Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΑΡΑΙΓ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΑΡΑΙΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μετά τα υψηλά του Μαΐου στο επίπεδο των 9,55€ ο τίτλος ξεκίνησε μετά από ένα αξιόλογο gap down, μια πτωτική κίνηση που ξεδιπλώνεται εντός του καθοδικού καναλιού Κ-Κ1.
Η τεχνική αντίδραση από τα χαμηλά των 6,52 και την προσέγγιση της Κ1 οδήγησε τη μετοχή στην αντίσταση της συμβολής της Ε1 ( 7,40€) και της άνω γραμμής του καναλιού Κ.
Είναι πιθανή μια υποχώρηση στα 7,18 ευρώ, πριν την προετοιμασία διαφυγής από το κανάλι, που θα δώσει κίνηση ως την F των 7,60 και με προϋπόθεση και την αύξηση του όγκου συναλλαγών την Ε2  στα 7,99 ευρώ.
Κατά συνέπεια είναι εμφανές το ενδιαφέρον στην ζώνη 7.40-7,99€ για την μετέπειτα πορεία της μετοχής.
Μια αρνητική εξέλιξη, θα ήθελε την καθοδική διάσπαση των 7,18 και κίνηση προς τα 6,95 πριν την προετοιμασία ανοδικής διαφυγής του καναλιού.

16 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Εκεί που έλεγα ότι τσάμπα υποσχέθηκα χοληστερίνη party στα βλαχικα ήρθε η ανατροπή! Είναι αλήθεια ότι ψάχνω σημείο εξοδου για να μπω μετα σε μια εκ των ΕΤΕ,ΕΥΡΩΒ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ λόγω msci! Επ ουδενί όχι ΠΕΙΡ! Καλημέρες...thanx Mic

Θανασης Κ είπε...


καλημερα σε ολη την παρεα... απο την μικρη εμπειρια που διαθετω στα
τραπεζικα χαρτία, πιστευω οτι η Πειρ θα κανει το μεγαλυτερο ραλι ανακουφισης σχεση με τις υπολοιπιες τραπεζες, οποτε και ερθει αυτο...

michele είπε...

Καλημέρα, καλημλερα σε όλους! Μιχαλιό παντα υπαρχει διεξοδος, λες να γινουμε vegan τωρα; χαχα

Andreas D. είπε...

https://www.tovima.gr/2018/11/14/finance/na-forologithei-lfi-venzini-i-to-kreas/

Andreas D. είπε...

https://www.liberal.gr/arthro/229325/apopsi/arthra/terna-energeiaki-ena-growth-story-gia-to-XA-kai-gia-tin-ellada.html?fbclid=IwAR0jK6uIC8pJVcWNKVK9TN4JSYodKRVJHGRgTkhpENDO3Rvq151BTXVN3VQ

michele είπε...

Ηπια ανοδική στις 13.45 ληξη παραγωγων και βλέπουμε

austin είπε...

Την καλημέρα μου! Έτσι επειδή δεν γράφω και πολύ συχνά πλέον, θέλω λίγο να δώσω έναν παλμό.

Αρχικά παρόλο που στις επιλογές του για τις μετοχές ο Μόδας έχει πέσει πέρα για πέρα έξω, του αναγνωρίζω ότι έχει πέσει πέρα για πέρα μέσα στα των πολιτικών. Ούτε εκλογές ούτε τίποτα και μάλιστα πήραν τις συντάξεις οι συριζαίοι.

Αυτό το παραπάνω, δείχνει και την ποιότητα της Ευρώπης πλέον. Φαίνεται σα να φτάνει σε ένα τέλμα (δεν μιλάω για διάλυση της μπλα μπλα μπλα), αλλά δεν μπορεί να τραβάει το χαλί στον προηγούμενο και να αφήνει αυτό το χάλι πάνω και να υποστηρίζει ότι πιο σάπιο. Όταν υποστηρίζεις σάπια, σάπιος είσαι και εσύ. Επίσης βλέπουμε επανειλημμένως ότι δεν παίρνει καμία ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδος σε πράγματα αμφιλεγόμενα. Δεν έχω περάσει στην αντιπέρα όχθη ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, αλλά δεν είναι συμπεριφορές αυτές μιας Ένωσης...

