Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΟ

X.A.A. LIVE 


                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΒΙΟ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Καθοδική διάσπαση του μεγάλου τριγώνου S1-S2 που βέβαια δεν προσέγγισε τον διαγραμματικό στόχο που είναι αρκετά χαμηλότερα. 

Η μετοχή στηρίχθηκε στα 2,44€ όπου και δημιούργησε ένα μίνι διπλό πυθμένα και έδωσε αντίδραση.

Επόμενος στόχος η V =2,77€, που όπως επισημαίνεται έχει μετατραπεί σε πολύ ισχυρή αντίσταση  και καθορίζει σαφώς την μετέπειτα πορεία του τίτλου.

Υπέρβασή της θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση και θα δώσει την απαραίτητη ορμή για κίνηση προς την D των 3,03 ευρώ.

Αν υπάρξει άρνηση  υπέρβασής της , θα επανέλθουν οι πιέσεις των πωλητών με στόχο την επιστροφή στα 2,44€ και ενδεχομένως ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

23 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://www.news247.gr/politiki/ekklisiastiki-perioysia-otan-christodoylos-anthimos-sygkroyontan-tritsi.6664910.html

Αξιζει οποιος εχει χρονο να το δει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Επισεις..
Όλα τα έξοδα μου. .δεν θα τα πληρώνω από τον λογαριασμό τής τράπεζας. ..αλλά με μετρητά. .
Έτσι θα μου περισσεύουν και θα μπορώ να πάω και διακοπές.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες. .και θα φανεί από σήμερα. .
Ο Ιερώνυμος απαθής και ανήμπορος τα δίνει όλα στην Αριστερά τού Κυρίου. .

Λευτερης είπε...

Σήμερα αποτελέσματα της jumbo.
Αύριο ΟΤΕ ΤΙΤΑΝΑΣ ΕΛΠΕ COCA-COLA

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλους

austin είπε...

Ολοι απάθεις μπροστά σε ολα αυτά που γίνονται, Ο ιερωνυμος σε πειράζει?

Αποβάλλονται παιδιά επειδή τραγούδησαν το Μακεδονία ξακουστη.
Ο συγχωρεμενος κατσιφας δεν έχει ταφεί και βγαίνει ο γελοιος ο φίλης -που μάλλον ο τσιπρας του έχει δώσει ρόλο απαξίωσης της "κουλτουρας και ιστορίας μας" (δεν εξηγείται αλλιώς να προκαλεί συνεχώς κάθε φορά που εχουμε καποιο ιδιατερο γεγονος)-
Ο,τι ήταν νότια Αλβανία και ότι τι θα κάναμε εμείς αν κάποιος έβγαινε με καλαζνικοφ. Μόνο αν ήταν τρομοκράτης τα λέμε αυτά τα πραγματα. Ελεος δλδ.

Ο Κοτζιάς με τον σορός.
Παρόλα αυτά βγάζουν στην δημοσιοτητα την γυψοσανιδα και κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί η ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα όταν αναφέρεται στις δηλώσεις του κότζια, γιατί το μείζον είναι τα δημοσιεύματα του βαξεβανη.

Σεντόνια μπορούμε να γράψουμε με τα αισχη τους. Και ουδείς μα ουδείς αντιδρά.

Και αν μπουν φυλακή αυτοι, θα πουν όλοι ότι κυνηγούν την αριστερά, ενώ που μπήκε φυλακή ο Παπαντωνίου μπήκε το βρώμικο αλλά όχι η αριστερά. Ανόητοι είμαστε!

Geopard είπε...

Καλημέρα σε όλους , michele ευχαριστούμε για το διάγραμμα .

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Σε λίγο η αναλυση μου για την συμφωνία Εκκλησιας -Κρατους

michele είπε...

Παμε να δουμε το βασικα:
1) Το κράτος αναγνωριζει και σημερα ( οπως απο το 1939) οτι η εκκλησιαστικη περιουσια που κατεχει και διαχειριζεται ειναι μεγαλυτερης αξιας απο την ετησια μισθοδοσια των κληρικων.

