Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 






                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

11 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

https://www.parapolitika.gr/article/venetsanou-den-ipegrapsa-pote-iper-tis-simfonias-ton-prespon

Φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι που αρνούνται ότι υπέγραψαν.

austin είπε...

Για μένα χιπι ειλικρινά δεν έχει κανένα νόημα το "αριστερος-δεξιος" . Για μένα που βγήκα σε άλλη τάξη πραγμάτων, έχει σημασία ο άνθρωπος.

Μπορώ πολύ εύκολα να συνύπαρξω και να συνομίλησω και με δεξιό και με αριστερό και να μην ενοχλούμαι από κανεναν. Δεν λέω ότι εσύ η κάποιος άλλος ενοχλείται, απλά βγήκα σε κατάσταση που κάνει άλλο πράγμα κουμάντο, όχι η ιδεολογία. Αυτά είναι άλλων πιο αγνών (και ίσως ουσιαστικοτερων εποχών).

Αυτό όμως που δεν μπορώ είναι να βλέπω καβαλημενους "δεξιούς" και κολλημένους "αριστερούς". Που η κουβέντα φτάνει σε τειχο και προσπαθούν να κάνουν κυριολεκτικά το άσπρο μαύρο.

Οποίος δεν μπορεί να αναγνωρίσει την γελοιοτητα του λιαπη και όποιος δεν μπορεί να αναγνωρισει την γελοιότητα του τσιπρα και οποίου αλλού, υπάρχει πρόβλημα. Δεν προχωράμε έτσι. Και δυστυχώς ακόμα, πολλοί δεν βλέπουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Πραγματικά προσωπικά πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης έχει την ροπή (προσέξτε, ροπη..ουτε καν διάθεση δεν γράφω) να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπάνω.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν (παααρα πολύ πιθανό) και σε πιο επίπεδο θα τον ανακόψει ο κοτσαμπασιδισμος.
Από το ίδιο το κόμμα του στην αρχή;
Από όλα κόμματα που θα κάνουν σα μαιναδες;
Από την κοινωνια;

Για να ξεπεραστούν τα παραπάνω, προσωπικά πιστεύω ότι χρειαζετα τουλάχιστον 10 ετια...ασχετως προσώπου.

Το σημαντικό, που πρέπει να γίνει είναι ο Μητσοτάκης να καταφέρει να βάλει τον σπόρο και να μην εξελιχθεί σε έναν ακόμη τσιπρα (αποκλείεται βέβαια να τον φτάσει δαυτον). Και ας μην καταφέρει κάτι παραπάνω. Ο Σπόρος σε μια τόσο λάθος δομημένη χώρα είναι αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσουμε.

Είτε τον βάλει αριστερός, είτε δεξιός.

Καποιος!

Μαύρος Κύκνος είπε...

Όντως Austin. Μετά την διακυβέρνηση Τσιπρα γκρεμιστηκε μια και καλή ο μύθος της Αριστεράς και των ηθικων πλεονεκτηματων της...

michele είπε...

Την χρήση αυτού του άρθρου του νόμου Παρασκευόπουλου που τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο τoυ 2016, έκανε ο Δ.Τσίπρας και απέφυγε να οδηγηθεί στο Δικαστήριο.:
"1. Εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές."
Η περίπτωση του πρoέβλεπε φυλάκιση 2 ετών και αξαλείφθηκε το αξιόποινο της.

Αυτα για τον αδελφο του πρωθυπουργού Δ. Τσίπρα που παραπέμφθηκε στο δικαστηριο για πλαστογραφια ΟΥΤΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΑΣΟΚΑΡΑ δεν τα εχει κανει.


Παμε τωρα να πουμε δυο πραγματα.

michele είπε...

Αριστερος και οικονομικα φιλελευθερος οπως ειναι ο Ηippy δεν υπαρχει.
Επισης αριστερος και μετις χρηματοοικονομικες γνωσεις του Ηippy παλι δεν υπαρχει.

Αναγνωριζω το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου σε ολους. Αλλα εχω και εγω το δικαιωμα να δινω εφοσον καπως γνωριζω καποιον ανθρωπο, να του δινω και εγω μια ¨ταυτοτητα".

Κατα την αποψη μου λοιπον, ο Ηλιας ειναι φιλελευθερος σοσιαδημοκρατης και καλλιστα μπορει να αρνηθει εδω αυτη την "ταμπελα".

Τωρα το αριστερος με "δεξιες" τσεπες ειναι μια παλια κουβεντα που θεωρω ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΗ πλεον.
Ο καθενας δικαιουται να εχει ιδεες, να εχει χρηματα κλπ. Ο Σκουρλετης ας πουμε ,επιτομη αριστεροφασιστα ετυχε να παντρευτει γονο πλουσιας οικογενειας.Πολυ καλα. Σανο που ταίζει τους αφελεις δεν γουσταρουμε, κατα τα αλλα ουδεν προβλημα.