Τώρα πάμε στα της αγοράς. Μιλάμε για ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ. Οι προσλήψεις με το τσουβάλι και αν δεν κάνουν πρόσληψη δηλωμένου μέχρι τα κόκκαλα Συριζαίου τον σφάζουν στο Γόνατο. Δείτε την είδηση με την Κατερίνα Εξερτζόγλου. Παλιά φίλη μου. Κάναμε πολύ παρέα. Οκ, μπορεί να είχε τον αριστερισμό μέσα της, δεν ξέρω αν ψήφισε σύριζα, αλλά ξέρω ότι τα μισά από αυτά που γράφτηκαν είναι ψέματα. Και επί της ουσίας, μία μέρα μετά την προαγωγή της έπεσαν να την φάνε. Γιατί???? Γιατί είναι ο αδύναμος κρίκος και δεν δέχτηκαν να βάλουν Συριζαίο "αφισοκολλητή" που έλεγε παλιά και ένας Πασόκος φίλος μου.

Όσο για το αν βρήκε δουλειά με βύσμα, ναι αλήθεια είναι. Όπως αλήθεια είναι ότι από τον περίγυρο μου, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό τομέα τα άτομα που βρήκαν τυχαία δουλειά είναι μάξιμουμ 15%. Άρα στο χωριό που λέγεται Ελλάδα, μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Όλοι μέσω κάποιου γνωστού προχωράνε και είναι και από τα μεγαλύτερα προβλήματα άρτιας λειτουργίας του κράτους αλλά και της αγοράς αυτό.

austin είπε...

Συνεχίζω λοιπόν στα της αγοράς... Οι τύποι τούτοι, βγάζουν υπερπλεόνασμα και προσλαμβάνουν με το τσουβάλι. Τα έχω ξαναπεί για κάτι προσλήψεις φαντάσματα με 3000 μηνιαίο μισθό αλλά με την αγορά να σφαδάζει. Δύο παραδείγματα διαφορετικά:

Η εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες έτυχε να δω από κοντά σε έκθεση, οι οποίες και εκφράζουν το υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, παρόλο που αδιαφορούν σε μεγάλο βαθμό για το τι συμβαίνει εντός των τειχών, είχαν στο 100% μία ατάκα με το καλημέρα σας: ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ H ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Από την άλλη, η πιάτσα αποτυπώνεται με τα παρακάτω που αφορούν μικρομεσαίους επιχειρηματίες:

-Μου χρωστάει 150 ευρώ εδώ και 6 μήνες μαγαζί που δεν είναι απατεώνας, απλά με μία ατυχία που της έτυχε στην τζαμαρία του μαγαζιού και την αναδουλειά, δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει. Σχεδόν έκλαιγε, αφού η συνεργασία είναι πολυετής και γνωρίζουμε ότι ήταν πάντα τυπική και κυρία στις υποχρεώσεις.
-Μαγαζί με μπόλικη δουλειά, χθες πέρασα απόγευμα να πάρω χρωστούμενα και η απάντηση της ήταν "ήρθες αργά, τα έχω δώσει όλα". Και μου έδειξε τους φακέλους από δευτέρα έως πέμπτη και τα ποσό που είχε ήταν 10 ευρώ. Και στο ταμείο άλλα 80 σύνολο, που τα ήθελε να έχει και ρέστα.
-10 κομμωτήρια που ξέρω τα ταμεία τους (τα ξέρω ξέρω, όχι άκουσα και μου είπαν κτλ κτλ) μέχρι τώρα που μιλάμε, έχουν είσπραξεις:
Τρίτη: 100-140 ευρώ
Τετάρτη: 40-100 ευρώ
Πέμπτη: 80-150 ευρώ
Παρασκευή μέχρι τις 12: 15-50 ευρώ.

Δεν μιλάω δε για το που βρισκόμαστε σε προσωπικό επίπεδο μετά από καλοκαιρινές διακοπές (που δεν νομίζω να πήγαμε και πολλοί στην Μύκονο), σχολεία, ενφια, φόρος εισοδήματος κτλ κτλ.

