Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΔΕΗ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΔΕΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η εγκατάλειψη της πτωτικής σφήνας R-R2 με ταυτόχρονη διάσπαση και της Κ100  στα 2,41€ υπήρξε καταλυτική για την πορεία της μετοχής.

Με κόκκινο τετράγωνο επισημαίνεται η προσπάθειά της να κρατηθεί στην Κ200 στα  2,30€ η οποία κατέληξε με ένα εντυπωσιακό gap down, αποτυπώνοντας τα προβλήματα της εταιρείας.
Η συνέχεια εξελίσσεται σε ένα καθοδικό κανάλι Μ1-Μ2 αλλαγής επιπέδου ( η μετοχή αρνήθηκε να κλείσει και το gap στα 2,3440) και διέσπασε πτωτικά και την ζώνη G-GA [ 2.03-2.08€].

Το επίπεδο που συγκλίνει η διακεκομμένη D στα 1,93€ και η κάτω πλευρά του καναλιού Μ2 ,είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς απώλεια του θα σηματοδοτήσει συνέχεια της κίνησης προς τα 1,75 της D100.

Επομένως απαιτείται ΑΜΕΣΗ αντίδραση και κίνηση ανοδικής διαφυγής από το  κανάλι Μ1-Μ2 καθώς και υπέρβαση της Ε1 στα 2,15 ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί το απαισιόδοξο σενάριο.

Παρακολουθούμε στενά τον τίτλο, καθώς συχνά η κίνηση του υποδηλώνει και πολιτικές προεκτάσεις , πέραν από τις αμιγώς επιχειρηματικές.

38 σχόλια:

Geopard είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,michele σε ευχαριστούμε για το διάγραμμα, κύριε ArTaXiA μήπως ξυπνήσατε σήμερα με κάποιο συναίσθημα για αγορές όπως εκείνο που σας προέτρεψε πετυχημένα για ρευστοποιήσεις; όπως λέγαμε πριν λίγο καιρό όποιος έχει ΔΕΗ δεν έχει ήσυχο ύπνο (εγώ εχω και αρκετές μάλιστα) καλή συνέχεια και να έχουμε μια καλή συνεδρίαση και με καλά κέρδη στου έχοντες θέσεις.

Paolo GG είπε...

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3297887/dekades-mikroependutes-minuoun-tin-folli-follie

είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι μικροεπενδυτές δεν καταλαβαίνουν πως όντας μέτοχοι της ΦΦ (ή οποιας άλλης εταιρίας ) έχουν τις ίδιες ευθύνες και δικαιώματα με τον μεγαλομέτοχο ( εδώ η οικογ.Κουτσολιούτσου και η Fosun ).
άρα , οκ μηνύουν και μπορεί να δικαιωθούν ως προς ατασθαλίες, ολιγωρίες κλπ.
Αλλά να πάρουν πίσω τη ζημιά που υπέστησαν ? δεν είμαστε καλά. από ποιόν ? απ τον εαυτό τους ? αφού ΑΥΤΟΙ είναι η εταιρία.
τόσο απλά.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ Paolo εγώ πάλι περιμένω το πόρισμα του Εισαγγελέα. Οι μικροεπενδυτές ας κάνουν ότι στους φωτίσει ο Θεός. Μάλλον έχουν λεφτά να δίνουν σε δικηγόρους.

Αλήθεια η ειδίκευση του Εισαγγελέα που ανέλαβε την συγκεκριμένη περίπτωση ποια είναι??Διότι αντιλαμβάνομαι ότι απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις να στοιχοιοθετήσει κάποιος τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία υποτίθεται αντιμετωπίζει η εταιρία.

ArTaXiA είπε...

Η ίδια ειδίκευση που αθώωσε τον Αλογοσκούφη για τα δομημένα...

Bonjour

michele είπε...

Καλημερα, καλημερα σε όλους και καλή εβδομάδα.

michele είπε...

Τα εχουμε πει αυτα με τα δομημενα μην λεμε παλι τα ιδια χαζα αγαπητε

ArTaXiA είπε...

