Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΟΠΑΠ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΟΠΑΠ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μακροπρόθεσμο ημερήσιο γράφημα 2 ετων. Σημαντική η συμπεριφορά ως προς τον κινητό 1000 ημ που επισημαίνεται στο γράφημα με λευκά τετράγωνα και που η μετοχή προετοιμάζεται να διασπάσει ανοδικά.

Προηγήθηκε ένας τοπικός διπλός πυθμένας, στα επίπεδα των 8,10€ που όπως επισημαίνεται αριστερά σε ανάλογη περίπτωση στις αρχές του 2017 απετέλεσε εφαλτήριο για μια μεγάλη ανοδική κίνηση μέχρι τα 10,30 της F.

Επιβεβαίωση της ανοδικής διάσπασης του μακροπρόθεσμου κινητού θα δώσει κίνηση προς την ζώνη B-B1 [ 8.80-8.95€ ].
Υπέρβαση και αυτής ζώνης θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική ,ενώ όσο βρισκόμαστε κάτω από τα 9,90 ευρώ της W η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική.
Οποιαδήποτε κίνηση υποχώρησης θα βρει στήριξη στην P που ορίζει την περιοχή των 8,10 €  που "κρατάει" ανοδική την μακροπρόθεσμη τάση της μετοχής.

34 σχόλια:

ΝίκοςΤ είπε...

Δεν γράφετε σχόλια άρα διερωτάσθε αν αγοράζετε σήμερα ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ ή περιμένετε την αυριανή.Ή μήπως αγοράσατε με την έναρξη;
Καλημέρα σας.

Jim. είπε...

Καλή μέρα και από εμένα! Ν ηρεμισει πρώτα και βλέπουμε!

Λευτερης είπε...

Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Καλημέρα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα..αν αξιζουν οι τραπεζες 5 δις αγοραζουμε
Αν ομως αξιζουν 2.5; περιμενουμε..
Ποιος θα μας το πει αυτο;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ας μου πει καποιος γιατι η ΜΙΓ αξιζει 60 εκατ..και η Εθνικη 1.5 δις..

michele είπε...

Καλημερα σε ολους! Οπως και να εχει εχει πολυ ενδιαφερον η χτεσινη πρόταση για τα "κοκκινα" δανεια πο μεταδοθηκε απο Bloomberg και μαλλον εχει και βαση
Τωρα η εξοδος απο τον μεγαλο δείκτη ηταν μαλλον αναμενομενη,τουλαχιστον η Societe Generale το ειχε πει απο την αρχη

Θανασης Κ είπε...

Ας μου πειτε, εαν δεν θελετε να τρελαθω...πως το Μερκο εχει ιδια χρημ αξια με την Δεη ??

michele είπε...

Δεν μπορουμε να κανουμε τετοιες συγκρισεις ΟΠΛΑ, προκειται για δυο πολυ διαφορετικες περιπτωσεις. Σαπακια και τα δυο βεβαια τη στιγμη που μιλαμε
αλλα μην ξεχνας οτι τα μεγαλα χαρτια ειναι σορταρισμενα και καποια στιγμη θα κλεισουν οι θεσεις αυτες.
και να δουμε και στις 22/11 η εκθεση χρηματοπιστωτικης σταθεροτητας
της ΤτΕ αν περιλαμβανει το σχεδιο που δημοσιευτηκε χθες για τα κοκκινα δανεια

michele είπε...

26,5 εκ ειναι η χρηματιστηριακη αξια της ΜΕΡΚΟ Θανάση δεν εχει καμια σχεση

michele είπε...

Οι τίτλοι των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και δευτερευόντως αυτοί των Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,88%, MOH και Τιτάν βγαίνουν κερδισμένοι από την τακτική αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, καθώς λόγω της διαγραφής από τον MSCI Greece των Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank κερδίζουν σε στάθμιση.

Ειδικότερα, η στάθμιση του ΟΤΕ ανεβαίνει στο 26,1% από 21,1% σήμερα, του ΟΠΑΠ στο 20% από 16.1% και της Jumbo στο 14,5% από 11,8%. Ακολούθως η στάθμιση της Alpha φθάνει στο 18,6% από 15,1% σήμερα, της Motor Oil στο 11,4% από 9,2% και της Τιτάν στο 9,4% από 7,6%.

Jim. είπε...

Εάν γράφει κύριος Βασ.παπ. εδω τον χαιρετα ένας παλιός μαθητής του!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σαπάκι η ΜΕΡΚΟ ;;;;
Ακομα κ με τα παλαιό ημερολόγιο η πρωταπριλιά έχει περάσει....

Bugs_Bunny είπε...

Οι τράπεζες βγαίνουν εντελώς απο τους δείκτες ή θα εισαχθούν σε κάποιον μικρότερο και θα υπάρξουν και εισροές;

Λευτερης είπε...

