Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Η ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ 
ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2027...


του Mπ. Πανώριου*

Στα πλαίσια των προτάσεών της για τον προϋπολογισμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου που θα αρχίσει ο 2021 η Επιτροπή προτείνει τη διάθεση ποσού 373 δις ευρώ για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη συνοχή. Το ποσό αυτό είναι μειωμένο κατά 4% σε σταθερές τιμές (και κατά 10% σε τρέχουσες τιμές) σε σχέση με την αντίστοιχη δαπάνη της ΕΕ για την περίοδο 2014 – 2020. Το μερίδιο της Ελλάδας προτείνεται να είναι 19,239 δις ευρώ σε σταθερές τιμές του 2018, ή 21, 697 δις σε τρέχουσες τιμές.


Βασικός στόχος της πολιτικής συνοχής θα είναι όπως πάντα η επιτάχυνση της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης κρατών και περιφερειών με τους πόρους να επικεντρώνονται στις περιφέρειες που τους χρειάζονται περισσότερο για να συγκλίνουν με την υπόλοιπη ΕΕ.
Οι ενισχύσεις της πολιτικής συνοχής θα διατεθούν για την καινοτομία, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , την εισαγωγή ψηφιακών τεχνολογιών, τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, τη μετάβαση προς μία κυκλική οικονομία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οι 11 θεματικοί στόχοι της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου περιορίζονται σε μόλις 5, που αφορούν τομείς στους οποίους εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα μέγιστα δυνατά. Αυτοί είναι:

Έξυπνη Ευρώπη, με έμφαση στην καινοτομία, τη ψηφιοποίηση, τον οικονομικό μετασχηματισμό και της μεσαίες επιχειρήσεις
Πράσινη Ευρώπη, με έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Διασυνδεδεμένη Ευρώπη, με στρατηγικές μεταφορές και ψηφιακά δίκτυα
Κοινωνική Ευρώπη, με έμφαση στην ποιοτική απασχόληση, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες , την κοινωνική ένταξη και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη
Ευρώπη κοντά στους πολίτες, μέσω τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και της στήριξης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.
Το 65% έως 85% των ενισχύσεων θα αφορούν τους δύο πρώτους στόχους .

Η μεθοδολογία κατανομής των ενισχύσεων μεταξύ των περιφερειών βασίζεται στην απόσταση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της περιφέρειας από τον μέσο όρο της ΕΕ, αλλά περιλαμβάνει και άλλα κριτήρια, όπως η ανεργία, η χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού, το επίπεδο της εκπαίδευσης, η κλιματική αλλαγή και η υποδοχή και ενσωμάτωση μεταναστών.

Στο πλαίσιο της απλούστευσης της πρόσβασης σε κονδύλια της πολιτικής συνοχής η Επιτροπή επιδιώκει τη μείωση τς γραφειοκρατίας και τον περιορισμό των ελέγχων για τις ωφελούμενες επιχειρήσεις. Επίσης, ένα ενιαίο σύνολο (ή εγχειρίδιο) κανόνων ρυθμίζει τη λειτουργία επτά διαφορετικών ταμείων, διευκολύνοντας τη διαχείριση των προγραμμάτων συνοχής στις χώρες – μέλη, αλλά και τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των ταμείων συνοχής καθώς και με άλλα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ


*Ο Mπ. Πανώριος είναι Οικονομολόγος MSc

www.naftemporiki.gr

8 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. .
Ο CEO τού ομίλου ΦΦ..αναφέρει στην χθεσινή δήλωσή τού μεταξύ άλλων. .
Σήμερα και παρά τον θόρυβο δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα καθυστέρηση στις υποχρεώσεις τής εταιρίας τις οποίες εκπληρώνει προς όλους. .
Στις 5 Ιουνίου ο ολπαρχηγος έθεσε κάποια ερωτήματα στα σχόλια 4:29
Και 4:48. .τα οποία απαντήθηκαν από τον κύριο Κουτσολιουτσο. .
Μάθετε μπαλίτσα...

