Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΕΚΤΕΡΝΑ : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο, η μετοχή κινήθηκε στα υψηλά της σε οριζόντια κίνηση μεταξύ της Β και των 5,60 ευρώ.

Έκτοτε κινείται πλαγιοακαθοδικά στο κανάλι Α1-Α2 , δεν κατόρθωσε  να διαφύγει ανοδικά, παρά τις απόπειρες υπέρβασης και του ακμο 100 ημ και χθες με gap down έκλεισε οριακά στην κάτω πλευρά Α2.

Η Ζ20 ( 4,35-4,38) μπορεί να λειτουργήσει ως στήριξη, επαναφέροντας αγοραστικό ενδιαφέρον με στόχο τον κλείσιμο του gap ( 4.635)  και κατόπιν την S1 στα 4,75€.

Το σημείο αυτό είναι σημαντικό καθώς θα δώσει ορμή στην μετοχή και με αύξηση του όγκου συναλλαγών , ο τίτλος μπορεί να προσεγγίσει εκ νέου το επίπεδο που καθορίζουν η Β στα 5,04 ευρώ, ο ακμο 100 ημ και η άνω πλευρά Α1 του καναλιού.
Διαφορετικά, εάν δεν κρατήσει η Ζ20, επόμενη ισχυρή στήριξη παρέχει η Κ2 στα 4,10 και τα υψηλά  του Ιουλίου 2017 λίγο πιο πάνω στα 4,14




23 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους !

Lazaros είπε...

Καλημέρα

michele είπε...

ΜΟΗ:Το απόλυτο short χαρτι του χρηματιστηριου( για μενα) πλησιαζει προς το στοχο

michele είπε...

Και βεβαιως να πω εδω τη νομικη μου αποψη, κακως προφυλακιστηκε ο Παπαντωνιου ειναι "πολιτική αποφαση"
Οποιος θελει εξηγηση εδω ειμαι

Θανασης Κ είπε...

...Μιχαλη θα θελα να ακουσω την γνώμη στο θέμα του Παπαντωνίου. Έχω την εντύπωση οτι οι αριστεροί νομίζουν οτι θα κερδίσουν ψήφους με τέτοιες κινήσεις...
ο Πολάκης φαντάζομαι οτι στο Παπαντωνίου αναφερόταν....

Jim. είπε...

Τ θέμα είναι άλλο! Σ' ανάλογη περίπτωση Μ αντίθετους πρωταγωνιστές ο Παπαντωνίου δ θα λυσαγε να κάνει προφυλακίσεις! Παίξανε τι χώρα στα ζαρια και τώρα βρέθηκαν οι κλέφτες!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

εγω θελω να μας πει την γνωμη του ο Καψώχας που κανει προπαγανδα απο την Συριζοερτ...
Ο Καψώχας ηταν δεξι χερι του Παπαντωνίου...

hippy είπε...

Τι κοπέλα αυτή η ΜΠΕΛΑ!!!

Καλημέρα

hippy είπε...

Κάποιοι βέβαια έχοντας πάθει ΦΟΛΙασι βλέπουν παντού σκελετούς.

Θανασης Κ είπε...


...θα συμφωνησω κ.Hippy
αλλωστεεαν αρχισουμε να αμφιβαλλουμε για όλες τις εταιρίες,
πρέπει να σταματήσουμε να παιζουμε στο ΧΑΑ....

ΚΡΟΝΟΣ είπε...

Πρός hippy.Έχετε πληροφόρηση γιά τήν ημερομηνία τής δημόσιας πρότασης απο ΑΜΕΡΑ γα νηρεα και σελοντα και αν εχετε υπολογίσει την τιμή που θα γίνει.

hippy είπε...

Νόμος 4514/2018 - Τροποποίηση του ν. 3461/2006

Αρθρο 108. Τροποποίηση του ν. 3461/2006

1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 3461/2006 (Α΄ 106) αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Κάθε πρόσωπο, το οποίο αποκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και, λόγω της απόκτησης αυτής, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το πρόσωπο αυτό, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, υπερβαίνει το όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας, υποχρεούται, εντός είκοσι (20) ημερών και, σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής έκθεσης αποτίμησης, σύμφωνα με τις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 9, εντός τριάντα (30) ημερών από την απόκτηση αυτή, να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας καταβάλλοντας δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα, όπως ορίζεται στο άρθρο 9.»

