Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

28 σχόλια:

michele είπε...

Kαι εδω ΦΦΓΚΡΠ

http://www.helex.gr/documents/10180/5197833/563_7702_2018_Greek_1.pdf/ab7bb8d1-0076-4b91-b356-fd8295f14a3e

Μαύρος Κύκνος είπε...

Εγώ πάντως στην ΓΣ της Φουφου θα πάω. Να δω αν έχουν τίποτα να τσιμπησουμε.

michele είπε...

Να πας αλλα διαφαινεται μεγαλη η ζημια και δεν ξερω αν θα επανεισαχθει κλπ με αυτα τα δεδομενα

ΝίκοςΤ είπε...

Και βέβαια τα εύσημα στον κύριο Gabriel Grego (QCM).Ίσως είχε εσωτερική πληροφόρηση,αλλά η ανάλυση του ήταν άψογη και η ανάληψη ρίσκου μεγάλη. Άξιος των κερδών που απεκόμισε.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μα για να φαω πάω. Και για χαβαλέ. Εννοείται ότι παπαλα το μαγαζί.

michele είπε...

Επαγγελματιες "ψαχτηρια" ειναι αυτοι Νικο, υπαρχουν και αλλοι και ξοδευουν αρκετα λεφτα για να ανακαλυπτουν τρυπες.Ομως οταν την πετυχουν βγαζουν τα πολλαπλάσια

Μαύρος Κύκνος είπε...

Τι θέλει να πει ο ποιητής???

"Διαφωνούμε με την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: η αναστολή των μετοχών της FFG πολύ νωρίς θα ήταν λάθος: θα εμπόδιζε τους νέους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Folli Follie σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά σε μια τιμή που απέτρεπε όσους είχαν διαβάσει και κατανοήσει την έκθεση της QCM από το να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Όταν τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν πλέον αδιάσειστα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρενέβη άμεσα ζητώντας δικαιοσύνη"

michele είπε...

Ποιος ακριβως το λεει αυτο Modas?

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ο Γκρέκο. Δεν το κατάλαβα.

michele είπε...

Ναι εννοει οτι δεν θα μπορουσαν οι επενδυτες να αγορασουν σε χαμηλη τιμη! αλλα και αυτοι που θα ηθελαν να πουλησουν ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ δεν θα μπορουσαν

Αρα αμα ηταν εξω το χαρτι απο την δευτερη ημερα και αυτος ειχε σορταρει ΠΩΣ σου λεει θα εκλεινα την θεση μου; ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΩ ;

Γιατι να μην το πει χαχα

Μαύρος Κύκνος είπε...

Ρε τον Γκρέκο. Μας τρολαρει και από πάνω.

michele είπε...

Κατι θα ελεγες Modas..

Μαύρος Κύκνος είπε...

Με κάλυψες στην απάντηση που έδωσες. Πάντως διάβασα και ξαναδιαβασα το δελτίο τύπου της Φουφου και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται πλέον η ΕΥ.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Επίσης αναφέρει δύο φορές : "επισήμανση ότι το περιεχόμενο της περιέχει στοιχεία μη οριστικά που υπόκεινται στον οριστικό έλεγχο από διεθνή αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρεία."

hippy είπε...

Καλησπέρα

παίρνω αμπάριζα από το σχόλιο για την ΕΥΡΩΒ (πιέσεις λόγω λάθους-Πολωνία) στην πρωινή ανάρτηση

Την Δευτέρα η Eurobank Equities είχε ενημέρωση στους πελάτες της για τις Τράπεζες...πήγα κι εγώ.

Αρκετά μεγάλη συμμετοχή, το κλίμα (στο κοινό) βαρύ, όσοι πελάτες μίλησαν ή ρώτησαν είχαν κάτι περισσότερο ή λιγότερο αρνητικό να υπαινιχθούν. Αυτό, την απογοήτευση, προσωπικά το θεωρώ καλό ως προς την πιθανότητα αντίδρασης.

Ως προς τα μεγέθη

Υπολογίζουν το μέσο BV στο 0,25 κάτι που θεωρούν υπερβολικό. Ιταλικές-Κυπριακές περίπου 0,55-Πορτογαλικές 0,60-Γαλλικές 0,90.

Με τα θεμελιώδη θεωρούν ασφαλέστερες για επένδυση κατά σειρά ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ ...μακρυά από ΠΕΙΡ...προσθέτω όμως ότι όπως ξέρουμε εμείς οι ταπεινοί κερδοσκόποι-εάν ανέβουν-όλες μαζί θ΄ανέβουν (και οι τενεκέδες ψηλότερα).