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Προσωπικά δεν γνωρίζω και ούτε με νοιάζει και ιδιαιτερα τι θα γίνει στο φολί φολι. Αυτό για 2 λογους.
1) δεν εχω μετοχες
2) είναι ηλιου φαεινοτερο ότι είμαστε μπανανια αρχικα και με εξαίρεση κάποια χαρτιά όταν επενδύεις σε μπανανια δεν περιμένεις να βρεις το δίκιο σου. Πρέπει εκ των προτέρων να έχεις βάλει στον υπολογισμό σου ότι κατ ουσίαν τζογαρεις αν θα σκάσει η οχι κάτι στην μπανανια.

Παρόλα αυτά επιμένω σε κάτι ότι και αν μας λέει ο κουτσολιουτσος, η ΕΥ τα μέσα κτλ. Αν ήμουν καθαρός και μου έκαναν τέτοιο πράγμα κάποιοι κερδοσκόποι θα είχα βγει να τους ξεσκίσω. Με το πιο απλό να μην μπορούν να κλείσουν τα σορτ τους, κάνοντας αναστολή διαπραγμάτευσης αμέσως.

Εδω οι σορτηδες έστελναν τις ευχαριστίες τους και εμείς εδώ πάμε να αναλύσουμε πράγματα προκλητικα και εξωφθαλμα.

Το γεγονός είναι ένα. Ουδείς ξέρει και στην ουσία τζογαρουν όσοι έχουν τι και πως θα γίνει.

Εγώ εύχομαι να πάνε καλά και μακάρι η μετοχή όταν ξαναμπεί να κλειδώνει πάνω 3 μέρες σερί! Γιατί αρκετές στεναχωριες έχει δώσει στον κόσμο το χαα. Ελεός και φτάνει πια!

Μαύρος Κύκνος είπε...

Σωστές οι επισημάνσεις σου. Να προσθέσω όμως ότι ΑΝ υπάρξει επαναδιαπραγματευση της μετοχής αυτή θα γίνει με ελεύθερο όριο.

SCALPER είπε...

http://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Giwrgos-Prokopakhs/355794-Peri-lhxiprothesmwn-ypochrewsewn-toy-dhmosioy-kai-alles-charitwmenies

μπαρμπαλιας είπε...

α ρε τσιπρακο μαγκα.
εκτος απ το κομμα σου κατεβαζεις και νδ και κιν-αλλους στο μαζωμα για τους πουστιδι...
ετσι για να μην λενε οτι δεν ειναι "ιν"...
καντε και ενα μουτσοτριο ολες μαζι ,για να φχαρστιωμαστε και παραλληλα ξεσκιστε μας με οσα ψηφιστε υπερ του λαου ,για το λαο και με τους λοατηδες,στη βουλη.

τελικα πρεπει να νιωθω πολυ πριδέ...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Φιλε τιμωρέ
Σταμάτα τις επαναλήψεις
Σταμάτα τις απειλές
Στανατα τα αρνητικά
Σταματα να αποδίδεις στον εαυτό σου θεικες ιδιοτητες μια και εισαι ποντιος
Να χαιρεσε περισσότερο και να μη κολας στα αρνητικά.
Αν κάποιος σε αδίκησε γράψε και μια αδικια να τελειώνουμε
Αντε και εγω για πάρτη σου βαζω λιγο τζειμς μπραουν ...paytime να κουσο.
Προσοχή για να μη παρεξηγηθω μερα που ειναι ...το paytime είναι erga omnes.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έχεις δίκιο. .σε στηρίζω.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οπλαρχηγε μην δινεις σημασια. Προσπαθει να γεμισει την κενη ζωη του ο τυπος. Ξερεις τι ειναι να μην εχεις τιποτα στον κοσμο τουτο? Το κονο που του εχει μεινει ειναι το δεξι χερι να μπορει να κανει αυτο που ξερει καλυτερα.