Ειλικρινά, δεν ξέρω που οδηγεί όλο αυτό το πράγμα σε συνδυασμό με την απάθεια του κόσμου απέναντι σε καφρίλες και όλα τα παραπάνω.

Σα να νιώθω ότι πάμε σε ελατήριο που δεν θα εκτονωθεί, αλλά θα σπάσει... Και οι ευρωπαίοι το ενισχύουν με την στάση τους.

austin είπε...

*Τα κομμωτήρια αυτά έχουν μίνιμουμ 2-3 άτομα προσωπικό.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σας κ ΦΡΛΚ, Καλημέρα σε όλους.

Jim. είπε...

Αν δε του βγαίνουν τα κουκια του Μητσοτάκη για αυτό στρέφεται σε Τατσόπουλος και άλλα τέτοια! Ο γενικότερος ξεπεσμός της κοινωνιας μας έχει βρει τους πολιτικούς εκφραστές τις! Δ συνέρχεται η Ελλάδα όσο τα ασεβαστα κολοπαιδα δ σεβονται τους προγενεστερους!Κλείνουν φυλακη πολιτικούς που πρόσφεραν στον τόπο και αποφυλακίζονται καθάρματα! Υπάρχει γενικότερος ξεπεζμος! Από που πήρε ο Τσίπρας βοήθεια οικονομική? Από την Ο.Ν.Ε του σιμητη! Αλλά τι να λέμε! Χαλί μεγάλο και ευτηχης οποίος δεν έχει βάρη αυτή τη στιγμή, οικογενειακά επιχειρηματικα κ.τ.λ

michele είπε...

Ολα κάνουν ενα κύκλο και εχουν ενα τέλος Austin. Προφανως χρειαζοταν αυτο το περασμα με τους κατσπαλιαδες. Ανεξαρτητως ιδεολογίας του καθενος, συνεχιζω να υποστηριζω οτι ο περισσοτερος κόσμος ειναι "μυρωδιας" απο πολιτικη.
Η αναλυση του περιστρεφεται ΜΟΝΟΝ γυρω απο τον περίγυρό του και απο τις ιδεολογικες του καταβολές.

Δυστυχως συμβαινει και στην αγορα, με την εννοια οτι οι επενδυτες αγνοουν τα πολιτικα δρώμενα πολλες φορές ή την τάση της αγοράς.

michele είπε...

3,5 ποντους κατω ανοιξε η αγορα μετα τη ληξη των παραγωγων, για να δουμε τη συνεχεια

michele είπε...

H καθοδικη διασπαση των χαμηλων του ΔΤΡ "οδηγει" την αγορα που συνεχιζει "τραυματισμενη" απο την εξοδο απο τους δεικτες Msci που βεβαια και η ΑΛΦΑ που εμεινε ακολουθει τξην ιδια πορεια, αν και με ηπιοτερο τροπο

Προφανως και καποιοι πρεπει εκμεταλλευομενοι τον χρόνο και την πολιτικη κατασταση κλεινουν καποιες θέσεις ( οπως προχτες στην Πειρ)
Ετσι κι αλλιως τα πολλα και αδυναμα χέρια δεν ακουμπάνε

michele είπε...

Kυριως με την ΑΛΦΑ γυρισε ο ΔΤΡ απο τα χαμηλα ( 442,63) αλλα θα ηταν θετικο ενα κλεισιμο πανω απο τα προηγουμενα χαμηλα 456,98 της 3ης Οκτωβρίου

michele είπε...

Τελικα εκλεισε στις 454, 67 σωζοντας διαγραμματικα την εβδομαδα ΔΤΡ με δυο ( αλφα+πειρ ) σε θετικό πρόσημο
37,5 εκ καθαρός τζίρος

ΜΟΗ-ΤΙΤΚ-ΜΠΕΛΑ-ΕΥΔΑΠ-ΑΔΜΗΕ σε θετικό πρόσημο
Αλλοιωσε την εικονα της αγορας και η ΕΕΕ -3,34%
Αλλα ο ΓΔ κρατησε τις 625 μον

Παμε για αλλα :)