Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 






                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

13 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/424128/enohlimenos-o-karamanlis-me-tis-diarroes-oti-etoimazei-paremvasi-gia-skopiano

Ενοχληθηκε ο Βούδας και τελικά δεν θα μιλήσει. Απαράδεκτος τύπος και απορώ με όσους ακόμα τον υπερασπιζονται.

hippy είπε...

Ο/Η hippy είπε...
Δεν θυμάμαι εάν το ανέφερα εδώ αλλά την Τρίτη φίλος ενδιαφέρθηκε για αγορά στο μετατρέψιμο και στην Eurobank του βρήκαν στο 44 (ενώ ήθελε κάτω από 40) και δεν προχώρησε σε πράξη.

Ο/Η MODAS είπε...
Εγώ στο μετατρέψιμο επειδή το παρακολουθώ δεν έχω δει καμία κίνηση (στήσιμο αγοράς η πώλησης) στα επίπεδα που λέει ο φίλος.


Βρε φίλε ήμαρτον....προσπάθησε να είσαι πιο συγκεντρωμένος και κυρίως πιο συνεργάσιμος...έγραψα ότι "ενδιαφέρθηκε για αγορά στο μετατρέψιμο και στην Eurobank του βρήκαν στο 44 (ενώ ήθελε κάτω από 40) και ΔΕΝ προχώρησε σε πράξη. ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ...άρα πως να αλλάξει η τιμή.

Να βοηθήσω τη σκέψη σου θέλω, όχι να σε αμφισβητήσω. Φαντάζομαι πως μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με την αγορά των ομολόγων οπότε θα γίνω λίγο κουραστικός και θα πω πως γίνεται...τα στησίματα στα ομόλογα ΔΕΝ έχουν καμιά σχέση με τις μετοχές. Άσχετα αν εγώ έχω βάλει μια εντολή αγοράς ή πώλησης ο αντισυμβαλλόμενος ΔΕΝ μπορεί να ματσάρει από μόνος του αλλά ο χρηματιστής του θα τηλεφωνήσει πρώτα στον δικό μου για να ρωτήσει εάν ισχύει (ή και να ζητήσει κάτι καλύτερο). Τουλάχιστον το 50% των στημένων εντολών στα μικρής εμπορευσιμότητος εταιρικών ομολόγων (ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ μεταξύ αυτών) είναι μαϊμού. Υπάρχουν τιμές αλλά δεν υπάρχουν κομμάτια ή κι αν υπάρχουν κομμάτια στην επικοινωνία ζητούν άλλη τιμή.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Hippy είναι εργάζομαι στο private banking τράπεζας του εξωτερικού. Σου απάντησα ότι στο online που το παρακολουθώ δεν μπήκε καμία τιμή όλες αυτές τις ημέρες. Τώρα αν η τράπεζα του φίλου σου πήρε τηλέφωνα αριστερά δεξιά ώστε να γίνει otc συναλλαγή αυτό είναι άλλο πράγμα. Ο τόνος σου δεν μου η αρέσει καθόλου. Δεν απευθύνεσε σε κολλητό σου ούτε σε φίλο σου.

hippy είπε...

Σήμερα λοιπόν το πρωί που το "ελβετικό" στο Bloomberg έδειχνε αγοραστές μέχρι και στο 46,50 (ενώ στο ευρώ δεν υπήρχε τίποτα) σε ερώτηση προς την ΑΧΕ του απάντησαν πως ίσως μπορούσαν να βρουν πωλητή στο 50.

Αν θές να με τεστάρεις είναι απλό. Πάρε τηλέφωνο στον χρηματιστή σου και ζήτα το. Θα σου βρεί (και που ξέρεις...ίσως σου βγει και το ρίσκο).

Μαύρος Κύκνος είπε...

By the way ουδέποτε είπα ότι πήρα η θα πάρω ομόλογο αν και μου είναι εξαιρετικά εύκολο λόγο της δουλειάς μου. Μου φτάνουν οι μετοχές που πήρα otc.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλό ΣΚ.

hippy είπε...

Θα το ξαναπώ...ΔΕΝ έχω πρόθεση να σε αμφισβητήσω...αλλά "αρπάζεσαι" εύκολα.

Η εμπειρία μου είναι η εξής...όταν θέλω ένα ομόλογο παίρνω τηλέφωνο την ΑΧΕ μου πχ την Solidus και ζητάω τιμή. Αυτοί έχουν 3 μεγάλα μαγαζιά που συνεργάζονται στο Λονδίνο (μπορεί κάποιο να είναι και το δικό σας) και μου βρίσκουν τιμή και κομμάτια (συνήθως κοντά στο bid ή το ask αλλά όχι πάντα)

ArTaXiA είπε...

Σε τούτο δω το Forum γράφουν δύο ειδών άνθρωποι:

Το πρώτο είδος είναι όσοι γνωρίζουν και θέλουν να βοηθήσουν
Το δεύτερο είδος είναι όσοι δεν γνωρίζουν, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν εντύπωση.

Φίλε μου Hippy, μη χάνεις το χρόνο σου και τα λόγια σου.

hippy είπε...

Έχουμε αλλιώτικη επενδυτική προσέγγιση. Στο κακό σενάριο (πιθανότητες 10% αλλά όχι μηδενικές) οι μετοχές θα είναι οι πρωτες που θα θυσιαστούν. Όπως είπα όμως θέλω, πιστεύω, παρακαλάω να πάνε όλα κατ΄ευχήν, έχω συμφέρον να πάνε όλα κατ΄ευχήν γιατί η επάνοδος της ΦΟΛΙ στο ταμπλό θα φέρει ούριο άνεμο στον ΟΠΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΓΡΙΒ, ΑΡΑΙΓ, ΑΔΜΗΕ και λοιπές επενδυτικές μου θέσεις.

Καλό Σ/Κ επίσης.

hippy είπε...

Μια και μπήκε στην παρέα ο καλός καλλιτέχνης θα πω και τούτο το "εμπρηστικό"

Ο Βαρουφάκης από το 2010 ήδη με πολλά, επανειλημμένα άρθρα του προσπάθησε να ενημερώσει τους επενδυτές σ΄όλο τον κόσμο για την πτωχοτραπεζοκρατία όπως την αποκαλούσε και δικαιώθηκε...όποιος είχε διάθεση ν΄ακούσει σώθηκε...οι άλλοι πτώχεψαν (και φταίει τάχα ο συριζα γι αυτό) και τον βρίζουν για τα στερνά του σαν ΥΠΟΙΚ. Όπως πάντα και παντού "καθένας αποφασίζει για το δρόμο του".

Προσωπική μου άποψη δεν τα κατάφερε καλά ως πολιτικός....ως οικονομολόγος όμως με τα άρθρα του εμένα τουλάχιστον με βοήθησε να καταλάβω τι γινόταν.


"Κάποτε και οι τοίχοι είχαν αυτιά...τώρα τα αυτιά έχουν τοίχους"

(κλεμένο από σύνθημα σε τοίχο)

ArTaXiA είπε...

Αγαπώ Βαρουφάκη!
(Και δεν το κρύβω)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Βούδας της Ραφήνας με την αφωνια τού στηρίζει τσιπρα..και είναι πολύ εκνευριστικό για τούς πιθανούς ψψηφοφόρους τού Μητσοτάκη. .τον είχα για πιο σοβαρό.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ Αρταξία δημοκρατία έχουμε μπορείς να έχεις την άποψη σου. Το αν γνωρίζω η όχι ελάχιστα με απασχολεί να το δεχτείς εσύ η όποιος άλλος. Το έχω αποδείξει εξάλλου στον τομέα ειδικότητας μου. Παράλληλα θα συνεχίσω να γράφω την γνώμη μου εδώ και να απαντώ ακόμα και σε κακεντρεχή σχόλια.