Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

FTSE

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

FTSE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Ο μεγάλος δείκτης  για δεύτερη φορά στα τέλη Απριλίου απέτυχε στην προσπάθεια υπέρβασης  της F100, με αποτέλεσμα την εκκίνηση μιας διορθωτικής κίνησης που με αυξητική ορμή προσέγγισε την C στις 2080 μον.

Ο δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας ,διέσπασε και το σύστημα των δυο κινητών 200 ημ και πλησίασε σε απόσταση βολής από την γραμμή τάσης Β200.

Λίγες μονάδες χαμηλότερα, οι 2030 μον της Χ101 είναι μια ισχυρή στήριξη που μπορεί να επαναδραστηριοποιήσει αγοραστικές δυνάμεις. Διαφορετικά, η ζώνη D [ 1991-2007] που κράτησε τον δείκτη στις 23/3 και στις 3/4 θα αποδειχθεί για μια ακόμα φορά εφαλτήριο αντιστροφής κίνησης, εάν και εφ΄οσον δεν συντρέξουν πολύ σοβαροί λόγοι για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Στο θετικό σενάριο η εύκολη διακράτηση της γραμμής τάσης Β200 και η ΑΜΕΣΗ ανοδική κίνηση ιδίως εφ όσον υπερκεραστούν οι 2080 μον της C  θα προσδώσουν δυναμική αντιστροφής τάσης ,που θα πρέπει να  δώσει κατ ελάχιστον κίνηση  προς το επίπεδο D-D1 με αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης πάνω από τις 2157 μον.

34 σχόλια:

Nek είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. ΓΔ εβδομαδιαίο και ημερήσιο εδώ...

https://eurobyte.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :)

michele είπε...

Παει και ο Χαρρυ Κλυν, ας θυμομαστε τον Τραμπακουλα .. και ας ξεχασουμε τα υπολοιπα

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Παει και ο Χαρρυ Κλυν, ας θυμομαστε τον Τραμπακουλα .. και ας ξεχασουμε τα υπολοιπα


Καλημέρα

και να θέλουμε να τον ξεχάσουμε δεν γίνεται...τον βλέπουμε κάθε μέρα στον καθρέφτη (άσχετα που από το γράσο και τον καταράκτη στα μάτια δεν τον αναγνωρίζουμε. Τον βλέπουμε στα σχόλια συναγωνιστών στα μπλογκς...ο τραμπάκουλας είχε την εντύπωση πως είδε το τέρας, οι δικοί μας έχουν την εντύπωση πως τους ψεκάζουν κλπ κλπ. Δεν την λες και μεγάλη τη διαφορά.

austin είπε...

Την καλημέρα μου.

Να κλείνει η συμφωνία, όπου θα υπάρξει χοντρό λεπίδι στις συντάξεις, και με τα σημερινά δεδομένα και την πιθανά "λογική πρόβλεψη" για το μέλλον ότι η γενιά μου δεν πρόκειται να πάρει πάνω από 500 ευρώ σύνταξη (και είμαι υπεραισιοδοξος), το ΧΑΑ δεν κουνάει βήμα.

Μπράβο! Η αχρηστία τους σε όλο το μεγαλείο. Από οικονομικά, διεθνή και όποιο άλλο θέμα. Μόνο πλήγματα στην χώρα οι κατσαπλιάδες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα.. ΜΙΓ κύριοι ΜΙΓ...

michele είπε...

Καπως ετσι ειναι Ηippy μου :)

michele είπε...

Το ΥΓΕΙΑ δεχτηκε δεσμευτικη προσφορα, τραβαει και το Ιασω ολιγον

michele είπε...

Αυτη η αυξηση στην ΑΤΤ σαμπως λειψη μου φαινεται χαχα ( 0,0203€ με την παλια τιμη)

Panos είπε...

Καλημερα σας, χρονια πολλα στον Κωνσταντινο και την Ελενη...
γνωριζει κανεις γιατι πεφτει ο ΑΒΑΚΑΣ σημερα;

michele είπε...

Χρονια πολλα στους Κωστηδες μας και τις Ελενες μας και σε ολους τους αγαπημενους σας

Panos είπε...

Μιχαλη γνωριζεις κατι για το ΑΒΑΞ; σαν πολυ αποτομα δεν επεσε;

michele είπε...

Δεβ γνωριζω Πανο μου, παντως διαγραμματικα σε εβδομαδιαιο σπαει καθοδικά γραμμή τασης απο τα χαμηλα του Οκτωβριου

ArTaXiA είπε...

Δεν μας ενοχλεί το -10% του ΠΡΕΖΤ.
Δεν μας ενοχλεί το -9,55% της ΤΡΑΣΤΟΡ.
Δεν μας ενοχλεί επίσης το -7,89% του ΜΟΥΖΚ.

Μας καίει ο Άβακας.


Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

(Για τον Άβακα σε παραπέμπω σε παλαιότερο δημοσίευμα περί εταιρείας συμφερόντων βασικού μετόχου του στη Σ. Αραβία, η οποία έχει αφήσει κυριολεκτικά χωρίς φαγητό και νερό τους εργαζόμενους).

