Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΔΕΗ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΔΕΗ: ΜΗΝΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Στα κάτω όρια της πτωτικής σφήνας, "τρέχει" ο μήνας και απαιτείται κλείσιμο εντός αυτής και αντίδραση τουλάχιστον μέχρι τα 2,19 για να "ανακουφιστεί¨ο τίτλος από τις πιέσεις των πωλητών που συνεχίζονται για έβδομο μήνα.

Ο ακμο 30 μηνών, περιορίζει την κίνηση τους τελευταίους μήνες και θα χρειαστούν δυο κλεισίματα πάνω από αυτόν για να συνεχιστεί  μια ανοδική κινηση που θα μεταβάλλει την μεσοπρόθεσμη τάση της μετοχής.

Καθοδική διάσπαση της πτωτικής σφήνας θα επιφέρει μια ακόμα δυσμενή εξέλιξη της μετοχής που θα μπει σε σχετικά "αχαρτογραφητα" νερα, ιδίως μετά την απόσχιση από τον ΑΔΜΗΕ.

27 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλημέρα. Εγώ βλέπω διαφορετικά τα πράγματα στην ΔΕΗ γιαυτό και έχω αυξήσει σημαντικά την θέση μου και είμαι με 1.68. Τρία πράγματα:

Έχει απομειώσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από φέσια αυτά τα χρόνια. Δηλαδή το 70% περίπου.
Θέλουμε δεν θέλουμε είναι ο ισχυρότερος παίκτης ενέργειας στην χώρα και θα παραμείνει. Τα υδροηλεκτρικά της ¨πετάνε¨και θα δοθεί πλέον βάρος σε άλλες μορφές ενέργειας.
Το SILCHESTER παραμένει 2ος μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρία.

Η μετοχή για εμένα διαπραγματευεται σε εξεφτελιστικά επίπεδα. Άσχετα με το αν πάει χαμηλότερα πιστεύω ότι σε βάθος 2- 3 ετών με άλλη κυβέρνηση θα δούμε 4πλάσιες από σήμερα τιμές καθώς θα αποκατασταθεί η στρέβλωση.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Και ένα 'άσχημο νέο για την CENER:

https://www.protothema.gr/economy/article/814596/oi-ipa-apofasisan-tin-epivoli-dasmon-stin-eisagogi-solinon-apo-tin-ellada/

Geopard είπε...

Καλημέρα , για ΔΕΗ τι να λέμε τώρα καμένο χαρτί χωρίς να έχει βασικό μέτοχο να αποτρέψει τις ασχήμιες που βλέπουμε με μια Γενοπ που ασελγή κατ επανάληψη στον πληγωμένο γίγαντα που λέγετε ΔΕΗ και μια Lansdowne Partners (UK) LLP που με 6 εκατομμύρια κομμάτια αλωνίζει και έχει ξεφτιλίσει μια εταιρία που έχει τζίρο 5-6 δις και αποτιμάτε στο ταμπλό 367 εκατομμύρια και τον Παναγιωτάκη και την κυβέρνηση να σφυρίζουν αδιάφορα μην κάνοντας τίποτα πχ τόσο δύσκολο είναι να κάνει αγορά ιδίων σε αυτές τις τιμές 1-2 εκατομμύρια να κόψει τα @@ των short και να βρει μετά κάποιον να μπει στο χαρτί με αυτές τις μετοχές και να αναλάβει το managment λέω εγώ τώρα με τις φτωχές μου γνώσεις, τώρα για την Cener το νέο το διάβασα χτες βράδυ αλλά δεν το πολυκατάλαβα (πρακτικές ντάμπινγκ λέει αλλά νομίζω είχε αθωωθεί μιας και είχε στοιχεία ότι υφίσταται τέτοια κατηγορία ) ομως γνώριζα ότι δασμοί ειχαν μπει στις σωλήνες που πουλούσε στην Αμερική αλλά η παραγγελία εκτελούνταν κανονικά γιατί οι σωλήνες αυτές ήταν με μοναδικά χαρακτηριστικά επίσης ο τζίρος της στην Αμερική είναι ελάχιστος άρα νομίζω έχει προεξοφληθεί αλλά ποιος ξέρει το ταμπλό θα δείξει και μπροστά της έχει μεγάλα συμβόλαια και λογικά θα πάρει και την μικρή διασύνδεση της Κρήτης που δεν νομίζω να έχει προεξοφληθεί στο ταμπλό ακόμα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Αγαπητέ Geopard ο εκνευρισμός όταν κάποιος ασχολείται με το Χρηματιστήριο, είναι κακός σύμβουλος. Οδηγεί σε λάθος κινήσεις με αποτέλεσμα απώλεια περιουσίας.

Geopard είπε...

( πρακτικές ντάμπινγκ λέει αλλά νομίζω είχε αθωωθεί μιας και είχε στοιχεία ότι δεν υφίσταται τέτοια κατηγορία ) κύριε MODAS δεν είμαι εκνευρισμένος απλά απογοητευμένος και ποτέ όταν εχω έντονα συναισθήματα δεν κάνω κινήσεις γιατί γνωρίζω ότι θα κάνω λάθος η θεση μου στην ΔΕΗ έχει κλειδώσει και δεν πρόκειται να κάνω trading όπως ο κύριος Lorac επιτυχημένα κάνει και μπράβο του

Μαύρος Κύκνος είπε...

https://www.facebook.com/myrillas/posts/10156592357303399

Jim99 είπε...

Ρε μαλακες συριζεοι απορω πως κυβερνατε? Δ εχετε ψυχη ρε μεσα σας? Καθησατε και σας εκαναν χρηματιστες και τραπεζιτες χαμηλο χρονιας την ημερα που βγαζει διαγγελμα ο πρωθυπουργος της χωρας γ εξοδο απ τα μνημονια? Τ διαολο ρε μπιτ μαλακες εισαστε? Πιο πιασιμο κωλου δ εχω δει!

Dell είπε...

Ποιά Ιθάκη τώρα χρυσέ μου..... Να έκανες κανένα διάγγελμα από τίποτα Παναμά, Κειμάν, Παλάου, Γκουάμ, η έστω Παρθένους νήσους, να σε καταλάβει και η αντιπολίτευση.
Δε μιλάτε την ίδια γλώσσα.

Μαύρος Κύκνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαύρος Κύκνος είπε...

nik22 τις περιοχές που προανέφερες τις γνωρίζει καλύτερα απο όλους ο Τσίπρας και ακόμα περισσότερο ο Νίκος Παππάς που τον έβαλε στα κόλπα.

Alicium Limited, Pizzazz Limited Elazzoulian Limited του λένε σίγουρα ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ.

Dell είπε...

τσιμπας ευκολα ΒΛΕΠΩ MODAS

Μαύρος Κύκνος είπε...

nik22 απλά απαντώ σε αυτό που έγραψες. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Βρε μπας και είσαι ο κύριος Αρταξίας???

austin είπε...

Να καλωσορίσουμε τον Νικ22. Νομίζω ότι είναι πρώτη φορά που γράφεις εδώ ή έχεις ξαναγράψει και κάνω λάθος.

Όπως και να έχει πολύτιμο το σχόλιο σου...

Μαύρος Κύκνος είπε...

"Όπως και να έχει πολύτιμο το σχόλιο σου..."

Ρε μεγάλε, τι πολύτιμο βρήκες στο σχόλιο του??? Η γράφεις για να γράψεις κάτι?

Dell είπε...

το χρημα δεν εχει χρωμα ουτε κομμα απλα γραφω σπανια

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλώς τον νεο Σερίφη

austin είπε...

Μόδα ταράζεσαι...Απλά βλέπω ότι είναι από 2017 ο χρήστης.

Βγαίνει την ώρα που λένε για το πόσο ξεφτιλίζονται τα λεφτά των ελλήνων και μας λέει για την αντιπολίτευση.

Εμείς εδώ ιδρώνουμε για να βγάλουμε κάτι και ο κύριος έχει μεγάλες πιθανότητες να πληρώνεται το ασφαλές 0,6 ευρώ. Δεν ξέρω, απλά εικάζω.

Οπότε ναι, πολύτιμο το σχόλιο του.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Δεν ταράζομαι ποτέ Γιώργη. Ίδιον του χαρακτήρος μου αυτό.

Dell είπε...

Ο φιλος MODAS ειναι οπως γνωριζω Σαμαρικος το ειχε πει πριν χρονια αλλα δεν με απασχολει αυτο την τσεπη μου βλεπω αλλα οτι τσιμπα τοσο ευκολα τι να πω

michele είπε...

Ωρε αφηστε τα αυτα, τσιμπησατε κατι τις στο σατανικο 0,666 της ΕΥΡΩΒΑΝΚΑΣ η τσαμπα τα βαζω και ειμαι και σε διακοπες ( οχι ρεύματος)

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ Μιχάλη όπως έχω γράψει φόρτωσα ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Τιμές πώλησης έχω γράψει.

michele είπε...

Δεν εχω παρακολουθήσει πολύ Modas καταλαβαίνεις, αλλα μια κίνηση τεχνικής υφής στον τραπεζικο μεχρι τις 760 μον τη βλέπω

Dell είπε...

3,20

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μιχάλη επαναλαμβάνω ότι ΔΕΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ αποτελούν μεσοπρόθεσμες θέσεις και όχι trade.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ρελάνς στο ομόλογο της ΦΦ. Πάει να κλείσει πάνω από 30. θα μου πεις τόσο ξύλο έφαγε. Σωστό και αυτό.

michele είπε...

Οκ, αλλα υπαρχουν και αλλοι επενδυτες που τηρουν τα τεχνικα σημεία :)

Lorac είπε...

Ουουου 0,666 ουουου 0,666. Να κάνει άλλο ένα +5% αύριο τότε να φύγει από την περιοχή του ακατανόμαστου!!

κ.Hippy για την ιστορία αυτή ήταν η μπου-watsa. Το υπέροχο αυτό γλυκό θυμίζω ότι τρώγεται φρέσκο ή αντε το πολύ μετά από 2-3 μέρες στο ψυγείο.