Χαμαιλέων
Ακόμη μεγαλύτερες ωστόσο είναι οι φετινές αποδόσεις για τους κατόχους μετοχών (GDRs) της Mermeren Kombinat, καθώς ο τίτλος ξεκίνησε τη χρονιά στα 15,05 ευρώ και αισίως έχει προσεγγίσει τα 60 ευρώ (γύρω στα +300%!), βοηθούμενος ενδεχομένως τόσο από την περιορισμένη διασπορά όσο και από την εκτίναξη των καθαρών εξαμηνιαίων κερδών στα 10,8 εκατ. ευρώ.

σαπάκι.......σαπάκι

Λευτερης είπε...

Μιχάλη κοίτα και αυτό.

Το BLACK BOX σήμερα γράφει……

Το ΤΧΣ δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο που αφορά στη δημιουργία σχημάτων προστασίας ενεργητικού (ASP) των τραπεζών. Το σχέδιο υιοθέτησε η κυβέρνηση -που είναι και μέτοχος των τραπεζών- και μάλιστα προσέλαβε σύμβουλο για να το επεξεργαστεί.
….. η ΤτΕ δουλεύει ένα άλλο σχέδιο με δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες θα σηκώσουν όχι μόνον 40 δισ. κόκκινα δάνεια, αλλά και αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.
….. - Ποιο από τα δύο ισχύει;

……Και Όλα αυτά όμως αν σε λίγες ημέρες αποδειχθεί ότι θεσμικά δεν προχωρούν, τότε θα φέρουν νέα απογοήτευση στους επενδυτές και νέα πίεση στις μετοχές.

michele είπε...

Βρε δεν ειπαμε σαπακι τη ΜΕΡΚΟ διαβαστε καλυτερα χαχαχαχ

michele είπε...

Μπαγκς ναι, μπαινουν στον MSCI Greece Small cap

Θανασης Κ είπε...

Η Μερκο εχει αξια 260 εκατ...απλα ειναι στο ΧΑΑ μονο το 10% της εταιριας...

Λευτερης είπε...

Αστειευόμαστε Μιχάλη.

michele είπε...

Ξερω οτι ειναι μεσα μεσω ΕΛΠΙΣ το 10% αλλα ξερω οτι ο Παυλιδης εδωσε 73 εκ για την Stoneworks που την ελεγχει
Αρα τα θεματα τιμων ειναι σχετικα

michele είπε...

Και η ΜΠΕΛΑ ειναι 3,5 Πειραιως αυτη τη στιγμη, δεν ειναι λοιπον το μονο περιεργο. Υπαρχουν λογοι για τις αποτιμησεις αλλα και υπερβολες

Οι υπερβολες διορθωνονται σε καποιο βαθος χρόνου αλλα ειναι και συστατικο στοιχείο της χρηματιστηριακης αγορας.

Lorac είπε...

Μιχάλη Μπράβο γιατί έγραψες και για ευρωβ από την αρχή, ενώ εγώ πίστευα ότι θα έχουν θέμα οι 2/3. Πέρα από την έξοδο στο τέλος του μήνα, η όλη διαδικασία με υποψιάζει μήπως έχουν και συνέχεια οι περιπέτειες τους. Καλά για τη μία από τις τρείς το έχουμε γράψει οι περισσότεροι έχει θέμα που περνάει μέσα από τουλάχιστον ΑΜΚ για να ξεπεραστεί.


Πάμε στο σχέδιο ΤτΕ. Ας υποθέσουμε ότι δίνουν το 50% των DTC (σύνολο περίπου 16 δις) στο ειδικό σχήμα ως αρχικό κεφάλαιο/εγγύηση οι τράπεζες και κατόπιν μεταφέρουν στο ειδικό σχήμα στο 30% της αξίας τους ΜΟΝΟ NPL.

Τότε για 40 δις NPL θα μεταφερθούν αξίες συνολικά 12δις. Επομένως το SPV θα έχει αξία 20δις (8 dtc +12 npl) και σε αυτή την αξία θα "πουληθεί" ως πχ ομόλογο σε ιδιώτες. Η προστασία των πιστωτών θα είναι τα 8δις DTC τα οποία θα μπορέσουν να μεταπουλήσουν σε εταιρίες που έχουν να πληρώνουνε φόρους.

Οι μπάνκιες ενώ έχουν προβλέψεις στο περίπου 50% για τα npe, στα NPL φτάνουν πολύ μεγαλύτερα νούμερα. Έστω τυχαία 75%. Επομένως η μεταφορά τέτοιων δανείων δεν θα τις πληγώσει κεφαλαιακά, καθότι θα μεταφερθούν σε τιμές που τα έχουν αποτιμήσει ήδη στα βιβλία τους. Όσον αφορά τα dtc που αποτελούν μέρος των ιδίων κεφαλαίων, θέλει νομική ματιά κατά πόσο μπορούν να εμφανίζονται στον ισολογισμό τους.

