Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΓΔ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ












ΓΔ: 2018 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Δυο σημαντικά επίπεδα επισημαίνουμε στο γράφημα του 2018 με μπλε παραλληλόγραμμο. Τα υψηλά της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου (895,64 μον) και την έξοδο απο το γ μνημόνιο στα τέλη Αυγούστου στις 743 μον.

Απο τον Απρίλιο και μετά ο δείκτης κινήθηκε σε καθοδικό κανάλι Α1-Α2 καταγράφοντας τα χαμηλά στις 20 Νοεμβρίου στις 592,7ο μον.

Κίνηση πάνω απο την Κ στις 610 μον ,θα δώσει την απαραίτητη δυναμική για προσέγγιση της άνω πλευράς του καναλιού Α1 και της αντίστασης G1 των 650 μον.
Αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, με την υπέρβαση των 662 μον και επιβεβαίωση με την ανοδική τμήση της G στις 676 μον.
Αντίθετα αδυναμία υπέρβασης είτε των 610 μον, είτε διαφυγής από το κανάλι, θα επαναφέρει τις πιέσεις των πωλητών με πιθανό ενδεχόμενο τα νεότερα τοπικά χαμηλά.

ΚΑΛΟ 2019 σε όλους.


17 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Στα χρόνια της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας υπήρξε και ο Γκρέγκορι Αλεξάνδροβιτς Ποτέμκιν (1739-91). Ήταν σημαντικός στρατιωτικός. Ανεδύθη στο αξίωμα του αρχιστρατήγου του αυτοκρατορικού (τσαρικού) στρατού, όχι μόνον γιατί ήταν εραστής της τσαρίνας – άλλωστε, η Μ. Αικατερίνη, η «Σεμίραμις του Βορρά», όπως απεκαλείτο από τους Δυτικούς, σχεδόν ερωτοπαθής, είχε πολλούς εραστές – αλλά γιατί ήταν δεινός στρατηγός και νικητής πολέμων. Το 1771 κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο (έναν από τους πολλούς που διεξήγαγε η Μ. Αικατερίνη) ο Γκρ. Ποτέμκιν εκυρίευσε την Κριμαία και εχρίσθη πρίγκιπας της Ταυρίδος.

Ως γνωστόν, η Κριμαία (γνωστή και από τα πρόσφατα και παράξενα γεγονότα της Ουκρανικής κρίσης, της υποκινούμενης από τη Δύση, Κύριος οίδε γιατί, αποσπάσθηκε από την Ουκρανία και προσαρτήθηκε ξανά στη Ρωσία) ήταν η αρχαία ελληνική Ταυρίδα ή Ταυρική χερσόνησος. Ο Ποτέμκιν, λοιπόν, ίδρυσε στην Κριμαία διάφορες πόλεις, όπως τη Χερσώνα, τη Σεβαστούπολη, το Κέρτς. Όταν συνόδευε για επιθεώρηση την Τσαρίνα και ερωμένη του στις νέες χώρες και πόλεις, εκεί όπου τα πολεοδομικά πράγματα ήσαν ακόμη «γιαπιά», εκείνος έστηνε χαρτονένιες μακέτες με προσόψεις σπιτιών, χωριών και πόλεων στο φόντο, με συντάγματα μεταφερόμενων στρατιωτών που χαιρετούσαν την αυτοκράτειρα, ενώ οι κωδωνοκρουσίες και τα πυροτεχνήματα εκάλυπταν τα ηχητικά.
Σκηνικά μεγαλειώδη. Σκηνοθεσία άριστη. Έμεινε στην ιστορία αυτό το γεγονός με τον τίτλο «τα χωριά του Ποτέμκιν». Δεν μάθαμε ποτέ αν κατάλαβε η Αικατερίνη τίποτα από όλο αυτό το σκηνικό. Η κρατούσα άποψη λέει ότι δεν μπορούσε να δει καθαρά τα συμβαίνοντα, γιατί είχε τυφλωθεί από τον έρωτά της προς τον στρατηγό της.

austin είπε...

Φίλτατε Οπλα, το ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και "βγαίνουν" τα νούμερα που λες, δεν αλλάζει το ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ηλιθιοι.

Οπωσ ηλιθιοι ήταν όλοι αυτοί στα χρόνια της φούσκας που πάλευαν να βολευτούν στο δημόσιο για μια παχυλη αργομισθια. Που μετά απέκτησαν και σύνταξη 2500-5000 ευρώ λογω θέσης που είχαν κατακτήσει με κομματικες ραδιουργιες.

Αν εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι υποθηκευαν την ζωή των παιδιών τους, όταν τα νούμερα απλά δεν έβγαιναν τι ήταν;;; ηλιθιοι!

Αντε με καλή χρονιά να έχουμε και να δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2019. Ας ελπίσουμε κάτι καλύτερο. Υγεία να έχουμε και τα άλλα θα τα βρούμε. Σε αυτή την χωρα, σε άλλη κάπου θα τα βρουμε!

ΚΡΟΝΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία.
Εύχομαι στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους εδώ στο ιστολόγιο και καλά κέρδη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin το να ειναι δημοσιος υπαλληλος καποιος και να στηριζει τσιπρα δεν σημαινει οτι ειναι ηλιθιος...
Δεν εχουν ολοι ιδιες ανησυχειες με μας..

austin είπε...

