Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 






                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

44 σχόλια:

michele είπε...

φωτο: Πως να βαλεις μπουρλότο ενα ήσυχο απόγευμα στη γειτονιά

απο Thanassis Panagopoulos

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πως να βάλεις μπουρλότο στα ψάρια....
Χαχαχα.... ρε τους μπαγάσηδες....

Το συνολικό τίμημα της αγοραπωλησίας ανέρχεται σε €1. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο επενδυτής θα ενισχύσει κεφαλαιακά την εταιρία ενώ μειώνει το ύψος του δανεισμού της εταιρίας που σήμερα ανέρχεται σε €171 εκατομμύρια κατά € 20 εκατομμύρια με ισόποση αποπληρωμή .

GEORGE είπε...

https://olympia.gr/κυριακοσ-μητσοτακησ-kiriakos-mitsotakis-κουλησ-kyriakos-mhtsotakis-21/

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ George Top καλύτερα να διαβάσω Κουρδιστο Πορτοκαλί από Ολύμπια.

JimMarkus είπε...

Ουσιαστικά αγοράζει τον Νηρέα προς 10 + 20(αποπληρωμή δανείων) = 30 μύρια και την σελοντα για 20(αποπληρωμή δανείων) μύρια. Το ποσοστό που αγοράζει σε κάθε εταιρεία δεν γνωρίζω, αν ξέρει κανείς. Η δέσμευση για κεφαλαιακή ενίσχυση τι σημαίνει ακριβώς; Θα βάλει ρευστό στα ταμεία και με τι όρους;

GEORGE είπε...

Μόνο τη φωτό του κουλη ήθελα να βάλω για να γελάμε ,,,,Modas

Μαύρος Κύκνος είπε...

Δεν το βρίσκω αστείο προσωπικά.

GEORGE είπε...

Είναι θέμα γούστου !,,,Midas

mixalis mixalios είπε...

Καλά όλα αυτά για τα ψάρια. Δεδομένου ότι η Ανδρομέδα αγοράζει μεγάλα ποσοστά το ερώτημα που τίθεται ειναι σε τι τιμή θα πραγματοποιηθούν οι Δημόσιες προτάσεις...

Μαύρος Κύκνος είπε...

Δύσκολο να βγάλει η μαριδα χρήμα πιστεύω. Μάλλον ξύλο θα φάνε. Ο άλλος δεν πήγε να αγοράσει με 1€ και 10 εκατομμύρια και να βάλει φρέσκο χρήμα για να κάνει πλούσιο τον μικρομετοχο.

mixalis mixalios είπε...

Σωστό, από την άλλη όμως με το νέο θεσμικό πλαίσιο της περήφανης ΕΚ έχουν μπει κάποιοι κανόνες για τις ΔΠ που σχετίζονται με την λογιστική αξία της μετοχής! Από την άλλη τα ποσοστά που θα αγοράσουν μέσω ΔΠ είναι μικρά οπότε και τα λεφτά που χρειάζονται λίγα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι εξελίξεις ραγδαίες. .σε λίγες ημέρες φεύγει και άλλος βουλευτής. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όπλαρχηγε δεν βαρέθηκε. Μου θυμίζει το παραμύθι λύκος λύκος Υπαρχουν πρόθυμοι που μάλιστα το δηλώνουν μέσες άκρες δημοσίως. Υπάρχουν ανεξάρτητοι αλλά και ΆΝΕΛ που φλερτάρουν.

Μιχαλιος θα δείξει σύντομα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Και Ποταμισιοι. Εγώ βλέπω του χρόνου τέτοια εποχή.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

MODAS κάνε δουλειά σού...
Ο Νιμιτς το πάλευε 25 χρόνια..
είναι δύσκολο να μπεις στο μυαλό μου..
Εγώ κινούμαι με άλλους όρους...
Σε θέλω πιο μπανικο. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εδώ είναι για δημόσιο στοίχημα. Εσύ λοιπόν που είσαι τόσο μπροστά ποτέ ακριβώς περιμένεις εκλογές? Γιατί το γράφεις εδώ και ένα χρόνο. Ιδού η Ρόδος. Πότε βλέπεις? Εγώ είπα.

michele είπε...