Ο Σταθακης ξεχνάει να δηλώσει το εκατομμύριο και ας μην αρχισω δεν θα τελειώνω.

Η μάχη των ιδεών επομένως δινεται στην πραξη, στην πολιτικη πρακτική, στην εφαρμογή της.
Και σ αυτόν τον τομέα η αθλιοτερη και πιο ΑΣΧΕΤΗ κυβέρνηση ολων των εποχών ειναι η σημερινή. Εκανε σε 3 χρόνια ΟΛΕΣ τις μαλακίες που εκαναν οι άλλοι σε 40.

Ουτε μια δεν αφησε.

michele είπε...

Ας μην πουμε για την εξωτερικη πολιτικη, δεν υπαρχει τομεας που να μην μαμησανε αυτα τα ζώα.

Λευτερης είπε...

Καλησπέρα.
Μιχάλη με λίγα λόγια, λες πολλές αλήθειες.
Με εκφράζεις απόλυτα.
Όποιος θέλει να απαντήσει, μόνο με σοβαρά επιχειρήματα, αλλιώς θα δικαιολογιθεί.

Λευτερης είπε...

δικαιολογηθεί

hippy είπε...

Καλησπέρα

καθένας από εμάς είναι πολλά πράγματα και δεν χρειάζεται να τον αναλύσουμε...είτε μας αρέσει και τον κάνουμε παρέα είτε όχι και προσπερνάμε αδιάφοροι. Αρκετοί πάντως είναι ανιστόριτοι, ημιμαθείς και όταν αυτό συνδιάζεται με αλαζονία σου σπάνε τους κοχώνες.


Το παρακάτω απόσπασμα και δύο ερωτήματα για τον καλό φίλο μου Γιώργο που δεν είχε γεννηθεί τότε.

1) Ήταν ο θείος Καραμανλής κρατιστής? Προσωπικά πιστεύω ΟΧΙ.

2) Ήταν ο Αναστάσης Παπαληγούρας σοσιαλιστής? Επίσης ΟΧΙ αν και τον καιρό εκείνο τον τοποθετούσαν στην αριστερά πτέρυγα της ΝΔ...μάλιστα κατά την συγκεκριμένη πώληση οι παραπολιτικές στήλες έλεγαν για μια έξυπνη τρίπλα Ωνάση στον τότε υφυπουργό Οικονομικών Μιλτιάδη Εβερτ που του φόρτωσε τις αποζημιώσεις των πιλότων

(Μιχάλη ξέρω κι εγώ την πολιτική ιστορία της χώρας μου γι αυτό κι αποφεύγω τέτοιες συζητήσεις που σχεδόν πάντα διχάζουν)

Κατά τα λοιπά κι εγώ αγαπώ την ψυχανάλυση, θα σας αναλύσω κάποια άλλη φορά χα χα


Αλλαγή φρουράς

Ο Ωνάσης όμως ξαφνικά αλλάζει στάση απέναντι στην επιχείρηση του. Ως ένα βαθμό έπαιξε ρόλο και το τραγικός χαμός του αγαπημένου του γιου του, Αλέξανδρου ( ο οποίος είχε πάθος με τα αεροπλάνα) σε αεροπορικό δυστύχημα στις 22 Ιανουαρίου του 1973.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις όλο και μεγαλύτερες κρατικές επιδοτήσεις που ζητά ο Ωνάσης, ειδικά το 1974 (έφτασε σε σημείο να ζητά 60 εκατ. δολάρια επιδότηση ετησίως, τη στιγμή που η τιμή της Ολυμπιακής ήταν τα 68 εκατ.) κάνουν την κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της εταιρείας.

Στα μέσα του 1975 και ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον τότε υπουργό Συντονισμού, τον Αναστάση Παπαληγούρα, ο Ωνάσης δέχεται να παραχωρήσει την Ολυμπιακή στα χέρια του κράτους.

http://newpost.gr/politiki/164088/apo-tin-olympiaki-ton-pente-ipeiron-kai-ton-epta-thalasson-stin-eksagora-apo-tin-Aegean-Airlines

michele είπε...

Καιρο ειχα να σε δω φιλε Λευτερη, ελπιζω ολα να βαινουν καλώς!

Ηippy εμενα μ αρεσει η ψυχαναλυση, η πολιτικη αναλυση και η χρηματιστηριακη τεχνικη αναλυση.
Και συ καλος εισαι στις ...ντριπλες χαχα

michele είπε...

https://www.cleveland.com/metro/index.ssf/2018/07/cocaine_found_in_downtown_clev.html