Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                                                                            ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜRB -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...


Eιχαμε σήμερα την δημοσίευση των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB ,μια κανονική δημοσκόπηση
που είχε προαναγγείλει στην χθεσινή μου ανάρτηση για την έρευνα της ΑLCO ο κ.Μαύρος.
Δεδομένα:
1) Η δημοσκόπηση έγινε με 2000 ερωτώμενους, με προσωπικές συνεντεύξεις οι οποίες αυξάνουν την αξιοπιστία της έναντι των τηλεφωνικών.
2) Η πρόθεση ψήφου δίνει 8 μονάδες διαφορά και κλείσιμο της ψαλίδας έναντι της προηγούμενης του Ιουνίου της ιδιας εταιρείας. Στην εκτίμηση επί των εγκύρων-αυτων δηλ που είπαν ότι θα ψηφίσουν κάποιο κόμμα- οι οποίοι ήσαν 1686 η διαφορά είναι 9,5 μον [ 37,1-27,6].
3) Η παράσταση νίκης είναι 53,8% για την ΝΔ 23,4% Συριζα
4) Στην ερώτηση "Ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μια ψήφο διαφορά" η απάντηση είναι ΝΔ 36,3% -Συριζα 26,1% διαφορά 10,2% έναντι 11,4% της προηγούμενης μέτρησης.
5) Στην ερώτηση "Κόμμα που θα σας ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ αν κερδίσει έστω και με μια ψήφο διαφορά "

Η απάντηση είναι ΣΥΡΙΖΑ 45,1% -ΝΔ 27,6% διαφορά 17,5% έναντι 20,1% της προηγούμενης μέτρησης.
6) Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κ.Μητσοτάκης προηγείται του Α.Τσίπρα με 8,1 μον ( 32,9-24,8) ο κανένας 36,8% 
7) Στην ικανότητα διακυβέρνησης η διαφορά είναι στο 10,9% ( 32,7 ΝΔ-21,8 Συριζα)
8) Ενας πανελλαδικός μέσος όρος αντίθεσης στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι το 70% ,περισσότερο στη Βορεια Ελλάδα φυσικά.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1) Η δημοσκόπηση αυτή δίνει αυτοδυναμία της ΝΔ με 155 έδρες 79 εδρες ο Συριζα 23 το ΚΙΝΑΛ 23 Χρ.Αυγή.
2) Υπάρχει αύξηση συσπείρωσης στο Συριζα ,διατήρηση και μικρή αύξηση στα ποσοστά της ΝΔ ,κλείσιμο ψαλίδας ,που όμως δεν προδιαθέτει για αλλαγή τάσης.
3) Οι συσπειρώσεις- μετακινήσεις καταδεικνύουν αύξηση της πόλωσης , πίεση προς τα μικρότερα κόμματα και πίεση προς το ΚΙΝΑΛ και από τους δυο μεγαλους.
4) Τα συναισθήματα ΟΡΓΗ-ΝΤΡΟΠΗ-ΦΟΒΟΣ ( 82,7% δινει τουλάχιστον μια απάντηση) είναι ιδιαιτέρως αρνητικα για τη σημερινή κατάσταση
5) ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ο δεύτερος πίνακας που δείχνει την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σε ΌΛΑ τα θέματα, προηγείται η ΝΔ κόκκινο χρώμα οι μικρότερες διαφορές-έντονο μπλε οι μεγαλύτερες.

6) ΤΕΛΟΣ: Κατάσταση και τάση μη αναστρέψιμη, η αποχή θα παίξει μεγάλο ρόλο( ευνοεί τον πρώτο) αλλα θα γινει παιχνίδι εκεί και από τους δυο μεγάλους, πόλωση και πίεση στα μικρότερα κόμματα οσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, δυο επιλογές: από την ΝΔ η κατάθεση ΘΕΤΙΚΟΥ προτάγματος από τον δε Σύριζα η προσπάθεια συγκράτησης αξιοπρεπούς ποσοστού για την επόμενη ημέρα με όλους τους τρόπους.

Από τη σελίδα μου στο fb 

1 σχόλιο:

hippy είπε...

«Βουλιάζει» η J&P Overseas με τα χρέη να ξεπερνούν τα 2 δισ.

http://www.kathimerini.gr/998917/article/oikonomia/epixeirhseis/voyliazei-h-jp-overseas-me-ta-xreh-na-3epernoyn-ta-2-dis

Βαμπιρ