Να πεφτουν τα στοιχήματα. Η ελεύθερη γνώμη κανει τον μπουκ χαχα

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μιχάλη 2 εκατομμύρια τεμάχια μάζεψαν στις δημοπρασίες στην ΕΤΕ. Αύριο θα δούμε αν είχαν δίκιο.

mixalis mixalios είπε...

Μάης του 2019 λέω εγώ. Μάης παρακαλώ όχι Μάιος....όλο και κάποιο ωραίο σύνθημα θα βγάλουν οι ΠΦΑ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κανένα στοίχημα δεν βάζω αν δεν ξέρω ότι θα το κερδίσω. .
Σεπτέμβριο η Οκτώβριο τού 18..
ΤΟ ΌΤΙ το έγραφα πριν ένα χρόνο σημαίνει ότι τότε είχε πιθανότητες. .Όταν αλλάζουν τα δεδομένα πάμε παρακάτω. Κάτι σαν τα διαγράμματα. .

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αυτό λέω και εγώ Μιχαλιο. Αλλά περιμένω τον Όπλαρχηγε να μας πει την δική του γνώμη.

michele είπε...

Μοdas εχω ειδα την 500αρα εκει και τα κομματια απο κατω, γι αυτο ελεγα οτι θα την παρουν κι αυτη. Τωρα βεβαια στις δημοπρασιες παιρνουμε ενα στιγμα αλλα δεν ειναι παντα safe.
Tεχνικα πανω απο 0,2840-0,2850 θελει το χαρτι
Πρακτικα δεν πολυασχολουμαι ακομα με τραπεζες

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οκ. 1 μπουκάλι Gin Williams chase elegant. Ο χαμένος το πάει στον Μιχάλη να το παραδώσει στον νικητή.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Η Εθνική έχει ένα gap μακριά στο .3650.Κουβεντα να γίνεται. Είπα ότι τραπεζικά τα φοβάμαι και δεν έχω.

michele είπε...

Ευχαρίστως αλλα το στοιχημα ποιο ειναι; Σαν εγγυητης της διαδικασιας πρεπει να ξερω :))

michele είπε...

Οσο ειναι κατω απο 912 ο ΔΤΡ δεν παει πουθενα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο Όπλαρχηγε λέει Σεπτέμβριο Οκτώβριο 2018. Εγώ λέω Απρίλιο Μάιο 2019.

Αν γίνουν από Νοέμβριο 2018 μέχρι Μάρτιο 2019 το στοίχημα πρέπει να θεωρηθεί άκυρο.

michele είπε...

οκ δεκτον. Να συμφωνήσει ο ΟΠΛΑ και ανακηρρυσομαι εγγυητης. Εγω ουισκακι θα πιω παντως :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έκθεση συμμόρφωσης κομισιον.. (οι συντάξεις θα μειωθούν από 01/01/19..)
πρώτο γκολακιModas..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όπλαρχηγε μου το γκολ θα μπει με την προκήρυξη. Γιατί μέχρι σήμερα όλα τα γκολ χτυπάνε δοκάρι. Το πας η όχι το στοίχημα?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Για εμένα δεν χρειάζεται στοίχημα για να πιούμε τα ουίσκι μας..αλλά είναι ένας λόγος παραπάνω να βρω αιτία. .
Οπότε το στοίχημα παίζει. Χαχα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Τέλεια! Gin είπαμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Από όλα πίνω...

michele είπε...

Ωραια επικυρωθηκε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με λίγα λόγια ο κυρΜικες που λέει και ο μπάρμπας ως εγγυητης θα πιει όπως και ναχει. .

