Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ : ΣΚΙΑΧΤΡΑ...


Τ​​ο πένθος δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν σχεδόν ένα θαύμα. Προοριζόταν να κρατήσει τρεις ημέρες, αλλά ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες είχε επανακαταλάβει τον πενθούντα ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο κράτησε η γραμμή της εθνικής ενότητας που υιοθέτησε διαγγελματικά ο πρωθυπουργός. Το ένστικτο της πολιτικής του αυτοσυντήρησης του είχε υπαγορεύσει τον καταπραϋντικό τόνο. Του είχε υπαγορεύσει και την επιβολή σιωπητηρίου στα στελέχη του.

Το ίδιο έκανε ταυτόχρονα και η Ν.Δ. Τιθασεύοντας τις ψηφοθηρικές ροπές, που είναι ενεργές εντός της, αντιστάθηκε στην πεπατημένη της καταγγελτικής υστερίας. Δεν προσπάθησε να καβαλήσει το κύμα της οργής – μιας οργής που θα μπορούσε να πάρει αντισυστημικό εύρος, παρασύροντας ακόμη και την ίδια, αν εμφανιζόταν τις πρώτες ώρες στη σκηνή της καταστροφής.

Η αυτοσυγκράτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιούργησε μια ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ –ο αυθεντικός– δεν μπορούσε να ανασάνει. Η κυβέρνηση έμεινε μόνη, χωρίς αντίπαλο. Εμεινε δηλαδή μόνη με τις εικόνες από το Μάτι, χωρίς δυνατότητα αντιπερισπασμού. Μην μπορώντας να αντιπολιτευτεί το μήνυμα, ανακάλυψε στο Μέσο τον αντίπαλο που θα τη ζωογονούσε. Επανήλθε στον πολακικό εαυτό της.

Η εικόνα του Πολάκη να γυμνάζει τον αντίχειρά του στην οθόνη του κινητού του στην αυτοσχέδια εκπομπή από το επιχειρησιακό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας –εικόνα που επαναλήφθηκε απαράλλαχτη στη σύσκεψη της επομένης στο Μαξίμου– αντανακλά τη διοικητική αμηχανία της κυβέρνησης. Η καθήλωση σε τραπέζια συσκέψεων είναι έξω από τη φύση ενός πολιτικού οργανισμού που μπορεί να υπάρχει μόνο ακτιβιστικά· που υπάρχει μόνο όταν βρίσκεται σε πόλεμο. Απόδειξη, το πόσο γρήγορα η εκφραστική απορία του Πολάκη έδωσε τη θέση της στον «βοθροκαναλικό» οίστρο, μόλις το Μαξίμου σάλπισε επίθεση.

Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς από την κυβέρνηση να επιδείξει ξαφνικά θεσμική ανοχή απέναντι στα media. Θα περίμενε όμως να τα χρησιμοποιήσει ως εργαλεία αντιμετώπισης της καταστροφής –ενημερώνοντας, καθοδηγώντας και καθησυχάζοντας– αντί να προσπαθεί να γεμίσει τηλεοπτικό χρόνο μόνο με προπαγανδιστικές παραστάσεις.

Το Μαξίμου μπορεί τώρα να υπολογίζει ότι ωφελείται από το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ. Αφού δεν μπόρεσε να στερεώσει το σκιάχτρο της «ασύμμετρης απειλής», ανέσυρε το παλιό, δοκιμασμένο σκιάχτρο. Και, ταυτόχρονα, σε μια εύφλεκτη στιγμή, αποφεύγει να εκθέσει τα στελέχη του σε μη ελεγχόμενο μιντιακό περιβάλλον. Ακολουθεί το επικοινωνιακό δόγμα «καλύτερα στην ΕΡΤ, που βλεπόμαστε μεταξύ μας».


Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς γιατί είναι ατελέσφορα πλέον αυτά τα τεχνάσματα – γιατί δεν πιάνει πια ούτε το κρυφτούλι με τα media ούτε το πολακιλίκι. Είναι αργά για θαύματα.

Μιχάλης Τσιντσίνης  www.kathimerini.gr

22 σχόλια:

Dell είπε...

Εγκληματίες καταπατητές με τον φερετζέ των δακρύων και τον δάκτυλο των πολιτικών κονέ, που πρώτοι καθίστανται τώρα γενικοί εισαγγελείς από τηλεοράσεως Σκάι και λοιπών παπαγαλακίων:


""Ο κ. Χ # στου οποίου την αυλή κάηκαν ζωντανοί και αγκαλιασμένοι 26 συνανθρωποι μας, δηλωσε μπροστα στις καμερες συντετριμένος, ότι εφταιγε ο πυκνός καπνός που οι ανθρωποι αυτοί δεν μπόρεσαν να δουν την ιδιωτική του πόρτα, στην ιδιωτική του περίφραξη, με την ιδιωτική σκαλα, που εδινε πρόσβαση προς την παραλία προκειμενου να σωθουν.
Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε με ανείπωτη θλίψη ο γειτονας του οποιος εχει κι αυτός στην ιδιωτική του περίφραξη, ιδιωτική πόρτα και ιδιωτική σκάλα προς την παραλία.
Το γεγονός ότι είναι αυθαίρετη, παρανομη και εγκληματική η παρεμπόδιση προσβασης στην παραλία με ιδιωτικες πόρτες και σκάλες, δεν το σκεφτεται κανείς απ τους δυό.
Για να ειμαι ειλικρινής, δεν το σκεφτεται κανείς στο ελληνικό κρατος.
Και η ευθυνη δεν βαραινει κυριως τον πολίτη, αλλα τις αρμόδιες υπηρεσίες διαχρονικά. Που ανεχονται και κλεινουν το ματι σε καθε λογής αυθαιρεσίες.
Και μετα κλαινε υποκριτικά πανω από τα πτωματα και τα συντρίμια.
Καλημέρα και σήμερα.
#ως ιδιοκτήτης της παραλίας που βουτάει στη θάλασσα μέσα από τις σκάλες του σπιτιού του ,που είναι χτισμένο πάνω στη παραλία ,φέρεται η κ.Φράγκου.
Η ιδιοκτήτρια ήταν νομαρχιακή σύμβουλος της Ανατολικής Αττικής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας(όταν ήταν οι Νομαρχίες) και ο θείος της ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής

Dell είπε...

Kαλημερα σας καλο Σαββατοκυριακο καλημερα ΜΙΧΑΛΗ καλη δυναμη

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ να μας γραψεις γιατί έκλεισε η Μαραθωνος και έστελνε η τροχαία τον κόσμο πίσω στο μάτι. Να μας γραψεις επίσης γιατί με επίπεδο συναγερμού 4 την Κυριακή δεν υπήρξε άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου Ξενοκρατης με την πρώτη φλόγα στην Κινετα. Για τα υπόλοιπα που γράφεις περί αυθαιρετης κατασκευής και κλείσιμο της πρόσβασης στον γκρεμό (γιατί γκρεμος 30 μέτρων υπάρχει και όχι μαντρα που οδηγεί απευθείας σε μια παραλία) πιστεύω έχεις απόδειξη ότι το οικημα δεν έχει άδεια και είναι αυθαίρετο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι απλά αναπαραγεις όσα Τοσκας Σπιρτζης και Καμμένος είπαν....

Καλό σου Σαββατοκύριακο

Μαύρος Κύκνος είπε...

Επίσης αν δεν έχεις ενημερωθεί από την συγκεκριμένη σκάλα ο ιδιοκτητης λίγο πριν έσωσε 30 άτομα (καταγεγραμμενο περιστατικό). Αναρωτιέμαι αν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΚΆΛΑ που θα πήγαιναν όλοι αυτοί.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο για το υδροηλεκτρικο της ΔΕΗ στην Μεσοχωρα. Το πήρα από τον χρήστη Δραγουμανο :

https://www.dianeosis.org/2017/02/mesochora/

SCALPER είπε...

https://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341664336-44341664336

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

http://www.kerdos.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/284778-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1945-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

master είπε...

Μου φαίνεται ότι έχω ξαναγράψει τη φοβερή απάντηση που έλαβε δημοσιογράφος σε σχετικό ερώτημα σε ιδιοκτήτρια ακινήτου σε δασική περιοχή:
-Ε τι, πρώτα ήρθαμε εμείς εδώ και μετά φύτρωσαν τα δέντρα!!!!!!!!

Μαύρος Κύκνος είπε...

Master ας μην πιάσουμε το θέμα χρήσεων γης και ΦΕΚ που ισχύουν γιατί θα φάμε μέρες. Ειδικά στο θέμα του Ματιού όπου ήταν οικισμός προ του '23.

Dell είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dell είπε...

MODAS

Ο μαντρωμενος χωρος χωρις σήμανση, απο γκρεμό διπλα στη θαλασσα, στον οποιο καηκαν ζωντανοι οι 26 ανθρωποι, δηλαδη το 1/3 των θανοντων, ανηκει σε συγγενη πρωτου βαθμου περιφερειαρχη (νομαρχιακή σύμβουλος της Ανατολικής Αττικής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας(όταν ήταν οι Νομαρχίες) και ο θείος της ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής) που νομιμοποίησε ολα αυτα τα αυθαίρετα και ο ιδιος καταπάτησε και περιφραξε το καμμένο δασος.

Μενει και αυτος να ζητησει πολιτικες ευθυνες...????

Αυτο δεν σου λεει κατι τοτε οκ ολα καλα,,,!!!!

καλο βραδυ και καλη συνεχεια

Dell είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dell είπε...

Πολυ κρίσιμο είναι αν όντως εστειλαν αυτοκίνητα προς το Μάτι και αν εμπόδισαν άλλα να βγουν στη Μαραθώνος προς Αθήνα. Εκεί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μιε ΕΔΕ. Όχι ότι αν το έκαναν σημαίνει οπωσδήποτε ότι έκαναν κάτι που όφειλαν να ξέρουν ότι είναι λανθασμένο. Διότι κανείς δεν ήξερε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Και η ταχύτητά του ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε πολλές σκέψεις αν όντως εστειλαν αυτοκίνητα προς το Μάτι και αν εμπόδισαν άλλα να βγουν στη Μαραθώνος προς Αθήνα. Εκεί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει ΕΔΕ

Μαύρος Κύκνος είπε...

Nik22 άπαντηση σε αυτό που έγραψα δεν πήρα. Συνεχίζεις την προπαγάνδα περί ποιανού ήταν το σπίτι. Διάβασε ξανά το μήνυμα μου 12:43 και 13:15 μετά από την αναφορά για Μαραθωνος.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Επίσης ξαναλέω γιατί προφανώς δεν διάβασες καλά πάρα βιαστικες να γράψεις πάλι τα δικά σου: ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΊΔΙΑ Η ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΤΟ 4. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ Η ΦΩΤΙΆ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΉΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΌΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ????

Μαύρος Κύκνος είπε...

"Για τα υπόλοιπα που γράφεις περί αυθαιρετης κατασκευής και κλείσιμο της πρόσβασης στον γκρεμό (γιατί γκρεμος 30 μέτρων υπάρχει και όχι μαντρα που οδηγεί απευθείας σε μια παραλία) πιστεύω έχεις απόδειξη ότι το οικημα δεν έχει άδεια και είναι αυθαίρετο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι απλά αναπαραγεις όσα Τοσκας Σπιρτζης και Καμμένος είπαν....

Επίσης αν δεν έχεις ενημερωθεί από την συγκεκριμένη σκάλα ο ιδιοκτητης λίγο πριν έσωσε 30 άτομα (καταγεγραμμενο περιστατικό). Αναρωτιέμαι αν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΚΆΛΑ που θα πήγαιναν όλοι αυτοί."


Μαύρος Κύκνος είπε...

Σου προτείνω επίσης να μελετήσεις τον ΓΟΚ του 1973 και το ΠΔ 270/1985 πριν έρθεις να μιλήσεις για αυθαίρετες κατασκευές στο Μάτι γενικά και αόριστα.

Dell είπε...

Δεν θέλω να πιστέψω ότι απλά αναπαραγεις όσα Τοσκας Σπιρτζης και Καμμένος είπαν..???? Εσυ ετσι το βλεπεις δηλαδη οτι αναπαραγω τοτε ειμει εγω λαθος η κατι κανω λαθος για τον Μαραθονα δες τι λεω δυο φορες Μαραθώνος προς Αθήνα. Εκεί ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μα ΕΔΕ αυτα
καλο βραδυ και τελος !!!!!

master είπε...

Εγώ πάντως προτείνω κάτι πιο άμεσο για να αποφύγουμε και την πολύ μελέτη δηλαδή, κάτι πιο απτό. Να αιτηθούμε στο Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής να μας γνωρίσει για πόσες περιπτώσεις παράνομης δόμησης έχουν ανοιχτεί φάκελοι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μια 20-25ετία π.χ. Καταγγελίες για αυθαίρετη δόμηση,αυθαίρετη δόμηση που διαπίστωσαν και κατέγραψαν οι περιπολίες των Α.Τ κ.λ.π. και τι διαδικασία ακολουθήθηκε. Ετσι για νάχουμε δηλαδή μια πιο έγκυρη εικόνα ε?

Μαύρος Κύκνος είπε...

Master θες να ψάξουμε ακόμα και στο ΑΤ Συντάγματος πόσες αυθαίρεσιες υπάρχουν στην περιοχή?? Και στο ΑΤ Κηφισίας? Σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν αυθαίρεσιες. Για το Μάτι ήμουν πολύ συγκεκριμένος σε πολύ συγκεκριμένη αναφορά ακινήτου. Και αν πας να κάνεις έρευνα θα διαπιστώσεις ότι το 80% των ακινήτων που έχουν κτιστει εκεί είναι ΜΕ ΑΔΕΙΑ.

master είπε...

Καλημέρα. Υπάρχουν αυθαιρεσίες και εκεί. Αλλά δεν μιλάμε για μια πέργκολα στη βεράντα. Και μόνο το ότι κάθε τόσο το ίδιο το Κράτος νομιμοποιεί τις αυθαίρετες κατασκευές κτιρίων με αντίτιμο, ανακηρύσσοντας αυτόματα τους νόμιμους σε μ@λ#κες που δεν αυθαιρέτησαν ενώ μπορούσαν αλλά υπάκουσαν στους νόμους, λέει πολλά.

master είπε...

Για το Μάτι ήσουν συγκεκριμένος, Αλλά μιας και τόφερε η κουβέντα πήγαμε λίγο παραπέρα μιλώντας για αυθαιρεσίες.