Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΛΦΑ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

AΛΦΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Από τα υψηλά του Μαίου του 2018 η κίνηση της μετοχής δημιούργησε ένα μεγάλο πτωτικό κανάλι Α2-Α3 μέσα το οποίο κινήθηκε, προσεγγίζοντας την κάτω πλευρά του Α3.
Φυσικά προηγήθηκαν δυο καθοδικές διασπάσεις  ιδιαίτερα μεγάλου διαγραμματικού ενδιαφέροντος:
1)  Της  ζώνης G ( 1,51-1,53 ) 
2) της V200  ( 1,32€) 

Στο θετικό σενάριο η ανοδική διάσπαση της V200  θα απομακρύνει τους πωλητές και θα ενθαρρύνει τους αγοραστές, με στόχο την πολύ σημαντική G .
Ενδεχόμενη διάσπαση και αυτής ( με αυξημένους όγκους) έχει ως στόχο την άνω πλευρά του καναλιού, κίνηση που θα απαιτήσει και την ανοδική διάσπαση της D ( 1.65-1.68€).

Αδυναμία υπέρβασης της V200 αντιθέτως θα επαναφέρει ταλαιπωρία στους κατόχους με επιστροφή προς την κάτω πλευρά του καναλιού και πιθανόν και σε απώλεια του τοπικού χαμηλού ( 1,1990).

35 σχόλια:

Μαύρος Κύκνος είπε...

Καλημέρα. Θα έχει ενδιαφέρον πέραν της γενικής πορείας του Γούδι μετά την ομιλία Κυριάκου, να δούμε και την ΔΕΗ πως θα αντιδράσει μιας και σχολιάστηκε χθες από τον Κυριάκο.

michele είπε...

Καλημέρα ,καλημέρα σε όλους και καλή εβοδμαδα. Γυρισα αργα χτες βραδυ σας διάβασα και θα..απαντησω σε καποιες ερωτησεις σου MODAS

Αλλα οταν συζηταμε δεν καταλαβαινω προς τι οι προσωπικες αναφορες και ειδικα σε τρίτα ατομα δεν ειναι ωραίο..

Lazaros είπε...

Πολυ καλή σας ημέρα.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μιχάλη μου αναφέρθηκε το τρίτο άτομο από τον Γιώργο πρώτα. Και φυσικά απάντησα.

michele είπε...

Μια συνολική εικόνα θα προσπαθησω να δωσω με καποια σχολια :

Η εμφανιση του Μητσοτάκη ηταν αναμενόμενη,ενώ αντιθέτως η εμφάνιση Τσίπρα δεν ηταν, καθως αφου έπεσε πίεση στην αγορα ομολόγων και στο χρηματιστηριο για κάνα μήνα, "μαζεύτηκε" και εδωσε καποιες φοροελαφρύνσεις χωρίς να υποπέσει σε υποσχέσεις τυπου Προγραμμα Θεσσαλονικης 2014 κλπ

michele είπε...

Βασική και μεγάλη διαφορα: Ο Τσίπρας ειπε, δεν εχουμε αναγκη τις αγορες αφου εχουμε το μαξιλάρι ( λες και μπορουμε να το πειραξουμε οπως θέλουμε)

ενω ο Μητσοτακης εθεσε σαν πρωτη προτεραιοτητα την ανακτηση εμπιστοσυνης εκ μερους των αγορων κεφαλαιου και την δυνατοτητα δανεισμου απο αυτες, αφου πρωτα με τις πολιτικες μας"ριξουμε" τις αποδοσεις των ομολογων


ΜΟΝΟ του αυτο φτανει, αλλα θα συνεχίσω

michele είπε...

Οσον αφορα το ελαχιστο εγγυημενο εισόδημα που ανεφερες Modas η διαφορα ειναι στα 250 εκ που βεβαια ειναι μικρο ποσο και ..βρίσκεται

Kατα τη γνωμη μου η σημαντικότερη εξαγγελια Μητσοτακη ειναι το περασμα ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ που απελευθερωνει 2,5 δισ περιπου απο τον κρατικο προϋπολογισμο, τοση ειναι η κρατικη επιχορηγηση προς του ΟΤΑ.

Το μετρο χρειαζεται καποια επεξεργασια και απαιτει κατα τη γνωμη μου 1-2 χρονια για να μπει σε εφαρμογη.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Οκ. Επομένως απο ότι κατάλαβα είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομιλία του Κυριάκου. Εγώ διατηρώ αρκετές ενστάσεις ειδικά στο τρόπο μείωσης φόρων και εισφορών. Να δω που θα βρει τα χρήματα καθώς όσα ανέφερε για το θέμα τα βρήκα γενικόλογα.

michele είπε...