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

ArTaXiA είπε...

Τώρα, όσον αφορά τας γραμμάς, θέλω να πω κάτι για το βγάλω από μέσα μου, το οποίο είναι λίγο σκληρό για τους τραβογραμμιάδες, πρέπει ωστόσο να ειπωθεί.

Δείτε τι έγραψε εδώ ο συναγωνιστής Mic: διαγραμματικα σε εβδομαδιαιο σπαει καθοδικά γραμμή τασης απο τα χαμηλα του Οκτωβριου." Αυτό είναι ένα έντιμο τεχνικό σχόλιο.

Ακολουθεί ένα άλλο: "Κρίσιμες γι αυτή την εβδομάδα οι 800.50 μονάδες όπου βρίσκεται η καθοδική γραμμή τάσης. Μεσοπρόθεσμα η άνοδος του πετρελαίου αναμένεται να πλήξει το ΑΕΠ μας αφού σύμφωνα με έγκυρους οικονομολόγους, άνοδος κατά 5% στο βαρέλι οδηγεί σε μείωση του ΑΕΠ κατά 0.4%."

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο σχόλια είναι που ξεχωρίζει τον ορθό τραβογραμμιά από τον με ολίγη τραβογραμμιά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΚΥΜΑΤΑ, ΚΟΚΑΛΑ. Ή το ένα, ή το άλλο! Θα δεχτώ πως κοιτάς γραμμές, όχι επειδή τις δέχομαι, αλλα επειδή μια ικανή και αναγκαία μάζα συναλλασσομένων τη δέχεται και ενεργεί σύμφωνα με αυτή. Οπότε αυτοεπιβεβαιώνεται. Αρνούμαι όμως να μου βάζεις στην ίδια παράγραφω την τιμή του πετρελαίου και ενδεχόμενες πιέσεις στη δική μας αγορά.

Είναι τόσο δόκιμο, όσο και να δηλώσεις πως ο Πούτιν έχει τον Ιούνιο χειρουργείο για προστάτη και θα πέσει το Ρούβλι.

michele είπε...

Προκειται για μια ορθη παρατηρηση Αrt. Εαν μου ξεφυγει εμενα καποια φορα και στο ιδιο τεχνικο σχόλιο μπελξω θεμελιωδη παρακαλω να μου επισημανθει.

Ισως σε υστερόγραφο να εχω αναφερει κατι σε καποιες μετοχες

hippy είπε...

Φίλε καλιτέχνη έχω κάπως αλλιώτικη άποψη. Το γεγονός ότι κάποιοι τεχνικοί αναλυτές είναι καλύτεροι από άλλους πιστεύω πως οφείλεται στην περισσότερο οξυμένη "αίσθηση αγοράς". Η οποία όμως αίσθηση αγοράς αυξάνει με τα χρόνια (πείρα) αλλά επηρρεάζεται αρκετά απ΄τα θεμελιώδη. Γνώμη μου βέβαια, μπορεί λάθος.

michele είπε...

Στο σχολιο μου 1,46 ορθη επαναληψη * του Οκτωβριου του 2016

Panos είπε...

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις..Μιχαλη, Καλλιτεχνη

Nek είπε...

Υποσχέθηκα χθες στο sol να παρουσιάσω όσο πιο περιληπτικά μπορώ όσα ανέφερα στο χθεσινό live για όποιους δεν εχουν fb.
1) Το σχόλιο για το πετρέλαιο αφορά στο εβδομαδιαίο και άρα στο μεσοπρόθεσμο.
2) Το διάγραμμα του πετρελαίου είναι ανοδικό και δίνει στόχους ακόμα και τα 80$/βαρέλι. Αυτό έχει άμεση σχέση με το χαα όπως άμεση σχέση έχουν οι ξένοι δείκτες, και τα ομόλογα.
3) Εάν κάτι δεν σου αρέσει ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

hippy είπε...

Προφανώς αναφέρομαι στην αποτελεσματικότητα, δλδ στην χρηστικότητα και όχι στην ουσία της επισήμανσης σου που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ορθή.

ArTaXiA είπε...

Hippy μου μου δίδεις εξαιρετική πάσα.

Κάποιοι τεχνικοί είναι καλύτεροι από άλλους, όπως κάποιοι δικηγόροι, ή χειρουργοί είναι καλύτεροι από άλλους συναδέλφους τους. Αν πάρουμε για παράδειγμα το γιατρό, ένας εμπειρότερος, στατιστικά θα είναι ικανότερος από κάποιον πρωτάρη. Αναμενόμενο. Εάν όμως επισκεφθείς έναν γιατρό και εκεί που περιμένεις διάγνωση, σου αρχίσει θεωρίες περί βιοσυντονισμού και ομοιοπαθητικής και σε προτρέψει σε δέηση στο χρυσό βελανίδι της φυλής των Κομάντσι, θα αντιληφθείς πως κάτι δεν πάει καλά.

