Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΠΕΙΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ....

Το συμμετρικό τρίγωνο SD με την ανοδική διάσπασή του και την κίνηση μέχρι τα 3,5640 της 2/5 ακυρώθηκε. Σχηματίστηκε όμως το συμμετρικό τρίγωνο CD , η κάτω πλευρά του οποίου  έδωσε την χθεσινή ισχυρή αντίδραση ,επιβεβαιώνοντας την ως ισχυρή στήριξη.
Ταυτόχρονα η ζώνη Κ έδωσε και αυτή, αντίδραση στην σύγκλιση της με την D.

To επίπεδο 3,05 της V - 3,11  απ όπου διέρχεται ο εκμο 50 ημ είναι το επόμενο δύσκολο πεδίο αντίστασης , πριν  την ισχυρή Ε1 στα 3,24 ευρώ.

Η βραχυπρόθεσμη τάση της μετοχής όμως θα μεταβληθεί σε ανοδική με την ανοδική διαφυγή από το τρίγωνο και την υπέρβαση του 3,564 προηγούμενου τοπικού υψηλού.

Ολα τα προαναφερθέντα σημεία αποτελούν δυνητικά stop για τις long διαθέσεις ,αλλα μόνο ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης D θα μεταβάλλει επί τα χείρω την διαγραμματική εξέλιξη της μετοχής προεξοφλώντας αρνητικές εξελίξεις.

47 σχόλια:

Paolo GG είπε...

και οι συριζελληνικού τύπου λαμογιές των Ιταλών αδερφών μας χαλάνε το σύστημα ( eur/usd , dax , eurostoxx, κλπ ) και παρασύρουν κι εμας.
Ωραία.
καλημερα

ArTaXiA είπε...

Bonjour παίκτε.

Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Σήμερα, μετά από πάρα πολύ καιρό σηκώθηκα από το κρεβάτι με μια πολύ περίεργη αίσθηση. Οραματίστηκα θλίψη και οργή και απόγνωση, κι είναι ένα συναίσθημα που έχω πολύ-πολύ καιρό να το βιώσω. Ως εκ τούτου, έδωσα market ένα σημαντικότατο κομμάτι του χαρτοφυλακίου μου.

Μακάρι να ήταν της στιγμής.

michele είπε...

Καλημέρα,καλημερα σε όλους :)

michele είπε...

Ουπς πολυ συναίσθημα εβαλες Art :)

ArTaXiA είπε...

Εδώ σου λέω έριξα μαρκετιές....

μπαρμπαλιας είπε...

εγω ειδα οτι παντρευεται μια παλια γκομενα που ειναι παντρεμενη...
για ξηγατο
ζεαουρ μεθυποληψεως κλπ κλπ

ArTaXiA είπε...

Μπάρμπα μου καλημέρα. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να ονοματιστούν σε ένα δημόσιο βήμα. Απλώς, συμβαίνουν πολλά διάσπαρτα πράγματα στις οικονομίες που για την ώρα είναι ασύνδετα και είναι θέμα χρόνου να συνδεθούν σε μια μεγάλη εικόνα. Και τότε "Ο Βασιλιάς θα είναι Γυμνός".

Προσέχουμε για να έχουμε.

μπαρμπαλιας είπε...

ολα ταχαμε μας πλακωσε και η καταιγις...
ολο το Μαη βρεχει

Θανασης Κ είπε...


χαιρετώ την όμορφη & πρωινή παρέα... αναρωτιέμαι τι να γίνεται στην γείτονα πάλι... η λίρα είναι χωρίς φρένα πλέον... πφφφφ

michele είπε...

Εγω προβληματιζομαι αν θα κανει εκλογες τον Ιουνιο ο Ερντογαν με αυτο το κλίμα

Θανασης Κ είπε...


...μαλλον υποτιμησε την κατηφορα της Τουρκικης οικονομιας... δεν βγαζει νοημα τετοιο αυτογκολ...

michele είπε...