Τωρα η μειωση φορολογιας επιχειρησεων γενικότερα ,φοροι μερισματων κλπ ειναι σαφες οτι θα προσδωσουν μοχλευση στο συστημα ( γελαω οταν λεει καποιος που θα τα βρει ) καθως απεδειχθη και στην πραξη
το 2013 οτι η μειωση του ΦΠΑ στη εστίαση που δεν ηθελαν οι δανειστες τοτε, τελικα βοηθησε την αυξηση εσόδων και γι αυτο παρέμεινε μεχρι να ερθει το τσίρκο.

michele είπε...

Δεν ειμαι απόλυτα ικανοποιημενος.Ας πουμε θεωρω υπερβολικο το νουμερο των 700χιλ νεων θεσεων εργασιας σε 4 χρόνια που ανεφερε, ενδεχομενως γιατι υπολογιζει και στον επαναπατρισμο καποιων απο τους 500χιλ Ελληνες που εφυγαν στο εξωτρικο την τελευταια 4ετια κυριως.

Προφανως βασιζεται σε επενδυτικο boom, αλλα πρεπει να το δω, ειμαι επιφυλακτικός.

Τα υπόλοιπα νουμερα βγαινουν δεν ειδα κατι υπερβολικο.

michele είπε...

Η Δεούλα παντως καλα παει προς το παρον ( +2,85%)

master είπε...

Τους κεντροαριστερούς στα ψηφοδέλτια δεν καταλαβαίνω εγώ. Δεν μου αρέσει που το ακούω......Πειράζει?

michele είπε...

Να στο εξηγησω. Κατανοητο οτι δεν σου αρεσει master. H λογικη βασιζεται στο εξης: Ο Μητσοτακης ξερει, οτι ψηφιστηκε και απο κεντρωους κεντροαριστερους, που θελουν να φυγει ο Συριζα και δεν εβλεπαν φως στον δικο τους χωρο (ΚΙΝΑΛ).
Και ξερει οτι πολλες ψηφοι που θα παρει,θα ειναι και απο αυτους.
οποτε σου λεει, υπαρχουν καποια ενδιαφεροντα προσωπα που θα μπορουσαν να βοηθησουν; υπαρχουν.
Ωραια, εγω τα βαζω στα ψηφοδελτια και ΑΝ ψηφιστουν εχει καλώς.Θα ειναι τοσοι πολλοι αλλωστε οι υποψηφιοι σε ενα κόμμα που προσβλεπει στην εξουσια.

Οποτε, θα φανει οτι κανει ανοιγματα στην κοινωνια, αφηνοντας ελευθερες επιλογες. Σου λεει εισαι δεξιος, εισαι κεντρωος ή κεντροαριστερος; θα εχεις ολες τις επιλογες.

michele είπε...

Θα σου πω και παραδειγμα.Ο νόμος Διαμαντοπουλου για την παιδεια, ειναι ενας καλος νόμος που ειχε ψηφιστει και απο τα δυο μεγαλα κομματα και απο μικροτερα ( 255 ψηφοι)

«Ναι» ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία. «Όχι» ψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ, Δημοκρατική Αριστερά).

Η κυρια αυτη που ειναι εκτος πολιτικης, προερχομενη απο την κεντροαριστερα, θα μπορουσε να ειναι ενα παραδειγμα.

Εννοειται πως δεν ξερω κατι, απλα σκεφτομαι.

michele είπε...

Σημειωσε ( και ψαξε αν θες) κι ενα αλλο ονομα. Κυριακος Πιερρακάκης. Ειχε κατεβει με την ΕΛΙΑ στις ευρωεκλογες του 2014 χωρις να εκλεγει

Πολυ ξυλο η ΕΥΔΑΠ ( και σήμερα)

master είπε...

Ο.Κ Προσπαθείς να ερμηνεύσεις, αλλά αυτό ακούγεται κάπως. Ή η θέση του είναι αυτή ή το κάνει για ψήφους. όπως και να το δεις δεν.... άλλο μια πρόταση καλή από έναν αριστερό να υιοθετηθεί ναι ωραία και άλλο να βρίσκεται αριστερός μέσα σε αυτήν την παράταξη.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ στην θέση του Κυριάκου δεν θα έκανα καμία αναφορά. Θα το φύλαγα για τις εκλογές όταν έρθουν. Τώρα προετοίμασε κόσμος ο οποίος δεν θα το έβλεπε με θετικό ματι.

master είπε...