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και μιας και η γνώμη μας δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. .να ας πουν και οι φίλοι εδώ την γνώμη τους. .και πιο πολύ ο Μιχάλης πού γνωρίζει το άθλημα της πολιτικής.

michele είπε...

Νταξει θα βαλω κι εγω να πιω μην ανησυχεις χαχα, θα εχουμε βγαλει απο το short:))

Εγω απο την αρχη της χρονιας, ειχα πει μεγαλυτερες πιθανοτητες Οκτωβριο, λιγοτερες πιθανοτητες Μαιο 2009. Χωρις να εχω υπολογίσει σκοπιανο κλπ

michele είπε...

Τωρα συμβαινει το εξης: Χωρις τα προβληματα του Σκοπιανου, ο Οκτωβριος ειχε πιο πολλες πιθανοτητες: 21 Αυγουστου τελειωνε το μνημονιο ,υπηρχε χρονος για να εξυφανει το αφηγημα
τωρα με το Σκοπιανο ( και κυριως μετα την προταση μομφης) μπλεχτηκε το πραγμα γιατι οι αντιδρασεις ειναι πολυ μεγαλυτερες, οι δημοσκοπησεις εχουν ανοιξει την ψαλιδα, η ΝΔ δεν υπεστη διχασμο και δεν ξερω αν βολευουν την κυβερνηση σκεψεις για εκλογες.
Προφανως κανουν ευχες να ΜΗΝ περασει στα Σκοπια η αναθεωρηση συνταγματος γιατι μετα θα πρεπει να ερθει κι εδω η συμφωνια στην Βουλη και αν ψηφιστει θα ειναι το τελος.

Το προβλημα ειναι η διαφαινομενη διάλυση των Ανελ που δημιουργει αλυσιδωτες αντιδρασεις

Lorac είπε...

Λίγο καλοκαίρι λίγο θάλασσα λίγο καρπούζα μετά ΔΕΘ, βάλε και κανα ανασχηματισμό να περνάει η ώρα. Κάποια στιγμή θα τελειώσουν και οι σκοπιανοί με τα δικά τους. Για 180 πρόθυμους δεν το βλέπω οπότε πάμε για επανάληψη clean/dirty exit Σαμαρά και εκλογές προέδρου. ΑΡΑ...τέλος Ιανουαρίου 2019 που θα γιορτάζουμε με χαρά 4 χρόνια συνολικά "πρώτη φορά"!!!


και άσμα κατάλληλο ….https://www.youtube.com/watch?v=WGy5upeZAvM

Επειδή είναι καλοκαίρι τώρα που τα λέμε, βλέπω τα μπουκάλια ΟΠΛΑ και MODA με τεκίλα.

hippy είπε...

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει ο νόμος)


Νόμος 4514/2018 - Τροποποίηση του ν. 3461/2006

Αρθρο 108. Τροποποίηση του ν. 3461/2006

1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 3461/2006 (Α΄ 106) αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Κάθε πρόσωπο, το οποίο αποκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και, λόγω της απόκτησης αυτής, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το πρόσωπο αυτό, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, υπερβαίνει το όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας, υποχρεούται, εντός είκοσι (20) ημερών και, σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής έκθεσης αποτίμησης, σύμφωνα με τις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 9, εντός τριάντα (30) ημερών από την απόκτηση αυτή, να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας καταβάλλοντας δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα, όπως ορίζεται στο άρθρο 9.»

hippy είπε...

