Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΟΤΕ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΟΤΕ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μετοχή κινείται σε πλαγιοανοδικό κανάλι Α-Α1 τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Μετα τα υψηλά της προτελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου ( 12,81€) ξεκίνησε διορθωτική πορεία και μετά από μια μικρή αντίδραση ανακούφισης ,προσέγγισε την κάτω πλευρά του καναλιού,καθώς και τον εκμο 100 εβδ.

Πρόκειται για ενα επίπεδο ισχυρής στήριξης που μπορεί να δώσει αντίδραση ενεργοποιώντας δυνατούς αγοραστές και "μεγάλα χέρια". 
Απαραίτητη προϋπόθεση η υπέρβαση της D1 [ 10,65€] , για την επίτευξη του ελάχιστου στόχου μέχρι την πλαγιοκαθοδική περιοριστική F100 αλλα και την ζώνη 11,40-11,65.

Στο αρνητικό σενάριο, η καθοδική διάσπαση του καναλιού θα επιφέρει μεγάλες πιέσεις από τους πωλητές, με πρώτη στήριξη την ζώνη S ( 9,97-9,76) και κατόπιν την Ε στα 9,47 ευρώ.
Επικρατέστερο το θετικό σενάριο πάντως με τις δεδομένες συνθήκες, καθώς ενεργοποίηση του αρνητικού σεναρίου, θα προεξοφλήσει γενικότερα αρνητικά γεγονότα για το ελληνικό χρηματιστήριο. 

34 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλημέρα. OTC:

DERNIÈRES TRANSACTIONS
Heure Quantité Cours
8:00:00 AM 250 000 42.00
8:00:00 AM 300 000 41.50

austin είπε...

Καλημέρα!

Να ρωτήσω κάτι έτσι πως να το πω...ανοήτο;; Από την όποια ειδησεογραφία υπάρχει μέχρι τώρα και ειδικά με το νέο περί εξόδου χθες η λογική δεν λέει ότι το φολί φολί, όταν ξαναμπεί στο ταμπλό θα φάει χωσέ (τουλάχιστον αρχικά) αφού θα υπάρξουν αναγκαστικές πωλήσεις από φαντς που ήταν μέσα λόγω δείκτη;;

Άντε ψάξε βρες...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε όλους :) Τα πολλα ειχαν γινει Austin οταν βγηκε απο τον Μsci, τωρα βγηκε για τεχνικους λόγους απο τον δικο μας

Οπως λεγαμε χτες, πανω δυνατα σημερα

ArTaXiA είπε...

Η χρηματιστηριακή κοινότητα το έχει λύσει αυτό το θέμα Austin. Λέγεται διμερής συναλλαγή, ή OTC, ή πακέτο, ή μέθοδος 6.

Και πίστεψέ με, μέχρι να μπει, θα τα έχουν βρει και όσοι θέλουν να βγουν κι όσοι θέλουν να μπουν. Η Fosun ας πούμε....

Δεν θα θελήσει να αυξήσει το ποσοστό της προκειμένου να πετάξει όξω την οικογένεια Κουτσολιούτσου; Λες να περιμένει την επαναδιπραγμάτευση;

Έλα bonjour!

michele είπε...

Ετσι ειναι Art. Η ΙΝΤΚΑ χτες εκανε και μια αγορούλα 44 χιλ στα 0,6470

michele είπε...

Παιανία, 12 Ιουνίου 2018 - Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (δ.τ. «Intracom Holdings») ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την απόφαση της από 30.06.2016 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, σε εφαρμογή του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, και του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ' αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στις 11.06.2018 προέβη, μέσω του μέλους του Χ.Α. ALPHA FINANCE ΑΕΠΕΥ, σε αγορά 44.000 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης € 0,6474 ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής €28.484,22.

Μαύρος Κύκνος είπε...

200άρες πάνε και έρχονται στο ομόλογο αλλά μαζεύονται επιμελώς.

michele είπε...

Πηγα σε εκδήλωση, είδα, άκουσα μίλησα,γύρισα συνεχίζει πτώμα η αγορά

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ξεχαστε το Χρέος.. στι 21 Ιουνίου το μεγάλο βατερλο του τσιπρα.. θα παει σε ρήξη και εκλογές.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οπλαρχηγέ διαφωνώ. Σε καμία ρήξη δεν θα πάει. Θα κάτσει όσο περισσότερο μπορεί με πιθανότερο πλέον σενάριο εκλογές την άνοιξη του 2019.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδή θα Κόψει συνταξεις..θα εχουν πληρώσει ..ενφια..και θα πει ψηφίσετε με..μπαααα...μονο με ρήξη θα παει καλά.. σανοφαγοι υπάρχουν.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μέχρι τον Απρίλιο Μαίο του 2019 θα έχουν βρει άλλα θέματα να απαλύνουν τον πόσο του κόσμου.

hippy είπε...