Εμ...

michele είπε...

Τωρα εδω που τα λεμε το "αριστερος" ενεχει μεγαλη συζητηση.Επι της ουσιας συμφωνω master. Aλλα σιγα μην ειναι "αριστερη" η Διαμαντοπουλου. Γι αυτο την ανεφερα αλλωστε χωρις να ξερω κατι, για να εχουμε ενα παραδειγμα

master είπε...

Αλλά και την τελευταία στιγμή να το ξεφούρνιζε ίσως νάχαι μεγαλύτερη άρνηση.
Αυτοί που ανήκουν στην πατριωτική δεξιά δεν θα το δεχτούν αυτό,δεν μπορουν να το καταπιούν. Γιατί απ΄τη μια κάνεις ένα άνοιγμα προς την κεντροαριστερά αλλά απ΄την άλλη δυσαρεστείς κάποιους άλλους.

master είπε...

Σίγουρα οι ΄΄σχέσεις΄΄ έχουν αλλάξει και στο τέλος θα μιλάμε ή και θα ψηφίζουμε ένα ΄΄πολιτικό κουβάρι΄΄. Ο χώρος πλέον αρχίζει και γίνεται καθαρά, εντελώς επαγγελματικός, με ότι αυτό συνεπάγεται.

michele είπε...

Η πολιτικη και η ζωη ( απεδείχθη και στην Ελλαδα) κανει βήματα. Υπαρχουν σαφως ιδεολογικες διαφορες, αλλα υπαρχουν και διλημματα του τυπου, κρατιστης ή φιλελευθερος ή με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις
αν πιστευεις σε ενα δρόμο αλλαγης καποιων δεδομένων.

Αν υπηρχε ενα κομμα που θα μας καλυπτε 100% σε ολα, θα ειχαμε πολλα μικρα κομματα του 1% του 2% του 0,5%

Αλλα εκλογες γινονται ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ αλλα για να κυβερνηθει η χωρα σου.
Ποτε κανενα κομμα του 35% ή του 40% ακομα και του 15% δεν μπορει να μας καλύπτει σε ολα.

Εκεινο που παρατηρησα εγω και μου εκανε αντυπωση ας πουμε, ειναι οτι καποιος τον ρωτησε κατι προς το τελος που δεν το ηξερε, απο περιφερειακη εφημεριδα.

Ειπε δεν το ξερω, θα ασχοληθω, θα ρωτησω καποιους ανθρωπους, θα ενημερωθω.
Οχι παπάντζα δηλ μπλα μπλα να πουμε κατι και αν δεν το γνωριζουμε.
Αυτα μετράω εγω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ κρατάω την δέσμευση τού να μπορούμε να δανειστουμε πριν τελειώσουν τα μαξιλάρια. .
Επίσης κρατάω το 4% ανάπτυξη καθώς αυτό για εμένα σημάνει πολλά. .
Τίποτα άλλο δεν θα σχολιάσω από την συνέντευξη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Να μην ξεχάσω και τον Αστυνομικό με την σοβρακοφανελα και ένα πολυβόλο κρεμασμένο στον ώμο σαν παγουρινο. ..
Τουλάχιστον είχε την ψυχραιμία και δεν άνοιξε πυρ. .
Η μόνη τού μαλακια είναι ότι δεν έκανε πως κοιμάται. .

michele είπε...

Ο συγκεκριμενος αστυνομικος ειναι για ΑΠΟΤΑΞΗ. Ο θαλαμος του ηταν αλεξισφαιρος και ειχε κλιματισμο

austin είπε...

Εγώ ξέρω μιχαλη ότι ο Μητσοτάκης ο γέρος έφαγε χοντρή λάσπη. Και ο Μητσοτάκης ο νέος τρώει επίσης.

Τι και αν λέει αυτο το πολύ σωστό "δεν ξέρω θα το ψάξω" τι και αν είπε δεν θα υποσχεθω παραπάνω από ότι μπορώ να κάνω, τι και αν έβαλε παραμέτρους "άμεσης και μακροχρόνιας" υλοποίησης.

Σημασία έχει ότι ο ανόητος λαός κολλάει στην λάσπη.

