η στατική τριβή που είναι μεγάλη και η τριβή ολίσθησης που είναι υποπολλαπλάσια ...στο ξεκίνημα της συνεδρίασης πουλούσουν καμιά 700,000 κομμάτια. Πήρε αρκετό χρόνο κι αντίσταση για να πέσουν στα 500,000...τα τελευταία όμως 200,000 έγιναν σε δυο λεπτά. Λογικά πάνω από 70% της σημερινής ποσότητας έγιναν απ΄τα ίδια άτομα intraday

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε austin που εντοπίζεις την πιθανή παρανομία του QCM ; Μην ξεχνάς ότι ακολουθεί την νομοθεσία των ΗΠΑ και συνήθως προσέχουν εκεί,δεν υπάρχουν νόμοι Paraskevopoulos style και τα σίδερα είναι βαριά. Αναρωτιέμαι μήπως ο νεαρός είναι η προκάλυψη κάποιου μεγαλύτερου.
Και μια ερώτηση αν κάποιος το έχει ψάξει. Μήπως μαθήτευσε ο νέος δίπλα στον άλλοτε δικό μας και τώρα μόνιμο κάτοικο Ισραήλ;Ίσως έτσι εξηγείται η γνώση του περί της Ελλάδος.Δεν έχω διάθεση να ψάξω το βιογραφικό του,ταλαιπωρούμαι και από μια καλοκαιρινή γρίπη.