2. Στο άρθρο 9 του ν. 3461/2006 προστίθενται παράγραφοι 6 και 7 ως εξής:
«6. Εφόσον συντρέχει μία τουλάχιστον από τις κάτωθι αναφερόμενες περιπτώσεις, το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα της παραγράφου 1 του άρθρου 7, όπως προσδιορίζεται κατά την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, δεν επιτρέπεται να υπολείπεται της τιμής ανά κινητή αξία, όπως αυτή προκύπτει από αποτίμηση των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης, επιλέγεται δε η μεγαλύτερη τιμή μεταξύ της τιμής που προσδιορίζεται κατά την παράγραφο 4 και της τιμής που προσδιορίζεται στην αποτίμηση, η οποία διενεργείται με επιμέλεια του προτείνοντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην επόμενη παράγραφο:
α) Εφόσον έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση επί των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης και η χειραγώγηση έλαβε χώρα εντός του χρονικού διαστήματος δεκαοκτώ (18) μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση.
β) Επί των κινητών αξιών, που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης, έχουν διενεργηθεί συναλλαγές σε λιγότερες από τα τρία πέμτα (3/5) των ημερών λειτουργίας της οικείας αγοράς ή οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί δεν υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των κινητών αξιών της υπό εξαγοράς εταιρείας, κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση.

hippy είπε...

γ) Το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα όπως προσδιορίζεται με τα κριτήρια της παραγράφου 4, υπολείπεται του ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007, σε ενοποιημένη βάση, εφόσον καταρτίζονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.
Ο προτείνων υποχρεούται να περιλαμβάνει σχετική δήλωση περί της συνδρομής ή μη των ανωτέρω προϋποθέσεων στην έγγραφη ενημέρωσή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 10 . Κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση μέχρι τη δημοσιοποίηση της αποτίμησης, απαγορεύεται στον προτείνοντα να διενεργεί συναλλαγές σε μετοχές της υπό εξαγορά εταιρείας άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτόν.
7. Η ανωτέρω αποτίμηση διενεργείται από πιστωτικό ίδρυμα ή Ε.Π.Ε.Υ. που παρέχει νόμιμα επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος – μέλος κατά την οικεία νομοθεσία ή από ελεγκτική εταιρεία, μετά από επιλογή του προτείνοντος, ο οποίος αναλαμβάνει και το σχετικό κόστος. Ο διενεργών την αποτίμηση πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους, να διαθέτει απαραίτητη οργάνωση, στελεχιακό δυναμικό, εμπειρία σε αποτιμήσεις επιχειρήσεων και να είναι ανεξάρτητος από τον προτείνοντα και την υπό εξαγορά εταιρεία και ειδικότερα να μην έχει καμία επαγγελματική σχέση ή συνεργασία τα τελευταία πέντε (5) έτη με τα παραπάνω πρόσωπα ή με πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με το υπόχρεο πρόσωπο, κατά την έννοια του άρθρου 2 του παρόντος, ή που είναι συνδεδεμένα με την υπό εξαγορά εταιρεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της υπό εξαγορά εταιρείας παρέχει στον αποτιμητή όλα τα αναγκαία οικονομικά στοιχεία.
Για τον προσδιορισμό του εύλογου και δίκαιου ανταλλάγματος, η αποτίμηση λαμβάνει υπόψη διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους αποτίμησης που θεωρούνται σχετικές στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η έκθεση αποτίμησης ολοκληρώνεται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία στην οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος, σύμφωνα με το άρθρο 7, υποβάλλεται με μέριμνα του προτείνοντος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και δημοσιοποιείται, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 1.»

hippy είπε...

Για το ΝΗΡ σύμφωνα με το 6β μια πιθανή τιμή θα ήταν στη ζώνη 0.24-0,26


Σύμφωνα με το 6β δεν ξέρω...θεωρητικά θα μπορούσαν να βγάλουν για την τρέχουσα χρήση αρνητικά ή μηδενικά ίδια οπότε μια πιθανή τιμή θα ήταν κοντά 0,80 (too good to be true).

Για την έναρξη της ΔΠ στη χώρα του σπεύδε βραδέως πιθανολογώ Μάρτιο έως Μάιο του 2019...(τα ψάρια φέρνουν τις εκλογές...ωραίο σύνθημα μου φαίνεται)

michele είπε...