Τον τσακισε και το πετρελαιο και γενικα παρατησε πολλα που ειχε κανει στο οικονομικο πεδιο τα πρωτα του χρόνια και το παιζει σουλτανος και ..αρχοντας της περιοχης

Αυτα πληρώνονται

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ιάπωνες επενδυτές πουλάνε σαν τρελοί Τουρκική λίρα μιας και άρχισαν να βαράνε τα stop loss. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και να θυμηθούμε ότι πριν λίγα χρόνια είχε πει ο Ερντογαν ..ότι αν θέλουμε βοήθεια (οι Έλληνες )μπορεί να βοηθήσει...γεμάτος ειρωνεία. . .Τους εύχομαι να διαλυθούν γιατί το αξίζουν. ..

Θανασης Κ είπε...

Η κατασταση μου θυμιζει λιγο τον παλιο γνώριμο μας το Ντ. Καμερον που ηταν σιγουρος για την παραμονη της Μ βρετανιας στην Ευρ. Ενωση... το φοβερο με τον Ερντογαν για μενα, ειναι οτι ενω γνωριζει οτι η ναρκη της οικονομιας θα σκασει στα ποδια...συνεχιζει την προκλητικη ρητορικη του... σε σχεση με την Ελλαδα...με την Αμερικη..με το Ισραηλ.....

Paolo GG είπε...

The lira is suffering from worries about Turkey's economy, fears that politicians will meddle in monetary policy, and a broader trend of investors moving money out of emerging markets and into the United States.

"Brazil, Argentina, Mexico, Turkey, Russia, and Indonesia are the countries that have experienced the largest selloffs in their currencies and, or, have raised interest rates," said William Jackson, senior emerging markets economist at Capital Economics.

ΤΡΕΜΩ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΒΑΡΟΥΦ - ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ !!!

michele είπε...

Με τα κουμπουρια θα ειχα βγει ,σιγα μην αφηναμε ( νταξει εγινε η μαλακια που τους φεραμε) σε ολα αυτα τα ζωα να μας πανε στην δραχμη

μειναμε με τα επιχειρα της πολιτικης του καραγκιοζη Βαρουφακη

Θανασης Κ είπε...



...Καλυτερα τωρα Μιχαλη που εγινε παρα σε 5-10 χρονια...αλλωστε τωρα τελειωσαμε (και) με αυτους...παμε για αλλα ξανα...με την αριστερη παρενθεση σαν εμπειρια κ μαθημα....

michele είπε...

Εξαρτάται Θαναση, απο την ηλικία του καθενός, την πολιτικη-οικονομική κατάσταση και της Ευρωπης κλπ
Στην τριετία που πέρασε η Ευρωζωνη πέταγε, οι τιμες πετρελαίου ηταν χαμηλα, η μεση ανάπτυξη ήταν στο 2,7%, ο αλλος ειχε προγραμμα QE
και μεις τον ΠΑΙΖΑΜΕ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έχω ξαναπεί Πώς για να στρώσουν οι κ..λοι θα πρέπει τα ΑΤΜ να βγάζουν μηδέν. .Μόνο έτσι θα καταλάβουν τι ψήφισαν. .όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. .

ArTaXiA είπε...

Παρακαλείται ο κύριος που "τρέμει στην ιδέα του να είχαμε δικό μας νόμισμα", να αναζητήσει τους πίνακες ισοτιμιών του Βουλγαρικού Λέβα, του Ουγγρικού Φιορινιού, του Πολωνικού Ζλότυ, ακομη και του Αλβανικού Λεκ. Μετά, ας έλθει να συγκρίνει όμοια πράγματα και ουχί ποδήλατα με αλκαλικές μπαταρίες.

michele είπε...

Αυτοι που λες βρισκονται στο ασφαλες περιβαλλον της Ευρωπης και δουλευουν στο οικονομικο επιπεδο με μεταρρυθμιστικο εργο ( ακομα και η Αλβανια) Ουγγροι και Πολωνοι ,ιδιως οι δευτεροι πετανε

Μην λεμε ο,τι ναναι

michele είπε...

Και καλα να ειχαμε δικο μας νομισμα ( λεμε τωρα) ,ασε που ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να εχεις ηδη και αλλο να ΒΓΑΙΝΕΙΣ απ το ευρω.

Αλλα με ποιους θα δουλευαμε ρε συ Art; με αυτους που δεν ξερουν να χωρισουν δυο ειδων αχυρα;

Βρε μην με φτιαχνετε λεω

ArTaXiA είπε...