Αν κάποιος για το προσωπικό του και μόνο συμφέρον στηρίζει Τσίπρα, ή όποιον άλλο αγνοώντας τα αίσχη που κάνει τότε είναι ηλίθιος.

Άλλο το να πιστεύεις ότι κάποιος θα τα κάνει καλύτερα και να τον ψηφίζεις και άλλο να είσαι αργομισθος και να ψηφίζεις κάποιον για να κρατήσεις την τεμπελιά σου και την αργομισθία σου.

Να έχουμε καλη χρόνια και βλέπουμε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σε μια δημοκρατια ο καθενας ψηφιζει οτι θελει..
Το οτι εμεις θελουμε αλλη κυβερνηση φιλικη στις αγορες δεν ενδιαφερει και πολλους..
Σε πληροφορω οτι αν ο τσιπρας δεν ειχε το καταστροφικο 2015 θα διεκδικουσε την εξουσια ξανα..και στο λεω εγω που δεν ειμαι ουτε αριστερος ουτε δημ.υπαλληλος..
Καλη χρονια φιλε.

michele είπε...

Βρισκόμαστε στο τέλος της μεταπολίτευσης, καινούργια αρχή για το 2019 για ολους μας εύχομαι, για την Ελλαδα μας για μας και τις οικογένειες μας.

michele είπε...

Yψηλό ημέρας και κινηση στον ΔΤΡ πανω απο 428 που μας δινει ακομα και το 448

michele είπε...

Eνδιαφέρουσα κίνηση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ απο το -3% στο +3,41%

michele είπε...

Ας πάρουμε τωρα λιγη.. πληροφόρηση:
Απο τον φίλο Τακη Δρεπανιώτη

Στις φωτο απο τα εγκαινια (ή την "επιθεωρηση") του μετρο Θεσσαλονικης, παρατηρήσαμε ολοι με εκπληξη μουσαμάδες με εκτυπωμένα τα μηχανήματα εκδοσης εισιτηρίων. Αυτο που προκαλει εντύπωση ειναι πως τα μηχανήματα έφεραν την επωνυμία της εταιρειας indra. Δεν ξερω αν το εργο εχει προχωρήσει σε τετοιο βαθμο ωστε να εχει ηδη προκηρυχθεί διαγωνισμος για τον εξοπλισμό και τον εχει κερδίσει η εν λογω εταιρεια, οποτε ορθώς διαφημίζεται. Ωστόσο, με μια αναζητηση στο διαδικτυο διαπιστώνουμε πως η indra ειναι ισπανικός πολυεθνικός κολοσσός παροχης λογισμικου με παρουσία πανω απο 20 ετη σε χωρες τις λατινικής Αμερικής και ιδίως στη Βενεζουελα. Το 2015 "αναγκάστηκε" να αποχωρήσει απο τη Βενεζουελα, μετα απο εκτεταμένες καταγγελιες για νοθεία στο συστημα καταμέτρησης ψήφων υπερ του Μαδουρο.

michele είπε...

Η αποχώρηση, βεβαια, ειναι εικονική και αφου πρωτα δημιούργησε μια νεα εταιρεια (AmericanKPO), διοικουμενη απο στελεχη της. Η indra εχει ακομα και σημερα ενεργά συμβόλαια με την BBVA (πολυεθνική τραπεζα στο Καράκας) και την Telefonica (no1 πάροχος σταθερής, ιντερνετ και ψηφιακής τηλεόρασης στη Βενεζουελα), παρέχοντας τους λογισμικό (με ο,τι αυτο συνεπάγεται για τον ελεγχο τους). Επισης, η Indra εχει αναμιχθεί ενεργά μαζι με την ZTE στο προγραμμα "fatherland card" του Μαδουρο, ενα χυδαίο και εντελως φασιστικό προγραμμα συλλογής στοιχειων πολιτων, με το πρόσχημα παροχης επιδομάτων...Δε γνωρίζω για ποιο λογο η κυβερνηση επέλεξε μια εταιρεια που δραστηριοποιείται στη Λ.Αμερικη και εχει παρε-δωσε με το καθεστως Μαδουρο, ουσα μπλεγμένη σε καταγγελιες μαγειρέματος εκλογων.]

ο dwk είπε...

«Επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο
Δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ' ακούς
Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν…»
(από «το μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη)
……………………..
Καλή χρονιά για σας και τις οικογένειές σας

michele είπε...

Καλή χρονιά dwk σε σενα και τους αγαπημένους σου

michele είπε...

Την κίνηση της τελευταιας ημερας ( αναλογη του ΟΠΑΠ του 2015) εκανε η ΓΚΕΤΕΡΝΑ +17,07% ! [απο χαμηλό -3,05%}]

Καλό κλείσιμο και για τον ΓΔ > 610 στο 613,30 με σχετικά καλο τζίρο 21 εκ καθαρα με 2 ωρες λιγοτερες

Καλός και ο ΔΤΡ ( +5,63%)κινειται προς τις 448 οπως ειπαμε νωρίτερα

Καλή χρονιά σε όλους!

hippy είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά? What happened here? Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!!

https://www.youtube.com/watch?v=FcINsbwLd4c

michele είπε...

Χαχα Καλή χρονιά Hippy υγεία και χαρές σε σενα και την οικογένειά σου!
Καλυτερο το 2019 για όλους!

manos είπε...

καλη χρονια με υγεια σε ολους