"Ο MODAS είπε...
Καλημέρα. OTC:

DERNIÈRES TRANSACTIONS
Heure Quantité Cours
8:00:00 AM 250 000 42.00
8:00:00 AM 300 000 41.50"


Το 2008 είχα 100Κ σ΄ένα senior ομόλογο της ΛΗΜΑΝ αγορασμένο στο 52. Μετά την χρεοκοπία δέχθηκα κάμποσες προσφορές από εταιρείες να τους το πουλήσω στο 15-18-22-24% της αξίας του. Δεν ήξερα τι να κάνω οπότε όπως συνηθίζω πήγα στην λύση 50-50. Έδωσα τα μισά στο 24 και κράτησα τα υπόλοιπα για να δω το έργο. Στα 9 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τώρα έχω πάρει τμηματικά κοντά στο 36% (και συνεχίζω αλλά με μικρά ποσά πια).

Θέλω να πω ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιός αγοράζει, ιδιαίτερα όταν οι τιμές ήταν κοντά στο 30-32. Υπάρχουν εξειδικευμένα funds που συνεργάζονται με ισχυρά νομικά γραφεία τα οποία θα κερδίσουν σε κάθε περίπτωση. Πιστεύω-ελπίζω να δικαιωθούν οι μικροεπενδυτές συνάδελφοι που εγκλωβίστηκαν κάτι που εμμέσως θα βοηθήσει κι εμάς τους υπόλοιπους απ΄την ανακαμψη της αγοράς. Χθες που η τιμή του ομολόγου σε ευρώ "έδειχνε" 38 καλός φίλος μου θέλησε να αγοράσει αλλά ο (πραγματικός) πωλητής ήταν στο 44 και ΔΕΝ έπεφτε. Η απόσταση ήταν μεγάλη, κοντά στο 20%, οπότε κι ο φίλος δεν συνέχισε.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Hippy το συγκεκριμένο ομόλογο έχει μέλλον μέχρι το 2021 και είναι ΑΝΕΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ. Οπότε δύσκολο το βλέπω να ασχολούνται αυτοί που λες με κάτι το οποίο μπορεί και να έχουν μηδενικές πιθανότητες να βγάλουν κάτι σε περίπτωση χρεοκοπίας. Οσο για την απόσταση δεν είναι μεγάλη. Ακρεί να έχεις καλό private banker που να είναι πάνω στην οθόνη.

Οπλαρχηγέ ένας ακόμα λόγος που δεν θα πάει σε ρίξει είναι γιατί πιστεύει ότι ο ίδιος θα είναι ο άνθρωπος που θα ενώσει πάλι ολόκληρη την κεντροαριστερά στο μέλλον.

hippy είπε...

Σχεδόν όλα ομόλογα (και αυτό που είχα της ΛΗΜΑΝ) είναι unsecured. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το senior.

Μαύρος Κύκνος είπε...

*σε ρήξη

Μαύρος Κύκνος είπε...

Έχω αντίθετη γνώμη. Θα δείξει το πολύ κοντινό μέλλον αν έχω δίκιο.

Μαύρος Κύκνος είπε...

By the way της Lehman που είχες πήρες τελικά πίσω κάποια απο τα χρήματα?

ArTaXiA είπε...

Σε αυτό το σημείο να πούμε ένα "μπράβο" στον έγκριτο Hippy που όχι απλώς παραδέχεται πως έχει φάει ζημιές και πιστόλια, αλλά εξακολουθεί να αθλείται άνετος και απροβλημάτιστος, όπως αρμόζει σε έναν σωστό επενδυτή. Διότι φίλοι μου, δεν έχει ουσία πόσα έχασες. Εκείνο που έχει σημασία είναι να έχεις κερδίσει περισσότερα.

(Να τα ακούνε αυτά όσοι παίκτε διακρίνονται από επιλεκτική αμνησία περί των ζημιών τους και τις οποίες οι υπόλοιποι είμεθα σε θέση να γνωρίζουμε)

hippy είπε...

Το έγραψα ήδη κ ΜΙΔΑ. Από τα μισά πήρα 11,000 ευρώ κι απ΄τα υπόλοιπα που διακρατώ έχω πάρει 18,000 και πιθανολογώ μικρή ουρά 1-2 χιλιάρικα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μπράβο σου και σου εύχομαι να πάρεις και τα υπόλοιπα.

hippy είπε...