Aγαπητε Θαναση εξηγουμαι:

Κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προσωρινή κράτηση μπορεί να διαταχθεί μόνο αν ο κατηγορούμενος:

δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του
ή
κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόδικος
ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής
ή
είναι πολύ πιθανό, κατά αιτιολογημένη κρίση, αν αφεθεί ελεύθερος, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, όπως προκύπτει από ειδικά μνημονευόμενα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης για την οποία κατηγορείται.

hippy είπε...

Την ΣΕΛΟ της αρνητικής θέσης την τοποθετώ στην 1η περίπτωση (6β) με τιμή περί το 0,10-0,12

Ο ΠΕΡΣΕΑΣ του κυρίου Τάκη μοιαζει σαν win-win περίπτωση λόγω και των πολύ καλών αποτελεσμάτων

michele είπε...

Οπως ευκολα κατανοει κανεις, αυτοι οι λόγοι δεν συντρεχουν για το συγκεκριμενο πρόσωπο και σε τετοιες περιπτωσεις αποφασιζεται η απαγορευση εξοδου απο τη χωρα και η εμφανιση καθε 15 ημερες στο αστυνομικο τμημα της περιοχης σου

Επομενως πας σε τακτικη δικασιμο να δικαιολογησεις ΠΟΥ βρηκες τα 2,8 εκ ευρω.

Εδω μιλαμε για προβλημα στη δικαιοσυνη, ειναι εμφανες.Δεν θελω να το επεκτείνω περισσοτερο γιατι ειναι ευαισθητο θεμα.

Αλλα αυτα οποιος ασχολειται τα γνωριζει καλα, οταν πηγαινανε οι κομμουνιστοπολακηδες Παππαδες και λοιποι εμεις ερχομαστε

ΚΡΟΝΟΣ είπε...

Πρός hippy.Ευχαριστώ.

michele είπε...

Υψηλο ημερας με μπροσταρη τον ΔΤΡ εδω και καιρο μια καπως πιο πειστική αντίδραση +7% αυτη την ωρα

Stop short για την ΕΥΡΩΒ να δουμε και οι αλλες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα λαμογια να πανε μεσα..
Ο παπαντωνιου βρεθηκε με λογαριασμο στη Ελβετια...
Λογικο θα πει καποιος..μιας εχει εργαστει στο εξωτερικο και δεν απαγορευεται...
Το θεμα ειναι οτι ο λογαριασμος αυτος ταΐζε αλλους 50 λογαριασμους..
Εδω υπαρχεει θεματαρα...
Ο παπαντωνιου ειπε πως οι υπολοιποι λογαριασμοι ηταν συνδεδεμενοι με επενδυτικα προιοντα και γιαυτο υπρχουν..
Αυτη η δικαιολογια δεν επεισε...
Δεν το συνδεω με το θεμα πολακη..ο πολακης αλλους θελει να βαλει φυλακη...
Ο Τσιπρας θα το εκμεταλευθει πολιτικα το θεμα..αλλα δεν πειθει κανεναν..

michele είπε...

Εδω μιλαμε αν στεκει η προφυλακιση οχι αν υπαρχει αδικημα. Γι αυτο υπαρχουν οι δίκες και οπως ειπαμε δυσκολο να δικαιολογηθουν 2,8 εκ €

Αλλα η προσωρινη κράτηση "καλυφθηκε" πισω απο το υποπτος φυγης στο εξωτερικο για εναν ανθρωπο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ λες και θα την εκανε με βαρκακι απο την ΚΩ
ΘΕΑΜΑ χωρις αρτο για ιθαγενεις

Jim. είπε...

Φταίει και ο Παπαντωνίου! Έπρεπε να πάει εκεί οπου εργαζόταν! Εκεί ήταν η πατριδα του! Εκεί είχε τους λογαριασμούς του! Έκατσε εδώ και να τα αποτελέσματα! Βγαζουν τον κουφότινα και βάζουν μέσα τον Παπαντωνίου τον Παπαγεωργόπουλο κτλ κτλ.

michele είπε...

Καλη αντίδραση σήμερα με υψηλά πρόσημα και ενδιαφέροντα τζίρο 43 εκ € καθαρά

ΔΤΡ πρωταγωνιστης με +9,45% με την ΠΕΙΡ μπροστά +12,71%

ΣΑΡ +8,96% ΜΥΤΙΛ-ΔΕΗ -ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΟΤΕ ΜΠΕΛΑ οι καλύτερες των μεγάλων