2. Στο άρθρο 9 του ν. 3461/2006 προστίθενται παράγραφοι 6 και 7 ως εξής:
«6. Εφόσον συντρέχει μία τουλάχιστον από τις κάτωθι αναφερόμενες περιπτώσεις, το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα της παραγράφου 1 του άρθρου 7, όπως προσδιορίζεται κατά την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, δεν επιτρέπεται να υπολείπεται της τιμής ανά κινητή αξία, όπως αυτή προκύπτει από αποτίμηση των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης, επιλέγεται δε η μεγαλύτερη τιμή μεταξύ της τιμής που προσδιορίζεται κατά την παράγραφο 4 και της τιμής που προσδιορίζεται στην αποτίμηση, η οποία διενεργείται με επιμέλεια του προτείνοντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην επόμενη παράγραφο:
α) Εφόσον έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση επί των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης και η χειραγώγηση έλαβε χώρα εντός του χρονικού διαστήματος δεκαοκτώ (18) μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση.
β) Επί των κινητών αξιών, που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης, έχουν διενεργηθεί συναλλαγές σε λιγότερες από τα τρία πέμτα (3/5) των ημερών λειτουργίας της οικείας αγοράς ή οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί δεν υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των κινητών αξιών της υπό εξαγοράς εταιρείας, κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση.
γ) Το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα όπως προσδιορίζεται με τα κριτήρια της παραγράφου 4, υπολείπεται του ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007, σε ενοποιημένη βάση, εφόσον καταρτίζονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.
Ο προτείνων υποχρεούται να περιλαμβάνει σχετική δήλωση περί της συνδρομής ή μη των ανωτέρω προϋποθέσεων στην έγγραφη ενημέρωσή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 . Κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση μέχρι τη δημοσιοποίηση της αποτίμησης, απαγορεύεται στον προτείνοντα να διενεργεί συναλλαγές σε μετοχές της υπό εξαγορά εταιρείας άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτόν.

hippy είπε...

7. Η ανωτέρω αποτίμηση διενεργείται από πιστωτικό ίδρυμα ή Ε.Π.Ε.Υ. που παρέχει νόμιμα επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος – μέλος κατά την οικεία νομοθεσία ή από ελεγκτική εταιρεία, μετά από επιλογή του προτείνοντος, ο οποίος αναλαμβάνει και το σχετικό κόστος. Ο διενεργών την αποτίμηση πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους, να διαθέτει απαραίτητη οργάνωση, στελεχιακό δυναμικό, εμπειρία σε αποτιμήσεις επιχειρήσεων και να είναι ανεξάρτητος από τον προτείνοντα και την υπό εξαγορά εταιρεία και ειδικότερα να μην έχει καμία επαγγελματική σχέση ή συνεργασία τα τελευταία πέντε (5) έτη με τα παραπάνω πρόσωπα ή με πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με το υπόχρεο πρόσωπο, κατά την έννοια του άρθρου 2 του παρόντος, ή που είναι συνδεδεμένα με την υπό εξαγορά εταιρεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της υπό εξαγορά εταιρείας παρέχει στον αποτιμητή όλα τα αναγκαία οικονομικά στοιχεία.
Για τον προσδιορισμό του εύλογου και δίκαιου ανταλλάγματος, η αποτίμηση λαμβάνει υπόψη διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους αποτίμησης που θεωρούνται σχετικές στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η έκθεση αποτίμησης ολοκληρώνεται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία στην οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος, σύμφωνα με το άρθρο 7, υποβάλλεται με μέριμνα του προτείνοντος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δημοσιοποιείται, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 1.»

Μαύρος Κύκνος είπε...

Lorac Αν γίνουν από Νοέμβριο 2018 μέχρι Μάρτιο 2019 το στοίχημα πρέπει να θεωρηθεί άκυρο.

hippy είπε...

Οι τράπεζες έχουν περίπου το 76% του ΝΗΡΕΑ δλδ 223 εκ. μετοχές και το 79,8% της ΣΕΛΟΝΤΑ δλδ περίπου 196 εκ. μετοχές.

Αυτό που νομίζω πρέπει να προσεχθεί είναι ο χρόνος...

"κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση" δλδ όπως το καταλαβαίνω εγώ αφού πληρωθεί το τίμημα από τον αγοραστή