Σχετικά με τις εκλογές (που κι εγώ τις τοποθετώ νωρίτερα απ΄τον ΣΕΠΤ 2019)

Τις προάλλες ο Μιχάλης μας ποστάρησε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Προκοπάκη.

http://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Giwrgos-Prokopakhs/355794-Peri-lhxiprothesmwn-ypochrewsewn-toy-dhmosioy-kai-alles-charitwmenies

Το συνδυάζω με το παράλογο (σε πρώτη ανάγνωση) νέο της λευκής τρύπας στον ΕΝΦΙΑ.

http://www.capital.gr/oikonomia/3297661/pleonasma-mamouth-985-ekat-euro-fetos-se-efka-eteaep-anti-gia-elleimma-

Καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι πιθανόν οι συριζαίοι ΟΝΤΩΣ να κάνουν μικρότερες περικοπές στις συντάξεις (μονοψήφιες) απ΄το τεράστιο 18% που γράφουν τα ΜΜΕ. Το αφορολόγητο δεν είναι του παρόντος, ως γνωστόν αφορά την επόμενη χρονιά. Πιθανολογώ λοιπόν πως θα δω τον Τσίπρα με γραβάτα στην ΔΕΘ να κομπορρημονεί για την "έξοδο" απ΄τα μνημόνια (ψέμα φυσικά καθως είναι απλά η χρονική λήξη τους). Σε ένα τέτοιο σενάριο τεχνηέντως θα μπορούσαν να βγουν και κάποιες δημοσκοπήσεις με πολύ μειωμένη ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λέω πως σίγουρα έτσι θα γίνει. Λέω δυνατά ένα σενάριο φαντασίας που μου έχει κολλήσει.

Σε μια τέτοια (φανταστική ξαναλέω) περίπτωση είναι πολύ δύσκολο η αγορά να προεξοφλήσει "Έλευση Κυριάκου" κι άνοδο. Αν προσθέσουμε και τα χτυπήματα κάτω απ΄την μέση είναι ένας απ΄τους λόγους που είμαι αρνητικός για το ΧΑΑ ακόμα και στην εξαγγελία εκλογών. Μια πιθανή μικρή ρύθμιση του χρέους (για μένα) θα είναι μια χαρά νέο να φτιάξω επιπλέον ρευστότητα.

michele είπε...

Οταν δεις δημοσκοπησεις, με οποιοδήποτε νουμερο Ηλία, φωναξε με να σου πω αν παίζει σωστά ή αν ειναι γαργαλημένη

Το 18% περικοπής είναι το ανώτατο όριο, δεν νομίζω να είναι ο μέσος όρος,αλλα μικρή σημασια εχει

Αλλη παρατηρηση: Δεν υπαρχει θεμα ή σημειο που να μην υπάρχει ψεμα απο τον συγκεκριμένο απατεώνα.

Η όποια διευθέτηση του χρέους θα είναι μάλλον περιορισμένη αλλα και μεγαλύτερη να ήταν δεν μετασχηματιζεται εύκολα σε ψήφους.

michele είπε...

Εν τω μεταξυ ψαχνω να βρω το σημείο ( critical point) που γύρισες απο αισιοδοξος σε ..απαισιοδοξος για το ΧΑΑ και γενικότερα

ArTaXiA είπε...

"Ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως τρίτη προτεραιότητα την ανάγκη ενίσχυσης των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας ότι θα πρέπει να επιστρέψουν είτε από το εξωτερικό είτε από την «Στρώμα Bank», όπως το έθεσε, καλώντας τις επιχειρήσεις με εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα."

Κι ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους του εξωτερικού να επενδύσουν στην Τουρκική λίρα, ώστε να ανακοπεί η πτωτική της πορεία.

Ρε γελάνε από Σιγκαπούρη μέχρι Τσικάγκο ρέεεεεεεεεε.

hippy είπε...

Την 1η εβδομάδα μετά το Πάσχα. Δυστυχώς νωρίς γιατί έχασα τμήμα της ανόδου που ακολούθησε.

michele είπε...

Αστο μωρε Αrt δεν το εχεις το θεμα με τα πολιτικα και δεν μπορω να αποφυγω να σε πειραζω χαχα

michele είπε...

Εσυ μου λες το χρονικό σημείο, ωραια, εγω ρωτω ομως τι σε εκανε να το γυρίσεις, κατι θα ηταν αυτο, πολιτικη σκεψη-οικονομικη σκεψη-σκεψη για τα διεθνη ή και ολα μαζι

hippy είπε...

Λευκή τρύπα στον ΕΦΚΑ ήθελα να γραψω παραπάνω παραπάνω προφανώς (κι όχι στον ΕΝΦΙΑ).

ArTaXiA είπε...

Νομίζω πως σε βολεύει να το λες αυτό, ωστόσο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη εξοικίωση με τα "πολιτικά" ώστε να αντιληφθεί κανείς πως η έκκληση στις επιχειρήσεις να φέρουν στην Ελλάδα καταθέσεις, είναι η ύστατη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και κανένα αποτέλεσμα δεν φέρει.

michele είπε...