Σήμερα πίστευα ότι το μαγαζί θα αντιδράσει στα λεγόμενα του μητσοτακη. Αντ αυτού δεν κάνει τίποτα. Αρα μαλλον δεν τον υπολογίζουν ακόμα, γιατί έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο με τον συριζα.

Κριμα.. Η χώρα θα βουλιάζει, αλλά λίγος καιρός εμεινε.

michele είπε...

Eνδιαφερον αν περάσει απο εδω 681,2

michele είπε...

Στατικη αναλυση Austin. Aλλες εποχες τοτε,αλλες εποχες τωρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το Μαγαζί Austin φοβάται μην πάμε σε χρεοκοπία. ..αν εξαντλησουν την τετραετία έως τού χρόνου τέτοιο καιρό. .και θα έχουν βάλει χέρι και στο μαξιλάρι πάμε για φούντο. Αυτά βλέπει η αγορά. .το πάνε για κουγκι. .

michele είπε...

Μπα, δεν φοβαται χρεοκοπία, "δουλευεται" απο κατω εχοντας πεισθει για τις προθεσεις των δυο μεγαλων πόλων, αναμενοντας τις εκλογες και προετοιμαζοντας την επόμενη ημερα.

Στις 592,35 ο ΔΤΡ μια κινηση προς τις 604-610 ειναι εφικτη.

austin είπε...

Εγώ γιατί τους βλέπω παρόμοιους??

Παροχολογία τότε, παροολογία τώρα.
Πασόκ τότε, νεοπασοκ σήμερα
Λάσπη στον μητσοτάκη τον πρεβύτερο, λάσπη και στον νεότερο.
Καμία διάθεση κοινωνίας για μεταρυθμίσεις τότε, καμία και τώρα.

Μπορώ και άλλα να γράψω, καταλαβαίνεις Μιχάλη τι λέω. Εύχομαι και ελπίζω να είναι διαφορετικές εποχές, όχι για τον Μητσοτάκη...αλλά γι την χώρα.

michele είπε...

Υπαρχει διαφορά μεγαλη στις εποχες Austin.Ο Μητσοτακης ηρθε τοτε μετα απο μια 10 ετια του στυλ "τσοβολα δωστα ολα" με δανεικα του Ανδρεα που επαιρνε και τα πακετα της ευρωπης που αρχικα δεν ηθελε ( εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο)

και ειπε να κανουμε καμια ιδιωτικοποιηση, να δουλεψει η οικονομια κλπ οτε-συγκοινωνιες-τσιμεντα κλπ

επεσε φυσικα, με μια κοινωνια μαθημενη στην τσαμπα μασα. Ετσι συνεχιστηκε η δουλεια μεχρι που χρεοκοπησαμε και αναγκαστηκαν μεχρι και οι τσιπραιοι να υπογραφουν ιδιδωτικοποιησεις και υπερταμεια με το μαχαιρι στο λαιμο.

michele είπε...

Παραθέτω εδω και για τους νεότερους ενα καπως μακροσκελες κειμενο, ωραια γραμμενο απο ενα ανθρωπο που δεν ηταν ΝΔ ή δεξιός
και γι αυτο εχει και μεγαλυτερη αξια.

Οποτε βρειτε χρόνο αφιερωστε 10 λεπτα.

http://www.andro.gr/apopsi/antreas-papandreou/

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω απολαμβανω Σωτηρη Καψωχα στην ΕΡΤ τωρα..
"Η ομιλια Μητσοτακη στην ΔΕΘ ηταν μια φασιστικη ομιλια."...ειπε ο μεγας δημοσιογραφος...Πανικος στο Συριζομαγαζο.
Καταντια μεγαλη..

michele είπε...

Καψωχαχαχαχα ρε τι βλεπεις; ουτε να σου σκουπιζουν τα παπουτσια αυτοι, οπου τους βρίσκω πεφτει κράξιμο ( με τροπο να μην τρωμε μπλοκ)

Παμε στα σοβαρά:

Ο ΔΤΡ ( +3,16%) τράβηξε σήμερα, με πρωταγωνιστή την ΠΕΙΡ (+6,11%) και οδεύει όπως είπαμε στις 604+ ως τεχνική πρώτη αντίδραση.

ΟΤΕ-ΜΥΤΙΛ-ΤΙΤΚ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ( -5,28%) ΕΧΑΕ-ΕΥΔΑΠ( -3,41%) ΜΠΕΛΑ και ΕΛΠΕ

κράτησαν χαμηλά τον δείκτη ο στόχος του οποίου είναι οι 700 μον.

Τζίρος καθαρος στα 35 εκ