Αυτά όπως τα αντιλαμβάνομαι από τα συμφραζόμενα της ειδησιογραφίας αυτών των ημερών.


...και μέχρι να το γράψω δόθηκαν τα πρωινά μπάνκια για το intraday της υπόθεσης

Θανασης Κ είπε...


..Μιχαλη εννοειτε οτι δεν ειμαι σε θέση να κανω χρηματιστηριακά μαθήματα σε σένα... εχω το 1% της δική σου γνώσης σε αυτόν το τομέα.

michele είπε...

Οχι Θαναση δεν υπαρχει τετοιο θεμα κουβεντα κανουμε, η αγορα ειναι στα ιδια εδω και 2 ωρες ευκαιρια ειναι. Σωστη ηταν η παρατηρηση σου.
Δεδομενου οτι θεωρω υπερβολη την σημερινη αποτιμηση της ΔΕΗ παρ ολα τα προβληματα της

michele είπε...

Lorac μου αρεσε η αναλυση σου. Γι αυτο περιμενω το σχεδιο της ΤτΕ στις 22 Νοεμβριου μαλλον. Για να δουμε τις λεπτομερειες καθως ξερουμε οτι η εποπτεια ειναι στην ΕΚΤ και η ΤτΕ εχει την εγκρισή της

odysseas είπε...

Kαλησπέρα, το σχέδιο της ΤτΕ βγήκε μια μέρα πριν τον Msci, αν αυτό είναι τυχαίο κρίνε το εσείς. Μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος ποιες μετοχές απαρτίζουν τον δείκτη Msci small cap, ευχαριστώ!

Θανασης Κ είπε...


...η GS βλέπει για την Eurobank εκροές αξίας 35,2 εκατ. δολαρίων (55,82 εκατομμύρια μετοχές) και για την Εθνική $24,5 εκατ. (16,49 εκατ. μετοχές).

Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς εκτιμά πως οι εκροές θα ανέλθουν στα $10,47 εκατ. (8,5 εκατ, μετοχές).

ΥΓ1 μήπως κάποιος γνωρίζει τις εκροές για τον Ελλάκτωρα...?
ΥΓ2 η ΕΥΡΩΒ νομίζω έχει ακόμα δρόμο μπροστά της λόγω εκροής μεγάλου αριθμού τεμαχιων

michele είπε...

Oδυσσεα πιθανον δεν ειναι τυχαιο, γιατι οταν πρεπει να φυγουν μπολικα κομματια πρεπει να φυγουν απο..ψηλότερα

στον Msci Small cap πρεπει να ψαξουμε για να βρουμε ποιες ειναι γενικοτερα εταιρειες μεσαιας κεφαλαιοποιησης για τα ελληνικα δεδομενα

Andreas D. είπε...

http://www.capital.gr/agores/3327605/socgen-sta-120-ekat-oi-ekroes-tou-msci-greece-logo-exodou-ton-peiraios-ethnikis-eurobank

michele είπε...

55% του τζίρου σε ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ Αλλα νουμερα λεει ο ενας, αλλα ο αλλος Ανδρεα

Lorac είπε...

Μήπως ο άλλος βάζει και εκροές από αυτές που παραμένουν λόγω αλλαγών στη στάθμιση του δείκτη???

michele είπε...

Δεν ξερω, χωρις εκροες ανεβαινει το ποσοστο αυτων που παραμενουν, αμα κανουν εκροες και αυτοι ( κατι που δεν φαινεται) τοτε η σταθμιση δεν θα αλλαζε προς τα πανω

michele είπε...

Ακριβως το μισό του τζίρου -28 εκ- έκαναν σήμερα οι δυο τράπεζες ΕΤΕ +ΕΥΡΩΒ εκλεισαν σε χαμηλά επίπεδα βέβαια -13,2% η ΕΤΕ και -9,86% η ΕΥΡΩΒ

ΟΤΕ-ΤΙΤΚ-ΜΠΕΛΑ-ΛΑΜΔΑ -ΦΡΛΚ -ΤΕΝΕΡΓ έμειναν θετικές

αλλα και οι απώλειες των μη τραπεζικών δεικτοβαρών ήσαν περιορισμένες
ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΟΠΑΠ-ΜΥΤΙΛ-ΒΙΟ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ
αλλα και η ΕΕΕ στο -1,73%

michele είπε...

Στην απογευματινη αναρτηση θα πω και του φιλου Master απο χτες σχετικα με την επιλογη Τατσοπουλου