Αναφέρθηκα στην τυχόν εξειδίκευση του εισαγγελέα με το αντικείμενο. Κάποιος άλλος, σε μια άλλη χώρα, θα είχε ρωτήσει άλλα πράγματα και θα είχε καταλήξει σε άλλη ενδεχομένως ετυμηγορία.

ArTaXiA είπε...

στο αντικείμενο

Μανώλης είπε...

Michele καλημέρα σου καθώς και στην παρέα. Αν δεν κωλύεσαι δεοντολογικά,πες μας την γνώμη σου για την ΙΝΤΚΑ, για το επικείμενο reverse split και την δωρεά: 1/7.Η μη απάντησή σου κατανοητή.Ευχαριστώ.

michele είπε...

Oχι δεν εχω προβλημα γι αυτο Μανώλη, η εταιρεια κανει συμψηφισμο ζημιων και απ οτι βλεπω reverse 1/2 ( ονομαστικη απο 0,50 στο 1) και μετα θα δωσει 1 στις 7 δωρεαν κεφαλαιοποιηση αποθεματικων 9,5 εκ €

michele είπε...

Τωρα για τους εισαγγελεις. Δεν γνωριζουν οι ανθρωποι το αντικειμενο, ρωτουν τους ειδικους για να καταλαβουν. Οι περισσοτεροι ειναι γάτοι και τα πιανουν.

Καποτε πηγα μαρτυς υπερασπισης σε ενα φιλο που ΤΟΥ ειχαν παιξει αερα το 1999 ΛΙΒΑΝΗ.

Ειχε υπολοιπο 5 εκ δρχ και του επαιξαν 22. Απο ΕΛΔΕ συνδεδεμενη με την ΑΓΡΟΤΙΚΗ Χρηματιστηριακη.
ο προεδρος δεν ηξερε ,ρωταγε ΠΩΣ με 5 εκ επαιζε 22 ,του εκανα ολοκληρη αναλυση περι αερα κτλ ,του ειπα οτι η Αγροτικη χρηματιστηριακη ηταν η πιο ΑΝΟΙΧΤΗ σε κοκκινους κωδικους, του εξηγησα τι ειναι κοκκινοι κωδικοι, η δικηγορος της Αγροτικης αφριζε βεβαια ,αλλα ο προεδρος ηθελε να μαθει

τελικα μαζι με αλλες λεπτομερειες τον γλυτωσαμε τον φιλο

michele είπε...

( Ηταν και καλη εμφανισιακα η δικηγορος θυμαμαι ;) )

michele είπε...

Το ΙΝΚΑΤακι πως το βλέπεις Μανωλη :))

ArTaXiA είπε...

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, και επειδή κατά κανόνα οι δικαστές είναι ηθικοί, ορίζουν τεχνικό σύμβουλο και πατάνε στο πόρισμα του.

Speaking of... Ο κ. ΣΑΚΚΑΣ πού είναι;

hippy είπε...

Καλημέρα...είπαμε...Ελλάς η χώρα της δίκαιης ανταμοιβής...ο Θ. Πανταλάκης μετά την Αγροτική CEO της Attica Bank, Ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Αλογό επέστρεψε στην ακαδημαική έδρα, ο Δούκας* (των δομημένων) μας κουνάει συχνά πυκνά (με άρθρα) το δάκτυλο κι ο εξαιρετικός Στέφανος Μάνος-πολιτικά-στα αζήτητα να μην αναγνωρίζεται ούτε απ΄το πρώην κόμμα του.

*σου λέει τι παραπάνω έχει ο άλλος γαμπρός που βολεύτηκε από μένα? (ο Κατσανέβας ντε)

hippy είπε...

https://www.liberal.gr/arthro/207964/apopsi/arthra/stefanos-manos-4o-mnimonio.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+11-06-2018+10%3A00%3A06

michele είπε...

Hλια, πολυ φιλελευθερος ο Στεφανος για τα ελληνικα δεδομένα δυστυχως.Εκανε και καποια λάθη στην καριερα του και δυσκολευοταν να περασει στο ευρυ κοινό, καποιες ρηξικέλευθες ιδεες του

Μαύρος Κύκνος είπε...