Με το βασικό σενάριο σε 4 χρόνια (το 2022) η πρό φόρων κερδοφορία θα φέρει τα NPEs σε μονοψήφιο νούμερο (2,5 χρόνια με το θετικό) η ΕΤΕ προηγείται με διαφορά.

ΔΕΝ βλέπουν ΑΜΚ στην προσεχή διετία (και σίγουρα ΟΧΙ το 2019). Το επιχείρημα τους πολύ στέρεο. Όλες οι τράπεζες πανευρωπαικά εποπτεύονται ως προς τα κεφάλαια τους και την ποιότητα αυτών. Εάν ο επόπτης (η κυρία Νουί στην περίπτωση μας) έβλεπε τέτοια ανάγκη θα τους ανάγκαζε να κάνουν τις αυξήσεις ΠΡΙΝ τη λήξη των μνημονίων που υπήρχε το μαξιλάρι των 12,5 δις γι αυτό τον σκοπό. Αντίθετα πέρασαν με επιτυχία τα stress tests. Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπαν πως μέχρι στιγμής κανείς ποτέ στους ελέγχους ή τις αναφορές δεν έχει καν υπαινιχθεί πρόβλημα για τα κεφάλαια απ΄τον αναβαλλόμενο φόρο. Αυτό απαντά γιατί έχουν την ΑΛΦΑ τρίτη στις προτιμήσεις τους παρά την "καλύτερη ποιότητα εποπτικών ιδίων κεφαλαίων" (που γράφει και ξαναγράφει ο Πέτρος).

Συμπερασματικά βλέπουν άνοδο περίπου 83% για την ΕΤΕ, 72% για την ΑΛΦΑ. Για την δική τους δεν μπορούσαν φυσικά να δώσουν στόχο.

Μετά από αυτό χθες πρωτοψώνισα λίγο ΕΤΕ και λιγότερο ΕΥΡΩΒ (κι εύχομαι να μην το μετανιώσω που έδωσα πίστη)

Μαύρος Κύκνος είπε...

Η τιμή της ΕΤΕ είναι πειρασμός εδώ κάτω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Για να διαβασουμε και αυτο..

Οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας είναι η συνέχιση αναζήτησης συνετών δημοσιονομικών πολιτικών από τις ελληνικές αρχές και η διατήρηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας των τελευταίων ετών, τονίζει ο οίκος.

Στους κινδύνους πιθανής υποβάθμισης η Moody’s συγκαταλέγει ενδεχόμενη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποκλίνει από τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, μην τηρώντας τις δεσμεύσεις της και αναστέλλοντας μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μια αναζωπύρωση των εντάσεων με των πιστωτές για οποιονδήποτε λόγο θα ασκούσε επίσης καθοδικές πιέσεις στις πιστοληπτικές προοπτικές της Ελλάδας, σημειώνει ο οίκος.

michele είπε...

Hλια πολυ χρησιμες οι πληροφορίες σου, πανω -κατω οπως τα εχω στο μυαλο μου κι εγω,χωρις να ειμαι σε θεση να αξιολογησω θεμελιωδη στοιχεια, αλλα απο την εμπειρια μου και τη διαγραμματικη τους συμπεριφορα.

Ας πουμε για την ΑΛΦΑ η αποψη τους, συναδει με την ιδιαιτερη σε σχεση με το παρελθον πιεση που εχει υποστει στο ταμπλο το τελευταίο διάστημα

michele είπε...

Θεωρω και εγω οτι η ΜΗ αξιολογηση της προγραμματισμενης Moodys παρ οτι βρισκεται χαμηλοτερα απο τις αλλες, οφειλεται σε ενος ειδους "πιεση" προς την κατεύθυνση της διατηρησιμότητας των μεταρρυθμισεων, ειδικα των ψηφισμενων.

hippy είπε...

Για τον καλό φίλο-παίχτουρα Γιάννη

ρώτησα στο τέλος off the record την άποψη του φίλου chief του τμήματος ανάλυσης για την ΔΕΗ

Μακρυά κι αγαπημένοι απάντησε και συνέχισε πειρακτικά..."εσύ δεν είσαι βρε Ηλία που κυνηγάς τις μερισματοφόρες εταιρείες? Τη δουλειά έχεις με δαύτη?" Ακόμα κι αν εισπράξει τα μισά χρέη απ΄τους από κακοπληρωτές (αισιόδοξο σενάριο) τα χρωστούμενα σχεδόν 4 δις που οφείλει στις τράπεζες είναι τεράστιο χρέος, ιδιαίτερα από μια επιχείρηση πρέπει προσεχώς να αποδυναθεί στη λιανική απ΄το 80% στο 30% δίχως μισθολογική ελάφρυνση (+ το πρόσθετο 15χιλιαρο που θεσμοθέτησε ο Παναγιωτάκης στους αποχωρούντες λέω εγώ). Επίσης πιθανολογεί μηδενική προσφορά (1 ευρώ) για τα λιγνιτικά ή αναβολή.