Επειδή θα επιλέγαμε εθνικό νόμισμα θα διαφεύγαμε του "ασφαλούς περιβάλλοντος της Ευρώπης"; Από πότε το ένα αναιρεί το άλλο;

Μη λέμε ό,τι ναναι.

michele είπε...

Καλα να ερχοσουν μετα να μου πεις τι θα μας κανανε οι αγορες ,επειδη θα ημασταν γεωγραφικα στην Ευρωπη. Σαφως και το αναιρει.
Εδω ενα 7 ετες βγαλαμε χωρις προβλημα αγορων
και πηγε απατο και ειμαστε ακομα στο 4,5% στο 10ετες, βρε τι συζηταμε ;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ σας είπα
.ΑΤΜ..μηδέν. .
Μόνο έτσι θα στρώσουν οι κ..λοι. .
Εγώ ένα να πω..είναι δυνατόν βρε παίχτη ..να ασχολησε με τις αγορές και να λες τέτοιες ανακρίβειες? Δηλαδή τι προσπαθείς να μας πεις..ότι καλώς να πάμε στην δραχμή και δεν τρέχει μία?
Καλό είναι να σκεφτόμαστε τι λέμε. .μας βλέπει κόσμος.

ArTaXiA είπε...

Mιλησε κι ο βραβευμένος οικονομολόγος....

ArTaXiA είπε...

Δεν έχω καταλάβει εάν το πρόβλημα σας είναι το εθνικό νόμισμα, ή η κυβέρνηση που θα εκδίδει το νόμισμα. Δηλαδή εάν αύριο ο Κυριακός εισηγηθεί εθνικό νόμισμα, θα βγαίνατε στους δρόμους εναντίον του με το σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη"; Υπόθεση θα μου πείτε....

Αλλά υποθέσεις δεν είναι κι όλα τα υπόλοιπα που συζητάμε; Τι θα γινόταν εάν και τότε και γιατί και επειδή....

Ό,τι γίνεται και στην Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα σας απαντήσω.

michele είπε...

Σαφως και οχι θα σου απαντησω εγω. Αλλο να μην εισαι στο ευρω, να εισαι μελος της ΕΕ και αλλο να εχεις μπει στην Ευρωζωνη και να βγεις.

Και βεβαια σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περιπτωση αλλο να εχεις τον Κυριακο να διαχειριστει μια κατασταση και αλλο τον Τσιπρα .
Δηλ ποσο σαφες να γινει οτι οι ανθρωποι ειναι αμορφωτοι και κατσαπλιαδες

το εγραφα απο το 2013 .Αυτη τη λεξη. Δηλ επρεπε να την φαμε για να το καταλαβουμε; Επρεπε τελικα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ναι. .ο λύκος τής Γουόλ στρειτ είμαι. .ότι ναναι. .χαχα. .

ArTaXiA είπε...

Οπότε εάν έρθει ένας μορφωμένος και μη κατσαπλιάς, ο Στουρνάρας ας πούμε και ζητήσει εθνικό νόμισμα, είμαστε οΚ;

ArTaXiA είπε...

Παραλληλίζω με την πολιτική των Ισραηλινών.

Οι ΗΠΑ έχουν πυρηνικά, εμείς έχουμε πυρηνικά, οι Γάλλοι επίσης έχουν πυρηνικά, αλλά όλοι εμείς είμαστε οκ, διότι ΕΜΕΙΣ είμαστε σώφρωνες και μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Εσείς οι υπόλοιποι, δεν είστε σώφρωνες, βασικά επειδή το λέμε εμείς, οπότε δεν πρέπει να έχετε.

michele είπε...

Ο Στουρνάρας ακριβως επειδη ειναι μορφωμενος και μη κατσαπλιας δεν θα ερχόταν να μας το πει.

Ας μπην μπλέκουμε αλλες κουβέντες, μιλάμε στο οικονομικό επίπεδο, αυτο ειναι παρελκυστικη λογικη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Μέγας τσιπρας πριν λίγο μας είπε στην βουλή ότι η προληπτική γραμμή είναι στο τραπέζι..Καθαρή έξοδος τέλος. .Αυτές τις μαλακιες λέει ο άνθρωπος. .γελάνε όλοι. .δεν μπορεί είναι βλαξ ο άνθρωπος. .