Cours 38.00 Variation +8.57 %
+ Haut 38.00 + Bas 35.05
Ouverture 35.05 Clôture 35.00
Volume Ech. 250 000 % Cap. Ech.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εντός του Μαξίμου ο Κοτζιάς. ..εκτάκτως.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αέρας. ..μεγάλη εξυπηρέτηση. .3 μήνες πάντως με περίμεναν στην εθ.χρ...χωρίς πίεση. .μάγκες. .

Μανώλης είπε...

Μichele,όταν στο ΙΝΚΑΤ έβλεπα προοπτικές και είχα ανοίξει μια γερή θέση, από τα χαμηλά,ο θείος Σωκράτης ανακοίνωσε ΑΚΜ που έπρεπε να γνωρίζεις ανώτερα μαθηματικά για να την καταλάβεις.Έφτασε το ..ατό στην κάλτσα από τον φόβο και πούλησα, ευτυχώς με κάποιο κέρδος.Περσινά ξινά σταφύλια που λέει και ο λαός.Τώρα βλέπω προοπτικές στην ΙΝΤΚΑ...όσες βλέπει η στραβομάρα μου.Αλλά αφού θα δώσει και δωρεάν μετοχές γιατί αυτό το χώσιμο;Πού πιστεύεις ότι μπορεί να αναχαιτιστούν οι πωλήσεις;Αν θέλεις απαντάς.Ευχαριστώ.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Φίλτατε Hippy πόσο δίκιο έχεις στο σχόλιο σου για τον Μάνο.

Και συνεχίζω ένα βήμα παραπέρα. Έχουμε πολλά χρόνια (κατά την γνώμη και κατά το πόσο ακούω ζωντανά σήμερα τους πολιτικούς αλλά και από youtube-συζητήσεις παλιότερων) να ακούσουμε έναν πολιτικό λόγο από εν δυνάμει πολιτικό αρχηγό που να εμπεριέχει ουσία, κάτι που κάνει σε μεγάλο βαθμό ο Μητσοτάκης.

Όταν για παράδειγμα λέει: "δεν πρόκειται να υποσχεθώ πράγματα που δεν μπορώ να κάνω" είναι πραγματικά το πρώτο βήμα για μία χώρα που ήθελε να της τάξουν για να επιλέξουν την ψήφο της. Είτε το κάνει ο μητσοτάκης (δλδ να κάνει μόνο όσα λίγα υποσχεται στο τώρα) είτε δεν το κάνει, έχει τεράστια σημασία αυτή του η φράση. Και πήρα μόνο μία.

Παρόλα αυτά ο περισσότερος κόσμος στέκεται στην ατάκα του για τον εξωγήινο και για το βλέμα του το περίεργο.

Και δεν με νοιάζει αν είναι ο μητσοτάκης, με νοιάζει ότι αυτός ο Χ έχει έτη φωτός μεγαλύτερη ουσία από το συνήθες μοτίβο πολιτικού στην Ελλάδα.

Και μακάρι να είχαμε πολλούς τέτους Χ, αλλά βλέπετε, αυτός ο Χ όποιος και αν είναι (μητσοτάκης γέρος, γιαννίτσης και κανά δυο ακόμα οι παλιότεροι μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτό) τον τρώνε. Τον βρίζουν. Τον λασπολογούν. Τον ξεφτιλίζουν. Και τελικά νικάει η λαμογιά. Το ψέμα. Η αηδία που κάθε έλληνας βαρέθηκε μα ελάχιστοι είναι έτοιμοι να την αποτάξουν -ακόμα και αν το αναγνωρίζουν και διαμαρτύρονται για αυτή- και οι...κουβέληδες!

Δεν πειράζει...έχει ο θεός τσίπρες, έχει και μετανάστευση.

michele είπε...

Mανωλη, εχεις δικιο με την ΙΝΚΑΤ και την σωστη αρχικη σου σκεψη,προφανως το ιδιο σκεφτεσαι και εδω . Βασει των υπολογισμων μου ισως παει και λιγο χαμηλότερα εξ ου και η σημερινή πίεση

michele είπε...