Και τι ψωνίζουμε βρε Νικόλα?

ΜΟΗ, Σαράντη, Λαμδα, Μπέλλα, Τενέργα, Μυτιλ μερικές απ΄τις επιλογές του. Οκ φιλαράκο, αυτές τις ξέρουμε κι εμείς απάντησα (μην του χρωστάμε και χάρι)

michele είπε...

Ποτε ενας αναλυτης που σεβεται τον εαυτο του ( λιγο περιπεκτικο εκ μερους μου) δεν θα σου πει ΙΝΤΚΑ για παραδειγμα... διαχρονικο αυτο βεβαια

michele είπε...

Τωρα αποσυνδεση απο τη λιανικη δεν πολυβλεπω, καταγραφεται νομιζω ανοδος του ποσοστου αγορας ,ισως επειδη ο κοσμος "φοβαται" αλλες επιχειρησεις συνδυασμενο με το σκανδαλο energa power κλπ

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Ποτε ενας αναλυτης που σεβεται τον εαυτο του ( λιγο περιπεκτικο εκ μερους μου) δεν θα σου πει ΙΝΤΚΑ για παραδειγμα... διαχρονικο αυτο βεβαια

συμφωνήσαμε ΑΣΚΟ στα μικρά...αλλά δεν ήθελα να την γράψω καθώς δεν κάνει όγκο (κι έχω θέση άρα και λόγο να την προμοτάρω)

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα καλε μου φιλε!!!
Ευχαριστω :)

michele είπε...

Α παλι καλά! Μα δεν λεω τι του είπες εσυ, λέμε τι θα σου είπε εκείνος. Εσενα σε ξέρω οτι σκαναρεις και τις μικρές(που τώρα δεν κάνουν ογκο) αλλα όταν πρέπει κάνουν

μια αλλη τυχαία; που έκανε αποδόσεις. ΠΡΟΦ και πολλές άλλες που εσύ φυσικα ξέρεις καλα !

hippy είπε...

Θα θυμάσαι ίσως Μιχάλη (και αξίζει να σημειώσουμε) ότι στην ιστορία της ΦΟΛΙ ευθύς εξαρχής ο κ. Τάκης συνέδεσε την εταιρεία με την ΒΕΤΑΝΕΤ (και τον Κουτσολιούτσο με τον Ζαβλιάρη) τόσο στο μπλογκ του αλλά πολύ αναλυτικότερα στο Facebook.

Σημαντικός μελετητής της ιστορίας και μπράβο του.

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/567885/betanet-meta-thn-ptohefsh-dikasthria.html

austin είπε...

Με χαρά ξαναβλέπω να σχολιάζει ο Χίπι.
Την καλησπέρα σου, με τα χρήσιμα σου σχόλια.

Κρίμα για το φολί, πέρα από το πλήγμα στους μικρούς επενδυυές για ακόμα μία φορά, θα έχουμε και πλήγμα εν γένει για το χαα, το οποίο μπορεί και αύριο να πάρει διαστάσεις με το πισωγύρισμα το απότομο και του αμερικού (τύπου είναι στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος, όχι ότι έχουμε καμία σχέση μαζί του).

austin είπε...

Ξέρετε, κάτι πολύ δύσκολο είναι να κάνουμε πράξη την πιο εύκολη σκέψη. Δλδ η πιο δύσκολη σκέψη είναι και η πιο απλή.

Το φολί ας πούμε, με όλη του την συμπεριφορά, ειδικά μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης, βρώμαγε πολύ και οι πιθανότητες έγερναν σημαντικά στο "κάτι πολύ στραβό παίζει"

Το μαγαζί από την άλλη, από όταν είδαμε το πρώτο 10% με την ανακοίνωση της εκλογής του ΠτΔ, έπρεπε αν όχι να σορτάρουμε τα πάντα, τουλάχιστον να απέχουμε γιατί όντως μας τα έλεγε περίεργα ο συριζα.

Και από τν άλλη (κάτι που φώναζε ο χίπι καιρό τώρα) τι πιο απλό, από το να βάλεις τα λεφρτά σου στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου (γεια σου Μιχάλη! τρελή ατάκα) όπως αυτές που ανέφερονται παραπάνω.

Αλλά είπαμε, γενικά στην ζωή η πιο απλή σκέψη είναι και η πιο δύσκολη!