Θελω να πω ενα απλό πράγμα. Στην πολιτικη καθε κουβέντα( και απλοικη να φαινεται) δεν ειναι ακριβως αυτο που φαινεται. Συμπεριλαμβανομενου του Τσιπρα.

Πχ : Ο Κυριάκος σε μια εβδομάδα, παει Λεσχη Μπιλντεμπεργκ μαζι με Παπαλεξοπουλο, παει στο συνεδριο του ΕΛΚ βασικος ομιλητης και παει σε επιχειρηματικο φορουμ στο Ισραηλ οπου συνανταει τον Νετανιαχου.

Ο Τσιπρας που προφανως δεν τον ενδιαφέρει ακριβως μια σοβαρη λυση για το Μακεδονικο αλλα προσπαθει να σπρωξει οποιαδηποτε συμφωνια με την ελπιδα ή την υποσχεση να πρει καποια αντάλαγμα.
Και παιζει να περιμενω τηλεφωνο, να ηρθε το τηλεφωνο μιλησαμε μια ωρα ( σε τι γλωσσα καλέ) ,να θα ξαναπρει τ απογευμα, θα παμε στις Πρέσπες να κανουμε φιέστα και τα ρέστα.

ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ θεμα ολα αυτα.

Αρα, ακομα και μια απλη δήλωση σε επιχειρηματιες "φερτε τα λεφτα σας εδω" σημαινει οτι "ερχομαι εγω αργα ή γρηγορα αν θελετε βοήθεια, βοηθηστε κι εσεις" ή κατι τέτοιο .

Δεν εχει σχεση συνεπως με τις δηλωσεις Ερντογαν που βρισκεται υπο σοβαρη πίεση και λιγες μερες πριν τις εκλογες. Θυμιζω και δηλωσεις του για τους κακους οικους που αναβαθμιζουν την χρεωκοπημενη Ελλαδα και υποβαθμιζουν την μεγαλη Τουρκια χαχα

hippy είπε...

Η πολιτική συνιστώσα είναι σημαντικότατη για την αγορά μας έτσι δεν είναι? Η στατιστική "Sell May" επίσης. Η ολοκλήρωση του rotation μεγάλα, μεσαία, μικρά χαρτιά με το ράλι σε ΔΡΟΜΕΑ, ΠΑΠ, ΜΕΝΤΙ κλπ την ώρα που οι μεγάλες (ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ) δίσταζαν παρά τα καλούτσικα νέα...ε δεν θέλει και πολύ + η ψυχή του κο κο κο κερδοσκόπου Μιχάλη μου.

hippy είπε...

Όσον αφορά το εθνικό θέμα θεωρώ μειοδοτική συμπεριφορά όχι την αναγνώριση των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία αλλά το να τους χαρίζουμε στην Τουρκία. Οφείλουν να τα βρουν μεταξύ τους, στα "τέτοια" μας τα κομματικά τους συμφέροντα, επιτέλους να πάνε ένα βήμα παρακάτω, προς τη σοβαρότητα.

michele είπε...

Oσον αφορα το Σκοπιανο λοιπον : Προσωπικα θεωρουσα παντα το ονομα δευτερευον με την εννοια οτι περισσοτερο με ενδιεφερε η απαλειψη των αλυτρωτικων, η αναθεωρηση του συνταγματος, η erga omnes ονομασια ακομα και συνθετη και φυσικα η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ταυτοτητας και γλωσσας.

Ως προς το ονομα προτιμουσα το Νεα Μακεδονια, καθως ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ με καθε τι αρχαιο και ιστορικο, ενω αντιθετα ο γεωργαφικος προσδιορισμος προυποθετει αποσχιση ( Βορεια-Νοτια-Ανω-κατω κλπ).

Το προβλημα προεκυψε το 1992.

Απο τότε η Ελλάδα:

- Έβαλε την Κύπρο στην Ευρωζώνη.
- Όταν μπήκε σε κρίση, πήρε το μεγαλύτερο bail out όλων των αιώνων και των εποχών (200 δις).
- Της κούρεψαν 106 δις εξωτερικό χρέος (PSI)
- Παίρνει ακόμα τα περισσότερα συγκριτικά (με ΑΕΠ) χρήματα με πακέτα Γιούνκερ, επιδοτήσεις κλπ.
- Έβαλε βέτο το 2008
- Συνεχίστηκαν πολλές επιχειρηματικες δράσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Επομενως η επισπεύδουσα χώρα ειναι η FYROM και δεν χρειαζεται ενδοτικη στάση αλλα εθνική ορθολογική.