Δεδομενου του σημερινου ξεκινηματος με την αποτομη εξαγωγη απο τους δεικτες της ΦΟΛΙ και την ΜΗ αμεση αναπληρωσή της με αλλη μετοχη ( ΦΟΥΡΛΗ) εικαζω οτι αυριο οι δεικτες θα ξεκινησουν θετικα

ArTaXiA είπε...

Ούτως ή άλλως, ο εικοσιπεντάρης, περιείχε είκοσι έξι μετοχές, από πέρισυ με την ΑΔΜΗΕ.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Στο ομόλογο της ΦΦ γίνεται πάρτι σήμερα. Μόλις έγινε μια 100άσταρα market αγορά.

michele είπε...

Τι τιμη παιζει MODAS;

Art δεν λεμε ποσες ειναι, λεμε πως επηρεασε τον ΓΔ κυριως ο οποιος στρεβλωνε την αγορα το πρωι, ο δεικτης ηταν κατω και οι μετοχες επανω

Μαύρος Κύκνος είπε...

41.50 +18% με 650.000 όγκο

michele είπε...

Αααα περασε πανω απο 40 χμμμ

Lorac είπε...

Μιχάλη πολύ καθαρή η οπτική σου για ΔΕΗ, καλησπέρα σε όλους κιόλας!

Δεν προσθέτω κάτι ιδιαίτερο, αλλά αν κάνει ίδια χρονική και ποιοτική κίνηση, με το πρώτο σκέλος πτώσης, θέλει ένα γρήγορο πέρασμα από το 2,0χχ και μετά το όποιο χαμηλό μέσα στις επόμενες 6 εργάσιμες ή χοντρικά 19/6.

https://invst.ly/7pbby

michele είπε...

Συμμετριες βλεπω χρησιμοποιεις και αποκλισεις Rsi Lorac :)

Lorac είπε...

Δεν ξέρω αν θα βγούνε σωστές, αλλά και τα δύο μου φαίνονται ότι τηρούνται προσεκτικά.

Βέβαια το καναλάκι σου Μ1-2, δεν το είδα και μόλις το αντέγραψα! Ευχαριστώ!

michele είπε...

χαχα να σαι καλα! ΦΟΥΡΛΑΡΑ ρεεεεεεεε

Lorac είπε...

χαχχχα και τον φουρλή τον ανέφερες πολλές φορές αλλά ΔΕΝ σε πίστεψα!! Καλοφάγωτα εδώ τα κέρδη!! Που να το φανταζόμουν ότι θα έπαιρνε τη θέση της φφ

michele είπε...

Καλα κι εγω δεν ειχα υπολογισει οτι θα παρει τη θεση του ΦΟΛΙ, μιλαω γενικα και απο παλιααα. Απλα τωρα ειναι το κερασακι στην τούρτα :)

michele είπε...

Ξυλο στο τέλος, με 30 εκ καθαρο τζίρο! αρα αυριο θα ξεκινησουμε επανω λογικα
Απωλεια του 767 εχουμε αλλα να δουμε,μια συνεδρίαση δεν φτανει

Lorac είπε...

ΔΕΗ πουλάνε λες και πήγε με αρχιρόδον να φτιάξει υδροηλεκτρικά στο καταρ!! Υπομονή εδώ και τμηματικά- παρτιζάνικα- κτυπήματα.

Βέβαια οι σορτ ας έχουν υπόψη ότι συγκεντρώνονται ισχυρές δυνάμεις για blitzkrieg σύντομα

Καλό απόγευμα!!

*περιμένω για Ιταλούς για να πω για ΤΑΠ Μιχάλη

michele είπε...

Για να δούμε την αλητεία των απατεώνων, ακόμα και των "μορφωμενων" :

Δημοσιογράφος: "Η ΝΔ είναι ένα δεξιό κόμμα;"

Μπαλτάς: "Τείνει θα έλεγα να γίνει ακροδεξιό..."

Δημοσ: "Οι ΑΝΕΛ είναι ακροδεξιό κόμμα;"

Μπαλτάς: "Δεν θα το έλεγα..."

(σήμερα στα ΝΕΑ)