2) Απλα αλλαζει ονομα στην Εταιρεια αξιοποίησης της εκκλησιαστικης περιουσιας ( που ξεκινησε απο την κυβέρνηση Σαμαρα το 2013, αλλα δεν προλαβε να προχωρησει).
Σε αυτο το Ταμειο εισερχονται ΟΛΕΣ οι αμφισβητουμενες και επιδικες υποθεσεις για ακίνητα μεταξύ Εκκλησιας και Δημοσιου με συμμετοχή 50% εκαστος και ΔΣ με δυο μελη απο κάθε πλευρά και ένα απο κοινού.

Αυτη η εξέλιξη είναι βέβαια υπέρ της εκκλησίας καθώς η διεκδίκηση στα δικαστήρια απαιτεί ΠΟΛΥ χρόνο με αμφισβητουμενο αποτελεσμα αλλα ειναι και υπερ του κράτους γιατί σε οποιαδήποτε περίπτωση κινείται διαχείριση ακίνητων που εχει παγώσει.

προκειται για αυτο που λέμε "καλλιο πέντε και στο χερι"
Βεβαια εισέρχονται και οι Μητροπολεις και τα κληροδοτηματα βάσει αυτης συμφωνίας, καθως η Εκκλησια μπορει να προσθεσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ακινητα μεσα στο σχημα αυτο που ΔΕΝ ειναι επίδικα.

3) Φευγει η μισθοδοσια απο το Ενιαιο Ταμειο και αποχαρακτηριζονται κατα καποιο τροπο απο ΔΥ οι κληρικοι αλλα πληρωνεται η Εκκλησια για το αναλογο κοστος που ΑΥΤΗ διαχειριζεται και τους πληρώνει.
Αυτο αφηνει υπονοιες για μειωση του δημοσιουπαλληλικου προσωπικου κατα 10000 που θα ευχαριστει τους δανειστες

αλλα και για νεες..κρυφες προσληψεις δικων μας παιδιων. Εδω θα υπαρξουν αντιδρασεις απο τους κληρικους σοβαρες. Φυσικα ευνοειται η κεφαλη της Εκκλησιας που θα εχει το μαχαιρι και το πεπονι.

Συμπερασματικα ο Ιερωνυμος πηρε τα παντα, ο δε Τσιπρας μπορει να πουλησει λιγο σανο περι αυτοδιοικητου της Εκκλησιας αλλα βεβαια το Ταμειο Αξιοποιησης δενει ακομα πιο ΣΦΙΧΤΑ την εκκλησια και το κράτος.
Επισης ελπιζει οτι ανοιγει ενα παραθυρο για προσληψεις τωρα αλλα βεβαια το θεμα ειναι τα ΛΕΦΤΑ καθως θα συνεχισει να καταβαλλεται εκ μερους του κρατους η μισθοδοσια των ιερέων εστω και με αλλη μορφη.

michele είπε...

Το προβλημα εδω ειναι ΠΟΣΟΤΙΚΟ. Ουδεις γνωριζει ποσο εκτιμαται η ακινητη εκκλησιαστικη περιουσια απλα ξερουμε οτι η ετησια μισθολογικη δαπανη των κληρικων ειναι 200 εκ ευρώ.

Για να δωσουμε μια ταξη μεγεθους 1 χρονος ΕΝΦΙΑ= 10 χρόνια μισθοδοσια των κληρικων.

michele είπε...

Σημαντικη η κινηση της ΕΤΕ γιατι ειναι πιο αδυναμη το τελευταιο διαστημα και προσθετει στον ΔΤΡ
ηδη εχει ξεπερασει τα συμβολαια στα παραγωγα ολης της χθεσινης ημερας

Η ΔΕΗ σε οριακο σημειο στο 1,37 που αν το σπασει θα εχουμε θετικη κινηση, ομοιως ισχυει κυριως με το ωριαιο διάγραμμα για την ΜΟΗ πανω απο το 18,70

ΒΙΟ τιμώμενη σημερα, πηγαινει καλα στο +3%

michele είπε...

Δυνατη και η ΑΛΦΑ καθως υπερβαίνει το 1,33 με σχετική δυναμη

Panos είπε...

Μιχαλη ευχαριστουμε πολυ ... για την ΒΙΟ και για την αναλυση περι συμφωνιας Εκκλησιας-Κρατους!!!

Λευτερης είπε...

Μιχάλη σε ευχαριστούμε πολύ.

master είπε...

Με την από 18/9/1952 "Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων", η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργίσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) εκδόσεως. Στη σύμβαση του 1952 περιέχεται η διακύρηξη του κράτους ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπάρχει και η δέσμευση ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνουσα περιουσία της. Στην ίδια σύμβαση καθιερώθηκε και η "μισθοδοσία" των κληρικών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό - του δε Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών από το έτος 1980 - ως υποχρέωσις του Κράτους έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32. Δηλαδή, επειδή το Κράτος αδυνατούσε να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο - όπως προέβλεπε ο νόμος του 1932 - συνεφωνήθη να μισθοδοτούνται επ' άπειρον οι κληρικοί και το Κράτος δεσμεύθηκε επ' αυτού. Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος που προσπαθεί μάταια να διαιωνίσει ο κ. Πάγκαλος με τις αναφορές του σε "δημόσιους υπαλλήλους".

Περισσότερα εδω: http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/perius1.htm

master είπε...

Βεβαια θα πει κάποιος την αστειότητα ότι αυτά συμφωνήθηκαν με ΄΄εκεινο το Κράτος΄΄. Αλλά τι μας λένε σήμερα ότι δηλαδή αυτά που νόμιμα χορηγούσε το Κράτος τόσα χρόνια τώρα δεν ισχύουν. Αρα λοιπόν νόμος ειναι το εκάστοτε συμφέρον της καθεστηκυίας τάξης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αντε τώρα να βρούμε την Κυρά Ελένη πού άφησε μια οικοπεδαρα με χτισμα μέσα με την επιθυμία εντολή να βοηθήσει κανένα φτωχό. .ότι θα πάει στο κοινό ταμείο. .
Λες και δεν ήξερε αυτή να το πουλήσει. ..περίμενε τον τσιπρα και τον Ιερώνυμο..

michele είπε...

Yπάρχουν και πολλα αλλα θέματα , οπως οτι ολες οι εκκλησιες δεν ειναι υπο την σκεπη ου Ιερώνυμο αλλα ανηκουν καποιες στο Οικουμενικο Πατριαρχειο οπως Κρητης -Δωδεκανησου-Θρακης κλπ. Τι θα γινει με την περιουσια αυτων αλλα και τη μισθοδοσια;

Και αλλα πολλα θεματα που ανοίγει η "συμφωνεί" ο Τσιπρας για να μεταθεσει την ατζεντα μιας και στα οικονομικά τα έκανε θάλασσα

master είπε...

Ακριβώς έτσι.

master είπε...

Οι ΄΄Νέες χώρες΄΄

michele είπε...

Yψηλό ημερας πριν λιγα λεπτα +4,11% ο ΔΤΡ 532 μον ΒΙΟ δυνατος ΜΥΤΙΛ δυνατος +,26% ΕΧΑΕ +3% ΔΕΗ +2,6%

michele είπε...

Οσο για τα ταμειακά διαθέσιμα της ΜΠΕΛΑ που ζητήθηκαν μετα την υπόθεση Παπαευαγγέλου:

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1646980/jumbo-tameio-4369-ekat-me-hartia-kai-ntokoymenta-.html?fbclid=IwAR1fcR02D0SjCgKPjd7vsZ_26gOXG95xdH7FX9BuddH5fXEwa0sJ5Le751s

mixalis mixalios είπε...

Καλησπέρα....

Δηλαδή αφεντικό μετά το 18.7 ποιο είναι το επομενο σημειο?