μπαρμπαλιας είπε...

λυκε της γουωλ...
αυτα να πας να τα πεις σε ελληνικο καφενειο,να δεις τι θα εισπραξεις.

μπαρμπαλιας είπε...

ο...κουτσοπουτσος γιατι τρωει ξυλο παλι σημερα;

Paolo GG είπε...

Agαπητέ και έγκριτε ART μην αφήνετε τα κοινωνικοπολιτικά σας πιστεύω να μπλέκονται στα πόδια της οικονομίας και των αριθμών. με όλο το σεβασμό.
το Ζλοτυ απο το 2009 πέφτει διαρκώς ( εναντι του USD ). και μιλάμε για χώρα που δέχεται τις περισσότερες εισροές ξένων Επενδύσεων σ όλη την Ευρώπη.
το μεξικάνικο επίσης πεφτει (πάνω απο 50% ) απ το 2009, μιας τεράστιας χώρας με ξένες κ Αμερ επενδύσεις και παραγωγό πετρελαίου, όπως κ Βραζιλίας κλπ.
Φαντάζεστε τι θα περίμενε την Ελλαδίτσα μας που ούτε παράγει ούτε επενδύει κανείς τα τελευταία 10-15 χρόνια ? με όλες τις κυβερνήσεις...

και βεβαίως δεν ξέρουμε , όπως λεει κι ο οικοδεσπότης michele, καθόσον εμείς θα φεύγαμε απ την Premier league για να παίξουμε στ αλώνια ( όχι πια στα σαλόνια )
η τιμωρία των αγορών θα ήταν... καλά η τιμωρία στην Τουρκία θάμοιαζε παιχνιδάκι.

hippy είπε...

Η μετοχή βυθίζεται, το ομόλογο τον πίνει από την άλλη όμως κάνει προσλήψεις. Θα τρελαθούμε τελείως...

https://workenter.gr/idiotikos/polites-sti-folli-follie-kai-intersport

hippy είπε...

Απ΄όσο ξέρω έξοδος απ΄το ευρώ δεν προβλέπεται νομικά...εκτός κι αν συνδιαστεί με έξοδο απ΄την ΕΕ.

hippy είπε...

Μπρρρρ...ο εφιάλτης στον δρόμο με τ΄αγγούρια!!!

michele είπε...

Paolo αυτο μονο; εδω το πετρελαιο εχει διπλασιασει τιμη τι συζηταμε τωρα χαρα στο κουραγιο σου για το εμπεριστατωμενο σχόλιο

Hippy εκει το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερουμε αν πεφτει λογω των θεμελιωδων ή αν το ριχνουν για να κανουν αγορες ιδιων κλπ

Παντως ειμαστε στα χαμηλα απο την αρχη της κρισης του

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλησπέρα σας. Αγορά ΦΦ στα 6.44€.

michele είπε...

Καλο ρισκο στα χαμηλα αυτο, αλλα θελει γρηγορες κινησεις σε περιπτωση απωλειας του επιπέδου

μπαρμπαλιας είπε...

καλυτερα ολων η σαπιοαττίκης...

μπαρμπαλιας είπε...

παντως σημερα δεν εδειξαν διαθεσεις μαζεματος...
επομενως παει παρακατουλια.
αλλα ποσο; στο ταληρο;

michele είπε...

39 εκ καθαρος τζιρος ,αρκετα χαμηλοτερος απο την χτεσινη ανοδο.
Λιγες δεικτοβαρεις πηγαν κοντρα στο ρευμα

ΕΛΠΕ-ΑΔΜΗΕ-ΜΟΗ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΕΥΔΑΠ ΔΤΡ επέστρεψε κατω απο την γνωστη ζώνη με μικροτερο ογο και αυτος

Στην δινη και των ευρωπαϊκών αγορών ( -1,58% ο DAX)
4,93 λιρες /$ εφτασε το νόμισμα της γειτονος

ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΕΙ ΛΙΓΕΣ ΛΙΡΕΣ

μπαρμπαλιας είπε...

του βγηκε το ονειρο του Αταραξι μου.
εχει ομως ενα σημαδεμενο δεκαρι.
στο τζιτζικισταν να πεθανει κανενα γατι...εμεις θα πεσουμε περισσοτερο