Οι αναλυτές που έχουν αισθητήριο της αγοράς, δεν χρειάζεται να τραβήξουν ούτε μια γραμμή. Αντιλαμβάνονται πως η σούπα έχει χαλάσει, το βλέπουν στους όγκους, το βλέπουν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αν χρειαστεί να τραβήξουν γραμμή, θα είναι για να πιθανολογήσουν πότε θα αντιληφθείς ΕΣΥ Ο ΜΗ ΕΜΠΕΙΡΟΣ πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, όχι οι ίδιοι.

Τώρα, το "αν δεν σου αρέσει μη το διαβάζεις" είναι μια λύση. Αλλά εσύ καλέ μου φίλε, μου έβαλες link εδώ που συχνάζω προκειμένου να το διαβάσω, έτσι δεν είναι; Δεν πήγα ψάχνοντας. Εσύ ήρθες και με προέτρεψες να το διαβάσω.

Nek είπε...

όχι εσένα! οποιονδήποτε άλλον εκτός από σένα :-)))

michele είπε...

Τα ΕΛΤΑ δινουν καποια φραγκα στη ΔΕΗ πισω 22,5 εκ και θα δωσουν και τα υπολοιπα.
Μα ποιος χρωσταγε στα ΕΛΤΑ και αναγκαστηκαν να τα κρατησουν σαν κεφαλαιο κινησης; Μα το δημοσιο φυσικα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ γραμμές δεν τραβάω. .αλλά στις 860 είδα το όνειρο για τις 715. .άλλες 65 μείνανε.

michele είπε...

Με ονειρα δεν παιζεται χρηματιστηριο ΟΠΛΑ παλληκαρι μου

michele είπε...

Ποοοοσα κομματιαααα και για ποοοοοσες μερες η ΤΕΝΕΡΓ θα κανει στο 5,10 ;

michele είπε...

Καλη η κινησουλα πανω απο 785

hippy είπε...

Η ΤΕΝΕΡΓ έχει σταθερή παρουσία στο χαρτοφυλάκιο μου...άλλοτε μεγαλύτερη άλλοτε μικρότερη αλλά υπάρχει πάντα. Τούτη την περίοδο δεν αυξάνω θέση καθώς η εταιρεία έχει κάνει υπερβολικές επενδύσεις αυξάνοντας αντίστοιχα το δανεισμό της. Συνολική καθαρή θέση 378,75 εκ. ευρώ (ενοποιημένα) και συνολικές υποχρεώσεις 1,225 δις εκ των οποίων τα 782 εκ. είναι δανεισμός. Περιμένω να μας πουν στην ΓΣ αν σκοπεύουν να κάνουν ένα επενδυτικό διάλλειμα (νομίζω επιβάλλεται) προκειμένου οι ταμειακές ροές να φτιάξουν τους δείκτες της εταιρείας. Πάντως πιστεύω-ελπίζω το επόμενο σκαλοπάτι να είναι όπως και τα προηγούμενα. Ανοδικό. Μήπως να κάναμε κάποιο τεχνικοαναλυτικό φρεσκάρισμα? (λέω εγώ τώρα)

michele είπε...

Ευχαριστως να κανουμε.Αλλα ειναι σαφες οτι η αποδοτικοτητα των ιδιων σε ενα τετοιο χαρτι,αργει οσο τρεχουν επενδυσεις
Απ την αλλη σε ενα περιβαλλον σαν ετουτο το δικο μας, το συγκεκριμενο παρεχει μια σχετικα ασφαλεια ( οσο μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτη τη λέξη στις αγορές)

hippy είπε...

Πιθανολογώ επίσης πως η μεταβολή της στάθμισης στους δείκτες της Μοργκάνας έχει συμβάλει στην αδυναμία που δείχνουν κι άλλες αγαπημένες μετοχές στο ταμπλό (ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ). Εδώ βέβαια δεν βιαζόμαστε, υπάρχει χρόνος, ισχύει το "σπεύδε βραδέως".

http://www.newmoney.gr/agores/357301-oi-nees-stathmiseis-stis-ennea-metoxes-tou-msci

michele είπε...

Nαι οντως "μοιραζεται" το πραγμα

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας!! Πάντως εγώ κάτι γραμμές έχω τραβήξει στη ΜΠΕΛΑ και για την ώρα παίζω με τις τάπες. Ελπίζω στην αλλαγή στάθμισής που λέει ο κ.Hippy* για καλύτερες τιμές.


Εξακολουθώ και πιστεύω ότι απαιτείται συνδυασμός των δύο, δηλαδή γνώση των θεμελιωδών και τεχνική ανάλυση για την τάση.

Για πχ στη αττ ή μιγ δεν χρειάζεται καμία τεχνική. Εδώ είναι καθαρό ρίσκο Ασπρο-Μαύρο τύπου Βωβού. Θυμάμαι εκείνη την εποχή έβγαινε φήμη σε πράσινη εφημερίδα το πρωί για βοτανικό, +30% η μετοχή μετά από 2 ώρες -30% μετά από 3.


*digitalized?

michele είπε...

Kαλως τον Lorac 300 μον πανω ο DOW καλυτερεψαν και τα δικα μας ομολογα