Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΙ ....


Η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν εξόργισε την κυβέρνηση, που έσπευσε να αποδοκιμάσει ως «δημόσιες σχέσεις» την πρωτοβουλία της πρώην ΥΠΕΞ να ανοίξει έναν, έστω μικρό, δίαυλο επικοινωνίας για το θέμα των δύο κρατούμενων στρατιωτικών μας. Παραβλέποντας τη δήλωση του κ. Καμμένου καθώς δεν εμπίπτει στα όρια της πολιτικής, η αντίδραση του Μαξίμου ήταν μάλλον υπερβολική, αποσκοπούσε στο να πλήξει τη Ν.Δ. σε ένα θέμα που υποτίθεται απαιτεί εθνική συναίνεση και κάποιες προσωπικότητες ίσως μπορεί να φανούν χρήσιμες. Στην παγκόσμια διπλωματία πρακτικές του είδους για την άρση επικίνδυνων αδιεξόδων όταν τα επίσημα κανάλια δεν λειτουργούν, συνηθίζονται.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι ήταν εκείνος που έπαιξε ρόλο μεσάζοντος, στην κρίση των πυραύλων το 1962 στην Κούβα μεταξύ του προέδρου αδερφού του και του Νικήτα Χρουστσόφ, για να αποφευχθεί ο πυρηνικός όλεθρος. Ενας Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας ήταν ο «ταχυδρόμος» ανάμεσα στον Ρέιγκαν και τον Μπρέζνιεφ, στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου που οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων βρίσκονταν στην κατάψυξη. Αλλά και στα καθ’ ημάς υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες επιχειρήθηκε «μπάι πας» στην επίσημη εξωτερική πολιτική.

Ηταν Σεπτέμβριος του 1994 όταν αλβανικό δικαστήριο στα Τίρανα καταδίκασε σε πολύχρονες ποινές φυλάκισης πέντε στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια με την κατηγορία της κατασκοπείας και οι ελληνοαλβανικές σχέσεις έφθασαν στα όρια της πλήρους ρήξης. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε μια προσπάθεια εκτόνωσης προσέγγισε, με συγκατάθεση του Ανδρέα Παπανδρέου, έναν Ελληνοαμερικανό, Τσάμη, από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας ονόματι Μέτο Λάγια, στενό φίλο του Σαλί Μπερίσα. Ο Λάγια δεν ήταν τυχαίος. Πράκτορας της αμερικανικής DEA στον πόλεμο του Βιετνάμ, με Ελληνίδα γυναίκα και πλούσιος, διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Μπερίσα ενώ κατείχε και ελληνικό διαβατήριο. Διαρκούσης της δίκης ο Αλέκος Παπαδόπουλος συναντήθηκε μυστικά δύο φορές με τον Λάγια στο κότερό του, τη μία στην Κέρκυρα και την άλλη στα Σύβοτα, ζητώντας του να μεσολαβήσει στον Μπερίσα. Μερικούς μήνες μετά οι Ελληνες ομογενείς κρίθηκαν στην επαναληπτική δίκη αθώοι... Η πρωτοβουλία του Παπαδόπουλου έφερε αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με άλλες επίσης εξωθεσμικές κινήσεις, όπως του Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου Νίκου Γκατζογιαννη.


Προς τι, λοιπόν, θα ήταν εθνικά επιζήμια μια παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη στον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς μας;

www.kathimerini.gr   Σταύρος Τζίμας.

8 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Οπλαρχηγού... εντός της θητείας Τσιπρα οι δυο Στρατιωτικοί μας θα ειναι πίσω στην Ελλάδα..
Ο πιο σοβαρός λόγος όπως μου είπαν.. ειναι οτι όσο χρήσιμοι είναι στον Ερντογάν οι δύο Έλληνες..με τον Αλέξη που τους έχει χρεωθεί... άλλο τόσο αχρηστοι θα είναι με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό.. Ίσως τις επόμενες ημέρες να έχουμε θετικές εξελίξεις..
Καλημέρα σε όλους..
...ασχετο 1)..Μερικές φορές η εμπάθεια και το κόμπλεξ είναι κακοί σύμβουλοι.. σε ξεβρακώνουν καί σε κάνουν γελοίο..
άσχετο 2)..λεμε όχι στις σπιουνίστικες μεθόδους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...



Τριήμερη απεργία σε εργοστάσιο της Fiat λόγω... μεταγραφής Ρονάλντο στη Γιουβέντους. (Ζητούν ίδιες αποδοχές)
Όταν η Αριστερίλα περισσεύει.


Μαύρος Κύκνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαύρος Κύκνος είπε...


Καλημερα. Όπλαρχηγε μου τους κομπλεξικους και εμπαθεις τύπους απλά τους προσπερναμε σαν να μην υπάρχουν.

Το κύριο άρθρο για την ΔΕΗ στο euto2day έχει ενδιαφέρον.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1625563/shedio-sok-kai-deos-gia-th-sothria-ths-deh-.html

Geopard είπε...

Καλημέρα το πρωτοσέλιδο του κεφαλαίου να υποθέσω το έγραψε ο μπουρδόπουλος εμ συγνώμη Φλουδόπουλος ήθελα να πω , καλά πόση εμπάθεια έχει αυτό το παιδί με την ΔΕΗ δεν τελείωσαν τις αγορές τους ακόμα φαίνεται τα αφεντικά του, ίσως εάν από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το χρηματιστήριο μας είναι η ΔΕΗ μιας και είναι από τις λίγες εταιρίες που δεν συμμετείχαν στην άνοδο της τελευταίας διετίας με αποτίμηση για γέλια και μπορεί με μια κυβέρνηση Κούλη να δει πολλαπλάσιες αποτιμήσεις στο ταμπλό μέχρι όμως να ξεκινήσει θα μας βγάλει την ψυχή. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ μια χαρά τα γράφει η McKinsey (και όχι ο αρθρογράφος). Μόνο έτσι θα πάρει μπρος η ΔΕΗ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Όσο η ΔΕΗ προσλαμβάνει κόσμο με εντολές. ..και δεν βάζει τάξη στα οικονομικά της αυτά θα τραβάει. .το μαγαζί είναι τζάμπα και γωνία. .κάποια στιγμή. .θα βρεθούν οι κατάλληλοι να το απογειώσουν. .Δεν ξαναχτιζεται τέτοιο μαγαζί από την αρχή.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Μόδα.