Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


BREXIT: ΣΚΕΨΕΙΣ..


Δυο διδάγματα κρατώ από το Brexit. 
Πρώτον: Μια δράκα τυχοδιώκτες και εθνικιστές (Farage, Johnson, Gove, Rees-Mogg) οδήγησαν μια μεγάλη χώρα, μια ιστορική δημοκρατία, σε μια ταπεινωτική εθνική πανωλεθρία. Την μεγαλύτερη ίσως στρατηγική ήττα της Βρετανίας της πρόσφατης περιόδου. Πώς το κατάφεραν; Καταδημαγωγώντας το λαό, με εργαλείο το δημοψήφισμα. Η πλειοψηφία σήμερα του Κοινοβουλίου είναι υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, δεν μπορεί όμως να αντιστρέψει την πορεία προς το ναυάγιο. Αυτό συμβαίνει όταν τα δημοψηφίσματα (αγαπημένη αρένα τυράννων και δημαγωγών) αφήνονται να υποκαταστήσουν τη λειτουργία των αντιπροσωπευτικών κοινοβουλευτικών θεσμών. 


Δεύτερον: Το Brexit αποδεικνύεται θρίαμβος της ενότητας και αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς ένα κράτος μέλος. 27 χώρες παραμέρισαν τις επιμέρους διαφορές τους και απαίτησαν από τη Βρετανία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ιρλανδίας. Η μικρή Ιρλανδία, χάρη στην ισχύ που της δίνει η ΕΕ, επέβαλε τους όρους της στη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σε βαθμό τέτοιο που διακυβεύεται η ίδια η ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή είναι η δύναμη της ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης προς τα κράτη-μέλη!

Γιώργος Παγουλάτος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: